-

Funicidal • Od: 18.7.2016 • Prispevkov: 0
- 18.7.2016 23:02
---

Nazadnje urejal/a Funicidal 15.8.2016 21:45; skupaj popravljeno 1 krat
scorpa • Od: 18.7.2016 • Prispevkov: 4
Re: - 20.7.2016 17:34
ojla!

no ja, lahko rečem da je moja zgodba precej primerljiva s tvojo. nič izhodov, nič zabave, prijatelje pa bi lahko preštela na prste ene roke. vendar pa je bil pri meni povod za to predvsem moja mami, ki mi je ''odvzela'' še tisto malo stikov kar sem jih imela z drugimi. pa da ne bom razlagala moje preteklosti, naj raje preskočim na to kako se mi je uspelo pobrati iz tega oz. kako se lahko tudi ti.

za začetek si poišči nek hobi. najbolje je kakšen šport - rolanje, kolesarjenje, košarka (ja, sama mečeš žogo na koš) ali tek po gozdu, ki je odlična ideja za izboljšanje počutja, ali pa vsaj dolg sprehod. če ti ni do tega, da bi šla iz hiše, poišči aplikacije na telefonu, ki ti lahko pomagajo do telovadbe doma. lahko poskusiš tudi z meditacijo, vendar če zanjo nimaš trdne volje se boš zdela neumna sama sebi.
če nisi pretirano športen tip, beri knjige. poišči take, ki ti ustrezajo in so pozitivne vsebine, take o prijateljstvu, ki ti ogrejejo srce (mja znani John Green ima take, pa tudi Rainbow Rowell, Jennifer Niven, Stephanie Perkins in drugi)

če boš na internetu iskala odgovore kako prilezti iz depresije in anksioznosti, boš ponavadi našla, da prični z dnevnikom. vsak dan piši kako se počutiš, kaj si počela, kaj te je nasmejalo, kaj si jedla. piši vsako najmanjšo misel, riši po zvezku, raztrgaj ga če ti bo pomagalo. namesto zvezka lahko uporabiš spletne strani kot je tumblr. če si rada ustvarjalna poglej strani kot so Pinterest, Craftgawker, WeHeartIt...

naj ti pa povem, da pridejo dnevi, ko se počutiš kot kup dreka, ko se ti zdi da slabše pač ne more bit. pa mine. verjemi. vem, da nikoli ne pomaga, ko ti nekdo reče ''ah kaj se sekiraš kaj si kdo misli o tebi'' oja, pa še kako grozno je, če se ti nekdo posmehuje in zaničuje.
mogoče se ti zdi, da se ne znaš vključiti v družbo ali da takoj izgubiš prijatelje, vendar te moram postaviti pred dejstvo, da si si za to kriva sama. tudi jaz sem se mogla sprijazniti s tem, ne glede na to kako težko je bilo. niso krivi drugi, da nimaš prijateljev, ampak je tvoja osebnost in tvoje razmišljanje. vem, da je težko razumet, ampak slej ko prej boš morala to ugotovit in šele takrat boš lahko začela korak k temu, da se spremeniš v osebo, ki bi si jo vsakdo želel za prijatelja. enkrat boš imela dovolj tega, da se smiliš sama sebi, takrat boš v svojem ''eh, f*ck it'' momentu in neboš več razmišljala o neuspehu. težko bo in morda z majhnimi koraki, ti pa povem, da BO bolje.
slabši dnevi pridejo le zato, da se lahko veseliš boljših.

če hočeš nekoga za pogovor, sem z veseljem na voljo Smile
katayaa • Od: 16.5.2016 • Prispevkov: 5
Re: - 24.7.2016 21:13
Hej, jaz te čisto razumem. Sicer imam najboljšo prijateljico, ampak živi 1 uro stran, tako da se bolj redko vidiva. To je pa to od prijateljev. Tudk jaz sem že od nekdaj bolj tiha, bila sem tudi ustrahovana celo osnovno in srednjo šoo. Če želiš pogovor mi lahko pišeš na ZS ali mail girlinyourdreams94@gmail.com

Če mogoče živiš kje blizu mene, bi se z veseljem družila s tabo, če bi bila za, ker vem kako se počutiš. Pozdravček!
srebrnalisica • Od: 29.7.2016 • Prispevkov: 2
Re: Osamljeno Življenje 29.7.2016 21:37
tudi jaz imam podobno izkušnjo na novi šoli.. tudi jaz končala 1. letnik.. s sošolci sem se na začetku še kar razumela zdaj pa se med njimi ne počutim dobro.. sem ena bolj tihih zdaj, kar pa jaz nisem. s pravimi prijatelji sem zelo zgovorna..
lollipoop • Od: 8.8.2012 • Prispevkov: 122
Re: - 4.8.2016 23:17
js sm ista.. cist sama.. sploh nevem kaj nej sama s sabo Sad
katayaa • Od: 16.5.2016 • Prispevkov: 5
Re: - 21.8.2016 18:04
Hej punce, tudi jaz imam bolj malo prijateljev. Če je katera za prijateljstvo/dopisovanje, mi pišite na zs ali girlinyourdreams94@gmail.com

Stara sem 20, starost ni ovira.

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.