pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona?

nimamidej • Od: 26.4.2012 • Prispevkov: 149
pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 13.12.2014 21:38
Mene pa zanima, ce mogoce kdo ve, koliko casa mora biti oseba pogresana,da jo lahhko prijavis na policijo kot pogresano osebo? Nekje sem zasledila DA 12UR,PA ME ZANIMA,CE JE TO RES? Kr ce tko gledas, je to kr dougi cas, in u tem casu se lahko osebi marsikaj nardi..
Pa ce mogoce kdo ve, ce bi se dalo kako izsledit telefon.. kr je nekdo od mojih domacih sou..zdej ga pa ni nazaj..na telefon pa ni dosegljiv, po mojem je na taksnem obmocju,kjer ni signala..kr sam ga ne zna izklucit.. prosim za kakrsen koli nasvet,pa cim prej.. ce ne druga da ga vsaj vemo,kam ga naj gremo izkat (ce bi izsledil telefon).. hvala ze v naprej za kakrsn koli nasvet. .:/ res upam,da se mu ni kaj naredlo
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 15.12.2014 1:35
ni pomembno koliko ur. če ni normalno, da oseba kar tako izgine, lahko že takoj.
če je telefon izklopljen mislim da ga ni mogoče izslediti, da pa se izslediti kraj in čas kjer je signal prenehal delovat.
Re: pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 15.12.2014 22:10
aha.. hvala Smile
pa ga lahko izsledi samo policija,al lahko tudi sam, (preko svojega telefona)? kr sm probavala,pa ni šlo..
Re: pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 15.12.2014 22:56
zelo težko je, samo s telefonom ubistvu ne moreš nič, potrebuješ sistem ki se poveže z operaterjem ki skrbi in ima zabeležene vse signale itd.. poleg tega je ilegalno, če ni pooblaščeno.

kaj se je zgodilo sploh? mal premisli, se pozanimaj, se ti zdi normalno da je ta človek to naredil? se ti zdi da bi lahko iz tega nastale težave ali karkoli? če misliš da bi se kej hudega zgodil se sigurno obrni na policijo.
Re: pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 16.12.2014 16:10
Hvala.. za odgovor.. Smile
glede tega,ko ste rekli,da je ilegalno,ce ga izsledis preko telefona.. kako pa je glede aplikacije: "say hi" , ko pise stevilo metrou ali kilometrou,koliko je oseba.oddaljena od tebe..mislite,da bi bilo mozno,da bi ga iskali po tem.. al ni zaneslivo oz. Koliko so sploh točni ti podatki? (O odaljenosti drugega telefona (uporabnika) od tebe..

Ce mogoce kdo ve?
Re: pogrešana oseba - je možna sledljivost telefona? 16.12.2014 19:58
možno da ima podjetje poodblastila da lahko izda tako aplikacijo. sicer je ne poznam ampak najbrž obstaja način da se to izklopi in te nihče ne more najt, ali pa rabiš neko potrditev da si z osebo v stiku in te "sprejme".. ali pa če samo pove koliko je oseba oddaljena, ne pa točne lokacije.
če kar tako lahko slediš osebi, ugotavljaš kje je in to brez njene privolitve, je to kršenje zasebnosti, ki ni (oz. ne bi smelo biti) legalno

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.