ljubezen
zdravje
spolnost
družina
prijateljstvo
šola
Na tvoja vprašanja žal ne moremo odgovoriti tebi osebno. Ravno tako ne moremo odgovoriti na prav vsa vprašanja. Obstaja pa velika verjetnost, da se odgovor že nahaja med vsebinami tega spletnega mesta ali pa ga bomo vanje kmalu uvrstili. Za iskanje splošnih informacij si pomagaj z iskalnikom, v katerega vpišeš eno ali več ključnih besed. Če pa imaš kakršnekoli osebne težave, potrebuješ diagnozo ali strokovni nasvet, ne izgubljaj časa s postavljanjem vprašanj, ampak čim prej obišči zdravnika, psihologa oz. drugega kvalificiranega strokovnjaka.

Imaš težave v šoli, krizo v družini, se starši ločujejo, te zavračajo, pretepajo? Trpiš psihično in fizično nasilje? Se soočaš z zasvojenostjo, alkoholizmom, drogami? Te mučijo vprašanja povezana s spolnostjo oz. seksom, puberteto, zdravjem? Imaš težave s kožo, mozolji, nezaželenimi dlačicami? Te skrbi nezaželena nosečnost? Fant / punca te prevaral/a? Prijatelj/ica je izdal/a tvoje zaupanje? Razmišljaš o splavu, samomoru, samopoškodbah? Misliš, da imaš motnje hranjenja, anoreksijo, bulimijo? Potrebuješ nasvet, pomoč, odgovor, informacije, idejo kaj storiti?

Na eetaq.si obravnavamo ker nekaj tovrstnih tem. Težave in vprašanja tvojih vrstnikov so razvrščene v naslednjih področjih:

Priporočam, da najprej prebereš o podobnih težavah drugih, preden tudi sam/a pošlješ vprašanje. Zaradi preglednosti in pokrivanja čim bolj raznolikih vsebin, se namreč trudimo, da se vprašanja s podobno tematiko ne bi ponavljala.

 

Če si prepričan/a, da je tvoja težava res edinstvena in bi jo zato nujno morali obravnavati, se potrudi in jo dovolj podrobno opiši.

Na koga se še lahko obrneš, če imaš težave?

Svetovalni telefoni:

Na teh telefonih delajo večinoma prostovoljci, ki pa so usposobljeni za svetovanje, posredovanje informacij in komunikacijo z mladimi osebami, ki jih pestijo različne težave.

Svetovanje in širok vir informacij pa ti zagotavlja tudi Mladinsko informativno središče Slovenije, kjer so povezave do informacij razvrščene po področjih, lahko pa jih iščeš tudi preko ključnih besed.