1. gimnazija v Celju

• Kamm20 • Od: 8.1.2014 • Prispevkov: 11
1. gimnazija v Celju 8.1.2014 19:08
Živjo! Smile
Sem deveti razred in treba se bo odločit kam naprej. Do zdaj sem bila v OŠ vedno odlična, vsako leto imam nekje 3,4 predmete zaključene 4, ostalo pa 5.
Rada bi šla na gimnazijo, a imam nekaj težav z izbiro prave.
Zanima me mnenje o 1. Gimnaziji v Celju (Kajuh). Če je kdo v zadnjih letih hodil tja bi prosila za kakšne informacije. Zanima me kakšno je vzdušje. Je res da so vsi tam malo "vzvišeni" ? Glede na to, da nisem iz Celje verjetno nebom poznala nobenega in me malo skrbi. Zanima me tudi o učenju. Vem da se je na vseh gimnazijah treba velik učit in pridno delat in za to se bom tudi potrudila. Drugače pa tako, po koliko ur na dan se je približno treba učit pa koliko dni pred testi in tako naprej.. Pa tudi profesorji kakšni so kaj, a so razumljivi, se da z njimi kaj zmenit? Pa tudi kako je kaj šola, imajo dijaki omarice in tako naprej? Res bi cenila, če bi si kdo vzel malo časa in malo opisal.
Hvala že vnaprej! Very Happy
• annchx3 • Od: 29.5.2011 • Prispevkov: 70
Re: 1. gimnazija v Celju 8.1.2014 23:28
djekle, prvo kar te bojo tam naučil je to, da se I. gimnazija v Celju napiše takle. Smile

js sm tretji letnik letos, tak da mam že dovolj izkušenj s kajuhom in ti lahka po resnici povem. na koncu devetega razreda sm mela samo en predmet 4 zaklučen, use ostalo pa 5. nikoli se nism kej preveč učila in še zdej se ne. v prvem in drugem letniku sm bla dobra, ampak to ni tak slabo kot si ti zdle misliš, večina ljudi je dobrih. učim se vedno sam en dan pred testom al pa spraševanjem.
če hočeš bit odlična, se pa lahka odpoveš socialnemu življenju. lahka pozabiš na koncerte pa hodit ven. če hočeš bit odlična se boš mogla šoli posvetit 24/7. res, ker za odličn uspeh se moreš prekleto trudit in se žrtvovat. pač nevem zdej kulk teb pomeni to, ampak men ne pomeni odličn uspeh tulk da bi bla skos za knjigo. če si kulker tulk pridna, pol ni straha za tebe no.

glede vzdušja. js obožujem kajuha glih zarad vzdušja. za moje pojme je to res šola na nivoju. nikoli še nism vidla pretepa, kr ne sam šola, tut dijaki ko so tuki so vzgojeni in niso necivilizirane živali kot so marsikje drugje. profesorji so vredu, vse se da zmenit, niso hudobni. sigurn je kak ko ti ne bo ušeč, ampak to bo pa tut na kiri drugi šoli. šola je zlo lepo urejena, moderna, res je zlo lepa no pa use je prenovljen. telovadnica je sicer stara, ampak se obnavlja. edin problem je glede omaric ja, kr jih nimamo. ampak sej v bistvu je niti ne rabiš. kr po šoli hodimo obuti, jakno si obesiš na obešalnik, športno tut lahka v šoli puščamo...

