Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"?

1 | 2 | 3 | >>
ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 14.4.2013 15:56
OJ mene pa zanima kaj uporabljate za zaščito pr sexu ? Midva s fantam trenutno ''ne prakticirava'' ničerar, mislim on se kontrolira z vzdržnostjo in k mu pride ga da vn pa gre do wc-ja in se lepo obriše. To se sliš sicer zlo tvegano sam mi je reku da sta onedva to počela s svojo bivšo en let pa pou pa ni bla nikol noseča. Sva se že pogovarjala ozaščiti sam kondoi niso všeč ne men ne njemu (se snemajo, počijo..) kontracepcijske pa isto ne zarad ush stranskih učinkov tud on prau da ni najbolš da bi jih jemala.. a mislt da bi lohk tko nadaljevala kokr sva zej al bi si mogla neki umislt k res nevem kaj bi.. tko da je usak nasvet dobrodošel Smile
Magica • Od: 10.4.2013 • Prispevkov: 9
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 15.4.2013 12:29
Punca! res je da s tem nemoreš zanosit, sam ne se zanašat na to, rajši kondomi kot uničena mladost. Je še čas uživat ko pride faks in študenska leta ! Smile Tablete redijo, zato majo ene pol težave
Neimenovano • Od: 12.3.2012 • Prispevkov: 229
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 15.4.2013 14:26
Itak da lahko zanosiš s tem prakticiranjem, da ga da ven k mu pride. Jst sploh nebi mogla bit sproščena ob tem, ampak vsakemu svoje. Če hočš tvegat tvegi.
In to da majo tabletke stranske učinke je res, ampak je pri vsaki drugače. Jst sm mela samo na začetku mal slabosti, zdej pa se mi zdi k da jih nimam. In niti slučajno se nism zredila, še shujšala sm, tko da čist odvisno kako bodo nate delovale. In tud menstra se mi je uredila. Kondome pa očitno ne znata uporablat, če kr dol padejo? HMM? ..Midva z mojim sva jih prakticirala 1 leto pa ni 1x dol padel.. mogoče kupta premejhne? ...
nevem sej drugače pa so še neki obročki, obliži.. velik je še ene kontracepcije, ki bi ti mogoče ustrezala. Smile
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 15.4.2013 20:56
kondome, pa je Wink

lej varnost ma prednost pred užitkom. tega se je pač treba držat, če nočeš problemov.

tabletke so pa po mojem mnenju najslabša stvar kar jih je človek izumil.. kemikalije ki uničujejo jajčeca vsak mesec, samo da tipu ni treba dat kondoma gor.. to ne morš verjet.
pol pa presenečenje da je rak na dojki tok razširjen, pa vsi drugi možni raki.. dejte mislt, folk. ne verjet da nimajo stranskih učinkov, ker jih majo. teh zdravil noben ni poskušal 20 let da bi zares vedel kakšne učinke majo.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 15.4.2013 22:38
Sej tabletke niso samo zato, ker se tipu ne da kondoma gor dat. Rolling Eyes Jst sm jih začela jemat na lastno željo ne na željo fanta., ker njemu ne bi bli kondomi kul. Valda so negativni učinki, ampak je tud velik pozitivnih in jst se velik bolj varno počutm s tabletkami, kot s kondomom ( zdej ko mam resnga fanta, drugač je bolš kondom). In to da so kemikalije in škodujejo telesu je res, ampak potem bi se mogla odpovedat tud nezdravi prehrani, pa telefonu pa računalniku, televiziji uglavnem vsej elektorniki, ki oddaja sevanje, ker to pač škoduje telesu.
Men osebno so tabletke kul. 20 let jih jemala sigurno ne bom, ker bi rada že prej mela otroka. Smile ..ampak so mi ful olajšale zadeve v spolnosti, lahko sm brez skrbi, večja spontanost, urejena menstra itd..
Magica • Od: 10.4.2013 • Prispevkov: 9
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 19.4.2013 13:32
kontracepciske tabletke samo povečajo apetit in lče neješ se nezrediš! in ne razkiriaj:)
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 19.4.2013 14:12
neimenovan, neki je hrana (btw, hrani polni kemikalij se je tud zelo priporočljiv izognit), telefon, računalnik itd, neki pa koncentrirane kemikalije ki ti za en mesec uničuje jajčeca v telesu in te dejansko neplodno naredi. to je OGROMNA razlika.
pri telefonu ti dobivaš te radiacije minimalno, v hrani pa je zlo razredčena. se pa to kopiši v telesu ker so obstojni elementi, ampak je tok minimalno da ne doživiš posledic.
drugo pa je če redno ješ koncentrirane kemikalije, ki lahko že po par letih nardijo neozdravljive probleme.

