Šolske potrebščine

Mias • Od: 18.3.2012 • Prispevkov: 118
Šolske potrebščine 1.8.2013 14:22
Živjo!

Zanimajo me mnenja tistih k greste v srednjo šolo, predusem pa tistih k ste že v srednji Smile
Kakor ste vidl v naslovu me zanimajo šolske potrebščine, in sicer a je bolš imet zvezke al akto, si kupt eno bolšo in dražjo torbo al sam kašn "nahrbtnikj", kdaj zveš katere zvezke in deloune zvezke rabš....in tako dalje. Pač use kar mi znate povedat glede tega.
Hvala in lep preostanek počitnc! Very Happy
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: Šolske potrebščine 1.8.2013 14:33
let me help you with that Very Happy

akto mej samo, če si urejen tip človeka. mal bolš je met akto, ker lah pač sam to nesš u šolo, pa ne morš nobenga predmeta pozabt.al pa dobr je tut da nesš sam list u šolo in pol doma daš notr.
čeprau sm js mela letos akto, sm mela za matko, slovko, anglco in strokovne predmete zvezek. drugi so bli pa v akti.

am torbo čez eno ramo ti ne priporočam, najboljš je met eno dobro torbo za vsa 4 leta. : ) zart mene si lh kupš tut kkšno torbico, če si tak tip punce.. sam men je to neumno.

kere zveske morš kupt boš zvedla, ko dobiš domov pošto od tvoje šole. torej dobila boš potrdila da si bla sprejeta, neke liste še, pa pač tut seznam delovnih zvezkou ka jih rabš. učbenike si bote sposodil u knižnci : D (vsaj na naši šoli je tk)

nespomnm se nč druzga, tkoda če te še kej zanima kr praši.. Very Happy sam polagam ti na srce še tu, da se v srednji sprot uč in sprot javli (da boš prej fertik), ker je zaje*bano ko dobiš 6 testou na 2 tedna + spraševanja in pr vsakmu predmetu ogromno snovi... js sm se 2. konferenco use na začetku javla, pa sm bla že v aprilu konc z ustnimi ocenami (:
Bellatrix • Od: 13.9.2012 • Prispevkov: 99
Re: Šolske potrebščine 1.8.2013 14:51
Jzt ne vem, glede zvezkov in akt so različna mnenja. Jzt sm mela zdej 3 leta zvezke in mi je blo pač vredu, zdej za zadnje leto pa bom mela akto, ker mam sam 7 predmetov, pa še to bom mela za matematiko posebi zvezek. Tak da odločitev je čizt tvoja, sam jzt še vedno mislim, da ti je za začetek lažje, da maš zvezke, že zarat tega, ker maš velik predmetov. Je pa res, da v akti lahk liste ven devaš, in maš pol tut manj not, sam jih morš pa tut pazit, da slučajn kej ne zgubiš...
Glede torb je tut odvisn na ktero šolo greš, ker kolkr jzt vidim, tisti, ki hodijo na poklicne šole, nosijo zlo mal stvari zraven, gimnazijci mamo pa polne torbe Very Happy
Jzt mam en Dakine nahrbtnik in pa eno torbo za čez rame in enkrat mam eno, drugič drugo, pač odvisn kolk predmetov mam na urniku, ker takrat ko mam ful vsega, res nočem da mi rama dol pade Very Happy
Kot je že oseba pred mano napisala, boš dobila seznam al po pošti skupi z drugimi papirji, al pa bo na šolski spletni strani objavlen seznam. Za učbenike je pa odvisn od šole do šole, nekatere majo tko, da si lahk na šoli sposodiš, spet drugje si jih moreš pa sam kupit (recimo pri nas Confused )
miisk • Od: 15.5.2010 • Prispevkov: 30
Re: Šolske potrebščine 6.8.2013 14:08
baje torbe za čez ramo delajo velke probleme s hrbtenico, tko da se jih je bolš izogibat na veliko, sploh če greš na šolo ki ma obsežen predmetnik, ker bodo dnevi, ko boš rabla čist use možne zvezke sabo. po možnosti boš mela tist dan še športno in boš " otovorjena" Razz

