ee-kanal

itak

Telo in duša po astrologiji

Astrologija je že dolgo orodje za razumevanje nas samih in našega mesta v vesolju. V tem prispevku bomo raziskali, kako je vsako astrološko znamenje povezano z različnimi vidiki telesa in duše ter ponudili vpogled v celostno dobro počutje.

Oven (21. marec - 19. april): Oven je znan po svoji energiji in vitalnosti. Ovnu vlada glava, zato bi morali tisti, rojeni v tem znaku, posvetiti pozornost glavobolom in stresu. Prakse, kot so masaže glave in meditacija, lahko pomagajo Ovnom ohranjati ravnovesje.

Bik (20. april - 20. maj): Biki so zemeljski in čutni, telesno v povezavi z grlom in vratom. Koristijo jim prakse, ki pomirjajo te dele telesa, na primer petje, joga za vrat in uporaba pomirjujočih eteričnih olj.

Dvojčka (21. maj - 20. junij): Dvojčki so intelektualno radovedni in komunikativni. Pogosto doživljajo stres v ramenih in rokah. Redno raztezanje, masaže ramen in pisanje dnevnika jim lahko pomagajo sprostiti napetost in se bolje izražati.

Rak (21. junij - 22. julij): Raki so negovalni in intuitivni, trdno povezani z želodcem in prebavnim sistemom. Uživanje hranljivih živil in prakse zavedanja med obroki lahko podprejo njihovo čustveno in telesno dobro počutje.

Lev (23. julij - 22. avgust): Levi so drzni in strastni. Telesno v povezavi s srcem in hrbtenico. Dejavnosti, kot so položaji joge, ki odpirajo srce, preživljanje časa v naravi in izražanje kreativnosti, lahko Levom pomagajo ohranjati močan in sijoč duh.

Devica (23. avgust - 22. september): Device so analitične in posvečene podrobnostim. To znamenje je v povezavi s prebavnim sistemom in črevesjem. Koristijo jim uravnotežena prehrana, prebavni pripomočki, kot so probiotiki, ter tehnike sproščanja za lajšanje anksioznosti.

Tehtnica (23. september - 22. oktober): Tehtnice so diplomatske in družabne. Vladajo ledvicam in spodnjemu delu hrbta. Prakse, kot so detoksikacija ledvic, raztezanje spodnjega dela hrbta in vzpostavljanje harmoničnih odnosov, lahko podprejo celostno dobro počutje Tehtnic.

Škorpijon (23. oktober - 21. november): Škorpijoni so intenzivni, nagnjeni k preobrazbam, v povezavi s spolnimi organi in sakralnim predelom. Prakse, kot so meditacija in delo z izražanjem čustev, lahko Škorpijonom pomagajo dostopati do globokih rezervoarjev moči.

Strelec (22. november - 21. december): Strelci so pustolovski in filozofski, s poudarkom na bokih in stegnih. Koristijo jim dejavnosti, kot so pohodništvo, joga za gibčnost bokov in raziskovanje novih idej, da ohranjajo um in telo aktivna.

Kozorog (22. december - 19. januar): Kozorogi so disciplinirani in ambiciozni. Vladajo kostem in kolenom. Vaje za krepitev, hranila za podporo kostem ter postavljanje realnih ciljev lahko pomagajo Kozorogom ohranjati telesno in duševno odpornost.

Vodnar (20. januar - 18. februar): Vodnarji so inovativni in humanitarni. Vladajo krvnemu obtoku in gležnjem. Redna kardio vadba, živila za spodbujanje krvnega obtoka, kot so citrusi, ter družbena aktivnost lahko oživijo telo in dušo Vodnarjev.

Ribi (19. februar - 20. marec): Ribe so domišljijske in empatične. Vladajo stopalom in limfnim sistemom. Prakse, kot so masaže stopal, tehnike limfne drenaže ter izražanje kreativnosti lahko Ribam pomagajo ostati uravnotežene in čustveno stabilne.

Z usklajevanjem s naravnimi ritmi in značilnostmi svojega astrološkega znamenja lahko posamezniki izboljšajo svoje celostno počutje in vodijo bolj izpolnjeno življenje. Ne pozabi, čeprav astrologija ponuja dragocene vpoglede, je ključno združiti to znanje z samozavedanjem in celostnimi praksami za optimalno zdravje in srečo.

Bojana

Foto via Pixabay 

Morda bo zanimivo še:

Današnji bioritem
Današnji horoskop
Numerologija
Kalkulator telesne teže
Kalkulator hujšanja
Otroška imena

 

 

3 najsrečnejša astrološka znamenja v letu 2024
Zodiakalno znamenje razkriva mnoge skrivnosti vaše podzavesti. To so 3 najsrečnejša znamenja v ...
Astrološka znamenja, ki znajo reči "NE"
Reči "ne" je veščina, ki je marsikomu tuja. Ampak ta zodiakalna znamenja so pravi mojstri v tej ...
Zodiak, numerologija in pomembni datumi v maju 2024
Nismo že končali s aprilskimi plohami? Prinesimo lepoto, barve in vonj majskih cvetov! Astrološka ...
Skrivnost srečne sedmice
Ste se kdaj vprašali, zakaj je številka 7 univerzalno priznana kot srečno število?
Kako se lotiti hujšanja po praznikih?
Po prazničnem razvajanju, tudi pretiravanju, si spet zaželimo vrnitev v ravnovesje...
Moj otrok je tako tih, sramežljiv in zadržan
Razumevanje skritih moči v zadržanosti...
Telo in duša po astrologiji
Kako astrološko znamenje vpliva ne le na osebnost, ampak tudi na telo in dušo?
Lepe velikonočne praznike!
Ko tipkam te besede, se vonj puhastih palačink širi po našem domu, prijeten opomnik ležernih ...
Kaj obleči za veliko noč?
Ko se bliža Velika noč se, vsaj ženski spol, poleg razmišljanja o pirhih in praznični mizi, ...
Trdo kuhano jajce - kako?
Preden se lotiš izdelave pirhov, moraš obvladati tudi pravilno kuhanje jajc. Jajca morajo biti ...
Barvanje jajc - pirhov s čebulnimi olupki
Prav vsak lahko izdela te naravno obarvane velikonočne pirhe z barvilom olupkov čebule in motivi ...
Barvanje velikonočnih jajc ali pirhov z naravnimi barvami
Za barvanje jajc je mogoče uporabiti naravna barvila - sok rdeče pese, borovnice, kurkumo, ...