prijateljica se reže in živi od tablet• smrketa12345
• Od: 24.5.2014
prijateljica se reže in živi od tablet
28.12.2014 23:42
hejla...spet vam pišem, in sicer spet z novo težavo..
imam eno prijateljico, ki se reže in to samo zaradi enega dečka..doma so ugotovilo, da se reže, zato so ji vse prepovedali..zdaj se več ne reže..zdaj pa vsaki dan vzeme po 3 tablete, in to pač ene, recimo proti glavi ali pa nekaj takšnega, vglavnem kaj ji pride pod roko..jaz sem jo že tolažila, da je toti fant ni vreden, ampak ona se tega ne zaveda, ona mi govori, da bo naredla samomor in upa, da dobim poslovilno pismo od nje..jaz več res nevem kaj naj delam..res mi je hudo, ker nočem, da je moja nalboljša prijatejica v stiski, samo zaradi fanta.. pomagajte mi proooooosim! hvala • Pačupa
• Od: 7.5.2010
Re: prijateljica se reže in živi od tablet
29.12.2014 2:14
U fak... Prav stisne me ko kaj takega slišiš...
Zdaj vprašanje je kaj je za tem. Mislim ja fant pa to samo verjamem da mora biti nekaj še za tem, ker ne verjamem da bi bila taka samo zato ker ji nekdo ne vrača nazaj enake pozornosti tako rečeno. Si poskusila da se ti bi probala odpret, mislim ti nasplošno zaupa tako, da se lahko znjo pogovarjaš res o kakih osebnih stvareh? V vsakem primeru probaj ji nekak povedat da ti ni vseeno za njo in da če želi se ti lahko zaupa in pač saj razumeš kaj mislim. V glavnem da ve da ima prijateljico v tebi ker sklepam da je par stvari, ki jih mora ona sama razčistit ampak vseeno rabi nekoga ki bi jo poslušal. Pol kako so kaj razmere doma če mogoče veš? Ker ena stvar kaj mi pride prvo na misel je da kak bi reko mogoče je prišla tako daleč da misli da nikoga ne briga za njo, da je nima nihče rad in da pač beži pred tem z rezanjem, tabletami, s fantom pa je obsedena ker pač predstavlja bolj idejo kot pa to v smislu da tak kot je on nima je nihče nima, če je on nebo imel rad je tudi drugi nihče ne bo imel itd. Pač mislim vedi da se lahko zelo zelo zelo zelo moti in sem zelo mimo vsekal! Tako da prvo ti svetujem da mogoče nekak probaš da se ti zaupa kaj jo muči, samo ne smeš da bi se vsiljevala. Maybe she just needs someone to listen. Niti ne da daje nasvet nazaj ampak samo da posluša. Pol pa tudi reči ji da jo maš rada, in da nisi edina. Mogoče bo pomagalo. Hug her. To je koliko lahko rečem iz tega kaj si napisala. Težko je nekaj svetovat tak ko nimaš pojma kak je v resnici in upam da nebo se zaradi mojega nasveta zdaj še kaj bolj hujše blo. V glavnem probaj bit prijateljica pa ji dat oporo. Vem da bo težko but don't give up. Pa mislim vprašaj jo zakaj tak ta fant, mislim razumeš vprašanje? Ker kot pravim tisto zgoraj je lahko čisto mimo. Zato pač vprašaj kaj takega da zgruntaš če je kaj zadaj in pol ko boš kaj vidla boš takoj vedla kako pa kaj bi lahko pomagala. Vprašaj zakaj. Za vse kaj ti reče se vprašaj zakaj. Mislim ne kot dvom ampak kot pojasnilo oz pač veš kaj mislim... Upam da sem kaj pomagal pa prosim sporoči če se bo kaj poboljšalo/poslabšalo, s tem da upam da bo prvo kot pa drugo... • smrketa12345
29.12.2014 19:29
Jaz se Vam res naaaajlepše zahvaljujem! HVALA res!
No, pred kratkim mi je tudi povedala, da ima doma težave, ker je pač najstarejša in je VEDNO vsega kriva in vse dela narobe.. zdaj pa nevem, če še je kaj hujšega..zgleda, da še jo nekaj "žre" tam notri in noče priznat. Govorila mi je tudi, da pred leti padla v depresijo zaradi enega zvezdnika, ki se je močno zaljubila v njega..in od tistega časa je že v depresiji, pa tudi to, da ji je pred 1 letom umrla babica , ki je bla res navezana na njo... Bom upoštevala ta Vaš nasvet in res naajlepša hvala za Vaš odgovor. To mi veliko pomeni.. HVALA! • Pačupa
• Od: 7.5.2010
30.12.2014 2:12
Me veseli da sem lahko vsaj do neke mere pomagal.
Zdaj pa druga stvar: prosim ne me vikat ker ja... Ful glupo je pa čudno mi je. Pa toliko tudi nisem star da bi ble neke norme da bi me morala. V glavnem kaj is ga bluzim je ne vikat, ker ni potrebe po tem. Oz vsaj meni je ful čudno če me kdo vika. No kakorkoli. Če to samo dodam oz se ponovim. Kot praviš je stanje doma kar kriza in kot se mi zdi da sem že rekel tisto da ji pokaži da jo imaš rada itd. ker če je tak mora bit ji res šit in upam da ni celo tak daleč v nihče me nima rad, za nikogar ne naredim nič dovolj dobro, za nobenega nisem dovolj dobra.... V glavnem tell her she is not. Glede zaljubljenosti in depresije in tega pa ne vem kaj naj rečem. Če ima kdo drug kakšen nasvet glede tega? V glavnem pa se mi zdi da če ji vsaj nekak pomagaš prebordit te težave z kako je doma pa te stvari glede vrednosti in samozavesti če tako rečem, da se bo potem tudi kaj na drugih področjih izboljšalo. Aja pa tak kot sem rekel, čisto možno da imam čisto narobe, ker tak ne poznam in ja jemlji vse moje nasvete malo z zadržkom ker ja, I know I can be wrong... Zdaj pa upam da sem si ga dovolj zbluzil in bom nehal preden se ponavljam, za tebe pa držim pesti da ti bo uspelo pomagat prijateljici =) • smrketa12345
30.12.2014 22:14
vredu, sva zmenjena! okei, res najleša ti hvala za tvoj trud hvala, upam, da mi bo uspelo:) hvala! |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.