Zvezdice (stalni zobni aparat) (:1 | 2 | 3 | >>• Smutzy
• Od: 12.4.2009
Zvezdice (stalni zobni aparat) (:
1.7.2009 14:13
Eiila
Jst sm se odločla da bom napisala temo o temu aparatu, ker vas je najbrž veliko, ki ga boste v prihodnosti dobibli in vas je strah. Sama sm ga dobila namreš mesec nazaj in vam bom mal povedala kak to gre da se ne bote tak bali. No najprej kak ti dajo gor. Meni osebno so tako. Najprej mi je ortodontka pač ful počistla zobe, da ne bo tista umazanija ostala pod aparatom, ker tko se ti lohk nardijo take bele lise oz. karies (to je tudi razlog zakaj si je treba tok čistit zobe ko maš enkrat ta aparat). Jst mam zaenkrat aparat sam zogri, tko da use razlagam za zgornje zobe ne No taka dva obročka mi je potisnila na dva zoba odzadi (usak na eni strani zobou). Nato mi je na usak zob posebi prilepla zvezdice. To ti nardi tko, da ti da na zob najprej neko lepilo al ne vem kaj, potlej položi gor zvezdico in na koncu drži gor tak laserčk da se ti utrdi in posuši. Ko ti na use zobe prilepi zvezdico, skozi njih "napelje" žičko, ki se konča na vsaki strani zobov v tistih obročkih, ki sem vam jih že prejle omenla. To žičko ti zamenja na usakih pet tednov za močnejšo in bol trdo. Na vrh žičke pa ti da na usako zvezdico še lastiko. To je tisti del ko si lohk pač sami izbereta kako barvo bi radi No to je to. Postopek ne boli. Razen ko ti čisti zobe te lohk pač usake tok časa kej rani u dlesen malčk ma to je normalno in nič tazga. Boli te tudi, ko ti tista obročka potiska na zadnja zoba, saj ti ga mora ful k dlesni potisnit, da ti ne odpade. Ker zdi se mi, da ni z ničemer priterjen. :s No to je meni naredila. Mogoče obstajajo različni postopki. Jst sm vam to razložila po tem, kar sm jst čutla in po nekaj malga kar mi je ortodonka zravn povedala (kar mi je pa fuuul malo :@) xD No lohk vam povem še kako je, ko aparat maš. Prvi teden, lohk tudi malo manj, čutiš, kot da maš na zobih še eno reč, ki ti enih par centimetrov štrči ven. Zrd tega občutka se tudi tko mal šobiš na začetku in ne veš točno kako govort in se smejat xD Sam to se navadiš u par dnevih in pole ti rata čist normalno. Glede čiščenja. Ortodontka ti use pove kaj si moraš iti nabaut in to. Jst osebno sm si šla kupit tako posebno zobno ščetko, ki je mhka in ma na sredini ščetine mal bol dol in je pač posebno oblikovana za aparat menda xD Met maraš tudi tako ščetkico. Po obliki malo spominja na smrečico. Je pač zlo majhna in pride zraven tak ročajček da si lažje čistiš. S tistim si moraš namreč it okol usake zvezdine pri straneh in spodi in zgori :S In to po usakem obroku. Sliši se grozno. Sam ne se bat. Dvomim da je kdo res tok priden, da si tok pogosto čisti. Če je, svaka mu čast xD Ne smeš pa z aparatom jesti takih trdih reči. Meni je ortodontka prepovedala čigumije (smrk), kake ful lepjive bombone (sam jih lohko sam mal previdno in pole ti lohk akj ostane na aparatu in is moraš očist), oreške, jabouke, pa npr. pri skorji pri kruhu de moram bit bolj previdna. Na začetku res tko mal misliš, sam pole pa se ti itak zdi use normalno. Sam npr. čigumija res ne priporočam, ker sem pri eni šjori vidla kako se ji je vleku po žički in res ni lepo za videt :S No...to je to. FUL sm napisala vem in čudla se bom, če je kdo sploh prebrau celo. Sam sm useenu se potrudla, k vem, kok je blo mene strah, preden sem dobila zvezdice. Tko da folk ne se bat. Če vas skrbi zarad videza, da vas bo aparat pogršu. Sam zarad aparata pač ne morte ratat neki grši :S Fora je u tem da se privadite na njega in vam bo use tko ko je blo prej normalno in lohde si bote čist ušeč. Ker enim ful paše (: Ajd. Če vas še kaj zanima kar prašte (: Papa <333 • swetty
• Od: 27.4.2009
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (:
14.7.2009 11:30
ojlaa..Jst mam tud aparat.. samo d ga mam zaenkrt ocpodi.. augusta ga dobim še zgori... mam pa eno uprašanje... a jee slučajno možno, d k ti da gori aparat d se ti ustnica našobo oz. d jo držiš tko čudno?? upm da razumeš uprašanje... bi bla zlo vesela če bi mi kdo to povedu.. zto k me je zard tega najbolj strah... in ress pliis za odgovorr... Čauuu • Smutzy
• Od: 12.4.2009
14.7.2009 11:47
swetty pravi:ojlaa..
