1. Gimnazija Maribor

Urska9 • Od: 12.3.2012 • Prispevkov: 11
1. Gimnazija Maribor 11.5.2013 12:37
Torej, letos zaključujem 9 razred, in sem vpisana na 1. gimnazijo. Čeprav so omejitve, sem zaenkrat noter. Lepo bi prosila, če bi mi nekdo povedal svoje mnenje o gimnaziji, izkušnje ipd. Res me zanima, kateri predmeti so najtežji, kakšni so učitelji, učenci... Me je pa kot šola zelo navdušila, in upam, da bom jeseni prvogimnazijka Smile Res pa želim izvedet še kaj o šoli. Tak da, prosim koga, ki hodi na to gimnazijo, da mi pove še malo več? Hvalaaaa Smile) Very Happy
MaiaMorena • Od: 29.8.2012 • Prispevkov: 27
Re: 1. Gimnazija Maribor 13.5.2013 19:56
A mi lahko kdo iz maribora pove kako reagirajo na dijake iz drugih regij? Smile
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: 1. Gimnazija Maribor 13.5.2013 22:02
men je blo ful fajn :3
priznam, da v začetku prve 2-3 mesece sem si želela, da bi hodla drugam, ampak to bi si bilokje želela, ker pač me je sprememba zmotla, ne sama šola Very Happy
kateri so najtežji predmeti pa je res odvisno od profesorja pa kaj ti leži Wink

kar se tiče dijakov drugih regij pa ne bi vedla točno, smo pa meli več etničnih skupin pa so jih vse dobro sprejeli. itak ni isto, ampak nekak je dokazilo da ni problem s sprejemanjem drugih Smile
LonelyGirl • Od: 24.3.2010 • Prispevkov: 81
Re: 1. Gimnazija Maribor 15.5.2013 15:51
Heeei
tut jas sem zaj .rzred pa sem se vpisala na 1. Wink
poznam kr nekaj ljudi od tam pa so rekli da jim je super pa da se lahko res zaštekaš z vsemi...
glede učiteljev sem tudi vse seznanjena...samo upaš lahko da ne dobiš za geo nekega učitla ker pol si **** hahah ..ker pač on zahteva ful piflanja vse na pamet pa to ja
drugače nekateri davajo stare teste eni pa jih potegnejo iz neta tak da testi nebodo problem
samo tisti začetni meseci bodo pomoje problem:/
drugače pa meni je bla že na predstavtvi pune vredu pa ti po mnenju drugih je tak da pol že ni tak slabaa Wink
Re: 1. Gimnazija Maribor 15.5.2013 18:36
Heeej še v mojem imenu Very Happy

Torej, letos sem 2. letnik na Prvi in moram rečt, da sem s šolo zelo zadovoljna pa tudi s profesorji. Čisto na začetku, tiste prve dni se mi je zdelo, da nikoli nočem več v to šolo, saj je bilo vse novo (profesorji, šola, okolje..) Vendar sem se potem nekje do oktobra že umirila in prav navadila .. Že v prvem letniku smo se na šoli počutili kot domači, zdaj v 2. letniku seveda še bolj Very Happy Moram pa rečt, da sta meni osebno najtežja predmeta geografija in biologija, kjer je ponavadi največ ''haklov''.. Drugače je pa seveda tudi odvisno katere profesorje dobiš, ker naši so moram reči da vsi super Smile profesor za geografijo včasih kar veliko zahteva ampak je drugače tut vredu človek, se večkrat poheca pa to ... sploh pa pravijo za njega, da prve letnike še toliko bolj ''muči'', ker jih preizkuša, drugače pa sploh ni tako slab Very Happy moram povedat tudi, da je matematika takšen predmet, kjer je dobro vsaj nekoliko delati sproti (vsaj domače naloge).. Drugače pa je šola super, še posebej sem vesela da sem v takem razredu, ki ravno ne slovi po najboljših ocenah (pri kakšnih testih imamo tudi po 15 enk), vendar se super razumemo in ko vstopiš med odmorom v naš razred je res pravi ''kaos'' ... do zdaj smo bili med vsemi razredi najslabši, a smo tudi vsi naredili letnik in nihče se ni prepisal.. v drugem letniku pa so ocene kar padle in tudi to je pomembno, da če pridete v drugi letnik si ne mislite da ste zdaj neki ''CARJI'', vendar šolo še vseeno resno vzemite v roke .. pa tudi če komu npr. kakšen predmet ne leži najbolj, sploh ne skrbet ---> imamo v razredu najmanj 5 takih, ki jim matematika in angleščina pač ne gre in zato ni nič narobe... včasih teste tudi po 3x popravljajo, a vedno ''zvozijo'', zato brezskrbi pa tudi profesorica nam je rekla, da najprej vprašamo NJO, ker nam bo ona znala najbolj razložit, pač preden poiščeš inštruktorja, ki lahko tudi zelo drago stane... pa omenila bi še to: najboljši prostor na šoli pa je itak ŠOLSKA KANTINA, kjer lahko v miru delaš domačo nalogo, se zjutraj tut še kaj učiš pa tut malce majo zlo dobre ... tako da tut če bo na začetku al pa tut med šolskim letom padla kakšna enica, ne skrbet.. se zgodi tako kot pravi naš razrednik: ''NISI PRAVI DIJAK, ČE NE POKASIRAŠ NA LETO VSAJ ENGA HAKLA'' pa lep večer še naprej ;* + se opravičujem za dolgo nakladanje.. *

