Prva gimnazija Maribor!!!

1 | 2 | >>
rainbow117 • Od: 7.1.2013 • Prispevkov: 11
Prva gimnazija Maribor!!! 7.1.2013 16:13
Zdravo!!!!! Very Happy
Em jaz sem sedaj 9. razred in ja odločam se kam bom šla naprej. Em odločam se med 1. , 2. pa škofijsko gimnazijo. Trenutno sem najbolj za PRVO!!! Smile Trenutno še nisem izgubila nobene točke.... Very Happy Imam pa problem, da mi angleščina res ne gre, čeprav imam 5 ( učiteljica mi gleda skozi prste). Kaj se vam zdi, da je naprimer na 2. angleščina lažja???? Question Sej vem, da je zdaj gimnazija gimnazija.... Em za kateri predmet pa se morate najbolj učit?
Kaj se še kdo odloča, da bi šel na Prvo letos???? Pol se naj javi.... Very Happy Hvala za odgovore že v naprej... :*******
smilelily • Od: 5.3.2012 • Prispevkov: 27 • Kraj: Maribor
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 8.1.2013 17:19
hej!
tut jaz se odločam za prvo (zraven 2, al pa mogoče gimnazije v Slovenski Bistrici..)
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 8.1.2013 19:38
Aha Very Happy Kaj iz Bistrice si???? Smile
smilelily • Od: 5.3.2012 • Prispevkov: 27 • Kraj: Maribor
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 8.1.2013 20:19
neee vmes med slovensko bistrico in mariborom Razz
gucciprada • Od: 25.12.2012 • Prispevkov: 12
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 16:48
No jaz sem iz 1. gimnazije in sem 1. letnik. V ossnovni nisem zgubila nobene pike in lahko rečem, da ne pričakujte, da je to osnovna šola, ker je res dosti težje. Pričakujte povdarek na jezikih, mi ga imamo pri angleščini zelo, sploh ne delamo po programu učbenika... Prva gimnazija je težka in jo moreš vzet resno, eden izmed mojih sošolcev se je že prepisal, veliko sosošolcev pa se trenutno. Sploh pa moreš imet učne navade, učit se moreš sproti...žal, če se ne se moreš navadit na 1 ali 2. Če še vas kaj zanima vprašajte Wink
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 17:34
gucciprada pravi:
No jaz sem iz 1. gimnazije in sem 1. letnik. V ossnovni nisem zgubila nobene pike in lahko rečem, da ne pričakujte, da je to osnovna šola, ker je res dosti težje. Pričakujte povdarek na jezikih, mi ga imamo pri angleščini zelo, sploh ne delamo po programu učbenika... Prva gimnazija je težka in jo moreš vzet resno, eden izmed mojih sošolcev se je že prepisal, veliko sosošolcev pa se trenutno. Sploh pa moreš imet učne navade, učit se moreš sproti...žal, če se ne se moreš navadit na 1 ali 2. Če še vas kaj zanima vprašajte Wink