ja, je varno da ne zanosiš, malenkost boljši užitek, ampak PRECEJ bolj nevarno za telo.

sej, pač delaš kukr ti paše, ampak ne bodi presenečena če dobiš čez 20 let raka al pa da si neplodna.

sicer bi bil tih, ampak se mi zdi da se folk premal zaveda o tem kako kemikalije škodujejo. vsi verjamejo dohtarjem in farmacevtom ki sam prodajajo, glavni cilj je pa vedno uživancija, ne pa varnost in osveščenost.

ocenjujejo da bo pri generaciji, ki je rojena po 2009, 1/2 moških in 1/3 žensk imel raka. in glede na to kako vsako leto naraščajo obolenja, res dobr premislite zakaj.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 19.4.2013 14:50
Hotla sm sam povedat, da če bi gledala na to kaj je zdravo za telo in kaj ni, bi se večini zabavi in užitku mogla odpovedat.
Je povečano tveganje za raka in tud za neplodnost, vem jst to. Ampak ne morš trdit da se bo zdej to pr vseh puncah zgodil. To je tko kot nekateri k po 50 let kadijo pa ne dobijo raka, potem pa vidš da dobi raka nekdo k čika v lajfu ni pržgau. In ja to se dogaja..
Je rizika, to sigurno in dvomm sploh, da kkšna punca sploh jemlje tabletke več k 10 let, brez pavze.
Ampak ja vsakemu svoje.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 19.4.2013 15:01
vem, kaj si hotla povedat in sem ti razložil, pa bom še enkrat, na kratko: niso vse nezdrave navade iste. nekatere povzročajo minimalno škodo, nekatere pa ogromno Smile

seveda je vse odvisno od človeka, ampak, ne morš računat na izjeme. na splošno imajo kadilci pač velik več težav kot nekadilci.

sploh pa, kaj je danes "zdravo" za družbo? biti ves čas sterilen in obkrožen s kemikalijam? dokler bo to štel kot zdravo, res en bo noben vedel kako da zdravi umirajo..
iRock • Od: 5.6.2010 • Prispevkov: 18
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 30.4.2013 9:50
/abc/

Nazadnje urejal/a iRock 2.5.2013 23:02; skupaj popravljeno 1 krat
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 16:55
KT zmanjšujejo pojavnost raka.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 17:59
ovčke farmacije.. kar prodajalec reče in plačane raziskave so samo laži.

poglejte dejansko stanje - povečuje se neplodnost, povečuje se možnost raka v razvitem svetu. TO so dejstva. glede na to da vedno več kemikalij vnašamo v telo najbrž ni treba bit genij da je to povezan, al pač?

iRock, je drugače al ti ješ čokolado z nekim barvilom al pa tableto koncentriranih kemikalij ki te naredijo neplodno za en mesec. NE MOREŠ tega enačit. to je kot da bi rekla da je isto al po mobitelu govoriš al pa v černobilu živiš, oboje je kao sevanje. NI isto. Very Happy
ja, kemikalije so povsod. ampak če se nažiraš z močnimi tableti NI isto kot da npr. popiješ kozarc cedevite.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 18:36
/abc/

Nazadnje urejal/a iRock 2.5.2013 23:02; skupaj popravljeno 1 krat
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 19:51
1. sem moški. to vsak ve če vidi moj nick. sklepam, da si pa ti ne samo ženska, ampak tudi feministka s spranimi možgani, da vsako izjavo moškega obrne v diskriminacijo.

