Zasvojenost z računalnikom, facebookom, youtube-om. Nasvet?

ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
Zasvojenost z računalnikom, facebookom, youtube-om. Nasvet? 13.4.2013 21:40
Živjo Smile Že neki časa mam en problem k se mi od začetka ni zdeu tok resn sam se mi pa zmerej bl dozdeva da je. Velik preveč časa preživim za raćunalnikam kadar kol mi je dolgčas grem na fb al pa kšne posnetke na yt gledat tud če se učim mi kmal koncentracija pade in grem mal na internet prevert. Zarad tega sm tut že fb zbrisala in ga nism mela prb 1 let ampak preprost nemorem bit več brez ker se use za šolo menmo gor in ga potrebujem. (lani sem imela v šol tud precej bolše ocene kot letos..) Sm že poskušala use omejit čs k ga prežvim za rač. al pa sm postavla uro od kdaj do kdaj sm lohk gor sam mej nekak zmerej premamlo in sm šla iz dolgčasa gor.. zanima me če ma kdo iz tega izgušnje in bi mi znal pomagat s kakšnim nasvetom Smile hvala že vnaprej
Pačupa • Od: 7.5.2010 • Prispevkov: 616
Re: Zasvojenost z računalnikom, facebookom, youtube-om. Nasvet? 13.4.2013 23:14
Tocno vem o cem govoris. Enako se oz. se je pojavljalo pri meni. Vedno si najdes neki mali vzrok, da ostanes se za par min dlje na racunalniku in preprosto zabusavas. Resitev, ki sem jo odkril je, da preden se gres ucit das racunalnik v drugo sobo (jaz mam prenosnika, ce pa je stacionaren pa se vzame vstran kabelj od monitora) in se potem spravis ucit. Druga stvar pa je da vedno ko si reces joj se to moram pogledat, da si recimo das to kaj bi rada pogledala v zaznamke in si lahko to pogledas potem ko se naucis. Ce pa na splosno mislis, da si na racunalniku prevec casa pa reci starsem ali komu, da ti postavi neko uro. Vem da bos po nekaj casa sovrazila to ampak je ena metoda kako preziveti manja casa na racunalniku. Upam, da sem kaj pomagal in se oproscam da ni sicnikov in sumnikov ker pisem iz telefona in nimam teh crk.
_________________
The truth may be out there, but lies are inside your head
SmileOnMyFace • Od: 26.6.2012 • Prispevkov: 730 • Kraj: Ljubljana
Re: Zasvojenost z računalnikom, facebookom, youtube-om. Nasvet? 14.4.2013 9:19
js mam tak problem, sploh če se učim čez dan, kr se mi to nikol ne da....zato sm našla rešitev, da se zjutri eno uro pa pol prej zbudim pa se takrat učim....(takrat še ne morm pržgat kompa), lahka pa si rečš: ''ko se bom naučila to in to in to, in me bo nekdo vprašal in bom znala....bom lahko za nagrado šla spet na youtube gledat posnetke ellen degeneres....alpa karkol že hočš Very Happy),
če odkriješ, da še zmer ne znaš te snovi briljantno, se jo uči še malo in ko jo boš znala, boš šla nazaj na comp Wink
tko je nekak uspeval zame, upam, da bo tud zate...
mirko77
Re: Zasvojenost z računalnikom, facebookom, youtube-om. Nasvet? 7.3.2014 12:02
Pejt mal vn na zrak pa je. Ne se takoj za komp prpopat.


Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.