glede vzvišenosti. hja, to je odvisno od človeka. sem hodi celjska smetana high ljudi in sigurno, da je kak od njih vzvišen. ampak pol ko jih spoznaš ugotoviš, da so tut oni vredu in super za družit. drugač pa ja, kajuh JE elita vedno bla in vedno bo. Smile

dobrodošla si, verjem, da ti nebo žau (čeprau pridejo trenutki, ko si že na robu obupa, kr to je pa le I. gimnazija v Celju in se moreš mal potrudit, da se lahko nosiš po celju kot kajuhovc). če si pametna boš prišla k nam. Smile
• Nastek • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 58
Re: 1. gimnazija v Celju 8.1.2014 23:36
Se strinjam z annchx3 Very Happy
js sm 2. letnik in sm bla u 1. odlična do zdej mi tud gre uredu in to da se morš posvetit knjigam 24/7 ni neki res no. usaj za mene. odvisno je kakšno tehniko učenja maš, pa kakšne dleovne navade. ubistvu sm se js na začetku res več učila ker so usi rekl kok se morš na kajuhu učit, zdj sm se pa navadla, pa mal tehnike spremenila in gre hitrej:) pa fajn je da ko začnejo sprašvat se kr javiš ker si pol decembra in januarja že rešen večinoma in sam lenariš, drugi pa še sam neke ocene popravljajo pa so po 2, 3 predmete na dan vprašani ker prej še niso bli:P
profesorji so res uredu, da se zment use, pa kul je ko lahk tud mal teste prestavlate pr nekaterih (pč če že maste npr. v 1 tednu 3 teste, pa mate pol v naslednjem sam enga ne tko težkega, lahk proste da pč prestavte za 1 tedn naprej, pa se pr nekaterih res da tko zment Very Happy ) drgač vzdušje je res supr ja, ni nekega **** al pa kej, pa pretepov.
drgač pa se ne bom ponavaljala:)
pridi na informativne pogledat hah:D
Re: 1. gimnazija v Celju 8.1.2014 23:49
Nastek, no sej vidiš, da js neznam iz prve roke povedat kak je z učenjem za odličn uspeh. js vem kok je pr mojih sošolcih.
kako tehniko pa maš? podrobno povej no Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 9.1.2014 19:49
Hvala obema! Zdej sm čist navdušena nad to gimnazijo haha Smile
Tut js se zdej ne učim velik pa sem odlična. V gimnaziji vem da se bom mogla bol potrudit pa se bol učit in sem se tut pripravljena. Odlična definitivno ne mislim bit. Moj cilj je tk med dobrim, prav dobrim.
Zanime me tudi če so omejitve za sprejem?
Ful mi je ušeč da so profesorji razumni pa ne taki da ti hočejo sam slabo, ker na nekaterih šolah so tut taki. Ma, če ni omaric tut ni tak problem. Very Happy
Ka pa glede športa in likoune? Ka kej delate pa na kak način se ocenjuje in to? A profesorji napovejo spraševanje?
Definitivno pridem na informativca. Smile
Iz kod pa si ti, se voziš al si iz Celja?
Re: 1. gimnazija v Celju 9.1.2014 20:59
annchx3: haha ja sej to se ubistvu ful razlikuje od razreda do razreda, vem da u enem jih je baje polovica odličnih drugje pa pč bolj mal... amm pč ne vem, baje so naloge pomembne in js jih delam.. sploh za matematko.. ne vem drgač, js pč preberem zvezek pa učbenik pa ponavljam. zapiskov si ne delam več ker ti gre res ful več časa, pa ponavad sm jih sam okol pošiljala.. in pč ubistvu si nekak use poskušam predstavlat. ne vem, to je težk opisat haha.
Kamm20: no super da si:)) lej sej boš vidla kak ti bo šlo, pa si boš pol cilje postavljala;) js sm mela namen najprej bit tko usaj pravdobra pol mi je šlo uredu pa je biu moj cilj pč še štipendijo obdržat.. sej boš vidla:D pa odvisn je res od profesorjev. js se morm zgodovino pa biologijo dost več učit kokr kej drugega, ker mamo kao najhujš profesorje tam..
mi jih nismo meli. blo nas je ful prevč, pa se jih je pol mal prepisal, pol na sje blo še pa useen za en razred prevč pa so use sprejel:D sam če si odlična boš pa ja pršla not:)
ja pč za profesorje je res odvisn kak naletiš. eni so razumljivi ja, obstajajo pa taki ko niso tok. ampak večina je res uredu. pč usja js nimam nekih slabih izkušenj.