Hvala za odgovor, em če lahko zvem kakšne ocene pa imaš sedaj???? Kaj se najde kdo izmed sošolcev, ki mu npr. ne gre tak dobro angleščina? Em pripravljena sem res fuul delat, samo me je pač strah za angleščino.... Sad
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 18:05
Ja jaz imam sedaj vse ocene razen 1. Res pa je, da na začetku nisem sproti delala in, ko so se zdaj nabarali testi v decembru se je to poznalo, da sem dobila pet 2. Huda je tudi geografija, pri kateri te učitelj mantra, odvisno je od njegovega razpoloženja. Zdaj, če bi na splošno mi zaključili bi imela uspeh nekje 3.5. Mi imamo dokaj težko tudi biologijo, ampak je odvisno od tega kakšnega učitelja dobiš, npr. drug razred ima drugo učiteljico in imajo lažje. Res dosti je tudi odvisno od samega učitelja Wink No pri angleščini moreš, kar dosti delat, sploh pri besedišču, ogromno novih izrazov, pričakuje se, da dokaj tekoče govorip, vsaj pri naspi. Mi smo se npr. učili o vladi v Angliji O.o totalno nepomembne stvari. Če ti res angleščina ne gre ti svetujem, da si omisliš inštruktorja s, katerim boš 1x na teeden delala, ker to res pomaga Wink sošolka ima velike težave z angleščino in je pisala prvi test 1, zdaj pa ga je popravila na 3, spraševanje pa je dobila 4 Wink
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 18:16
gucciprada pravi:
Ja jaz imam sedaj vse ocene razen 1. Res pa je, da na začetku nisem sproti delala in, ko so se zdaj nabarali testi v decembru se je to poznalo, da sem dobila pet 2. Huda je tudi geografija, pri kateri te učitelj mantra, odvisno je od njegovega razpoloženja. Zdaj, če bi na splošno mi zaključili bi imela uspeh nekje 3.5. Mi imamo dokaj težko tudi biologijo, ampak je odvisno od tega kakšnega učitelja dobiš, npr. drug razred ima drugo učiteljico in imajo lažje. Res dosti je tudi odvisno od samega učitelja Wink No pri angleščini moreš, kar dosti delat, sploh pri besedišču, ogromno novih izrazov, pričakuje se, da dokaj tekoče govorip, vsaj pri naspi. Mi smo se npr. učili o vladi v Angliji O.o totalno nepomembne stvari. Če ti res angleščina ne gre ti svetujem, da si omisliš inštruktorja s, katerim boš 1x na teeden delala, ker to res pomaga Wink sošolka ima velike težave z angleščino in je pisala prvi test 1, zdaj pa ga je popravila na 3, spraševanje pa je dobila 4 Wink

Aha no dobro, ja sej nekaj bom že naredla... MOgoče bom šla med počitnicami v kako šolo al pa kaki camp.... Nekak bom že ( bom mogla). Very Happy Ja za geografijo pa mi je že moj bratranec dosti povedal, ki je tudi zdaj 1. letnik na 1. gimnaziji... Ampak takih učiteljev sem navajena, ker smo meli eno tako nemogočo... Confused Aja pa hvala drugače
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 18:49
Ni zakaj Smile Veš mogoče, kateri razred je, da vidim če imamo istega za geo? No se boš vidla, prvi mesec ti bo super, nam se je zdelo, ko da smo na počitnicah, vse novo...pol decembra ko so pa bile resne ocene pa je bilo že rahlo drugače. Sicer pa lahko rečem, da na splošno pa mi je 1 zelo všeč, sploh sošolci, se super razumemo in je fajn Very Happy Kaj pa si boš vzela za drugi jezik? Wink
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 20:15
gucciprada pravi:
Ni zakaj Smile Veš mogoče, kateri razred je, da vidim če imamo istega za geo? No se boš vidla, prvi mesec ti bo super, nam se je zdelo, ko da smo na počitnicah, vse novo...pol decembra ko so pa bile resne ocene pa je bilo že rahlo drugače. Sicer pa lahko rečem, da na splošno pa mi je 1 zelo všeč, sploh sošolci, se super razumemo in je fajn Very Happy Kaj pa si boš vzela za drugi jezik? Wink

Em nemščino bom verjetno vzela.... Smile Kateri jezik pa imaš ti??? Za bratranca ti bom na zs napisala, če ti je ok... Aja pa dosti ljudi mi je že reklo, da so jim na 1. sošolci super, sej zato pa me vleče na 1. Very Happy
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 21:04
Okej super Very Happy Jaz mam tudi začetno nemščino, ker se je v osnovni nisem sploh učila in imam 4, 4 boljše ocene, kot večina, ki je nemščino mela, tak da nemščina še za 1x ni taki problem Wink
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 21:21
gucciprada pravi:
Okej super Very Happy Jaz mam tudi začetno nemščino, ker se je v osnovni nisem sploh učila in imam 4, 4 boljše ocene, kot večina, ki je nemščino mela, tak da nemščina še za 1x ni taki problem Wink

No super jaz grem tudi začetno nemščino. Kaj si videla moje zasebno sporočilo? Very Happy
anncx3 • Od: 22.1.2011 • Prispevkov: 86
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 9.1.2013 23:10
Heeej še v mojem imenu Very Happy