Jst mam tud aparat.. samo d ga mam zaenkrt ocpodi.. augusta ga dobim še zgori... mam pa eno uprašanje... a jee slučajno možno, d k ti da gori aparat d se ti ustnica našobo oz. d jo držiš tko čudno?? upm da razumeš uprašanje... bi bla zlo vesela če bi mi kdo to povedu.. zto k me je zard tega najbolj strah... in ress pliis za odgovorr... Čauuu Oila No jst bom pa jeseni dobila še spodi, zdaj pa mam sam zgori. Tko da ti znam odgovorit ja. No ustnica se ti nič ne našobi. Na začetku ko dobiš pač zgori aparat ti je itak čudno in potlej se lohk mal šobiš. Sam to je prvi dan, mejbi dva dneva. Na začetku ti je ful smešno tudi govort in se smejat. Jst osebno sem se na začetku ful bala jest ker mi je blo čudno. Ma zej mi je že use normalno. Pa šobim se sam takrat ko pridejo kaki debilniki in govorijo oooo ma kej maš aparat dej pokaži pa to. Tistkrat me je pač sram in se šobim menda xD Mislim...so ljudje bedni. Zakaj bi jim kazala aparat <.< Ok. Šla sem s teme xD No ma sej sm ti ubistvu use povedala. Ne se bat. Ne boš se šobla in če ne boš se nasmejala, ne bo nihče niti vedu de ga maš xD Drugač pa jst tudi kumi čakam da gre to leto mimo. Da se bom lokh tistu sproščnu smejala <3 (: Ajd. Čaw <333 • anchycka
• Od: 25.5.2009
27.7.2009 22:35
js bi ga mela tkoj,sam sm bla pounoletna že zdj,pa je ful za plačat pol:-S
• Kareny
• Od: 28.7.2009
28.7.2009 13:16
No jst mam tut aparat, zle je blo en let pa pou. Ga bom pa mela še 4 leta. Pa sej ubistvu me nč ne mot, sam useen tok doug. xS . Sam me pa ful mot zmeri k grem na kontrolo je una ortodontka tko čudna neki... sploh nima tist čez usta in vame piha uno njeno sapo • Aljaaa
• Od: 28.7.2009
28.7.2009 15:35
Js mam aparat že dobri 2leti zgoraj in spodaj. Sem mela na začetku težave z dlesni ker mi jih je aparat preveč ranu. To je blo kak prvi mesec zdej sem se pa že navadla in je vse vredu. Nevem več kak je občutek če nimaš aparata. • Natiii
• Od: 16.4.2009
?
28.7.2009 17:51
a ve kdo kj več o prozornem fiksnem aparatu ?
kok je kj doplačila če je p to... • starFRUIT
• Od: 10.8.2009
11.8.2009 15:42
Natiii mislim da obstaja bel aparat... nekje sm čula to
Drugač pa ga js tud zdej dobim, najbol na bed pa je to da šele par dni predn grem v prvi letnik srednje šole in pol me bojo res meli za čudaka če se bom skos neki šobla al kk ste že rekli • smallvillegirl
• Od: 12.10.2008
• Kraj: deskle
..
11.8.2009 16:21
hahaha xD js dobim aparat tm nekje na sred septembra.. sam zdj mam že leto in pol snemni aparat (en velik šit xDD ) pol pa še tm okol 4 leta stalnega :/ in septembra grem u prvi letnik.. smi zdi da smi bojo usi smejali .. k bom .. čudna xDD_________________ Metal is my Music & I love it ! • maruska12
• Od: 17.3.2009
11.8.2009 17:07
no jest mam zdej že od zčetka aprila stałn zobn aprat sam zgori..in ja prvo sm se uno fuł bała a zdej bom pa gorzna dej pa tegan nebom mogła in to..sam pru tedn mi je blo ful gorz jest ał pa kj pa te fore ane...sam sm se poł navadkaa..in zdej use pač čiz nurmałn ponvad kr pozabm d ga mam in poł če mi kod reče a maš aprata..uau al pa nvm jest sma uno ja no faq pač ga mam ane...zdej eni se tud fuł neki głede tega kuko se polublaš z apratom ane to je blo tud mene ful strah an zčetku ane..sam pol sm ugutuvila d to čiz nurmaln moimu tipu je blo še clo ušeč (peh sm ga emla sam pol šla nrazn an)..pa tud tko od dost frendou sm slišala ane(tipou seveda) d se je ful znimiu polublat z zobnu apratom k je neki nouga ne • amy1177
• Od: 30.8.2009
8.10.2009 18:04
js bi pa sam vprasala kolk mors bit star da dobis aparat... mislim js bom ces 1 tedn stara 17....a je ze prepozn al ne?!