športna se pč ponavadi laufa za Savinjo, pa pol pč fitnes, odbojka. nas so v 1.letniku ocenl laufanje okol Savinje (sam ne se ustrašt, ocenjujejo napredek tko da če mislš d ane boš neki napredvala laufi ta prvič res ful počas al pa tko mal hod, ta zadnič pa po svojih zmožnostih pa bo kr "napredek" haha). pa pol nas je še ocenla šprint, pa nizki štart pol pa pč odbojka (dala nam je oceno iz treh delnih-za servis, spodnji pa zgornji odboj)
pr likovni maste pa teorijo, najprej tiste kompozicije pa tako, po greste pa na posamzena obdobja. pa pišete 2 testa, ustno oceno pa dobite iz plusov, ko na usake tok časa sprašuje delčke snovi. pa tud 2 oceni iz likocniv del dobite (v 1. polletju skor vedn delate kartice za knjižnco, pa voščilnice, pol v 2. je pa odvisn, doskrat mal spreminja. mi smo delal majce, strip pa s tušem smo risal. drgač so pa letos mel mal drgač pa so mogl risat dnevnik usak dan.)
profesorji vedno povejo kdaj bodo spraševali, ponavad kak teden prej. pr enih je celo tko, da usako uro uprašajo kdo bi se naslednič javu, drugi majo pa pč naključno, eni grejo pa kr po redovalnci. odvisno od profesorja:)
drgač se pa js vozm;)
• Timo3113 • Od: 22.2.2011 • Prispevkov: 269
Re: 1. gimnazija v Celju 9.1.2014 21:10
Jaz sem oddelal svoje prvo polletje. In to odlično. Dobesedno rečeno. Je pa kar "problem", ker je ogromen preskok (jaz sem dobil štipendijo, pa nisem celo osnovno šolo SKUPAJ delal toliko kot sedaj v nekaj mesecih). Če si zagnan in se redno učiš, se da. Odličen je res težko biti, prav dober pa se da biti, če si malo marljiv. Je pa dober tudi v redu, ker potem narediš maturo brez problema. Govorim iz sicer druge roke, a poznam več virov, ki so imeli določene predmete 2 ali 3, matura pa 5. Profesorji so po večini v redu. Osebno mi ni všeč za fiziko, ker naše fizike nihče ne jemlje resno, še najmanj pa profesor sam in posledično je bil prvi test katastrofa-pol negativnih. Tako da ima vsak razred nekaj težkih profesorjev, so pa tudi takšni, pri katerih nam ni hudo in se smejimo, naučimo in smo vsi zadovoljni. Pazi pa na prvi vtis, ne biti preveč ritolizniška in sodeluj (ne preveč, moj sošolec vedno sprašuje stvari in ga zato nihče ne mara) ter predvsem ne moti pouka.
Spraševanje načeloma ni napovedano, se pa da kaj zmeniti s profesorjem, naprimer list z imeni in datumi, ampak potem se je treba tega držat, ker če kdorkoli enkrat zaj***, je pač nekdo drug vprašan. Ki se ni učil, ker je mislil, da se bo tisti, ki je zaj., javil.
Je pa dosti dela in je težko in ne smeš biti lenuh in nimaš se časa vlačit po Celju po barih in ostalo. Na sami šoli pa ni problemov, največji badassi so kao športniki, pa sem jim dobesedno ponesreči ukradel stol, pa niso nič težili. In to prvi dan šole... Cool
Pri športni fantje ne delamo nič, sicer je ocenjevanje, ampak moraš biti res antitalent če imaš 4. Če se ti gre pa za uspeh se pa zmeniš in ti bo vsak pri športni dal 5. Pri likovni in glasbi pa ni tako enostavno, kot bi človek mislil, oz. se dela, ne pa tako kot v osnovni vzgoji. Moja prijateljica je zaradi zaostankov drugi test likovne umetnosti dobila pozitivno šele v tretjem poskusu... Sploh zdaj, ko je konferenca, spoznavam(o),da se fino naučit, se takoj javit in si miren ter imaš dobro (pardon, odlično) oceno. Je pa res, da nihče ne narekuje, pišeš ali ne pišeš je tvoja stvar, če želiš razumeti in znati pa moraš velikokrat pogledati kam drugam kot v zvezke ali učbenike. Osebno priporočam knjižnico. Ti samo pozitivno, dobrovoljno in odprto do nezananih stvari in vedoželjno, pa bo Very Happy Pa delaj od prvega dneva, tudi če te bodo ostali čudno gledali.
Nastek, kako se ti učiš? Jaz prebiram in izpisujem, nato pa na glas ponavljam. Včasih pa v mislih ponavljam kar tako, ko mi je dolgčas, naprimer ko zjutraj pešačim do postaje. Aja, super je, če se voziš z vlakom. Lahko narediš nalogo (bolje, da jo doma) in imaš čas, da se učiš. Meni dosti pomaga, da je zjutraj učim na vlaku. Vem, da če se ne bi vozil, se ne bi tako zgodaj vstal in se učil.
