avtorska pogodba

anonlolzz • Od: 27.12.2013 • Prispevkov: 37
avtorska pogodba 26.11.2015 19:32
jaz sem danes prvič slišala za pojem "avtorska pogodba". nekaj stvari sem raziskala že sama, nekaj stvari mi pa še ni jasnih. morda ima kdo kaj več izkušenj s tem in mi bo znal pomagati.

zadeva je taka: sem dijakinja in dela lahko opravljam preko študentskega servisa. začela sem pa sem se zanimati kako lahko svojo storitev ponudim drugim. sem namreč dijakinja SŠOF smer fotografija in bi rada poskusila kaj zaslužiti s svojimi deli. če bi me za moja dela najelo neko podjetje, to nebi bil problem, saj lahko delam preko študentske napotnice. problem je če bi želela svojo storitev ponuditi posamezniku npr. nekdo, ki se poroči in bi želel, da fotografiram jaz.
po neki teoriji bi lahko odprla s.p., vendar to v mojem primeru ni smiselno, saj bi fotografirala morda nekajkrat na leto, poleg tega sem še nekaj mesecev mladoletna.
zanima me ali avtorska pogodba zame pride v poštev oz. ali bi tudi za avtorsko pogodbo potrebovala s.p. oz. morala delovati preko nekega podjetja, ali pa je lahko pogodba podpisana med dvemi posamezniki (mano in mladoporočencema).

upam, da sem se obrazložila dovolj smiselno, če kaj ni jasno bom poskusila dodatno obrazložiti.
maister • Od: 29.9.2014 • Prispevkov: 12
Re: avtorska pogodba 3.1.2016 10:14
Živjo,okoli te pogodbe ti neznam nič povedat,prvič slišim.
Sam sem tudi iskal kaj cenejšega kot je S.P. ,kar sem našel je bil popoldanski S.P.,ustanovijo ga lahko upokojenci,nekdo ki je zaposlen in tudi študentje,prvi mesec je tam nekje 40? za plačat naslednje mesece pa 60? oz. nekje okoli te cifre.
Nebom trdil da so moje info. 100% točne a upam da sem te vsaj usmeril na pravo pot.Malo pogooglaj pa dobiš bolj točne info.

Poročaj pa srečno s tem. Smile

Lp


Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.