Fejmiči - knjiga

Knjiga o fejmičih, da ali ne?
DA! Odlična ideja!
30%
 30%  [ 3 ]
V redu, če bo dobro napisana
20%
 20%  [ 2 ]
Kaj pa vem ...
40%
 40%  [ 4 ]
Ne, to je nezanimiva tema za knjigo!
10%
 10%  [ 1 ]
Skupaj glasov : 10

doctor • Od: 10.4.2014 • Prispevkov: 18
Fejmiči - knjiga 19.5.2014 22:03
Pišem knjigo o fejmičih in sem trenutno na 78 strani. Nevem, če bi bil kdo pripravljen kupiti knjigo v knjigarni, če bi jo videl oz. če bi koga zanimala ta tema. Govori predvsem o odnosu ljudi do fejmičev in o njihovih pravih karakterjih. Seveda so imena drugačna, kot so v resnici pa vendar le - knjiga mislim, da je berljiva. Naj pa opozorim, da je jezik pogovorno vulgaren in napisan dobesedno, brez cenzure. Zakaj o fejmičih? Poznam jih osebno - vsaj te iz Ljubljane in se mi zdi odličlno, če bi se govorilo o njih v knjigi saj bi pritegnilo dosti bralcev ... ali pač? Je podoben jezik kot v knjigi Na zeleno vejo od Andreja Predina. Mnenje in morda kakšno mnenje prosim? Hvala! (ime avtorja knjige bo moj psevdonim, torej nepravo ime)

P.S. Teme nisem objavil na oddelek "knjige", ker pirčakujem tu večji oddziv, ki bi mi pomagal pri pisanju n idejah. Prosim, če bi se dalo, da neprestavljate teme. Hvala!
SmileOnMyFace • Od: 26.6.2012 • Prispevkov: 730 • Kraj: Ljubljana
Re: Fejmiči - knjiga 20.5.2014 13:11
Tudi sama sm pisateljica in sm napisala in izdala že kar nekaj knjig, sem se pa tudi držala mladinske literature.

V bbistvu ko sm čisto na 1, 2, 3 pomisnla nisem bla tok navdušena, ker se mi zdijo ti. ''fejmiči'' totalen bullshit današnje družbe. Mogoče pa je to lahka ravno tvoje orožje --> da predstaviš današnjo družbo.

Učasih sem oapzila, da si fejmiče ljudje znamo različno predstavljati. Zato me samo zanima kako bi ti opisu fejmiče oz. na kero vrsto današnje mladine si se orientiru? Kar pa je še bolj pomembno....TVOJ odnos do njih. Knjiga je zdej lahko ZELO drugačna, vse je odvisno od tega kaj je tvoj namen...si nevtralen oz. objektiven v knjigi ali poskušaš izraziti slabše strani te vrste družbe ali pa jih podpiraš?

Moram priznatm da me je tvoja tema nadvse presenetila Very Happy fejmiči so verjetno nekaj akr je prišlo in bo odšlo vseeno pa se mi zdi pomembno da je to zapisano. Si prvi Wink
Fajn je tud da se nisi lotil cenzuriranja... da pač prikažeš realnost. zato kr si se lotu take občutljive teme mora bit knjiga zelo zelo dobro napisana, da bo privlačna in priljubljena Smile

Ne vem kok izkušenj maš s pisanjem, te pa sigurn podpiram in če si za bi rada še kej slišala o anpredovanju tvoje knjige, lahka mi pišeš tud na zs, če maš kako vprašanje alpa karkol Smile Bla bi ful vesela, če bi lahko kakorkol pomagala oz. se naučila od tebe ko sva ravno oba pisatelja Very Happy
Re: Fejmiči - knjiga 20.5.2014 13:29
Seveda jih ne podpiram. Tema je bolj življenje mladine, naprimer kako je razdeljena družba glede na tiste popularne in nepopularne. Govori o 2 najboljših prijateljih in njunem odporu proti njimu.