2. sploh ne zastopm kaj hočeš povedat z "dedi": večina tipov ki sam izkoriščajo ženske PODPIRA tablete, ker jim ni treba natikat kondoma, ker je brez kondoma večji užitek. kar ti blebetaš sploh ni logično.

poleg tega ne vem kako lahko to rečeš - sem tip, ki bi s svojim mnenjem pomagal puncam pri bolj zdravem življenju. in ti me obtožuješ da sem egoist???

3. ni tok kemikalij v KT kot nekoč? več. 1. to je danes biznis, 2. uničujejo jajčeca. dokler bo tabletka funkcionalna, bojo VEDNO kemikalije not.

4. spet utvara da je stres edini razlog za raka. ni. je pomemben, ampak zdrav način življenja je tudi. če KT žreš zato da ne bi bila živčna, si raje omisli psihiatra.

5. tudi to je res da se ženske šele po zavlačevanju s **** odločijo za otroka, ampak neplodnost se povečuje tudi pri ženskah v idealnih letih. to pa zato ker so si telo uničile s tem sranjem.

6. moški so izpostavljeni drugih kemikalijam. kemikalij je v vsakdanjem življenju vedno (pre)več, ne samo pri KT. tud nasprotujem vsem tabletam, ne samo KT.

7. drugič preberi navodilo od KT torej, ne pametuj da ne povzročajo raka. jaz se bom pa še naprej ravnal po logiki, ne po bučah ki jih preberem.

ostalo je samo neko feministično blebetanje, ki se mi ga ne da brat. nisem nikjer omenil nič kar se otrok tiče, niti pravic kaj kdo sme niti za kaj je kdo kriv.

je pa takole: če se ****š, se zavedaj posledic. za vas ki se **** mi je itak vseeno, ker ne spoštujete nič razen svoje uživantske riti, zato lahko jutri pocrkate, kar se mene tiče.

moje poste je namenjen resnim ljudem ki spoštujejo tako svoje zdravje kot tuje in imajo spoštovanje do človeka. in me preklet skrbi za to kakšno punco bom našel in kako bo gledala na svoje zdravje, ker bi bil rad dolgo z njo in imel zdravega otroka z njo.

ti pa pojdi, nažri se tablet, saj si svobodna ženska ki ima pravico uničevat svoje telo, pa spi s kolikor tipi hočeš. vprašanje samo kdo bo hotel tako lahkomiselno punco ko se ji bo "zaluštal" imet resenga tipa.
in ne pritožuj se če te tip posexa in pusti, brez da bi ga brigal kaj bo s tabo - ti si mu dala.

samo prosim, ne uničuj s svojim bmk lajfom resnih ljudi Smile

lp
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 23:05
1. otrok ma tud očeta, ne sam mame. ne vem zakaj govoriš da je to samo skrb ženske in da so moški vedno flegma?

2. od kdaj pa je odgovornost pri ženskah večja kot pri moških? enako je. oba sta odgovorna, karkoli se zgodi. ženska samo posledice nosi. odgovorna pa sta oba enako.

3. to je logično da nočeš otroka. sam ne razumem pa da se ne zavedaš da si uničuješ zdravje zarad tega.

4. KT ne jemlješ, da ne bi bila živčna, in imela stresov, amapk zato, da te ne bi blo strah da ne bi menstra zamujala? a nisi živčna in doživljaš stres, kadar te je nečesa strah?

5. ne berem nobenih raziskav, gledam samo dokaze. ker samo te so preverljivi da se da razbrat resnico iz njih. in ne glej sam na plodnost, glej tud na zdravje, ko je ženska 40, 50 stara. poglej kok pri teh letih jih ima raka. mislit je treba na cel lajf, ne sam do 40ga. preklet hitro gre čas.

je pa jasno da se bo rak bolj pogosto odkril in zdravil pri uporabnicah KT - ker se očitno pogostej pojavi pri njih.

