Prvi sex

meranitina • Od: 5.7.2012 • Prispevkov: 35
Prvi sex 22.11.2015 12:32
Živjo:)

Sem 18 let stara punca, s fantom sva se odločila za sex Smile Za mene bo to prvič, za njega ne. Počutim se pripravljeno in si sexa z njim res zelo želim. Zanima me glede zaščite. Ginekologinje še nisem obiskala, uporabila bi samo kondom, zjutraj pa bi uporabila tabletko (v primeru če bi bilo karkoli narobe). Ali je kondom dovolj dobra zaščita? Smile
Naj poudarim da si noben od naju ne želi da bi šlo karkoli narobe, saj so cilji od naju zelo visoki predvsem pa se zavedava da imava pred sabo še celo življenje ki ga želiva izkoristiti in uživati.
Sama še ne želim k ginekologinji, me je pa strah posledic v primeru da gre karkoli narobe. Ne želim si razmišljati na tak način ampak se zavedam da se lahko zgodi in se temu želim z primerno zaščito izogniti.
Torej, kondom za prvič, dovolj ali ne? Ali je to da obiščem ginekologinjo nujno? Smile
Kako ste vi sexali prvič? z kondomom? Smile ali ste punce šle pred tem k ginekologinji? Smile Sama se zavedam da je priporočljiva in najbolj zanesljiva sex varjanta obojega: kontracepcija IN kondom.

Hvala Smile
anonlolzz • Od: 27.12.2013 • Prispevkov: 37
Re: Prvi sex 23.11.2015 23:37
jaz osebno sem na začetku uporabljala samo kondom, prva dva meseca. h ginekologinji sem se naročila potem ko sva s fantom že spala skupaj. kolikor poznam zgodbe drugih so na začetku ponavadi samo na kondomih, in preidejo na tabletke zaradi boljšega občutka ne zaradi varnosti. so pa tudi taki ki prisegajo izključno na kondome.
tko da ja za začetek je kondom dovolj dobra zaščita. baje je v primeru pravilne uporabe 99.97% zaščita, ali nekaj podobnega. poleg tega te kondom zaščiti pred boleznimi kar te nobena tabletka ne. ne vidim ravno razloga za uporabo dvojne zaščite. če gre pa slučajno kaj narobe (počen kondom,...) je pa še vedno jutranja tabletka.
na ginekoginjo se pa tudi čaka. jaz sm čakala 2 meseca, vrjetno bi še dlje, če nebi poznala nekoga ki tam dela.
sicer pa ginekologinja niti ni tak bav bav. tale moja pa sploh ne, k je komaj čakala da grem (ne ravno vzpodbudno, ampak okej) ubistvu me je vprašala kaj potrebujem, postavla mi je par vprašanj o alergijah, boleznih v družini in mi predpisala tabletke za tri mesece. rekla je da če ne bo stranskkih učinkov, nasledni recept naročim kar preko intrneta.
to je to iz moje strani. če te še kaj zanima vprašaj

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.