Nastek, koga pa imate za biologijo in zgodovino?
Re: 1. gimnazija v Celju 9.1.2014 22:16
No se strinjam s Timojem:D sploh glede tistega ritolizništva pa tega. ker mamo mi tudi enega sošolca ko se ves čas prilizuje in tko pa ma status športnika, pa ga sploh ne upošteva in ni takrat uprašan ko bi mogu bit in pol druge u drek spravi..
drugače pa punce vedn delajo več pr športni, naši fante skos sam na igrišče pošlje prof. pa lah delajo kr hočjo.
drugače pa saj likovna ni bavbav, sam naučiti se je treba res vredu, pa si uredit uredu zapiske, če ne pa res ne bo šlo..
ja, sej tko je najbolš da se use takoj javiš pa maš pol mir decembra pa januarja.
drugače pa ne vem, sej knjižnjica ni tko nujna za dodatno. js uporablam sam pč zvezke pa učbenike pa mi gre. edino če nečesa ne razumem grem potem v knjižnico, sploh za matematiko in fiziko. Razz
na enak način ja, sam da si zdej ne izpisujem več tolk:D edin kakšne pojme pa formule, lentice pa tko:)
js se drugače vozim z avtobusom pa tiste pol ure izkoristim rajš za spanje hahaha.
Prof. Černelč za bio in Rozman za zgo. Koga maste pa vi za fiziko?
Re: 1. gimnazija v Celju 10.1.2014 6:17
Tudi mi imamo Rozmanovo. Sem samo tiho in upam, da ne bo opazilo česarkoli na meni, kar ji ne bo všeč. Ker ona te pa tako **** potem... Ampak ma tudi dobre dneve, zadnjič je dala samo eno enko, pa jih je ene pet vprašala za tiste svoje male ocene Very Happy Jaz grem v knjižnico, da še malo dodatno snov pogledam, ker potem vem še kaj, kar splho nismo povedali pri pouku in mi oprostijo tudi kakšno neznanje Very Happy Za fiziko imamo mi Ovčarja. Sej so dobre ure, samo pol časa nič ne delamo, pa so rezultati takšni kot so. Pa testi so reeeees težki. Samo eden v razredu ej sploh prišel do konca. Sicer da včasih deset odstotkov vsakem gor, ampak nekaterim tudi to ne pomaga Wink Angleščina je pa Rebek. Težko, ampak se bomo pregural čez vsa štiri leta. Upam... Zadnjič je bila ena petka pri testu in reče, da ponavadi ni toliko petk... Ampak pri njej je po slišanem standard da maš zaključeno dve ali tri, matura pa štiri ali pet.
Re: 1. gimnazija v Celju 10.1.2014 23:48
kak ste pridni hihi Smile

ja glede mature se moremo še nujno pohvalit. že sam dejstvo da mamo kr visoke kriterije na testih v primerjavi z drugimi šolami (gimnazija lava ma pr matematki naprimer 45% za 2, medtem ko smo mi v prvem letniku mel 55% za 2, zdej mamo pa 50%. in tut pri ostalih predmetih majo nižje kriterije) je en izmed razlogov da se vsako leto dijaki dobr odrežejo na maturi. pri nas se boriš v krvavih bitkah v teh štirih letnikih, ampak na maturi pa ni straha za nas. matura je za vse splošne gimnazije enaka in ko primerjaš gimnazije med sabo vidiš, da so nekatere res nevredne imena 'gimnazija', pa dijaki vseeno nardijo maturo, kr je matura relativno lahka, sploh glede na kajuhovske razmere. v letu 2013 je mela I. igmnazija v Celju !!TRIDESET!! zlatih maturantov, medtem ko lava ni mela nobenga in center mislim da samo tri.

in če ti, moja draga deklica, to ne pove usega o naši šoli...
