nekaj me zanima• de111
• Od: 18.9.2013
nekaj me zanima
18.9.2013 15:55
Pozdravljeni.
Sem v poklicni šoli (računalniški) in mi je žal, da sem izbral to šolo. Boljše bi bilo če bi izbral srednjo strokovno šolo. Ko bom končal poklicno šolo in mislim spet izbrat strokovno šolo da dobim peto stopnjo, da lahko grem naprej na faks. Problem je to: da sem nekaj pokukal in pišejo, da če želiš plus 2 za V.stopnjo, plačati za šolnino. Jaz ne mislim dat denar fak ane? A sploh obstaja kaka šola ki ti ni treba plačati in si lahko v dveh letih dobiš peto stopnjo??? Mene zanima glede SUAŠ šole je admistrativna šola. Ima ekonomski tehnik (SSI) za dve leti, lahko grem tja? Čeprav sem končal četrto stopnjo računalniške? Hvala za odgovor in lep pozdrav. • Katja523
• Od: 15.9.2012
Re: nekaj me zanima
2.10.2013 13:32
Evo, ti bom odgovorila Za ekonomskega tehnika +2 ne moreš iti, moraš imeti predhodno končano izobrazbo trgovec ali administrator, kar pa ti nimaš. Lahko ti pomagam, samo točno povej na katero smer hodiš. Lp • de111
2.10.2013 17:42
hvala za odgovor.
aja razumem. sem RAČUNALNIKAR. lp • Katja523
2.10.2013 18:26
Lahko se vpišeš v program RAČUNALNIŠKI TEHNIK PTI. In ne, nič ni za plačati ker je to redno šolanje. Traja pa 2 leti.
Lp • de111
2.10.2013 20:03
ah, jaz ne mislim it naprej isti smer. Si prepričana da je rač. tehnik (PTI) edini za mene?:S
Kaj pa ti? kam greš naprej? lp • Katja523
2.10.2013 21:36
Aha ti ne misliš iti isto smer. Potem pa ne vem, če se greš lahko redno šolat +2, pa tudi z tvojo šolo, greš lahko samo rač. tehnik +2.
Imaš pa eno izjemo, obstaja ena smer na katero se lahko vpišejo prav vsi s končano poklicno šolo in to je : LOGISTIČNI TEHNIK PTI. Samo to možnost imaš zastonj. Kateri letnik si zdaj, v katerem kraju se šolaš? Jaz zdaj hodim na maturitetni tečaj, ker rabim maturo, namreč imam tudi opravljeno srednjo poklicno šolo. Lahko greš ti tudi na ta tečaj, poteka pa na gimnaziji in je zastonj • de111
5.10.2013 12:50
Aja, logistični tehnik hmm ta me ne zanima :S. Imam namen iti za ekonomskega tehnika ali zivilskega tehnika...
Sedaj sem v drugem letniku, šolam se v Ljubljani. Kaj pa un spletna stran B2? Ima ekonomski tehnik poklicni tečaj (1 letni, V.stopnja) in je plačano. Torej če končam triletno poklicno šolo in se vpišem tja? Tja se lahko vpišejo kdor je končal - 4 letnik gimnazije ali - zaključni letnik za pridobitev srednje strokovne izobrazbe? Imam eno vprašanje, če končam računalniško šolo in dobim IV. stopnjo ane? Hmm matura je zame pretežka... nevem bom vidu =) Ti opraviš maturo in pol? Dobis V. stopnjo ali samo splošno maturo za vstop univerze? • Katja523
5.10.2013 13:07
Ne, ti ne moreš iti na poklicni tečaj ker boš končal in pridobil srednjo poklicno izobrazbo, in ne srednjo strokovno izobrazbo . To pomeni da se na poklicni tečaj lahko vpišejo samo tisti s končano 4-letno šolo.
Jaz ko bom opravila tečaj in če bom naredila maturo, bom pridobila 5.stopnjo izobrazbe, kar pomeni da imam potem odprta vrata na vse fakultete. • de111
5.10.2013 14:14
Aja razumem. Kje se šolaš? Kako se ti zdi gimnazija? Koliko predmetov pa maš? So ful teski?? Kako da maš to zastonj?
Premislil bom, al grem +2 al na gimnazijo.. =) • Katja523
5.10.2013 14:54
V bistvu še ne hodim k pouku, zdaj konec meseca bom ker čakam da izpišejo tiste ki so vpisani samo zaradi statusa. Na ostalo ti žal ne morem odgovoriti ker še ne hodim v šolo, in mene tudi skrbi ker bo mogoče pretežko zame.
Ne vem, upam da bom naredila. Pač to je oblika rednega šolanja, zato je zastonj. No, verjamem da se boš prav odločil • de111
8.10.2013 12:15
aha, ko boš začela hodit pa me sporoči kako je itd a okej? Samo ali si res prepričana da sta samo rač. tehnik in log. tehnik zame? :S • Katja523
8.10.2013 15:29
Ok bom sporočila kako bo Ja sem skoraj 100% da obstajata samo te dve smeri zate. Pojdi še k svetovalni delavki in se malo pogovorita, škoditi ne more |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.