7. ja, vem da si prebrala. ampak to bi morala ti ugotovit z logiko, da bi ti bilo kej jasno, ne da piše na škatlici in avtomatsko verjameš temu.

ok, maš resnega tipa. če je resen, te ma rad in te ne bo pustil. zakaj potem govoriš da je nosečnost sam problem ženske, deci pa "****" kadar hočejo in nimajo posledic? tud dec, če je taprav dec, bo vzel neki bremena nase.

obstajajo pa jutranje tabletke.

da se zastrupljaš s tabletam, pa se zavedaš da so škodljive, nikakor ni spoštovanje do sebe.

drugač, maš pač svoje mnenje, sam govorit kako "decom je vse fajn, me mormo pa skrbet in trpet" pa pač ni fer. če hočte bit mirne, mejte odgovorno spolnost in ne sexat s takimi ki jih ne poznate in bojo pobegnil takoj.
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 23:13
ja fak no. dej definiri 'kemikalijo'. kemikalija je tut fakin glukoza. in tut hormoni, ki so bistvo kontracepciskih tabletk. samo stimulirajo to kar se pol dogaja. in nevem kaj sanjate o uničvanju in pobijanju jajčec. preprečuje ovulacijo. to je use. dejansko še največ kemikalij dobiš od tega da je večinoma use filmsko obložen. in nimam filinga da nekateri kle sploh res veste o čem govorite ker se zdi k da nimate lih osnovnga znanja kemije pa biologije. dejansko če jemleš stvar tko k je treba to ni nč tazga. možnost za zanositeu je pol večja, razn če jih res ceu lajf jemleš. ampak te farmaceuti, k baje tko prodajajo use sam za dnar, svetujejo da se jih ne jemle več let skupi. valda se bo organizm navadu tko k se navad na use prou hitr. in kukr js vem je edina stvar, za katero si ogrožen, krvni strdk, česar še ne znajo da sprejemliu način telesu rešt. ampak to je use možno najt. ker je očitno. krvni strdk, zamašvanje žil, večji pritisk, nabrekli predeli bl neprehodnih delou telea, torej noge, kjer more it kri strogo gor, vene majo že tko zaklopke za to, torej strdk sam zmanša prostor. isto je loh pritisk u glavi, zato so taki čudni in dokaj močni glavoboli. use je logično in člouk z znanjem naravoslovja bi to razumeu. tist minimalno 'kemikalij', kar se dan danes uporabla za neko slabo stvar, kar so tko realno začel pomojm uporablat stari ljudje k niso mel možnosti za izobrazbo tako k je možna zdej in so to jemal kot neki slabga. zdej se je pa prenesl na naivne ljudi k to razglašajo brez podlage znanja. a tist spermicid na kondomu k spermije pobija in se unaša tut u žensko je pa ful supr fajn? tisto dejansko ubije celico. ker je 'kemikalija'. ne pa hormon k neki sam vzpodbudi. didnt think about that huh.
če ženska jemlje tabletke tko k je treba in opaz negativne posledice in se na njih odzove, pač ne more bit nč narobe. negativne posledice so pa možne pr usakem možnem tabletu, sirupu, čemurkol. usak organizm je drgačn in odziv je odvisn od organizma, ne samo od raznih zdravil pa tega.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 23:33
s kemikalijam jaz mislim na tablete z močno koncentriranimi elementi. to ej itak jasno da so "kemikalije" povsod u naravi, ampak NIKJER niso tok koncentrirane kot v tabletah.
v tabletah so zato da telo v zelo kratkem času dobi ogromno te snovi. amapk to je popolnoma narobe za telo, ker pač naravno telo ni zmožno takega "šoka" ene snovi dobit. zato ja, vsak močan sirup, vsaka tableta, karkoli, je ŠKODLJIVA za telo.