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 11:44
haha.. glede na to kaj ste povedli so profesorji kr "težki. No, ne vem. Mogoče me skrbi samo to da tudi če se bom vsak dan učila in ponovila snov od pouka in to kar je tudi moj namen da nebo dovolj še posebej za matematiko in fiziko ki mi že zdaj ne gresta najbolje..Pa tudi to da nobenga nebom poznala sam to upam da ne bo tak problem Smile
Drugač se pa šola zdi zelooo fajna in mam občutek da dijake zelo dobro pripravi na študij in nadaljevanje Very Happy
Zdej se odločam med I.gimnazijo v Celju, gimnazijo Velenje in gimnazijo Slovenj Gradec in verjetno bom izbrala kr I.gimnazijo v Celju.
Zanima me pa ker so v Celju 3 gimnazije, I. gimnazija, Lava in Center, tko iz ostalih virov če slučajno veste katera je najzahtevnejša in to?
Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 13:08
To bo iz druge roke, ampak dost preverjeni viri Very Happy
Poznam dva, ki sta na Lavi odlična, pa vem, da nista ne najbolj brihtna ne najbolj pridna. Tam maš v isti stavbi (se mi zdi, da je samo nadstropje drugo ali nekaj takšnega) kot ostali iz šolskega centra in sicer naj bi se dijaki ostalih narodnosti ne pogostokrat spravljali na gimnazijce, a vseeno dvomim, da bi se jaz tam varno počutil haha Very Happy Malo za hec, malo za res. Pa podatek, da imajo zelo malo ali nič zlatih maturantov govori sam zase.
Center je najbolj nevtralen, ena moja bivša sošolka je zdaj tam in je ona zadovoljna. Drugih informacij nimam oz. bi bio bolj kot ne natolčevanje v prazno... Imajo pa vsako leto do pet zlatih maturantov, ponavadi dva, tri.
Profesorji dosti zahtevajo, ampak če nisi **** in imaš pošten odnos, se da vse zmenit. Ena moja sošolka igra v štirih orkestrih in je matematiko pisala ena, ker se ji ni uspelo naučiti tudi zaradi šolskega koncerta, pa sta se s profesorico zmenili in ji ocene sploh ni štela, vpisala pa ji je samo tisto, ki jo je ubistvu "popravila". Tako da ni noben bavbav Very Happy Pa vseeno moraš biti spoštljiv in pokazat, da veš, da so oni avtoritete, se pa rad vsak nasmeje in ti oprostijo tudi malo humorja na njihov račun Very Happy Najbolj delala boš na Kajuhu. Najboljše se boš imela tudi na Kajuhu. Very Happy
Very Happy Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 15:22
če mislš usak dan ponovit, kar boste delal v šoli, verjem da bo zadost:) sam ne vem komu tko rata, pč js sm to probala letos nardit, pa je šlo do konc septembra prbližn, ker pol ko maš pa teste pa sprašvanja pa use te stavri pa js enostavno nism več utegnla. sam ne vem, mogoč je odvisn od tega kdaj pridš domov, ker js pridem 2h kasnej ko tisti ko so iz Celja ane..
Timo3113, pa ma kdo u vašem razredu pri Rozmanovi cele ocene? mi mamo tud delne, samo da masta 2 ki se s tem nista strinjala cele, pa potem nekateri ko imajo status. in tist ko je biu uprašan za cele, še noben ni dobu več ko 3. u našem razredu je blo tud ful šusov ko smo pisal prvi test, pa eni še zdej nimajo popravljen, in jim grozi graja... drgač pr njej je pa res tud dan pomemben, enkrat ko je mela slabega je en moj sošolec znal vse, pa mu je rekla da je lepo vse znal, dala mu je pa 4 haha.

drugače pa niso tko hudi profesorji no, nekateri mal več zahtevajo ampak se to pol pozna na maturi:) drgač pa boš vidla na informativcih kak je, vzdušje je res super, pomojem dost bolše kokr na kakšni lavi, kjer nimaš sam gimnazije, kokr je že timo rekel. pa kajuh je tud najbolš urejen:) edin kar se mi zdi pri kajuhu zgrešen, je ta miselnost, kao da smo najboljši vsi ostali so pa drek. sej je res, da mamo največ zlatih maturantov, sam pomojem to že eni prevč poudarjajo.. ampak lej, kajuh je zakon drgačVery Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 20:33
Nastek, iz kod pa si? a se z vlakom voziš? Pa če prideš 2 uri poznej kdaj je to približno? Mal me skrbi da če bi pršla domou okol 5 da nebi mela dovolj časa za nalogo pa učenje in use?
Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 22:42
Js pa zvozim tako, da vsak dan ponovim vse za isti dan in vse za naslednji dan, več ali manj. kar mi ne uspe, pa zjutraj na vlaku. Se pa zgodi, da imam kaken dan res len oz. se mi predtesti istega predmeta enostavno ne da učit in je najboljše to, ko se ti po testu ni treba več vsega učit Very Happy
Ja imajo cele ocene eni štirje, pa nima nihče več kot 3. Je pa res odvisno od tega, kok si ji všeč in od njenega dneva, ampak še največ pomojem odigra tvoj nastop. En moj sošolec je taka flegma, ga vpraša vprašanje in on tko "čakte mal" ker se je hotu zbrat in ona mu reče, da bo počakala, in sošolec lepo za eno 4 pove vse skupaj, ona mu da še neko nepomembno vprašanje (za točno to je rekla, da ni treba znat) in ni znal. Gladko 1. Če pa si lepo sproščen, z mislimi zraven in ko govori vprašanje (potem pove priimek) razmiljaš kaj boš povedal in potem lepo dvigneš roko, da ve kje si, se lepo usedeš in izstreliš prvih pet stavkov, te ponavadi potem prekine in ti sploh ni treba do konca povedat. Ni se problem naučit oz. tudi če se use naučiš, ima čudna vprašanja in moreš imeti res srečo... Js ko sem pisal sem enostavno spregledal eno vprašanje in je bilo točko do 5. Vprašanje bi pa znal... Ah, ****, ni mi blo usojeno, vem za drugič Smile
A ima kdo Marčičevo za geografijo? Kakšne so finte pri njej? Kateri profesorji vas učijo, da vidim, če imamo kakšnega skupnega? Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 22:52
Timo3113 Iz kod se pa voziš? Pa a se da na vlaku recimo ko se voziš domov da ponoviš tisto kar ste meli tisti dan v šoli pol doma pa narediš nalogo pa se še kej pol kej drugega naučiš?
Kdaj ponavadi prideš domov ob kolki uri? Smile
Re: 1. gimnazija v Celju 11.1.2014 23:19
Iz Posavja, slaba urica je do Celja z vlakom. Ponavadi (do sredine novembra) sem se zjutraj učil, vse za tisti dan pregledal na vlaku, šel v šolo, na vlak nazaj, bil na vlaku socialen ali pa tudi ne (odvisno od razpoloženja) in če ni bilo druge sem se tudi nazaj grede učil, ampak tak u izi, potem sem imel pa trening in sem domov prišel od šestih do sedmih, pa sem se potem skos učil... Zdaj, ko sem pa športno poškodovan (status športnika lahko uporabljam, čeprou mam še vedno poškodbo, še niso ugotovil haha), mi pa ostaneta še kakšni dve urici časa za to in ono, ob desetih pa spat... Je pa res,da sem sprva pretiraval z vsem skupaj, ker tolikšna mera zbranosti in sprejemanja podatkov je dost naporna, potem pa fizično zaradi treningov+kronično pomankanje spanja, in sem bil novembra precej izgorel in brez volje. Da pa se ne b slišalo tako klavrno, ti lahko povem, da sem se v tistem času poškodoval, zaradi poškodbe v najhujši sezoni kontrolk preživel slaba dva tedna doma, brez, da bi veliko delal šel nazaj v šolo in imel v petih dneh (+vikend umes) pet kontrolk, pa sem vse preživel Smile Je pa oče takoj poklical v šolo naslednji dan po poškodbi, razredničarki vse pojasnil, šel potem še enkrat v šoo k profesorjem in smo se vse zmenili brez kakršnih koli potrdil od zdravnika ali kopij izvidov. Tukaj beseda in odnos res veljata. Smile Boš pa opazila, da je veliko več samostojnosti, ker te nihče ne "ujčka" ali te ščiti niti se nič ne pojasnjuje. Sespomenm, ko smo imeli drugi teden šole nek ogled in nam je bilo preko interneta nakdnadno poslano samo muzej, kam moramo priti. Nihčenam ni niti malo pojasnil,kako do tja pridemo, tako da smo se morali znašti-nekateri so cepljali za Celjani, nekateri pa smo kombinirali kopirane zemlejvide iz interneta in google maps, pa smo vsi prišli na cilj Smile Pač več samostojnosti se pričakuje, kar je v bistvu dobro in ti na koncu (vsaj meni je) postane ok in se počutiš bolj odraslega in sposobnega Smile
Re: 1. gimnazija v Celju 12.1.2014 0:43
ne, js se vozim z avtobusom pa sm doma okol 4ih vsak dan, en dan še mal kasnej zarad 3.tujega jezika..