nahrbtnik - pomemben je ojačan hrbet, glede izkušenj ti pa priporočam tut mal trše oziroma močno tkan spoodnji del. zvezki so precej težki. če boš pa mela akto, in če imaš res raje torbice kot je napisala legendary, pa za akto zbirej malo večje torbe, ker opažam sošolke, k bi ble čist konc če bi v tehle torbicah nosile zvezke.
če pa si seznanjena in mate na šoli omarice za svoje stvari je pa to supr stvar, seveda če maš med odmorom čas, da do nje dejansko prideš in uzameš stvari za naslednjo šolsko uro.

pa srečno na novi šoli Razz
LonelyGirl • Od: 24.3.2010 • Prispevkov: 81
Re: Šolske potrebščine 6.8.2013 18:04
Hejla..jas grem tudi zdaj v 1.letnik in sem se precej pozanimala glede torb,itd
torej jas grem na gimnazijo..če greš na gimnazijo,ekonomsko, kaj takšnega ti priporročam zvezke & torbo čez obe rami pač..ker sem jas hotla met čez 1 in vsi pune osdvetujejo ker je tejžje za nosit ko maš polno stvari:D
glede ostalega(učbeniki&delovni zvezki) pa dobiš seznam domov:)
Re: Šolske potrebščine 13.8.2013 20:21
prvo kot prvo usem res hvala Very Happy
glede torbe bom pač vidla kaj bo prvi tedn, kaj bojo drugi nosil itd.
zvezke si bom isto pomojm kar navadne ubaula, da si nebom kašne blamaže tm delala, za učbenike vem da jih v šoli dobim, sam kašnga seznama al pa kej pa js še nč nism dobila in potrdilo o vpisu sm pa itak že v šol dobila.
No pač hvala vam, sm zvedla kar sm rabla Very Happy
brooklyn • Od: 9.8.2013 • Prispevkov: 5
Re: Šolske potrebščine 15.8.2013 23:41
Heyy:-)
Tudi mene zanima glede šolskih potrebščin, saj tudi jaz grem letos v 1. letnik srednje šole Very Happy
Vpisala sem se na srednjo zdravstveno šolo v Mb-ju, glede učbenikov pa delovnih zvezkov, te stvari že imam doma, vendar nisem prepričana, če je to vse ali še kaj dobimo v šoli Razz Sedaj imam kakšnih 13 učbenikov z delovnimi zvezki in zvezki vred Razz Zvezke sem pa zraven naročila, ko sem naročevala učbenike pa to sranje Razz

