Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvari

ljubezen
zdravje
spolnost
družina
prijateljstvo
šola
Na tvoja vprašanja žal ne moremo odgovoriti tebi osebno. Ravno tako ne moremo odgovoriti na prav vsa vprašanja. Obstaja pa velika verjetnost, da se odgovor že nahaja med vsebinami tega spletnega mesta ali pa ga bomo vanje kmalu uvrstili. Za iskanje splošnih informacij si pomagaj z iskalnikom, v katerega vpišeš eno ali več ključnih besed. Če pa imaš kakršnekoli osebne težave, potrebuješ diagnozo ali strokovni nasvet, ne izgubljaj časa s postavljanjem vprašanj, ampak čim prej obišči zdravnika, psihologa oz. drugega kvalificiranega strokovnjaka.

Imaš težave v šoli, krizo v družini, se starši ločujejo, te zavračajo, pretepajo? Trpiš psihično in fizično nasilje? Se soočaš z zasvojenostjo, alkoholizmom, drogami? Te mučijo vprašanja povezana s spolnostjo oz. seksom, puberteto, zdravjem? Imaš težave s kožo, mozolji, nezaželenimi dlačicami? Te skrbi nezaželena nosečnost? Fant / punca te prevaral/a? Prijatelj/ica je izdal/a tvoje zaupanje? Razmišljaš o splavu, samomoru, samopoškodbah? Misliš, da imaš motnje hranjenja, anoreksijo, bulimijo? Potrebuješ nasvet, pomoč, odgovor, informacije, idejo kaj storiti?

Na eetaq.si obravnavamo ker nekaj tovrstnih tem. Težave in vprašanja tvojih vrstnikov so razvrščene v naslednjih področjih:

Priporočam, da najprej prebereš o podobnih težavah drugih, preden tudi sam/a pošlješ vprašanje. Zaradi preglednosti in pokrivanja čim bolj raznolikih vsebin, se namreč trudimo, da se vprašanja s podobno tematiko ne bi ponavljala.

 

Če si prepričan/a, da je tvoja težava res edinstvena in bi jo zato nujno morali obravnavati, se potrudi in jo dovolj podrobno opiši.

Na koga se še lahko obrneš, če imaš težave?

Svetovalni telefoni:

Na teh telefonih delajo večinoma prostovoljci, ki pa so usposobljeni za svetovanje, posredovanje informacij in komunikacijo z mladimi osebami, ki jih pestijo različne težave.

Svetovanje in širok vir informacij pa ti zagotavlja tudi Mladinsko informativno središče Slovenije, kjer so povezave do informacij razvrščene po področjih, lahko pa jih iščeš tudi preko ključnih besed.

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje