Browniji - staromodni
Klasični čokoladni rjavčki (browniji), z razpokano in hrustljavo skorjico na vrhu ter mehko, žvečljivo sredico.
Potrebuješ:
125 g masla
125 g jedilne čokolade
4 jajca
250 g sladkorja
1 žlička esence vanilije
125 g moke (namenske)
125 g sekljanih orehov
maslo za pekač
Priprava:
1. Segrej pečico na 180°C. Z maslom namaži in pomokaj podolgovat pekač, z merami približno 30x40 cm.
2. Skupaj raztopiš maslo in čokolado (na pari ali v mikrovalovni pečici na najnižji nastavitvi ca. 7-10 min)
3. Penasto umešaj jajca in sladkor, nakar jim primešaj še raztopljeno čokoladno z maslom.
4. Na kremo presej moko in jo rahlo vmešaj. Dodaj še nasekljane orehe.
5. Zmes razgrni v namaščen pekač in peci 25-30 minut pri 180°C.
6. Pečeno testeno ploščo pusti ohlditi v pekaču, nato jo razreži na majhne kvadratne kose 5x5cm.