ee-kanal

itak

Mangov sladoled - sorbet - recept

Zamikal me je majhen aparat za sladoled s kompresorjem. Nisem pričakovala, da se tak domač sladoled lahko primerja s pravim. Ko sem ga preizkusila moram reči, da je od takrat domač sladoled postal moja najljubša poletna sladica.

Osebno obožujem predvsem različne sadne sorbete, količino sladkorja pa lahko prilagajam po svojih željah. To je zagotovo ena najboljših naložb v zadnjem času. Postopek je enostaven in hiter (30-50 minut) in ob tem točno vem, katere sestavine sem uporabila. Morebitne ostanke lahko shranim v zamrzovalnik.

Ta recept za mangov sorbet je zasnovan tako, da se popolnoma prilega mojemu majhnemu aparatu s kapaciteto do 600 ml tekočine. To je dovolj, da štirim osebam postrežem velikodušne porcije. Za večjo količino se preprosto prilagodi količine.

Sestavine:

  • 2 zrela manga
  • 1/4 skodelice kristalnega sladko
  • rja 2 žlici vode
  • 1 žlica svežega limetinega ali limoninega soka

Navodila:

1. Olupiš mango in mu odstraniš koščico. Meso nareži na koščke in jih daj v blender ali kuhinjski robot.

2. Dodaj sladkor, vodo in limetin sok v mešalnik z mangom. Mešaj, dokler ne dobiš gladkega pireja.

3. Poskusi mešanico in po želji prilagodi sladkost ali kislost z dodajanjem več sladkorja ali limetinega/limoninega soka.

4. Mangov pire zlij v aparat za pripravo sladoleda in pusti mešati v skladu z navodili proizvajalca oz- dokler ne naraste in doseže trše konsistence. To običajno traja približno 30-40 minut. 5. Sorbet lahko postrežeš takoj ali pa ga preneseš v posodo s pokrovom in zamrzneš.

6. Če sorbet vzameš iz zamrzovalnika, ga pusti nekaj minut na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča.

7. Zajemi v skledice ali kornete in se prepusti osvežujočim in tropskim okusom domačega mangovega sorbeta.

Bojana

Več receptov