VSE O HUJŠANJU1 | 2 | 3 | >>• slovenc79
• Od: 19.8.2011
VSE O HUJŠANJU
2.6.2013 18:39
Da ne bo vsak, ki (misli, da) je debel, odpiral nove teme in iskal nasvet kako zdravo shujšat, prosim da pišete to tukaj v skupno temo, da bodo vse težave in rešitve s tem razširjenim problemom na enem mestu.
Do tega trenutka obstoječe teme o hujšanju bodo ostale, nove pa bodo izbrisane oz. premaknjene v to. Prosim, da se teh navodil držite. Lp, slovenc79 • bluesky007
• Od: 17.6.2013
Re: VSE O HUJŠANJU
17.6.2013 10:43
Heei sem obupana. Močno si želim shujšat a mi nikakor ne uspe, pade mi motivacija in ne znam bit dovolj stroga sama do sebe.... ima kdo kakšen nasvet ?
Lp . :/ • slovenc79
17.6.2013 12:24
da ohraniš motivacija si moraš zadat pravilen cilj. pri zdravem hujšanju pozabi na -10 kg v enem mesecu in te zadeve. traja velik počasneje. sploh ne jemlji tega kot neko začasno nujo ampak naj ti bo to nov način življenja, ker samo tako boš zdravo postavo tudi ohranila, ko jo enkrat dobiš.
telovadi po pol ure na dan, tek/hitra hoja, plavanje, kolesarjenje, samo da je pol ure, skupaj (ne 2krat po 15 minut in to) to je to. SAMO telovadba dejansko "topi" maščobe, na čudežne napitke/juhice in diete pa pozabi, ker so čisti nateg, kile ki jih izgubiš s tem so hiranje, s katerim narediš veliko škodo telesu. jej več manjših obrokov na dan, da se hranila sproti porabijo za mišice, če poješ dva ali samo en velik obrok na dan bo velik odvečnih hranil ki grejo v rezervo - maščobo. obroki naj bojo hranljivi, čim več beljakovin, čim manj maščob, velik sadja in zelenjave, predvsem pa raznovrstno. velik pij, poskusi 2l na dan. dobro je kozarec vode uro/pol ure pred obrokom, da pripravi želodec na prebavo. vse skupi je zlo preprosto, problem se je le navadit in vztrajat pri tem, za kar boš morala bit pač močna. ne tehtaj se ker boš samo izgubila motivacijo, ker po par dneh ne bo rezultatov. poleg tega lahko teža zelo varira (jaz sem včeri zvečer tehtal 67,2 kg, danes zjutraj pa 66,7 kg) in vsaki dekagrami ki ga večina ljudi oznanja kot kao uspeh, ubistvu ni nič, pomeni le da so žejni/lačni ali pa so prišli z wc-ja. tvoja motivacija naj bo dober občutek utrujenosti po telovadbi, dobre počutje, boljši spanec, ker si tega deležna po čisto vsaki dobri telovadbi. na kilograme pozabi, ker ne povejo nič. človek ima lahko 60kg s celulitom in kostmi ali pa 60 kg in ma popolno telo. začneš lahko že danes lp • bluesky007
17.6.2013 15:13
sam pr men je problem da lahko telovadim to mi ne dela težau ... fita je v hrani ,... ker kr iz dolgčasa jem pol pa mi je žal pol pa še več jem :SSS
• SmileOnMyFace
• Od: 26.6.2012
• Kraj: Ljubljana
17.6.2013 15:19
zaposli se! nared si tko poln urnik, da nauš mela časa za dolgčas • slovenc79
17.6.2013 15:26
eh iz dolgčasa ješ xD neki drugega počni drugač pa raj kozarc vode spij, pa ti ne bo pasal pa mal samokontrole, no! • manca123
• Od: 11.12.2012
stegna
17.6.2013 17:37
js bi pa fuul rada shujsala u noge (stegna predvsem) in pa zgoren del rok ful mam probleme pa kksn nasvet? • slovenc79
17.6.2013 17:58
shujšaš lahko samo po celem telesu je pa čist normalno, na stegnih in okoli trebuha ima vsak največ maščobe hoja (kasneje tudi tek), plavanje, kolesarjenje.. pol ure vsak dan, pa bo • Nastek
• Od: 5.2.2012
8.7.2013 13:38
Heej. js mam ubistvu ful velik problem s hujšanju, ker lahk ne vem kak telovadm pa čist nč ne zašvicam. niti kapljice res ni -.- in valda pol ne morm nč shujšat:(((
pa vode sploh ne morm pit, ker po njej bruham,, prosiim kak nasvet ker sm obupana :'( • slovenc79
8.7.2013 13:52
vsaj en sprehod vsak dan, tak s hitro hojo, vsaj pol ure. za začetek je to dobr. ko se pa mal navadiš in utrdiš noge, pa tek, isto, pol ure na dan. če ne švicaš po ene 10 minutah, pomen da ne delaš dost intenzivno, zato hodi hitreje/teči hitreje.
z vajami se ne ukvarjaja preveč ker niso tok pomembne, mišice si utrdiš tudi med tekom/hojo. pri hrani jej sam tiste stvari ki jih telo potrebuje: sadje, zelenjava, beljakovine. čim manj mastnega in čim več manjših obokov, vsaj 3, 4 na dan. pij sok in ga mal razredči z vodo. ne bo tok okusen, ampak se da spit. čim več pij, pa vsak teden daj mal manj soka z mal več vode, pa se boš navadla • bluesky007
15.7.2013 21:17
No z mojega hujšanja še vedno ni nič ne... Dejansko sem se odločla da bi rada bolj zdravo živela in ne hujšala... iz jedilnika sem črtala testenine iz bele moke, bel kruh, riž,... vendar mi še vedno delajo vlke probleme sladkarije... kar ne morem in ne morem se jih odvadit.... bi se jih pa zelo rada, kajti vem da niso zdrave in povzročajo sam škodo.... Ali ima mogoče kdo kakšen nasvet ? Ali bi se kdo z mano odvajal od sladkorja ?
