Kam je izginilo moje veselje, sreča, samozavest... nasmeh?

meranitina • Od: 5.7.2012 • Prispevkov: 35
Kam je izginilo moje veselje, sreča, samozavest... nasmeh? 1.1.2015 20:39
Helow.
Na vas se obračam, ker sama več ne znam kako se spopasti s tem.
V zadnjem času, oz. to šolsko leto sem zelo osamljena, nesigurna v sebe, slabe volje, spala bi ceu čas in jas ne najdem razloga zakaj sem taka. Zaprla sem se vase. Ne vem, sploh ne najdem razloga za veselje, srečo. In vse to vodi k temu da se enostavno ne morem učiti. Ne zmorem. Ne vem kaj se dogaja z mano, res je da sem zelo osamljena ampak imam prijateljice, družino, svojega psička in veliko drugih stvari zaradi katerih sem zadovoljna in srečna da jih imam. Vem da imajo drugi manj od mene ampak jas NIKAKOR ne najdem notranjega zadovoljstva. Včasih sem kipela od energije in sreče, ampak sedaj pa nikakor ne najdem motivacije do ničesar. Rada bi spet imela tisti zagon v šoli ampak sedaj govorim kako mi je vseeno za ocene ker se resnično tako počutim. Vseeno mi je za vse. Kaj naj naredim? kako naj se ponovno osrečim? zakaj sploh sem take volje? Ne razumem in ne najdem odgovorov. Celi čas bi rada samo spala, saj ne najdem več sreče... nikjer. Vem da sem edina oseba ki lahko sebe osrečim zato bi bila vesela mogoče kakega pozitivnega sporočila, kakega sporočila ki bi me PREBUDIL da bi spet našla tisto vnemo in srečo ki vem da skrivata nekje v meni.

Prosim, pomagajte mi.
Ne vem kaj se dogaja z mano in NI mi všeč kaj sem postala, saj to vpliva na mojo samozavest, samopodobo ki je sedaj ko so mi ocene padle zaradi moje energije ki je obupna, zaradi moje slabe volje, nenaspanosti (tudi če spim celi dan) zelo velika.
Hvala.
Happy new year, upam da se vam čimveč želj uresniči! <3
TKall • Od: 13.3.2013 • Prispevkov: 8
Re: Kam je izginilo moje veselje, sreča, samozavest... nasmeh? 1.1.2015 21:07
Če sklepam po sebi, nisi utrujena, ampak ti je dolgčas. Ker nimaš pravega dela, ker ne veš kam bi se dala, potem pa se ti še tisto nujno ne da več. Been there done that. Jaz sem mesece in mesece presedela za računalnikom, ker nisem mela razloga, da bi delala kaj druga. Pojdi na sprehod z psom, meni pomaga tek. Kupila sem konja (malo ekstremna rešitev depresije Very Happy ), ki zahteva veliko mojega časa, lani sem kupila še fotoaparat in eno staro biciklo, vsak vikend sem šla z kolesom na "izlet" po okoliških krajih, fotografirala, čeprav sama, ampak sem se zaposlila in dobila novega elana.
Čimveč se gibaj, da dobijo možgani dovolj kisika in se ti zbistrijo misli, čez dan ne hodi spat.
Tretja možnost je prehrana.. naprimer, suhe brusnice in dateljni dajo ogromno energije, izogibaj se mastni hrani in veliki količini mesa, mleka,.
Razmisli kaj te veseli, kaj bi rada počela in si najdi motivacijo. Sploh se ne obremenjuj z tem, da ti je vseeno za šolo. Ker se še dodatno moriš in si v stresu, to pa poslabšuje počutje. Uči se zgodaj zjutraj ali pa zvečer, takrat si najlaže zapomnimo.
Srečno tudi tebi Smile
derUndergang • Od: 27.12.2011 • Prispevkov: 67
Re: Kam je izginilo moje veselje, sreča, samozavest... nasmeh? 2.1.2015 21:02
tipično najstniško.. taka sem bila jaz v devetem razredu.. totalen poden, nobene volje, tečnoba, dolgčas.. to verjemi da mine.. pa še nekaj: vse je v glavi.. če boš sama javkala kak si boga in nesrečna in kak se nemoreš učit se res nikol ne boš mogla spravit skup.. razf***ki se in si reči: I can do this! in se spravi za knjige, se druži s prijatelji, pij kavo če si utrujena, izogibaj se računalniku in živi kolikor najbolj polno se da.. najdi si hobi, igraj se s psičkom, pejd kdaj ven in spoznaj nove ljudi...UŽIVAJ!

življenje je prekratko da bi obupavali zaradi nepomembnih stvari.. vse ti je omogočeno, nauči se ceniti stvari ki jih imaš in se že enkrat zavedaj koliko huje bi lahko bilo in koliko ljudi je še nesrečnejših od tebe.. tudi to te lahko navda z srečo!

takoj zdajle ko prebiraš to ti rečem da se nasmej in bodi zadovoljna, da si to kar si in da živiš! in evo imaš vsaj en razlog za srečo Smile
SmileOnMyFace • Od: 26.6.2012 • Prispevkov: 730 • Kraj: Ljubljana
Re: Kam je izginilo moje veselje, sreča, samozavest... nasmeh? 4.1.2015 12:14
Že prejšnja odgovora sta ti dosti pomagala, rada bi samo še dodala da potrebuješ NOVOST. Dolgo časa si verjetno med istimi prijatelji, na isti šoli, med istimi ljudmi, na istih ulicah...vsak bi se sčasoma tega zdolgočasil, ljudje smo taki da potrebujemo spremembe okoli sebe.

To ne pomeni da zapustiš vso to življenje ki ga zdaj imaš ampak že samo potovanje v neko drugo državo, katere kulture še nisi nikjer drugje videla bi ti lahko pomagalo, da se prebudiš. Poskusi najti še drugega prijatelja, spoznaj še koga, vpelji novosti v svoje življenje...mogoče se poskusi ukvarjat z drugim športom, preberi kakšno drugačno knjigo, ODKRIJ popolnoma novo filozofijo, mogoče ti bo čisto odprlo oči Smile

to je delovalo zame :$


Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.