Faks

scorpa • Od: 18.7.2016 • Prispevkov: 4
Faks 18.7.2016 18:45
hojj!
sicer sem verjetno tukaj bol med starejšimi, že dolgo članica, pa sem nekak pozabla geslo, zamenjala mail, tako da je blo potrebno ustvarit nov acc

kakorkol... tu sem ker imam nekaj vprašanj o faksu. namreč končala sem 4. letnik poklicne šole (kemijska), vpisana pa sem na FKKT (vse tri želje), na kater program pridem zvem enkrat ta teden. kot prvo me zanima če poznate koga, ki študira kemijo in kako se mu zdi?

zanima me pa tut, kako je s študentskimi domovi. glede na to da grem na FKKT, mi bi bilo najbol primerno bivat v Rožni dolini, nimam pa pojma če je sploh možno dat željo kje bi bil. te dajo nekam naključno? si lahko zbiraš cimre? kako sploh je v študentu? eni pravjo da se je težko učit pa spat kr so skos žurke. kako je z wc-ji in tuši? so skupni? kak to funkcionira?

tisti, ki ste na faksih se prosim čimbolj razpište ker bi rada čim več informacij Very Happy
me je kar sram, da vem tako malo o študentskem življenju Razz
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Faks 22.7.2016 15:46
zdravo Smile

tukaj boš do teh informacij malo težko prišla, ker so tu večinoma osnovno- in srednješolci, ampak vseeno se kdo najde Smile

ne vem sicer, kako je na FKKT. sem pa bil v svojem življenju na treh faksih, slednjega pravkar končujem.

ne vem, na podlagi česa si se odločila za ta faks, ti pa garantiram da edini način, da narediš nek faks in imaš kaj od njega, je ta, da te zares veseli, zanima in skušaš narediti nekaj iz tega. najboljše bi bilo, če bi se čim več o faksu pozanimala že pred vpisom, mogoče celo kakšno leto bila frej, da bi si vzela čas in ugotovila, kaj si želiš. če pa to že dolgo veš, pa seveda ne rabiš raziskovat Razz (mnogim bi pa prav prišlo, ker ne vejo kaj jih zares veseli).

zdaj, ko si se že vpisala, se skušaj čimbolj pozanimati o faksu. skoraj vsak faks je čisto odprt in brez težav lahko greš na kakšno predavanje, da vidiš kako to izgleda. tam lahko spoznaš tudi kakšnega študenta, ki ti bo z veseljem pokazal, kaj vse se učijo, kako izgledajo izpiti itd. Smile

pri faksu je tako, da ni obvezen, in te nihče ne sili. lahko prideš tudi do diplome in se ob tem nič ne naučiš, ampak bo taka diploma seveda neuporabna. to se dogaja pri MNOGIH, če ne kar večini diplomantov - da grejo študirat samo zato da bi imeli večje šanse za služo ali višjo plačo, naučijo pa se nič, in nihče ne zaposli nekoga samo zaradi diplome.

tako da, ko si želiš študirat, imej v mislih željo po znanju, ne željo po dobrem zaslužku ali lahki službi.
če te bo zanimalo, se boš udeležila kakšnih dodatnih predavanj ali drugih obštudijskih dejavnostih. profesorji tudi hitro opazijo študente, ki so zagnani, in ti bojo zelo radi pokazali pot naprej v stroki.

glede študenstkih domov pa tudi ne vem, mogoče bo kdo drug vedel kaj več.

lp in srečno Smile
boo • Od: 22.8.2016 • Prispevkov: 2
Re: Faks 22.8.2016 23:59
hej hej
poznam kar velik študentov kemije, so večinoma zelo zadovoljni tko da upam da boš tudi ti Smile
glede študentskih domov pa je tko da zbirat ne moreš, oni ti dodelijo tistega ki se jim zdi najbolj primeren, cimrov pa tudi ne moreš zbrati, lahko pa se pritožiš če ti cimra res ne ustreza in ti dodelijo drugo. glede tušev pa tega pa lahko pogledaš na netu, večinoma so skupni. za žurke je pa tko, nima veze u katermu študencu si, če si za žurke jih vedno najdeš, ampak odvisno od samokontrole kok časa posvetiš žurkam in kok faksu Smile
vem da sem z odgovorom mal pozna, ampak vseen upam da sm kej pomagala Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.