nasilje• barbehh
• Od: 23.10.2012
nasilje
5.10.2013 15:59
no sej sploh nevem kako nej začnem...uglavnm že od majhnega sem bila prikrajšana za vse stvari, pa ne zato ker bi bili revni ampak pač zato ker so moji starši tako želeli..imam 2 brata..edn je 3 leta starejši edn pa 10let mlajši..njuju so imel zmeraj raje..še posebaj mlajšega...ko sva bila s starejšim bratom še mulčka so mu vsi skos igrače nosili, veliko ljudi pa zame sploh ni vedelo da obstajam...ker seveda starši niso pričakovali punčke in so dobili pač mene, so me zmeraj strigli in oblačili v fantka.....v šoli sem bila velikokrat žrtev zaradi tega, vendar sem se zmeraj bala komu povedat..no sej ceu moj klas je to vedu..sam takrat je bilo še use to normalno....ko sem prišla v 15ta leta sem se pa začela že počasi uperat, več sem si upala in tako naprej...takoj ko sem pa dopolnila 18, sem začela velikokrat zvečer bežati ven..nekaj časa sem to dobro skrivala, toda hitro se je razvedlo ko sem prišla pijana domou..takrat so mi celo sceno naredili starši, še posebej ta gniu fotr....bila sem ravno pred maturo in mi ni pustil da bi se učila..in tako sem jo padla.....čez en let sm jo naredila...in pol je pa spet pršu problem....po eni strani hoče d ostanem doma in mu delam po drugi strani pa bi me najraj ubou....njegovo izživljanje poslušam usak dan..ampak ne tko d bi mi težiu normalno...ampak že tko grdo žaljivo...ima me za pocestnico, mamilaško, kronično pijanko, ****..ma za vse najgrše....večkrat mi pravi da me bo utopiu, razbou glavo...sej parkrat me je že polomu uf...mat mu je povedala da sem se rezala..ha mi je še nož kupu in reku d nej se zrežem....pritisk je usak dan močnejši..in jz sploh nevem kaj nej naredim...gorm me kokr tok drži samo ljubezen do enega...o sej tut nevem če mi jo bo kdaj vraču......aja velik stvari umes nism povedala ker se mi res ne da, tko d, če koga zanima zakaj to pa tko nej vpraša....help!
• SmileOnMyFace
• Od: 26.6.2012
• Kraj: Ljubljana
Re: nasilje
5.10.2013 18:43
To kar ti prenašaš v družini ni sprejemljivo, Če ti v lastnem domu trpiš, maš več kot dovolj dober razlog,da poiščeš pomoč. Če se ne moreš obrniti na starejšega brata, se lahko komu drugemu zaupaš, v sloveniji je tudi več organizacij, ki se ukvarjajo s takimi stvarmi.
Upam, da se zavedaš, da je vse to šlo predaleč.... zares moraš ukrepati, da tega več ne boš prenašala. In....nikoli ne rani sebe zarad drugih....verjem..ni vredno • barbehh
• Od: 23.10.2012
5.10.2013 20:14
SmileOnMyFace pravi:To kar ti prenašaš v družini ni sprejemljivo, Če ti v lastnem domu trpiš, maš več kot dovolj dober razlog,da poiščeš pomoč. Če se ne moreš obrniti na starejšega brata, se lahko komu drugemu zaupaš, v sloveniji je tudi več organizacij, ki se ukvarjajo s takimi stvarmi.
Upam, da se zavedaš, da je vse to šlo predaleč.... zares moraš ukrepati, da tega več ne boš prenašala. In....nikoli ne rani sebe zarad drugih....verjem..ni vredno vem da ni spremeljivo...na nubenga se ne morm zanest u tej kurčevi familiji..sploh pa ne na brata, on je mamin sinko, skos se prilizuje..in čeprav je star 23let me še vedno pove mamici..jaoo fak kok sovražm take...... sej drugač sm se na pomoč obrnila k bližnji kolegici ampak je rekla da zdej je pršu moj cajt d se morm sama mau pomatrat da se izulečm iz te greznice, ona mi ne more nč pomagat kvečm poslabša lah sceno....rekla sm jim d bom poklicala kapse sam so rekl kaj jih izsiljujm pa mbla bla...pa d me bodo pol kuj vn nagnal...bla bla bla...mislm d je tko...študij sm dala na stran, poiskat si morm iz to kurčevo šolo k so mi jo izbral starci en šiht in se odselit...tut če je ena luknja tm u 20 nadstropju brez dvigala, bom srečnejša kokr u tej prevelki bajti...rada bi sam normaln lajf, tak skromn..a štekaš ka mislm...pridš iz službe, neki požreš, se legneš na kauč pred tv mau razmišlš o službi in pol si en žbe umeru pržgeš-...pa še nuben te ne omejuje :S...ne pričakujem veliko sam stran hočm od tuki.. hvala, da si se potrudila • SmileOnMyFace
• Od: 26.6.2012
• Kraj: Ljubljana
5.10.2013 23:20
Verjeten si že polnoletna, zato se odločaš sama zase. Če si pripravljena se odreči vsej podpori s strani družine, se moraš zavedat, da ti bo težje, sploh na področju denarja, ampak v tvojem primeru je to vse vredno žrtvovati.
Kot sm že rekla obstajajo organizacije, ki se s tem ukvarjajo: TOM - telefon za otroke in mladostnike 116 111 KRIZNI CENTER ZA MLADE: 01/236 1222 in 01/236 1223 MC - PROGRAM POMOČI V STISKI: 05-368-93-83. ....... Ti telefoni so lahko tudi anonimni, nekateri ti bodo lahko celo pomagali se odselit in ti nudili finančno podporo za nekaj prvih tednov na samem. Ne pravim ti, da se takoj odseliš. Pravim ti, da boš mogla sama presoditi ali se odnose da popraviti, navsezadnje si mlado dekle, ki bi mogla še doštudirati, ampak če misliš da boš zmogla na samem, da boš lahko našla službo, se preživljala sama in boš veliko bolj srečna na samem, kot pri družini.... moraš biti popolnoma 100% da boš zmogla... ampak premisli... mogoče bi se vaša družina s kakšno socialno pomočjo lahko rešila ven iz krize in bi popravili svoj odnos S kje pa si drgač? • FireInHair
• Od: 20.6.2013
6.10.2013 16:46
Ne jemlji si k srcu. Očitno je, da stari **** v glavo, da o ostalih članih družine ne govorim.
Upri se. 1x se (ko boste vsi skup) pošteno razkuri in jim vse povej. Moglo bi jim kliknit. Če pa jim ne, je nekaj narobe z njimi ker S TABO 100% ni. Drugače pa se zaupaj prijatelju, ki mu reeeeeeeeeeeees zaupaš, socialni delavki, pokliči organizacije itd. Dolžnost teh je, da ti pomagajo. In najpomembnejše, ne škoduj sebi. Iz prve roke ti lahko povem, da pogled na vidne brazgotine boli ravno toliko kot čustvene. In te bolijo dosti bol kot tiste, ki smo jih zadali z nožem ali čemerkoli drugim |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.