Domači kozmetični in negovalni recepti• Mias
• Od: 18.3.2012
Domači kozmetični in negovalni recepti
26.5.2013 11:09
Pozdrauljen bralec/ka! Temo sem odprla zato, da bi sem pisali vse domače recepte za vse prste problemov. Pa ne mislm receptov za peko in kuhanje Prosila pa bi vas, da napišete samo tiste, ki ste jih zares sprobal in učinkujejo, ker drugače imaš na milijarde strani o vseh možnih stvareh in potem rata eno navadno smetišče Prvo kar sem jaz doma sprobala je bila limona- kot večina najstnikov imam probleme z aknami in mozolji. Limonin sok si naseseš na mozolj, da ti ga posuši sam bodite pazljivi ker lahko peče za zjokat se >.< Druga stvar, ki jo redno uporabljam pa je maska za lase. Jajc, žlico medu in pol limone zmešam skupaj. Masko si nanesem na umite, mokre lase, dam vrečko na glavo in pustim do 10 min. Še 1x umijem glavo s šamponom in uporabim balzam. Maska je priporočljiva parkrat na mesec in morem reči, da ko sem slišala za tole sem mislila, da je to še en bullshit sam še zdej nemorem dojet, da so lasje moji, ker so zelooooo mehki in svetijo se, tok da skos v ogledalo gledam, če so res moji, ker imam drugače zelo uničene in grde lase. Vsekakor priporočam! Evo zdej si pa ti na vrsti • evica5
• Od: 16.11.2010
• Kraj: Ljubljana
Re: Domači kozmetični in negovalni recepti
26.5.2013 14:14
ej, a ti to za lase kar si napisala kej posvetli lase? k sm slišala da nej bi in limona in jajc to nardila
• SmileOnMyFace
• Od: 26.6.2012
26.5.2013 15:23
Hm....ti so mi zdej pršli v glavo:
1.da se ti ne cepijo konice, si po umivanju namesto z krtačo razčeši lase z glavnikom 2.da nimaš krčnih žil, ne prekrižaj nog, ko sediš, sedi vzravnano in niti ne križaj gležnjev. 3.za trdne nohte jih nikoli ne dajej v usta, ne pili ves čas in urejaj....sprva tud pomaga tud lak k ga lahka dubiš v vsakem DM... 4.za izsušitev mozoljev uporab: avokado in pol limone...skupaj zmečkaj in si na obraz nanes za 10 minut, potem pa speri. mozolji se bodo hitrejš posušil, kr pa se bo tudi koža izsušila jo neguj z čistilnim mlekom. to mešanico lahko uporabijo le tisti, ki niso alergični na avokado. 5. za mehkejšo kožo na obrazu, olupi paradižnik, pomečkaj in ga zmešaj z dvema velikima žlicama medu. mešanica hudo smrdi ampak dlje ko zdržiš z njo na obrazu, tem boljše. ko si mešanico spereš je koža na obrazu mehkejša. 6. podočnjaki izginejo, če na njih pritiskaš led ali pa zamrznjeni žlici 7. za čiščenje obraza zavri vodo in v njej raztopi malo soli....še nad vročo vodo skloni obraz in se čez glavo pokrij z brisačo, da para ne bo uhajala. sprva te bo peklo po obrazu, švicala boš v obraz in solzile se ti bodo oči. možno, da ti bo malo jemala zraka, ampak to je point. ko se boš tako spotila bo iz tvojega obraza šla vsa umazanija in odprte pore, ki povzročajo mozolje 8. če ti vsako jutro pokajo vretenca in te boli vsaka kost, se zvečer pred spanjem razgibaj. ni ti zdaj treba si vzeti eno uro za jogo in tm delat vozle iz svojega telesa, vmes ko si umivaš zobe se nekajkrat pretegni v hrbet in naredi dva kroga z glavo, da razgibaš vrat. če maš voljo, naredi most ali upogni nogo nazaj. tudi ko spiš poskus spati v udobnem položaju in ne odkrivaj amerike v svoji postelji....spi trdno, naj te nič ne moti. 9. če imaš razpokane ustnice, pomaga med, ognjič ali mleko. če si svojih ustnic nimaš časa vsak dan mazati s sestavinami iz hladilnika si kupi labelo, ki vsebuje vsaj eno iz zgoraj naštetih stvari. 10. če ti vsi pravijo, da sediš krivo, potem imajo verjetno prav. da si lepo zravnaš hrbtenico hodi pokončno tudi brada naj bo vzporedno s tlemi. če sediš v restavraciji, šoli ali pa se valaš po kavču in iščeš pameten program, rajši prekrižaj noge (dokazali so, da avtomatično, ko imaš lepo prekrižane noge,se ti tud hrbtenica poravna) ali pa se pretvarjaj, da si ena fina gospodična. te zmeraj sedijo zravnano • Bellatrix