zakaj misliš da folk dela tablete s samomori? lahko jih vzameš 10 in si mrtev. če pa sam 1 vzameš, pa ne bo nič al kaj? bo, amapk skozi čas.

in pazite, to niso organska snov kot vitamini u sadju in nevemkaj, ampak so zelo stabilne mešanice in ostanejo v telesu ZELO dolgo. tudi po smrti ostanejo v telesu, v okostju še mnogo let. mariskaj se nakopiči v telesu skoz čas, in po letih to povzroči velke motnje v delovanju telesa. in TO je rak. in če goltate tablete, boste pri 30ih polni te svinjarije, za kar bo treba jemat druge tablete. in potem še ene druge tablete. in je zdravje v k.

vam je zdej kaj bolj jasno, zakaj to govorim, zakaj sem tok proti tabletam?

sam logično je treba razmišljat, in to je vse. marsikdo ne razmišlja nič o tem.

evica, ti govoriš men da nimam pojma, sama pa nimaš blage veze, sam mal piflarije iz biologije? vene - zaklopke?
pojasni mi kako KT vpliva na gostoto krvi..

in ja, kemikalije (koncentrirane) bojo VEDNO slaba stvar, dokler je človek naraven organizem in ne nek stroj ki na kemikalije deluje. zato ker enostavno ni naravno da človek dobi take mešanice v eni tabletki v telo, ne ker bi mel folk neke predsodke.

ti se pa lahko še naprej čudiš kako je možno da je v razvitem svetu vedno več rakov, neplodnosti, rojenih prizadetih otrok, novih bolezni, itd.. tako kot ostale ovčke ki ne razumejo logike narave.

Nazadnje urejal/a slovenc79 2.5.2013 23:37; skupaj popravljeno 1 krat
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 23:34
Aja naj ženska vsak vikend je jutranjomtabletko hahahahaha, jao TO SO ŠKODLJIVE KEMIKALIJE. res fant, poznaš miljone žensk na kontracpcijskih tabletkah in nobena od teh ni zanosla ko je hotla in vse so zbolele za rakom.
Pa kako bo moj tip prevzev odgovornost za nosečnost poleg kondoma, kimmu ne zaupam. Valda sm živčna če ne dobim menze, ampak ne jem KT za živce ampak zato da ne dobim otroka, kaj naj si tip svojga z sekundim zalima da mu ne bo sperma ven tekla.
Odgovornost je na strani obeh, posledice nosimo me, zato se odgovornosti dosti bolj zavedamo in je na voljo za nas tut več sredstev za preprečevanje nosečnosti.
Družba ne bo obsojala moškega, ker ne bo meu trebuha ampak bo obsojala žensko, moški se ne bo jokal po splavu, ampak se bo ženska ker ga bo naredla.
Če ti tega že enkrat ne dojameš, da ženske nosijo odgovornost za tri življenja, pol upam da še dolgo ne boš eno od teh treh.

In čez nevemkolklet ko boš resno bolan, čeprav upam da se to ne bo zgodlo, se spomni da boš v usta dav kemikalijo ker ti bo življenje vrez bolečine pomembno in več vredno.

In odgovorna spolnost je zaščitena spolnost, spermijem pa jajčecem je vseeno od kerga tipa je pa če je prespav pr tebi po seksu al je zginu Wink
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 2.5.2013 23:51
ko poči kondom, jo vzameš Rolling Eyes so pa precej hujša stvar kot KT, ja.

poznam ji velik, pogovarjam se velik. poznam folk iz celega sveta, od amerike do kitajske. in oni poznajo ljudi. in folk piše svoje izkušnje po forumih. tako se učiš, ne po mnenju enega ki po svoje piše statistiko da bi neki prodal, ampak spoznavaš ljudi, mnenja, in ugotoviš kako je z logičnim razmišljanjem. vsa umetnost. sam seveda je vsem prebrat eno raziskavo lažje kot to.

kako bo prevzel odgovornost? menjal bo plenice, otroka peljal v vrtec.. če sta v zvezi skup, bosta tud trpela skup. jokal bo s tabo. s tabo bo hodil po ulici ko bo folk kazal na VAJU s prstom in govoril lejte noseča je.