• slovenc79
15.7.2013 21:23
samo disciplina pomaga reci so "tok pa tok na dan, potem pospravim nazaj". ko ti zapaše in nočeš, spij kozarec vode da maš želodec bolj poln in ti ne bo pasalo drugač pa, v enem mescu ne pričakuj nevemčesa • SmileOnMyFace
15.7.2013 21:39
blueksy007, js mam zate par nasvetov, kr sm tud sama velik sladkosned in se teh nasvetov držim zato da pazim na sladkor in vse POmembno je da s tabo sodeluje vsa družina. Da so ti v oporo. POvej jim za svojo težavo in jih prosi, da naj več NE KUPUJEJO sladkarij, zato da jih sploh ne boš imela pri roki. Če več ne ješ testenin, riža in bele moke, predvidevam, da se ti je družina že malo prlagodila. PIJ VELIKO VODE. To ti bo dalo občutek sitosti. jaz jo popijem tudi do 2l na dan Ko greš od doma, ne vzemi s seboj denarja, zato da si ne boš mogla kupiti sladkarije na poti In zlo bo dobr, da ne ješ sladkarij zvečer. Sladkarije + večer = strup za telo Torej, pr men zmer užge, da si zobe umijem že zlo zgodi, rečmo okol pol 8...in pol sm prelena, da bi požrla sladkarijo in si še enkrat umila zobe • bluesky007
15.7.2013 21:39
hja sej če si določim kolk bom pojedla npr. čokolade pol pojem tist pol pa še 3x tolk -.- res ne vem kaj je z mano da se ne znam niti malo zadržat • SmileOnMyFace
15.7.2013 21:44
Vem ja, heh...js si sploh več ne dajem omejitev kr se že dobr poznam in vem, da če si bom naročla naj pojem sam 2 tablici čokolade, vem da v pol ure čokolade pač ne bo več rajš rečm: ''dobr, zdej se bom nažrla te čokolade in pol bom te kalorije kurla ves naslednji teden...'' in pol sm brez sladkega več dni alpa mogoč tud zato kr sm dovol broke, da si čokolade ne morm privoščit • labodcek
• Od: 1.2.2012
16.7.2013 0:48
bluesky007: vem kako ti je..js sm vedno govoru da bom začel jutri hujšat pa to to nakoncu pa nic :S.. kok kg pa mas? pravijo da je najbols: pit velko vode, manj jest (mcdonalds, sladkarije vse grejo stran!) to mi je tezko hah :S in usak dan telovadit( če tebi ne da zunaj, pa lahko telovadis notri) to bo hiter rezultat (to mi je povedal bivsi sosolec ko je šel shujsat v stično in v treh mesecih je shujsal za 15-20kg.. fak js bi to ful rad pa le kako -.- upam da nama bo uspelo • bluesky007
16.7.2013 11:31
labodcek pravi:bluesky007: vem kako ti je..js sm vedno govoru da bom začel jutri hujšat pa to to nakoncu pa nic :S.. kok kg pa mas? pravijo da je najbols: pit velko vode, manj jest (mcdonalds, sladkarije vse grejo stran!) to mi je tezko hah :S in usak dan telovadit( če tebi ne da zunaj, pa lahko telovadis notri) to bo hiter rezultat (to mi je povedal bivsi sosolec ko je šel shujsat v stično in v treh mesecih je shujsal za 15-20kg.. fak js bi to ful rad pa le kako -.- upam da nama bo uspelo
Hjaaa isto glej ! ... Pa ono najhujše zdržiš 6 dni brez cukra pa ono pune motivacija pol pa 7. dan cheat day pol pa se naješ za 14 dni nazaj -.- nočem tega več glej • slovenc79
16.7.2013 14:09
ne na te fora "brez cukra za vedno", ker se bo VEDNO tko končal a veš kaj naredi? pojdi v trgovino in si kupi neki malega. ne une ogromne čokolade, amapk neki malega, recimo snickers, bounty, al pa kej, pač take velikosti. in kupi samo enega! če hočeš več, se morš pač spet do trgovine sprehodit. če ne drugega boš med sprehodi kej kalorij pokurila • bluesky007
16.7.2013 14:28
sej nisem napisala da za vedno • slovenc79
16.7.2013 15:08
sam čokolado si kupi ko ti zapapše, se prisil in spij par deci vode, kr na eks, pa ti ne bo več pasal • bluesky007
16.7.2013 15:22
hja sej če bi po mojem blo ne bi nič sladkega meli doma • SmileOnMyFace
16.7.2013 16:52
Če tvoa družina še vseeno kupuje sladkarije, pol pa vsaj mamo prosi naj skrije pred tabo. Naj jih ne da ravno na najolj vidno mesto, da takoj ko boš odprla omaro se bo tam svetil čips, pa čokolada pa piškoti To je v bistvu še fuuul težje. Vedla boš da so curki v hiši, sam če se nočš pregrešit, ne boš smela popadlo to iskat • bluesky007
17.7.2013 17:17
Okeeeeeeeej spet ista zgodba haha mama v trgovini kupla sladkarije bla bla bla ... Sam se jih do zdaj še niti dotaknila nisem • SmileOnMyFace
17.7.2013 17:35
No vidš, sej zdej ti ni treba se took blazno zadrževat pa mučit samo sebe, sam poskus si postavit meje. Pač rečš si: tok pa tok pojem pol pa dovol! No sej...črna čokolada je tud neka tolažba |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.