help... • SrAmEzLjIvKa
• Od: 19.8.2009
8.10.2009 22:37
am..mislim da starostne omejitve ni..ker poznam primere, ko so bli ljudje stari po 20 ali 25 let stari, pa so jih še imeli..
je pa do 18 leta(če ni vredi me popravte) zastonj, potem pa si ga moraš sam plačat, je pa ZELO ZELO drag..tam okoli 3000, 4000 evrov, če ne še kaj več??(popravte če ni vredu) jaz ga mam zgornjega že več kot leto in pol, spodnjega pa nekje 4 mesece...pa mislim da gre počasi dol...JUHU pa sem se navadla kar hitro na na njega..na zgornjega po 3 dneh, na spodnjega pa po 14 dneh.. kolegica pa se je prej navadla na spodnjega..tak da je različno... treba je pa res pazit na trde stvari, kak jih ješ...ker se hitro kera zvezdica odlepi. • FamilyGirl
• Od: 23.10.2009
14.12.2009 22:27
Hojla!
Jaz bom tudi dobila januarja aparat in me zanima: 1. Zakaj in koliko časa govoriš (potem ko imaš zvezdice) tako ... čudno ... saj veste akj mislim ...? 2. Omenila si, da ne smeš jesti trdih jedi ... pa jabolko je med njimi. Ali ga lahko jem po kakšnem mesecu, ali ga sploh ne smem? 3. Ali je možno, da se kakšna zvezdica odlepi? Hvala za odgovore! • Fashionholic.... <3
• Od: 13.10.2009
15.12.2009 10:40
FamilyGirl pravi:Hojla!
Jaz bom tudi dobila januarja aparat in me zanima: 1. Zakaj in koliko časa govoriš (potem ko imaš zvezdice) tako ... čudno ... saj veste akj mislim ...? 2. Omenila si, da ne smeš jesti trdih jedi ... pa jabolko je med njimi. Ali ga lahko jem po kakšnem mesecu, ali ga sploh ne smem? 3. Ali je možno, da se kakšna zvezdica odlepi? Hvala za odgovore! 1. Eni čudn govorijo drugi pa sploh ne. Če si mela prej že ne fiksn aparat se boš prej navadla. 2. Naj bi blo priporočlivo da si ga narežeš na krhle ampak če se ti bo zdel da lahkp ugriznš vanga pol poskus. 3. Ja je. Če se ti to zgodi se preprosto naročiš k ortodontu in ti jo prilepi nazaj. • Teicy
• Od: 7.2.2010
7.2.2010 11:14
swetty pravi:ojlaa..
Jst mam tud aparat.. samo d ga mam zaenkrt ocpodi.. augusta ga dobim še zgori... mam pa eno uprašanje... a jee slučajno možno, d k ti da gori aparat d se ti ustnica našobo oz. d jo držiš tko čudno?? upm da razumeš uprašanje... bi bla zlo vesela če bi mi kdo to povedu.. zto k me je zard tega najbolj strah... in ress pliis za odgovorr... Čauuu oi. jst mam aparat zgori(2 leti),spodi pa 1 leto. zgornja ustnica se ti malo privzdigne, samo ni veliko opaziti. ni strahu.... • Teicy
7.2.2010 11:43
Fashionholic.... <3 pravi:
FamilyGirl pravi:
Hojla!
