Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba?

bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba? 17.3.2016 15:08
Pred kratkim mi je odpovedala ročna ura, ki mi je sicer bila zelo draga in bila je kvalitetna, ampak popravilo bi me stalo kar precej in prijateljica mi je svetovala, naj si kupim uro preko Aliexpressa, da se najdejo čisto spodobni modeli za smešno ceno.

Ima kdo izkušnje z nakupovanjem stvari v teh spletnih trgovinah? Cene nekaterih stvari so zelo nizke, se pa sprašujem...

Kako dolgo v povprečju čakaš na pošiljko?
Kakšna je kvaliteta?
Kako je z vračili?
Ima kdo negativne izkušnje s carino?
Če že, kaj se še drugega splača kupovati v teh trgovinah?

Hvala za odgovore Smile
ula2000 • Od: 13.4.2016 • Prispevkov: 5
Kupovanje prek aliexpressa in drugih 13.4.2016 16:11
Pozdravljena!

Kupovanje prek spleta ni vedno varno.
Jaz vecina kopujem prek aliexpressa in ebaya. Meni je bolj zaupljiv aliexpress. Vedno vse pride v svojem casu, kvalitete so tudi dobre se sploh ne pritozujem, in to je res da ni tak drago. Dosti ceneje dobis eno stvar prek spletne strani kot v trgovini. Ponavadi pride v roku 1 mesca al pa manj. Vedno ob izdelku pise koliko dni priblizno. Vecina od 20-60 dni. Vracila so tudi mozna, vendar se ne splaca ker je postnina draga. Drugace pa ni drugih problemov. In z prodajalci je zelo dober stik. Ce se je kaksno vprasanje lahko napises;)
Lp Very Happy
Re: Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba? 19.4.2016 10:43
Hvala lepa za tvojo izkušnjo.

No takole... sem tudi sama podlegla skušnjavi in poskusila nakup preko Aliexpressa. Glede na to, da so cene res nizke in ker ženske pač potrebujemo modne dodatke za različne priložnosti Rolling Eyes sem naročila dve uri pri različnih prodajalcih. Obe sta prišli v relativno kratkem času (mislim, da v ca. treh tednih, kar je bilo bistveno krajše, kot je pisalo, da bo). Ena je super in popolnoma natančna, druga pa je sicer lepa in ustreza fotografiji, a pokvarjena - dela smo, ko je ura pri miru, ko jo nosiš na roki, se ustavi. Sem jih kontaktirala, pa so se najprej izgovarjali na prazno baterijo, potem pa so mi vrnili denar, čeprav realno se ni bilo niti vredno sekirat zaradi tega, ampak red mora bit Laughing
Re: Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba? 10.6.2016 17:43
Pozdravljeni!

Ko ste napisali v prvem statusu, da ste kupili uro in jo potem vrnili ter dobili denar nazaj. Mi prosim poveste prek cesa ste to narocili in kako je to slo?

Hvala ze v naprej, xx
Re: Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba? 11.6.2016 21:58
Kontaktirala sem prodajalca, ki je bil naveden v oglasu. Običajno je potrebno poslati kakšno fotko ali video, da se vidi v čem je težava. Denar so mi vrnili, ure pa niti ni bilo treba pošiljati nazaj.
Re: Kitajske spletne trgovine Aliexpress, Dealextreme, Alibaba? 11.6.2016 22:15
Hvala lepa!Wink

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.