Višnjeva torta
Seksi tortica, ki je hkrati še nebeško slastna... Zapeljivo rdeče višnje na posteljici iz biskvita, mmm...
Za biskvit potrebuješ:
- 2 jajci,
- 80 g masla,
- 80 g rjavega sladkorja,
- 1 vanilin sladkor,
- 2 žlici kisle smetane,
- 1/2 dcl mleka,
- 200 g polnovredne moke,
- 1 pecilni prašek.
Za nadev potrebuješ:
- 1 vanilin puding (skuhan po navodilih, le z malo manj mleka, da je bolj trd in obdrži obliko),
- 1 zavitek želatinastega preliva za torte,
- razkoščičene višnje v kompotu.
Potek
1. S stepalnikom speni jajci, primešaj zmehčano maslo, sladkor, kislo smetano, mleko in dodaj moko s pecilnim praškom. Testo mora biti mehko, lepljivo, a ne tekoče.
2. Testo nadevaj v tortni model (na odpenjanje), ki ga na dnu obložiš s papirjem za peko. Stranske stene premaži z maslom. Testo peci ca 20 minut pri 180°C.
3. Medtem, ko se testo peče, odcedi višnjev kompot in prihrani sok.
4. Ko je peka biskvita pri kraju, skuhaj puding in ga prelij po pečenem biskvitu. Počakaj, da se puding strdi in skoraj ohladi, nato pa po vrhu enakomerno razporedi odcejene višnje.
5. V 3 dcl hladnega višnjevega soka raztopi zavitek preliva za torte in med stalnim mešanjem segrej do vrenja. Tekočino ohlajaj zopet ob stalnem mešanju. Ko preliv začne želirati, ga prelij po višnjah in pudingu ter pusti, da se torta dobro ohladi. Za kašno uro jo daj še v hladilnik.
6. Ko je kolač ohlajen, odpni tortni model in... se pohvali s prelepo torto, ki jo lahko postrežeš tudi s stepeno smetano.