Pomanjkanje motivacije

frenchkiss • Od: 9.7.2011 • Prispevkov: 103
Pomanjkanje motivacije 25.1.2015 19:42
Hej! Smile

Ne vem, če v bistvu res potrebujem nasvet, ali se želim samo malo izpovedati. Neutral Smile

V glavnem, zadnjih par mesecev imam probleme z motivacijo. Težko se 'spravim' k učenju + želim si shujšat nekaj kil, ampak preprosto ne najdem taprave motivacije.

Okej, učenje sicer nikoli ni bilo moje najljubše opravilo, ampak dvomim, da sem kdaj imela tako nizko motivacijo in voljo, kot jo imam sedaj.
Mogoče je problem, da so me začele zanimat druge stvari oz. sem si našla hobij, ki me NEIZMERNO veseli.. Skratka, hitro vržem puško v koruzo in že vnaprej 'vidim', da mi bo kak izpit spodletel.

Kot da to ni dovolj, me begajo še kilogrami oz. motivacija za izgubo le-teh. V preteklosti sem bila kar (malo) obsedena s svojo težo - pogosto telovadila, malo jedla.. Zdaj pa zaradi hobija, faksa zanemarjam vadbo. Res je, da imam sedaj fanta in sem zadovoljna s sabo (oz. sem vsaj bila) - ker je njemu moja postava zelo všeč, ampak res se ne bi rada 'razširila'.

Tak da bi bila vesela kakšnega nasveta, v prvi vrsti kar se tiče motivacije za učenje (sem glih sredi izpitnega obdobja).

Confused
luckabucka • Od: 7.2.2015 • Prispevkov: 1
Re: Pomanjkanje motivacije 21.2.2015 19:19
Živjo Smile
js trenutno ful treniram zase, mam skos eno poziitivno energijo pa motivacijo, tko da če hočš
te js z veseljem motiviram, vsak dan! Wink

evo mail : lucija.gab@gmail.com
lukap • Od: 25.4.2017 • Prispevkov: 3
Re: Pomanjkanje motivacije 26.4.2017 10:01
Živjo, vsak enkrat pride to točke, ko so mu druge stvari izven šolanja več pomembne kot učenje. Mogoče ti ni več toliko v izziv, kot ti je bilo na začetku obiskovanja te šole. Pridejo še časi, ko ti bo tudi šola postala v izziv. Kaj te lahko motivira? Samo stvari, ki te veselijo in v kateri vidiš point. V šoli ga pač večkrat ne in nisi edini Smile Izbira kul faksa pri tem pripomore.

Kar se pa tiče hujšanja. Najlažje je preko obiskovanja različnih skupinskih rekreacijskih športov. Morda ima kdo najeto telovadnico in igrajo košarko. Potem so tu okoliški hribi s hudimi razgledi na mesto Smile

Polovico pa k tem pripomore tudi pravilna prehrana. Večkrat na dan jest - 4 do 5 krat, 1 sadje na dan neč, vendar je sadje še vedno boljši kot ostal sladkor (čokolade bomboni), ki nimajo. balastnih vlaknin. Polno teh pa ima recimo izdelek kot so pirini kosmiči [povezava] ki ti bo pomagal pri hujšanju. Pazi le, da ne ješ raznih kosmičev z dodanimi sladkorji.

Da pa nimaš motivacije za učenje .. to pa se vsem zgodi enkrat na leto Smile


Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.