Jaz bom tudi dobila januarja aparat in me zanima: 1. Zakaj in koliko časa govoriš (potem ko imaš zvezdice) tako ... čudno ... saj veste akj mislim ...? 2. Omenila si, da ne smeš jesti trdih jedi ... pa jabolko je med njimi. Ali ga lahko jem po kakšnem mesecu, ali ga sploh ne smem? 3. Ali je možno, da se kakšna zvezdica odlepi? Hvala za odgovore! 1. Eni čudn govorijo drugi pa sploh ne. Če si mela prej že ne fiksn aparat se boš prej navadla. 2. Naj bi blo priporočlivo da si ga narežeš na krhle ampak če se ti bo zdel da lahkp ugriznš vanga pol poskus. 3. Ja je. Če se ti to zgodi se preprosto naročiš k ortodontu in ti jo prilepi nazaj. NI TAKO PREPROSTO.Fashionholic... Jaz jem use, si nič ne režem jabolka ,..... To ti rečejo samo zaradi tega da ne bi jedli sladkarij, cocacola,... Jaz imam aparat zgoraj in od spodaj (2,5 leti), pa se mi še nobena zvezdica ni odlepila, LAHKO SE TI ODLEPI LE ČE SE KAM "ZATAKNEŠ" Z NJO ALI PA ČE TE KDO UDARI V ZOB. ČE TI ZVEZDIVA ODPADE(UZEMI KLEŠČE, ODSTRANI GUMICO IN SPRAVI ZVEZDICO) NATO PA POKLIČI ORTODONTINJO IN POVEJ KAJ SE TI JE ZGODILO. POZOR!!!!! ČE SE TI ODLEPIJO 2 ZVEZDICI TI PLAČA DRŽAVA, ČE PA SE TI ODLEPI ŠE 3, 4, 5 MORAŠ PA SAMA PLAČATI. • Teicy
28.3.2010 18:43
Smutzy pravi:Eiila
Jst sm se odločla da bom napisala temo o temu aparatu, ker vas je najbrž veliko, ki ga boste v prihodnosti dobibli in vas je strah. Sama sm ga dobila namreš mesec nazaj in vam bom mal povedala kak to gre da se ne bote tak bali. No najprej kak ti dajo gor. Meni osebno so tako. Najprej mi je ortodontka pač ful počistla zobe, da ne bo tista umazanija ostala pod aparatom, ker tko se ti lohk nardijo take bele lise oz. karies (to je tudi razlog zakaj si je treba tok čistit zobe ko maš enkrat ta aparat). Jst mam zaenkrat aparat sam zogri, tko da use razlagam za zgornje zobe ne No taka dva obročka mi je potisnila na dva zoba odzadi (usak na eni strani zobou). Nato mi je na usak zob posebi prilepla zvezdice. To ti nardi tko, da ti da na zob najprej neko lepilo al ne vem kaj, potlej položi gor zvezdico in na koncu drži gor tak laserčk da se ti utrdi in posuši. Ko ti na use zobe prilepi zvezdico, skozi njih "napelje" žičko, ki se konča na vsaki strani zobov v tistih obročkih, ki sem vam jih že prejle omenla. To žičko ti zamenja na usakih pet tednov za močnejšo in bol trdo. Na vrh žičke pa ti da na usako zvezdico še lastiko. To je tisti del ko si lohk pač sami izbereta kako barvo bi radi No to je to. Postopek ne boli. Razen ko ti čisti zobe te lohk pač usake tok časa kej rani u dlesen malčk ma to je normalno in nič tazga. Boli te tudi, ko ti tista obročka potiska na zadnja zoba, saj ti ga mora ful k dlesni potisnit, da ti ne odpade. Ker zdi se mi, da ni z ničemer priterjen. :s No to je meni naredila. Mogoče obstajajo različni postopki. Jst sm vam to razložila po tem, kar sm jst čutla in po nekaj malga kar mi je ortodonka zravn povedala (kar mi je pa fuuul malo :@) xD No lohk vam povem še kako je, ko aparat maš. Prvi teden, lohk tudi malo manj, čutiš, kot da maš na zobih še eno reč, ki ti enih par centimetrov štrči ven. Zrd tega občutka se tudi tko mal šobiš na začetku in ne veš točno kako govort in se smejat xD Sam to se navadiš u par dnevih in pole ti rata čist normalno. Glede čiščenja. Ortodontka ti use pove kaj si moraš iti nabaut in to. Jst osebno sm si šla kupit tako posebno zobno ščetko, ki je mhka in ma na sredini ščetine mal bol dol in je pač posebno oblikovana za aparat menda xD Met maraš tudi tako ščetkico. Po obliki malo spominja na smrečico. Je pač zlo majhna in pride zraven tak ročajček da si lažje čistiš. S tistim si moraš namreč it okol usake zvezdine pri straneh in spodi in zgori :S In to po usakem