ja, KT ješ, da se prepričaš da ne boš zanosila in posledično nisi živčna in te ni strah. štima?

moški je tisti, ki oplodi žensko, tko da je moški odgovoren zase, za punco, in za otroka. kaj pa na to praviš? sprejmi že da je to odgovornost obeh.

jaz če bom kdaj resno bolan, bom pustil da narava naredi svoje. če ne drugega si bom pa kroglo v glavo dal, al pa se obesil. največja napaka človeštva je ta, da ne sprejema smrti. jaz samo upam da jo bom zmožen, ko bo čas za to. osebno zame življenje na tabletih nima vrednosti.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 0:20
Ja, in predcej manj zanesljive.
Če hočmo živet v roki z naravo se mormo preselit v gozd pa bo.
Glej ko bi šla mlada ženska po cesti bi rekli glej ona je noseča, ne glej on je naredo otroka. Odgovornost obeh ampak trpijo pa bolj ženske kot moški.
Glede na to da si tako zelo pameten in se pogovarjaš z toliko ljudmi iz različnih koncev sveta, bi lahko razumeu kar ti govorim. Ampak si dokaj ozkogleden. In glede na tvoje pisanje sklepam da bo otrokom plenice menjala partnerica, ne ti.
In ko si tako skrben očka, če bo tvoj otrok zbolel za rakom pri 3 letih -ga boš pustil umret? Al mu boš kroglo v glavo dal?

Sej veš razumem da si proti kemikalijam, nihče ne mara škodljivih stvari. Ampak morš tut ti razumet, če preideš prepričanje da je odgovornost 50:50, da žensko pri npr. 16 starši vržejo iz hiše če zanosi, da praktično izgubi možnost šolanja, da ostane sama z otrokom, med tem ko še sama ni dost odrasla. In tem, odgovornim, to predstavlja strah, utesnjenost, skrb. Otrok je odgovornost. Otrok ni samo menjanje plenic in hranjenje. Plenice stanejo, vzgajat moraš znat. Vrtec stane. In ne mi rečt da se zato najde rešitev ker ja ta pot hudičevo težga, pa če maš zlatega tipa in tut ti bi se vstrašo odgovornosti pr svojih letih. Je pa jasno da kot moški maš izhod, tako smo vzgojeni, tako stoji družba nasplošno.
Pa še to, dandanes se vezat pri tako mladih letih.. Poznam kar nekaj ljudi, babic in dedkov, ki so otroka spočeli pri rosnih 16, ko je bilo to normalno.. Po poroki. In so jih na silo poročili in kje so zdaj? Vsi nesrečni, vsak na svoji strani postelje, brez bližine ki je potrebna tudi v starosti.
Sam tko mal za razmislek. Na srečo ti nikol ne boš moj fant, ker ga že mam in ti nikol ne boš punca da bi se mogo odločat med kontracepcijske tabletke da ali ne.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 0:54
lol, jutranje tabletke so tako močne da si skoraj jajčnike scvrejo. ampak so pa tok škodljive da se jih samo v skrajni sili vzame.

ja, bi bilo najbolš če bi. uničujemo svet s tem načinom življenja, pa še svojega po vrhu - ker smo del sveta. amapk to ej druga tema..

meni praviš da sem ozkogleden, tebe pa zgleda najbolj skrbi to da če bi bila noseča kaj bi ljudje rekli ko bi te videli nosečo?

če bo moj otrok neozdravljivo bolan, ga ne bom smel ubit. ni moje življenje. kar se vesti tiče, bi pa morda ga, ker ne privoščim trpljenja nekomu ki ga imam rad.