• Od: 13.9.2012
26.5.2013 16:26
evica5 pravi:ej, a ti to za lase kar si napisala kej posvetli lase? k sm slišala da nej bi in limona in jajc to nardila
ja, jajca+limona naj bi mejčken posvetlila lase, ampak to ne zdej neki velik, glih tko da se mal opazi. pa to je bol priporočeno delat med poletjem, ko si velik na soncu, ker se ti zarat sonca posvetlijo lasje • Mias
• Od: 18.3.2012
26.5.2013 16:43
Ja js sm imela take probleme z lasmi da je blo kar fajn opazit pol:D
Drugač pa dodam še žlico medu da nahran lase • Chloe33
• Od: 24.12.2012
29.5.2013 20:08
Jaz si preden se stuširam zmešam enih 6 žlic kave ( tist kar ostane v skodelci, ko spiješ je še bolš no. to jaz uporablam) pa 2 žlice olivnega olja, zmešam in si nanesem na noge tam ko mam kej celulita al pa na kolene in pol masiram neki cajta enih 10 min. Sedim na brisači, kr drgač je ful use umazan pol Včasih sem si devala tut olivno olje na lase. Pač sem si najprej zmočla lase, dala gor olivno olje, zavila v brisačo, čakala enih 30 min, pol si pa normaln oprala. Neke posebne razlike razn, da so se mi moji neukrotljivi skodrani lasje lažje česal in so bli bol definirani kodri... Drugač pa, ko se mi pojavi velik mozolou si po obrazu namažem med za enih 20 min in je prec bolš. Al pa zeleno glino zmešam z olivnim oljem pa pustim 15 min, tist mi še skor bolj pomaga, sam pa mal peče in zateguje :/... • slovenc79
• Od: 19.8.2011
30.5.2013 15:40
celilit pomen da maš preveč podkožne maščobe. sam telovadba pomaga pri tem, nč drugega, nažalost • JustSmile123
• Od: 3.7.2013
3.7.2013 1:45
Jst pa sem sprobala eno masko za hitrejso rast las ker sem se zdej odlocila it na misijo da zrastem lase do pasu. 5 žlic olivnega olja 10 kapljic olja poprove mete izvleček al tisto P.s. opazila sem tudi malo vecje izpadanje las ampak nic hujsega. • whoknows
• Od: 3.5.2011
3.7.2013 15:43
Jst bi pa neki uprašala • SmileOnMyFace
• Od: 26.6.2012
3.7.2013 16:58
whoknows pravi:Jst bi pa neki uprašala
občutljiva koža pač js bi ti priporočala, da izbereš bl nežne britvice (magar si kupi une k jih dubiš več v paketu pa so poceni) pa eno tud nežno kremo za britje. pol ko si boš pa obrila noge, pa posušila pa še kožo namaži s kako vlažilno kremo, mlekom za telo.... • UnicornRainbows
• Od: 9.1.2013
3.7.2013 22:00
Hei mene pa zanima če ma tit ktera med prsmi rdečo kožo k sm zlo bleda in se ful opaz pa če slučajno kdo ve kak to preprečit oz. Da zgine... In ja po nogah mam preklet celulit in na kolenih odzadi mejhne žilce in za povrh usega še neke bele črtice na notranjem delu nog in na prsih...lahko kdo pomaga prosim • whoknows
• Od: 3.5.2011
4.7.2013 14:16
najprej hvala za odgovor bom poskusla, čeprou verjetno bojo lih britvice krive drugače rdeča koža med prsmi je verjetno zaradi neprevilne velikosti modrca poskusi ga zamenjati, čene se pa namaži z aloe vero (se jo dobi v vsaki drogeriji) |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.