hahaha ja, poznam te forice od rozmanove xD pa se vaši kej pritožujejo, da prehiter govori? ker naši sploh ne pišejo pol več, čeprou men rata use napisat, sam sm pa že tud na polovici 2. zvezka. sicer mam res grdo napisan, ker pišemo valda ful in ja, res hitr govori, ampak usaj mam:) sej včasih ma dost simpl uprašanja, učasih pa res ne. ko sm js bla uprašana me je res najbl podorbn sprašvala use, pa mi pouno podvprašanj dajala, naslednjič je pa enmu dala res eno najbolj lahko vprašanje pa ga sploh ni več spraševala.
Jst mam Marčičevo za geografijo;) hmm ona je obsedena s članki haha, sej verjetn vam tud daje to za iskat, al pa mogoče ne ko nimate celin.. mi mormo skos aktualne dogodke iskat, pa printat pa take. pa pr njej morš ti res use skup tolk povezvat, pa razlagat zakaj pride do usega tega ko pride (pa ni važn a je naravna nesreča, al kej s politiko). lani je pršla not v razred, pa nas vprašala zakaj je kr naenkrat tko mrzlo kokr je, pa smo ji mogl razlagat. pol v 2. letniku ko boste mel pč svet, pa boste že obvladal to občo geografijo, bo pa še tolk bol s tem. pa mi smo pr njej pisal prvi teden v septembru celoletni test za 1.letnik... pa takrat ko je bil on tajfun na Filipinih pa smo lih mel Azijo, nam je to dala v test, zakaj je do njega prišlo, posledice pa tko. skos se use navezuje na 1. letnik, tko da je res tist ko je rekla, da če ne znamo 1. letnika uredu nimamo kej več delat naprej. drgač pa je men vredu profesorca:) drugače pa sm pogledla, pa midva nimama več skupnih profesorjev.. vi maste rozmanovo za razredničarko, če se ne motim?Very Happy

drgač je že pa timo tko use povedal:) sploh tole glede samostojnosti se res strinjam. tud mi smo kr sami mogl se znajdit pa iskat use živo po celju haha.
Re: 1. gimnazija v Celju 12.1.2014 2:32
Ne, js lahko napišem večinoma vse, razen res bedarij ne pišem. Js napišem stran in pol na urok. Mam eno sošolko ki ji je zgodovina všeč in jo hoče met pet in jo je doletela enaka usoda, spregledano vprašanje, in je dobila test zaradi tega točko do 5, vsa jezna je naredila tako predstavitev, da smo vsi samo gledal, res, pomojem boljša od kakšne diplomske, zato nas ma rada Very Happy Sej to ja, ena moja sošolka je morala povedat dva bogova za 5, ponavad pa celi odstavki, dobesedno naučeni iz učbenika, niso dovolj...
Ja, dej nehi no, men je dobesedno kartuša v printerju zmanjkalo... Js ne vem, a ona sam tv gleda?! Pa sploh ne vem, kaj naj pišem, ker mi ima takšne čudne ure s tistimi powerpointi. Sicer pa je všečna, sošolec se ni učil in ga ni vprašala, samo če ne znaš ti pa ne bo podarila neke ocene...
Ne nimamo Rozmanove za razredničarko, imamo Rebek. Vem, kaj se o njej govori, ampak js nimam nič proti njej. Meni je ok. Sicer ne bom imel 5, ampak te nauči dela, jaz sem antitalent za jezike, zato hvalabogu da sem imel v osnovni šoli dve res zateženi za angleščino in nemščino in sem komaj imel 5 zadnje leto zaradi štipendije, ampak zdajle sem jima pa tako hvaležen, ker nekateri ne vem kaj so v osnovni delali... Poleg tega je korektna in če si ti fer, bo ona fer. Js mam same pozitivne izkušnje z njo do sedaj in se je moje znanje v pol leta podvojilo. Zadnje je sicer zasluga tudi tega, da nas je sprva čisto prestrašila, zato mam doma cele bukle za angleščino. Tako da meni je bp , imajo pa vsi profesorji kakšne svoje muhe. Pri njej ne smeš zazehat, prejšnjič je sošolec samo na uro pogledal (zadnja ura tistega dneva), pa je bil problem.