če je odgovorna spolnost, ni zanositve, če tega nočeta. zato so kondomi in KT. s KT kvariš zdravje, kondom ma možnost da poči. od tukaj sama prekalkuliraj kaj se ti bolj splača. amapk zdi se mi fer da ti povem da ne živiš v utvari da KT ne škodujejo, ker to enostavno ni res. zato prekalkuliraj še enkrat.

sploh nisem rekel da je mala malca imet otroka, tko da ne vem kaj mi to govoriš. pa v poroko danes ne silijo nobenga več, si mal za časom. s starši tud ne vem kako se razumeš če te je strah da te bojo vrgl ven če bi zanosila.

ne bom tvoj fant, niti ne bom punca, niti nikol ne bom tvoja punca, ampak še kr mi ni vseen da ma folk KT za neke bonbončke. zato sem tuki da povem svoj mnenje.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 7:27
Sem super prekalkulirala, da vsaj naslednih 10 let nočem met otroka, ker bi rada najprej postala ena teh ki mešajo te kemikalije Smile
In če živim v svetu kjer me obdaja stres, nezdrava hrana in kemikalije-bom jedla še tabletke samo zato ker prinesejo velik plusov, in minuse. Česar se zavedam, ampak nisem kadilka, nimam prekomerne telesne teže, ki v povezavi s tabletkami predstavljajo večje tveganje,
Nekateri ljudje nikoli ne kadijo pa zbolijo za pljučnim rakom. Nekateri otroci v življenju nič ne naredijo narobe pa se znajdejo na bolniških posteljah. Nekdo se samo vozi po cesti in umre.
Življenje je nepredvidljivo, in sama nardim velik stvari da ne bi zbolela itd. ampak KT so eno tveganje za katerega sem se odločila-vidim da nočeš razumet zakaj, lahko pa še vedno krčevito braniš prepričanje o kemikalijah.

In mene ne skbi da bi bla noseča in bi se obračali za mano ker pri meni vsak prevzema svoj del odgovornosti: fant z kondomi jaz z tabletkami, če bi se kaj zgodilo bi bla pa tko kruta da bi nardila splav, čeprav jim nisem pristaš.

Nikoli nisem izjavla da KT ne škodujejo, celo povedala sem ti da imajo stranske učinke in lahko povzročajo raka, ne povzročajo pa neplodnosti. Ampak ne škodujejo do take mere, da bi nas pobile-razumi že vendar.

Ozkogleden si, ker se ne vprašaš zakaj pa so KT boljše za žensko od kondoma, in ne razumeš tega aspekta.

Hotla sem ti predstavit da so kondomi vseeno manj zanesljivi, in pri dekletih ki niso ful izkušene predstavljajo tveganje v smislu kolk vrjamejo da dejansko delujejo Smile strah pred zanositvijo je zato ker smo tako vzgojeni, kapiš? In meni se dekleta, ki so zanosila v srednji šoli smilijo: ostanejo vrez prijateljev, dnarja, vsi jih gledajo postrani, fantov pa v veliki meri ni več okoli: vem, poznam, videla sem. In ne mi rečt da si moraš dobit takega ki ne bo šeu, lahk je biu prej še tako zelo zlat (kot si ti z skrbjo za nas, ki so nam KT bonbončki), mu bo več pomenlo marskaj drugega kot otrok.