Drugače pa imam nekaj izkušenj s pisanjem, predvsem v revijah. Seveda pa je knjiga zame nekaj čisto novega in nalašč sem se lotil kontroverzne teme, morda na prvo žogo zelo brezsmiselne, vendar z vidika nas, najstnikov zelo zaželjene. Primerna bo tudi za starejše ljudi, da bi razumeli nekako družbeno ureditev pri nas mladih. Naj pa opozorim, da je veliko pogovornega jezika(kletvice, slabšalnice, ...), da nebo kakšna mamica spet jokala kako je to neprimerno ... Je pa to dejstvo, da je to del našega življenja in je tega mladina že navajena. Glede izdaje knjige pa, kakšen je postopek? Hvala Smile!
Re: Fejmiči - knjiga 20.5.2014 16:57
Tvoja ideja mi je kr všeč, zares je vedno bolj potrebno da ljudje sploh vidijo današnjo družbo. Prepogosto je sam mišljenje da so pač the good kids and the bad kids. MIslim da je veliko bolj komplicirano, sploh pri najstnikih Smile

Js ti priporočam, da se ti kr držiš realnosti...zakaj bi olepševal stvari? družba je pač taka. Če mamica ne more sliašt kletvice, potem bolše da sploh ne gre vn na ulice Razz

Js sm do zdej uspela izdati knjige s pomočjo tekmovanja. A je le za osnovšolce in srednješole....zdej pa nvm kok si ti star.
To je projekt kjer je vsako leto nanj poslano več (par sto) besedil, ki jih poskušajo mladi izdat. OD vsake stopnje (razredna, predmetna in gimnatijci) je izranih 10 besedil, ki jih nagradijo z izdajo lastne knjige. na ta način sem jaz zmeraj šla, vendar je slabost da te knjige so zlo malo promovirane in zato tud nepoznane. jaz mam srečo, kr mam družinske prijatelje po knjižnicha in knjigarnah in so mi jih nekaj vzel sam je še zmeraj dosti malo :/
zato se pa letos bolj odločam z drugačno izbiro. ampak..(upam da te naum užalila)...med nama povedan so založbe velika večina njih kar velike prasice. ne vzamejo knjige če ne vidijo VELIKANSKEGA dobička od njih. mladinska knjiga pa največja kraljica med njimi -.-
Sm že slišala zgodbe ko majo take trapaste pogodbe...da i bojo natisnili knjigo pa dal v prodajo če boš odkupil velik procent izvodov O.o mislim halo -.-

ampak ja...samo moraš bit vztrajen Very Happy še zmer pa...če bojo vidle da je ta knjiga izjemno dobro napisana, boš dobu dobrega sponzorja in boš pršu notr Very Happy zato..sam pogumno Very Happy
Re: Fejmiči - knjiga 20.5.2014 17:09
Sem še srednje šolec ... Tako, da sem bom potrudil dobit sponzorje, v lasti imam tudi več spletnih strani tako, da lahko tam promoviram to. Kako pa je z naklado? Koliko knjig je en natis in ponatis? Približno koliko stane, če hočeš odkupiti večji procent izvodov? Pač realne cene me zanimajo Smile
Re: Fejmiči - knjiga 20.5.2014 17:57
no supr, če se lohka sponzoriraš Smile to je kr fajn, ljudje bodo zagrabl Smile js vem da bi.

hm....za taka vprašanja nism pravi naslov. Meni je prva naklada bila 100 izvodov, nato pa ponatis še enrkat 100. ampak pr veliki založbi bo to veliko večje. ponatis je kokr si js predstavljam ponavad izračunan...odvisno od tega kakšno je zanimanje za knjigo. sprva je lahko le 100..na koncu pa že tisoč alpa še več Razz
za cene pa ti js čist nč ne znam povedat ampak ponavad so ljudje zgroženi...:/ vsaj tko sm slišala...
LV9 • Od: 2.1.2014 • Prispevkov: 13
.. 25.5.2014 15:11
kupla bi TAKOJ<!!!
fifthharmony • Od: 18.4.2014 • Prispevkov: 30
Re: Fejmiči - knjiga 28.5.2014 21:43
Super ideja Wink ...jaz bi tudi takoj kupila Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.