Kamm20, na začetku pa se ne ustrašit, ker ima dosti profesorjev zastraševalni pristop in hoče vse prestrašit, v resnici so pa tudi oni ljudje. Jaz se spomnim, ko je bil drugi, mogoče tretji teden šole. Angleščino pove, da bo enega vprašala. Itak vsi živčni, ker bo to prva ocena v razredu nasploh v srednji šoli. Pokliče mene. Js itak skoraj omedlim... Ampak potem sem se zbral pa je bil odličen začetek, samo je pa res, da bi takrat znal zvezek prekopirat do črke v vrsticah natančno, toliko sem se učil. Kar se pa spraševanja tiče, je najboljši samozavesten nastop. Tudi če ne znaš, ne smeš igrati presenečenja in mamicinega sinčka, ki ne bi bil danes vprašan. prideš gor, daš zvezek in čete vpraša kar ne zna... No ja, ponekod se da pridet čez če hliniš res nenavadno izgubo spomina, lapsus itd. Very Happy Ker če se pa po monosti začneš jokat al pa paničarit, je paitak konc... Spraševanje je kot življenje, ena sam igra Smile Ti moraš samo profesorje prepričat, da si za svoje znanje, ki je itak skoraj vseobsegajoče in neskončno (v resnici pa ravno za 2) tam za eno lepo 4. In to je to Very Happy
Re: 1. gimnazija v Celju 12.1.2014 20:13
okej hvala usem res ste mi velik povedli in mi bo v veliko pomoč pr odločitvi Very Happy
zdej ko berem pa pogledam še kje drugje, kaj je res da se na kajuhu res ogromno zahteva in je res tok težko ker nekateri pravijo da je res ful?
pa tudi glede prehrane me zanima. pač kk je to urejeno, je kakšna jedilnica pač kako je s tem? Smile
Re: 1. gimnazija v Celju 12.1.2014 20:39
Ja jaz ko primerjam z bivšimi sošolci, ki so na drugih gimnazijah, se ponekod ne zahteva toliko. Sicer je vsakemu an trenutke žal, da je tukaj, ampak je teh trenutkov res malo. Sicer pa ej program na vseh gimnazijah isti (naj bi bil) in v končni fazi vse pripralvjajo na enako maturo. Preveč vedeti pa tudi ni greh! Very Happy Ampak imaš pa maturo praktično narejeno, če se "preguraš" skozi vse štiri letnike. Pa 4 leta se maš fajn Smile
Je jedilnica zgoraj, na začetku šolskega leta pa dobiš tak moder čip ter svojo identifikacijsko številko, tako da lahko malico odjaviš tudi od doma preko spleta. Pa izbereš en meni, za katerega misliš, da ga boš imela največkrat. Vendar lahko v nadaljevanju prestavljaš menije, kolikor hočeš. Avtomatsko imaš en meni, če se hočeš pa prestavit drugam, se da to naredit na nekakšnih avtomatih- noben bavbav. Imaš pa štiri menije-osnovni topli (za normalne ljudi pač, mešano vsega), potem imaš vegi (vegetarijanski, torej brez mesa; velikokrat so sladice haha), sendvič (različni sendviči) ter sadno-solatni meni al neki takšnega, kar ti pa žeime pove, kaj je to. Odmor za malico je petinštirideset minut, tako da je dovolj časa, da v miru poješ. Če ti pa ni všeč, greš pa pač v kakšno pekarno ali pa na kebab. Lahko pa menije spreminjaš kakor hočeš, samo da je pravočasno (mislim, da moreš en dan prej do osme ure spremenit), če pa zboliš, pa lahko starši zjutraj od šestih do pol sedmih pokličejo in te za isti dan odjavijo. Jedilniki so pa vnaprej objavljeni. [link]

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.