Namen imam, da bi imela zvezke samo za matematiko, slovenščino, angleščino, latinščino in anatomijo Smile Glede ostalih predmetov, pa bi imela akto Very Happy Zanima me kaj bolj priporočate (akto ali zvezke) ?
Glede šolske torbe ali torbice, pa se še nisem odločila... Confused
V prihodnjem tednu greva z mamo nakupovati še ostale stvari, ki jih potrebujem za šolo, takrat se bom najbrž odločila Very Happy
Kaj pa vi menite glede torb, puščanja zvezkov v omaricah itd? Smile
BlueButterfly • Od: 16.8.2013 • Prispevkov: 16
Re: Šolske potrebščine 16.8.2013 0:45
Heja, jst bom tud fazanka letos Wink. Odločla sem se za zvezke, ker je pomoje bolj praktično. Če maš akto morš met še doma neke mape in morš skos prestavljat liste iz akte v te mape. No, res je, da če maš akto ti ni treba vsak dan štedirat na to, katere zvezke rabiš v šoli, sam kot je že ena rekla, morš bit za akto res dosledna... Valda je pa fensi, oz. lepo zgleda, ampak zvezki so popolnoma ok., itak važno je, kaj se ti naučiš, pa kaj ti je bolj praktično, vsaj men Smile. Mela bom isto šol. torbo, kot to šol. leto, Converse - All star, kupljena v Müllerju, okol 50? je bla in je men dost fensi, od tistih za čez eno ramo te res pol rame bolijo... Pa čim manj se sekiri in ne kompliciri in kar punce rade delamo: ne zganji pompa, kaj boš oblekla za prvi šol. dan!! (Čeprav vem, da je to težko Very Happy) Preprosto: bodi to kar si in če veš, da delaš dobro delaj to naprej, prosim sam ne se spreminjat zato, da bi bla drugim všeč Wink)!! Pa srečen začetek šole ti želim! (:
BlueButterfly • Od: 16.8.2013 • Prispevkov: 16
Re: Šolske potrebščine 16.8.2013 0:50
Heja, jst bom tud fazanka letos Wink. Odločla sem se za zvezke, ker je pomoje bolj praktično. Če maš akto morš met še doma neke mape in morš skos prestavljat liste iz akte v te mape. No, res je, da če maš akto ti ni treba vsak dan štedirat na to, katere zvezke rabiš v šoli, sam kot je že ena rekla, morš bit za akto res dosledna... Valda je pa fensi, oz. lepo zgleda, ampak zvezki so popolnoma ok., itak važno je, kaj se ti naučiš, pa kaj ti je bolj praktično, vsaj men Smile. Mela bom isto šol. torbo, kot to šol. leto, Converse - All star, kupljena v Müllerju, okol 50? je bla in je men dost fensi, od tistih za čez eno ramo te res pol rame bolijo... Pa čim manj se sekiri in ne kompliciri in kar punce rade delamo: ne zganji pompa, kaj boš oblekla za prvi šol. dan!! (Čeprav vem, da je to težko Very Happy) Preprosto: bodi to kar si in če veš, da delaš dobro delaj to naprej, prosim sam ne se spreminjat zato, da bi bla drugim všeč Wink)!! Pa srečen začetek šole ti želim! (:
Matolino • Od: 6.3.2013 • Prispevkov: 4
Re: Šolske potrebščine 9.9.2013 15:16
Nahrbtnik in zvezki Smile Akta je res za samo tiste ta najbolj urejene, meni so skoz listi ven padali. Kul nahrbtnike maš pri mladinski knjigi pa še 20% so znižani.
DarkerThanBlack • Od: 19.12.2010 • Prispevkov: 133
Re: Šolske potrebščine 9.9.2013 17:38
Živjo!
Priporočam vsem, ki grejo na gimnazijo oz sredno šolo z velik predmetov, kjer veš da se piše na veliko (sploh matematika, kjer popišem (usaj js) 3 zvezke na konferenco) zvezke. zdej sm js 4.letnik gimnazije in sm mel samo pri filozofiji akto, ker nam foxa tala liste..mislm da je to bl stvar okusa, pa tut urejenosti navsezadnje..men so zvezki bolj pregledni..npr moja sošolka je mela za sociologijo, zgodovino pa geografijo vse v isti akti pa je nakonc mela use pomešan...kot sm že prej omenu, stvar urejenosti in okusa..in tko kt je nekdo prej že reku: važn da se ti znajdeš in naučiš
ps: dejte se sprot učit za in čimprej javt, sploh če ste na gimnaziji, oblubm da vm bo 100x lažje Smile
Larika • Od: 11.7.2012 • Prispevkov: 8
zvezki 12.9.2013 15:28
zveeezki SmileSmile jaz sem si tele kupila . mapco sem pa tud že mela ampak mi ni bla kul ker sem zmeri liste zgubila.
Votko • Od: 27.6.2012 • Prispevkov: 17
Re: Šolske potrebščine 13.9.2013 11:28
Meni so bili tile zvezki in pa motovi na njih na Emki tud zlo všeč in smo jih pol kar prek neta naročili. Sem jih vzel še za ta male od sestre in pol so si otroci med samo izmenjali motive Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.