Torej, letos sem 2. letnik na Prvi in moram rečt, da sem s šolo zelo zadovoljna pa tudi s profesorji. Čisto na začetku, tiste prve dni se mi je zdelo, da nikoli nočem več v to šolo, saj je bilo vse novo (profesorji, šola, okolje..) Vendar sem se potem nekje do oktobra že umirila in prav navadila .. Že v prvem letniku smo se na šoli počutili kot domači, zdaj v 2. letniku seveda še bolj Very Happy Moram se strinjat, kot je že blo prej omenjeno, da sta tudi meni osebno najtežja predmeta geografija in biologija, kjer je ponavadi največ ''haklov''.. Drugače je pa seveda tudi odvisno katere profesorje dobiš, ker naši so moram reči da vsi super Very Happy profesor za geografijo včasih kar veliko zahteva ampak je drugače tut vredu človek, se večkrat poheca pa to Very Happy ... sploh pa pravijo za njega, da prve letnike še toliko bolj ''muči'', ker jih preizkuša, drugače pa sploh ni tako slab Very Happy moram povedat tudi, da je matematika takšen predmet, kjer je dobro vsaj nekoliko delati sproti (vsaj domače naloge).. Drugače pa je šola super, še posebej sem vesela da sem v takem razredu, ki ravno ne slovi po najboljših ocenah (pri kakšnih testih imamo tudi po 15 enk), vendar se super razumemo in ko vstopiš med odmorom v naš razred je res pravi ''kaos'' ... do zdaj smo bili med vsemi razredi najslabši, a smo tudi vsi naredili letnik in nihče se ni prepisal.. v drugem letniku pa so ocene kar padle in tudi to je pomembno, da če pridete v drugi letnik si ne mislite da ste zdaj neki ''CARJI'', vendar šolo še vseeno resno vzemite v roke Very Happy .. pa tudi prej je ena izmed vas omenila, da ji angleščina najbolj ne leži --> glede tega pa sploh ne skrbet, imamo v razredu najmanj 5 takih, ki jim matematika in angleščina pač ne gre in zato ni nič narobe... včasih teste tudi po 3x popravljajo, a vedno ''zvozijo'', zato brezskrbi Very Happy pa tudi profesorica nam je rekla, da najprej vprašamo NJO, ker nam bo ona znala najbolj razložit, pač preden poiščeš inštruktorja, ki lahko tudi zelo drago stane... pa omenila bi še to: najboljši prostor na šoli pa je itak ŠOLSKA KANTINA, kjer lahko v miru delaš domačo nalogo, se zjutraj tut še kaj učiš pa tut malce majo zlo dobre Very Happy ... tako da tut če bo na začetku al pa tut med šolskim letom padla kakšna enica, ne skrbet.. se zgodi Smile tako kot pravi naš razrednik: ''NISI PRAVI DIJAK, ČE NE POKASIRAŠ NA LETO VSAJ ENGA HAKLA'' Smile pa lep večer še naprej ;* + se opravičujem za dolgo nakladanje.. *
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 10.1.2013 15:20
Hvala anncx3 !! Morem ti povedat, da mi je tvoje nakladanje res zelo všeč Very Happy :***** Ja zdaj sem res vedno bolj prepričana, da bom šla na 1. No sej čez en mesec so takaltak infromativni.... 2. pa me res ne vleče zaradi ljudi, sej ne rečem, da so vsi pokvarjeni, pa čudni, ampak vseeno, se mi zdi, da je lažje biti v razredu z čim več takimi, ki ne tekmujejo s tabo, pa jim niso življenje samo ocene... Res pa je, da se takaltak vsepovsod najde kakšen taki.... Smile Tak, da se drugo leto verjetno vidimo na 1.!!!!
