ee-kanal

itak

KOLCANJE, KIHANJE IN ZABAVNA VRAŽEVERJA

Vsakdo od nas se je vsaj enkrat v življenju srečal z nenavadnimi vraževerji , ki so prepleteni v naše vsakdanje življenje. A zakaj ljudje, v 21. stoletju, še vedno verjamejo v takšne stvari? Morda se skriva nekaj globljega v naši človeški psihi, nekaj, kar nas žene, da iščemo smisel in red v kaotičnem svetu okoli nas.

Vraževerje #1: Če kihneš trikrat, te bo obiskala sreča! Ljudje po vsem svetu verjamejo, da je znamenje sreče, če se trikrat zaporedoma usekneš. Zakaj ravno trikrat? Vprašanje, na katerega ne najdemo točnega odgovora. Nekateri menijo, da je število tri povezano s sveto trojico, medtem ko drugi menijo, da gre le za naključje. Kljub temu je zabavno opazovati ljudi, ki se trudijo sprožiti tretji kihec, v upanju, da bodo pritegnili srečo.

Vraževerje #2: Kolcanje je znak, da nekdo pogovarja o vas!

Ste že kdaj začeli kolcati nenadoma, brez očitnega razloga? V nekaterih kulturah verjamejo, da ko kolcate, se nekdo drug pogovarja o vas. Seveda, znanstveno gledano, kolcanje izhaja iz draženja živca, vendar je vendarle zabavno razmišljati o možnosti, da je nekdo drug nekje v svetu mislil na vas ravno takrat, ko vas je presenetilo kolcanje.

Vraževerje #3: Kihanje je znamenje slabega vremena!

V nekaterih kulturah obstaja prepričanje, da kihanje napoveduje spremembo vremena. Če kihnete nenadoma, se lahko pripravite na deževno ali nevihtno vreme. Čeprav ni znanstvenih dokazov, ki bi podprli to trditev, se ljudje še vedno radi pošalijo in pogledajo skozi okno, ko kihnejo, da bi preverili, ali bo res začelo deževati.

Vraževerje #4: Kihanje na praznik prinaša nesrečo!

Posebej ob praznikih se ljudje bojijo kihati, saj verjamejo, da bi to lahko prineslo nesrečo v novem letu ali ob posebnem prazničnem dogodku. Obstaja celo prepričanje, da če nekdo kihne na božični večer, bi to lahko ogrozilo srečo za vso naslednje leto. Torej, če želite ohraniti mir in srečo med prazničnimi praznovanji, napnite vse sile, da se vzdržite kihanja!

Vraževerje #5: Kihanje in kolcanje ob določeni uri!

Poleg znanih vraževerij o kolcanju in kihanju, obstaja tudi zanimivo prepričanje, povezano z določeno uro kihanja . Po nekaterih tradicijah naj bi kihanje ob polnoči imelo poseben pomen. Ljudje verjamejo, da če kihnete točno opolnoči, ste lahko prepričani, da vas čaka presenečenje ali sprememba v življenju. Obstaja celo trditev, da če kihnete trikrat natanko ob polnoči, se bo vaša najgloblja želja zagotovo uresničila.

Čeprav znanstveniki trdijo, da kihanje ne pozna časovnega razporeda, je to vraževerje vsekakor zabavno opazovati. Vraževerja, kot je kihanje ob določeni uri ali kolcanje trikrat za srečo so kot pravljične niti, ki nas vežejo k naši preteklosti. Morda je to način, kako se povezujemo s starimi generacijami, kako ohranjamo stik z našimi koreninami. V svetu znanosti in tehnologije, kjer se zdi, da je vse merljivo in razložljivo, nas vraževerja spominjajo, da je del našega življenja še vedno nepojasnjenega, tisto, kar ne moremo popolnoma nadzorovati.

Ne glede na to, ali verjamete v te vraževernosti ali ne, je vredno opazovati ljudi okoli sebe, kako se soočajo s temi vsakdanjimi pojavi in mnogi še danes poskušajo iskati povezave med njimi in lastno srečo. Kdo ve, morda boste odkrili novo razsežnost v svetu vraževerja ali pa se boste samo nasmejali ob poskusu ujeti tisti tretji kih za srečo. Srečno kihanje in kolcanje!

Poglej še:

Današnji bioritem
Današnji horoskop
Tarot karte za danes
Numerologija
Kalkulator telesne teže
Kalkulator hujšanja
Otroška imena