Poglej malo preko svojih obzorij, ni vse samo kemikalijsko obarvano Smile
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 9:44
povedala sm tist kar je dejansko logično. fora je u tem, da če se ravnaš tko k je prou, ti to ne škod tko. ta embolija k je kle znano da je pogosta, se zgodi predusm zarad drugih dejaunikou. če gre zdrou člouk jest te tabletke je to velika razlika kukr če jih gre jest en z raznimi okvarami al pa kadilc. js vem kašne so te 'kemikalije' in zato se tega tut ne sme skos jemt. ni pa to neki za u grob če to jemleš resno.
in ne bo mi noben reku da ne bo jemou tablet. k boš dobiu otroka k bo meu neki prirojeno, kar je čist sprejemljivo z rednim jemanjem zdravil, zlo zlo zlo močno dvomm da ga boš pustu umret. nevem a zdej to govoriš zato da bi ohranu to luč s katero na tem forumu svetš, ampak (tut js nism bla tm, se mi pa zdi velik bl logično kt to kar ti govoriš) k dobiš otroka ga ne morš pustit umret zarad ene neumne stvari ki se je u genih mau zmešala.
in ne bom govorila o odgovornosti, ampak res ne razumm kako loh mislš da se ženske ne gleda bl grdo kukr moškega, za katerga se ponavad itak ne ve.
nasplošno ti mau socialne inteligence neb škodl. sam ne. ti razmišlaš logično. človeška rasa pa logična ni. in za to te boli kurac. ozkoglednost?
čeprou se strinjam da gre farmaceutom za dnar, se zlo ne strinjam da bi ti ginekolog priporočiu neki, kar te ubije in, kot je tebi ljubo, scvre jajčnike. kemikalije niso nujno bed, če veš kako nate delujejo in si tok, da veš dejstva o svojem zdravju. usak ginekolog ti lih da ne priporoči kontracepcijske tabletke, ampak ti da vedt, da če se pojau karkol nenavadnga, jih takoj nehaš jemt. ni use tko črno. tiste tragične zgodbe iz kitajske in drugih čudovitih krajeu sm pa zihr da izhajajo in ljudi, ki jim gre res sam za to da loh prosto **** in jih boli kurac za to k jim naenkrat noge zatečejo pa majo migrene. u lajfu ni bed če zaužiješ sintetizirane snovi. bed je, če se telo na njih ne odzove dobr teb je pa useen.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 13:14
za vse kemikalije v življenju plačaš. v tem trenutku al pa čez 20 let. potrebuješ jih pa ne, se da brez njih dobr preživet.

"drugih dejavnikov".. od VSEH dejavnikov je odvisn zakaj človek zboli. ampak tableta ki ti deformira jajčeca za en mesec je velik faktor pri tem.

ozkogledna pa si ti, da sploh ne razmišljaš o učinkih na dolgi rok. "če se pojavjo težave, ti ginekolog reče da jih nehi jemat". težave se bojo pojavle čez 10, 20 let, ko boš pozabila da si jih sploh jemala. to se dogaja vsak dan povsod, folk pa ne zastop, ker ne zna teh dveh stvari povezat.

NOBEN ne more vedet kako tablete nanj delujejo če je star 20, 30 let. ker majo lahko učinek šele čez več 10 let.

tudi kadilci ki mislijo da ko so po 10 letih nehal kadit mislijo da bojo zdravi, čez par let jim pa ni jasno zakaj so tok bolni in si rečejo, klinc vseen je če bi kadil al ne.. ne.

lahko pozabš na zgodovino, samo ona nate ne bo.

in še, tud mnogo zdravnikov je obesednih s tabletam in predpisal ti bojo vse živo za navaden prehlad ali glavobol. ker so prepričani da je to najboljša stvar. tudi sami jemljejo tablete, če majo težave. in dejstvo? povprečna življenjska doba zdravnika danes je 20 let manjša od navadnega človeka.
Re: Kondomi, kontracepcijske ali pač "paziva"? 3.5.2013 14:03
Jao, kolkokrat naj ti še povemo da so KT izredno priročne, in koncentriranost hormonov je danes dokaj majhna ker, dragi fantek, kar KT nardi je, da v telo vnese hormone (ki jih že imamo v telesu ampak pač v drugačni količini) in vzpostavi tako razmerje hormonov kot med nosečnostjo-torej naravno stanje- ker se med nosečnostjo jačeca ne sproščajo.
A se ti zavedaš da sediš za računalnikom ki seva, in da se ti bo to sevanje enkrat v življenju poznalo?
Sej jasno piše v navodilih stranske učinke, vsak si jih prebere, vsak ve, ampak je strah pred nosečnostjo močnejši od straha pred stranskimi učinki.
Mislm da je za to da zdravniki v povprečju živijo manj krivo bolj stresno delo kot tablete-kolkr poznam zdravstveni delavci itak prvo poskrbijo za druge kot zase Wink

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.