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 10.1.2013 17:04
Ni problema Smile sej zato pa smo tu, da si dajemo kake nasvete ;* drugače pa vrjemi da boš tudi ti drugo leto pa potem kasneje že lahko komu kaj konkretnega svetovala glede šole Wink pa strinjam se s tabo, da je boljše bit v bol ''po ocenah slabem" razredu, kot pa tam kjer se vsi samo grebejo za neke ocene.. že boljše vzdušje je pa nihče ti za enko nebo kaj težil pa se norčeval iz tebe Wink res je kul, ko se malo privadiš Wink drugače glede 2. gimnazije nebi vedla ravno veliko ampak tut sama nisem šla tja ravno zaradi teh govoric da je težja pa da bol komplicirajo profesorji pa da so dijaki bol taki, ki se grebejo za ocene, samo sem tut 100%, da niso vsi taki Wink tak da jaz ti samo priporočam Prvo ker je res fajn Wink pa tut naši profesorji so tak bolj na izzy, mislim seveda da zahtevajo znanje pa to ampak ne komplicirajo ravno zaradi nekih malih podrobnosti Wink če pa še koga kaj zanima, pa kar na dan z besedo ;* LP
onedirection • Od: 8.12.2012 • Prispevkov: 8
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 11.1.2013 19:02
Heeeej Smile Jaz sem tut zaj 9. razred, pa še nisem čisto prepričana kam bi šla. Že od 6. razreda sem pravla da grem na 1., pol 8. razredu sem si nekak premisla, ker so vsi govorili da se je ful veliko za učit na gimnaziji, jaz pa nisem ravno tista, ki se rada uči, čeprav imam vse 5 do zdaj, v OŠ. No, če po drugi strani pogledam, učit se je tako treba na vseh šolah, pa še po gimnaziji so ti odprte vse poti. To je za mene osebno dobro, ker si glede poklica premislim 2x na teden dobesedno Very HappyD No, razmišljala sem tudi, enako, o SŠSB in o 2. gimnaziji, samo mi Bistrica nekak ne diši, ker... Nevem no, samo me ne privlači xD, 2. pa je po govoricah sodeč ful zahtevna. Am... Zanimam me samo, če imate na 1. napovedana spraševanja? Pa do kdaj približno traja pouk, v 1. letniku? Smile))))
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 11.1.2013 20:33
onedirection pravi:
Heeeej Smile Jaz sem tut zaj 9. razred, pa še nisem čisto prepričana kam bi šla. Že od 6. razreda sem pravla da grem na 1., pol 8. razredu sem si nekak premisla, ker so vsi govorili da se je ful veliko za učit na gimnaziji, jaz pa nisem ravno tista, ki se rada uči, čeprav imam vse 5 do zdaj, v OŠ. No, če po drugi strani pogledam, učit se je tako treba na vseh šolah, pa še po gimnaziji so ti odprte vse poti. To je za mene osebno dobro, ker si glede poklica premislim 2x na teden dobesedno Very HappyD No, razmišljala sem tudi, enako, o SŠSB in o 2. gimnaziji, samo mi Bistrica nekak ne diši, ker... Nevem no, samo me ne privlači xD, 2. pa je po govoricah sodeč ful zahtevna. Am... Zanimam me samo, če imate na 1. napovedana spraševanja? Pa do kdaj približno traja pouk, v 1. letniku? Smile))))