V glavnem, po mojem mnenju ti nebi smelo biti žal v primeru, če prideš na našo šolo Smile pa lep zaključek šolskega leta;**
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: 1. Gimnazija Maribor 15.5.2013 20:26
jaz nikol nisem dobla hakla -.-
kdo pa vas ma geografijo ?
LonelyGirl • Od: 24.3.2010 • Prispevkov: 81
Re: 1. Gimnazija Maribor 16.5.2013 10:44
Pol se bomo pomoje lahko privadli na šolo Very HappyD
Kak pa je glede fazaniranjaa??:OO
Re: 1. Gimnazija Maribor 17.5.2013 17:00
@anncx3 Joj, iskrena hvala za tak dolg odgovor!!! Smile Se zavedam, da bo sprememba ogromna, in da si bom verjetno tudi sama želela, da se ne bi vpisala. Ampak bom se probala trudit 100% seveda Razz Mislim, da mi bo probleme delala fizika, in mogoče matematika, ker v OŠ nismo dobili ravno najboljše podlage. Glede geo pa vem, ker nam je že naš učitelj, ki je tudi kar precej strog, povedal, da so na 1. pravi fanatiki za geo in zgo- to je omenil ravno pri obravnavanju kamnin haha. In res še enkrat hvala za komentar!! Mene je šola res navdušla, in upam seveda da bom jeseni tam, še bolj pa da ne bom imela večjih problemov, in da se bom vredu prilagodila. Si pa tudi jaz želim tak razred, kjer ne bi bili sami "najboljši", da ne bi preveč izstopala, kaj vem hehe Smile) nasploh pa v prvi letnik letos na 1. grejo tudi moje 4 sošolke, tak da bo hehe Smile) In hvala!! Smile :*[/quote]
anncx3 • Od: 22.1.2011 • Prispevkov: 86
Re: 1. Gimnazija Maribor 18.5.2013 22:08
Urska9 pravi:
@anncx3 Joj, iskrena hvala za tak dolg odgovor!!! Smile Se zavedam, da bo sprememba ogromna, in da si bom verjetno tudi sama želela, da se ne bi vpisala. Ampak bom se probala trudit 100% seveda Razz Mislim, da mi bo probleme delala fizika, in mogoče matematika, ker v OŠ nismo dobili ravno najboljše podlage. Glede geo pa vem, ker nam je že naš učitelj, ki je tudi kar precej strog, povedal, da so na 1. pravi fanatiki za geo in zgo- to je omenil ravno pri obravnavanju kamnin haha. In res še enkrat hvala za komentar!! Mene je šola res navdušla, in upam seveda da bom jeseni tam, še bolj pa da ne bom imela večjih problemov, in da se bom vredu prilagodila. Si pa tudi jaz želim tak razred, kjer ne bi bili sami "najboljši", da ne bi preveč izstopala, kaj vem hehe Smile) nasploh pa v prvi letnik letos na 1. grejo tudi moje 4 sošolke, tak da bo hehe Smile) In hvala!! Smile :*
[/quote]

Ni problemaa Smile drugače pa upam, da ti bo na šoli všeč in ne takoj na začetku že obupat če kaj ne bo šlo oz se ti bo zdelo, da ti mogoče šola ne odgovarja Wink glede zgodovine pa ti lahko rečem, da so vsi profesorji vredu.. mi mamo profesorco, ki je res zlata, tako kot ji je tudi ime Smile *

LP

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.