Kako vztrajat pri hujšanju?

erkica • Od: 2.9.2010 • Prispevkov: 195
Kako vztrajat pri hujšanju? 5.4.2013 21:32
Hej Very Happy
Uglavnem rada bi shujšala do poletja mam 78kg letost bom stara 15 let in sem velika 164cm..ja in sem debela..se tut ful zbirčna..sm mene to mau zafrkava ker pojem dost teh testenin pa dostkrat pač doma zvečer na mizo dajo kake kekse al pa čips..in men se je temu ful teško upret..pa volje do teleovadbe tut nimam..pa tut če ni neki zadam..kmau popustim..in bi zdej res rada resno poprijela da bi mi uspelo..in me zanima če ma kdo kak predlog..da bi se res držala tega..

hvala že v naprej.. Very Happy
Christina007 • Od: 13.3.2013 • Prispevkov: 8
Re: Kako ustrajat pri hujšanju... 5.4.2013 22:24
erkica pravi:
Hej Very Happy
Uglavnem rada bi shijšala do poletja mam 78kg letost bom stara 15 let in sem velika 164cm..ja in sem debela..se tut ful zbirčna..sm mene to mau zafrkava ker pojem dost teh testenin pa dostkrat pač doma zvečer na mizo dajo kake kekse al pa čips..in men se je temu ful teško upret..pa volje do teleovadbe tut nimam..pa tut če ni neki zadam..kmau popustim..in bi zdej res rada resno poprijela da bi mi uspelo..in me zanima če ma kdo kak predlog..da bi se res držala tega..

hvala že v naprej.. Very Happy


ja js sem tu zdej pr men, hujšam, pač tku d u šol jem malco pa kosilo, doma pa nč ne jem, pa dva litra vode spijem pa zvečer delam vaje za trebuh, noge, roke....mogoče ti bo tu pomagalu, am ja če so sladkarije bliz tebe jih odmakni stran..če pa hočeš da ti uspe si nalimaj u sobi kakšne ženske k majo hude postave pa jih boš usak dan gledala pa si boš želela bit taka in ti bo mogoče uspelo..upam..GOOD LUCK Smile
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 6.4.2013 0:37
naj bo kardio telovadba, se pravi tek, plavanje, kolo, skakanje s kolebnico. na začetku najboljše hitra hoja, treba je začet postopoma če nimaš kondicije. vsaj 30 minut moraš bit zadihana, utrip mora bit 100 - 150. vsak dan

vaje so bolj za utrjevanje mišic, ne bo dobrih rezultatov z vajami.

vztrajat bo pa treba Very Happy prisilit se, določi si uro ob kateri boš vsak dan telovadla, ne glede na to kaj je na tv, na kateri party si povabljena, brez izgovorov Wink sčasoma se boš navadila in ne bo hudo.

tudi pri hrani se zadrži. vzemi kak čips, dva, več pa ne! enostavno reci dost je, pojdi stran od mize. nič sam še enga. pij velik vode, 2 litra na dan, po kozarcih. jej z beljakovinam bogate obroke (ovseni kosmiči, mleko, jajca, manj mastno meso), velik sadja zelenjave, izogibaj se mastnim jedem. pojej toliko da nisi več lačna, 5 obrokov porazdeli na ves dan.
ne pol ure pred obrokom spij kozarec vode, boljša prebava bo in hitrejše boš hujšala.
ne stradaj! to je hiranje, ne hujšanje.

ne tehtaj se preveč! hujšanje je počasno, stehtaj se zdaj nato 3 mesece telovadi vsak dan pol ure, potem se pa stehtaj.

sploh pa kile niso tok pomembne, pomembna je postava.

slikaj se v ogledalu zdaj in čez 6 mesecev redne telovadbe še enkrat, potem pa primerjaj, ti zagotavljam da bo razlika vidna.

lp
erkica • Od: 2.9.2010 • Prispevkov: 195
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 6.4.2013 22:10
Ful hvala obema :3
YoungTheGiant • Od: 5.11.2012 • Prispevkov: 14
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 7.4.2013 12:05
Ufuf, spet morm stegnt jezik.
Glej, res je zlooo težko najdt motivacijo, sploh če nisi tak človek, da ustrajaš. Ne skrbet, isto je z mano. In torej to je moj plan. Naredila si bom koledar, na katerem bo dnevni razpored stvari, ki jih morem naredit, za ceu mesec naprej, pa seveda jedilnik, tak, da bo po mojih željah, in ne preveč strog. Seveda upoštevaj tudi vadbo-dnevno. Slikce po steni tudi niso slaba ideja!! Smile in odrekla se bom čokoladi za celo leto(ker je to moja šibka točka). Za vse pozitivne stari, ki jih naredim(ne jem sladkarij po kosilu, čeprou si res želim, naredim vaje itd.), se nagradim. Kupim novo majco, pogledam film.. Za use slabe stvari, ki jih naredim, se kaznujem.. Torej ne grem na rač. cel dan, ne smem zapravit ničesar itd.
Kupi si stvari za športanje, ki so ti všeč in jih boš z veseljem nosila.
Sama sem si tudi kupla oblekco, eno št. manj kot običajno in moj novi cilj je, da ko jo naslednjič oblečem, bo ko ulita zame Very Happy hm, kaj praviš, misliš da zmoreva? Smile
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 7.4.2013 14:09
en nasvet za vztrajanje: ne zadaj si previskoih ciljev.

youngthegiant, čokolado si privošči, ampak enkrat na teden in to določeno količino.

ker pol se zgodi, da človek pri vseh teh spremembah zelo trpi in obupa.

in pa, smisel samoobvladanja ni v tem, da se odpoveduješ, ampak da se obvladaš. tudi če imaš čokolado pred nosom, da je ne ješ, ker si se tako pač odločila. Smile

previsok zastavljeni cilji so vedno problem. raje pojdite postopoma. najprej osnovne stvari, samo najslabše navade stran, potem ko so rezultati in ste 100% prepričan da deluje, pa vedno bolj ostro.
erkica • Od: 2.9.2010 • Prispevkov: 195
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 7.4.2013 15:49
youngthegiant: ej bomo se potrudle Very Happy
BiibiCukrova • Od: 8.4.2013 • Prispevkov: 8
Re: Kako vztrajat pri hujšanju? 8.4.2013 9:10
Jp, čist vse je res...Smile
Le pogumno naprej, sm tud yest bla na istem kt vse ve , ...no, pol sm pa nardila inventuro u glavi, pa sm začela delat kokr pravi slovenc79, ...in 100% pali:)
Pregovor, ki pravi : Iz malega raste veliko.....,čist drži....majhni cilji, veliki dosežki....

K bomo mele pa več kondicije, si bomo pa tud cilje zvišale, knede?Smile)

Lep sončka poln dan želim vsem Smile

Twisted Evil Laughing


Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.