Heej Smile
Na Prvi imamo skoraj vsa spraševanja napovedana, edino geografije ne ampak to že profesor na začetku pove Wink drugače pa ja, na vsaki šoli se je potrebno potrudit in se učit ;* hm trajanje pouka je pa odvisno predvsem od tega kako vam sestavijo urnik .. Mi smo lani imeli npr. 3x v tednu do pol 2, vsak drugi teden še informatiko do 15:15, 1x samo do 12:45 in 1x do 14:25 Smile letos pa imamo 3x do pol 2 ter 2x do 14:25 Smile * seveda pa to velja za naš razred, ker so imeli nekateri skoraj vsak dan dalje kot mi Wink pa LP in upam, da se odločiš za Prvo:*
onedirection • Od: 8.12.2012 • Prispevkov: 8
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 13.1.2013 14:44
anncx3 pravi:
onedirection pravi:

Heej Smile
Na Prvi imamo skoraj vsa spraševanja napovedana, edino geografije ne ampak to že profesor na začetku pove Wink drugače pa ja, na vsaki šoli se je potrebno potrudit in se učit ;* hm trajanje pouka je pa odvisno predvsem od tega kako vam sestavijo urnik .. Mi smo lani imeli npr. 3x v tednu do pol 2, vsak drugi teden še informatiko do 15:15, 1x samo do 12:45 in 1x do 14:25 Smile letos pa imamo 3x do pol 2 ter 2x do 14:25 Smile * seveda pa to velja za naš razred, ker so imeli nekateri skoraj vsak dan dalje kot mi Wink pa LP in upam, da se odločiš za Prvo:*

Hvala za odgovore in mislim da ja.... Smile) sem že 99% da pridem Razz
Alekseea • Od: 4.1.2013 • Prispevkov: 15
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 13.1.2013 17:18
Ja, mene pa zanima če me bodo sprejeli s 4..... oz. zani sem mela zaključeno 8štirk pa 8 petk... letos mam bolše ocene, ampak vseeno. Učim se pa sproti... Aja, pa na 1. nameravam it:)
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 13.1.2013 18:05
onedirection pravi:
anncx3 pravi:
onedirection pravi:

Heej Smile

Hvala za odgovore in mislim da ja.... Smile) sem že 99% da pridem Razz

Ni problema, upam da se odločiš pa prideš Smile pa prej pridi še seveda na informativne;* LP
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 13.1.2013 18:06
Alekseea pravi:
Ja, mene pa zanima če me bodo sprejeli s 4..... oz. zani sem mela zaključeno 8štirk pa 8 petk... letos mam bolše ocene, ampak vseeno. Učim se pa sproti... Aja, pa na 1. nameravam it:)

Hm, mislim da bi te sprejeli.. mislim da zdaj eno leto je blo tak skoraj brez omejitev Smile poskusiš lahko, sej probat ni greh ane ;D še vedno se lahko pol odločiš za kako drugo šolo;* pa LP
Alekseea • Od: 4.1.2013 • Prispevkov: 15
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 13.1.2013 18:51
anncx3 pravi:
Alekseea pravi:

Hm, mislim da bi te sprejeli.. mislim da zdaj eno leto je blo tak skoraj brez omejitev Smile poskusiš lahko, sej probat ni greh ane ;D še vedno se lahko pol odločiš za kako drugo šolo;* pa LP

okej, hvala!:*
Saj letos bom probala met fse 5 zaključeno
TeenWolf98 • Od: 7.11.2012 • Prispevkov: 5
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 27.2.2013 19:16
amm, torej za vse vas ko ste na prvi zaj, če bi mi lahko pomagali, kaj mate za 2. jezik? ker jaz se odločam med začetno nemščino pa španščino. vem, da mi bo španščina šla veliko boljše, ampaka se mi glede na to, da živimo v sloveniji zdi, da mi bo nemščina veliko bolj prav prišla. kaki pa je učitelj/ica za nemščino? ker sem bla na informativnem na 1. pa sem 100% da hočem tja in me samo to še matra.

tnx :*
LonelyGirl • Od: 24.3.2010 • Prispevkov: 81
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 27.2.2013 20:40
tuut jas se odločaam med 1. & 2. gimnazijo.sicer vsi mi vsi govorijo da morem na škofijsko samo odpade .hahah
No jas se pa bol nagibaam k Drugi...čeprav jih poznam polno iz naše šole ko na prvo hodijo...na drugo pa nobengaa
pač ja sproti moreš delat in vse to..pa to itaaq od vse poslušamo enako...v glaunem eni je en frend ko hodi na Prvo je povedo da majo učitle naštudirane v nulo...en učitl pri matematiki ko teste sestavlja jih jema iz interneta..pa so stran ugotovili pa si lahko švinglce pa to nardijo,pol s5enim moreš gnjavit pa pol povejo al pa namignejo,...pač ja reko je da se majo pune fajn taak...samo je pač bolj jezikoslovno usmerjena jas pa hočem it pol neke zvezi z kemijo al pa laboratorijemi študirat ker tam še vsaj službo dobiš..tak da upam da bom na 2.sprejetaa
Re: Prva gimnazija Maribor!!! 27.2.2013 23:27
Matematika, geografija, biologija. Toliko snovi se nabere da se ti utrga. Te predmete že takoj na začetku vzemite zelo resno, drugo gre. Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.