obroku. Sliši se grozno. Sam ne se bat. Dvomim da je kdo res tok priden, da si tok pogosto čisti. Če je, svaka mu čast xD Ne smeš pa z aparatom jesti takih trdih reči. Meni je ortodontka prepovedala čigumije (smrk), kake ful lepjive bombone (sam jih lohko sam mal previdno in pole ti lohk akj ostane na aparatu in is moraš očist), oreške, jabouke, pa npr. pri skorji pri kruhu de moram bit bolj previdna. Na začetku res tko mal misliš, sam pole pa se ti itak zdi use normalno. Sam npr. čigumija res ne priporočam, ker sem pri eni šjori vidla kako se ji je vleku po žički in res ni lepo za videt :S No...to je to. FUL sm napisala vem in čudla se bom, če je kdo sploh prebrau celo. Sam sm useenu se potrudla, k vem, kok je blo mene strah, preden sem dobila zvezdice. Tko da folk ne se bat. Če vas skrbi zarad videza, da vas bo aparat pogršu. Sam zarad aparata pač ne morte ratat neki grši :S Fora je u tem da se privadite na njega in vam bo use tko ko je blo prej normalno in lohde si bote čist ušeč. Ker enim ful paše (: Ajd. Če vas še kaj zanima kar prašte (: Papa <333 Tuki k si napisala da ne smeš met čigume. jaz jo imam. zobni aparat imam že 3 leta in zdaj u jeseni bom odstranila oba..komei čakam. zarad čigume ne...jst pač čikam pa se mi ta 3 leta ni še nč zgodl sz aparatom... če je nujno potrebna žvečilka jo itak lahk maš.! • neniiika
• Od: 27.3.2009
28.3.2010 19:10
mene pa zanima če zelo bolijo zobi prvi tedn ko dubiš aparat? :S :S
• tadejaa
• Od: 5.9.2009
29.3.2010 14:00
jas sem tut full pazla na začetku sam zdej pa use jem, pa če je trdo al je mehko. sam da je. pa niti ni tak hudo • katttttt
• Od: 24.3.2010
30.3.2010 14:40
jz ga bom tut zdej kmalu dobila. Upam . Najkasneje naslednje leto ko bom stara 14 let. In bi samo vprašala koliko dolgo nosš aparat. vem da je različno , sam kok doug maš lohk največ , recimo da nosš tolk doug da si 18 let star in pol morš plačat znjga ? • asKuu
• Od: 28.3.2009
31.3.2010 14:53
jz mam tut aparat zdj ubistvu mau več kt 2 leti in bom dala na konc šol. leta dol^^
jz sm bla res uno skrajni primer in dvomm d boš mela 4 leta aparat gor tok d se ti glede plačila ni treba sekerat. pa tut pomojm ko ti ga dajo enkrat gor ga maš gor tok da sam aparat ne plačaš ampk žičke pto pa plačaš. pol ko si nad 18. jz zdj tut vedn račun dobivam in ugotaulam d je zlo drago in sm vesela d me je mami zgodi k ortodontu puslala xD • Insane
• Od: 12.7.2009
31.3.2010 18:33
jas dobim aparat komaj drugo leto neki spomladi.. nosla ga bom pa 1 leto pa 2 mesca neki.. in nujno morem met stalnega je rekla ortodontka..-.-
jas bi mela onega snemljivega rajši al pa dudo al pa nekaj..xD sam kaj češ. za lepoto se trpi..xDxD • malavesnika
• Od: 20.7.2009
1.4.2010 17:32
Jas tut dobim zdaj apriŁa zobni aparat ampak še nevem če bo staŁni čeprav bi rajši meŁa staŁnega ker je baje boŁjši.
kaj pa s to lastiko al kako pravite jaz sem vidla še samo navadne pink pa zelene a so še kakšne druge? (saj vem da sem nadležna ampak take stvari me pač vedno zanimajo). aja pa še kolk stanejo te zvezdice? če ti odpadejo? • Teicy
bdw
2.4.2010 12:56
katttttt pravi:jz ga bom tut zdej kmalu dobila. Upam . Najkasneje naslednje leto ko bom stara 14 let.
In bi samo vprašala koliko dolgo nosš aparat. vem da je različno , sam kok doug maš lohk največ , recimo da nosš tolk doug da si 18 let star in pol morš plačat znjga ? Nosiš ga oduisno kakšne maš zobe. Č maš čeljust izbuljeno al pa zobe štrleče, dobiš fiksni aparat(to je un k je srebrn). če maš pa zobe tko čizzt mau da se porauna dobiš pa prozornga.(prozorn se nos ueč časa kot srebrn) • happykid
• Od: 18.8.2009
20.5.2010 17:49
Smutzy pravi:Eiila
Jst sm se odločla da bom napisala temo o temu aparatu, ker vas je najbrž veliko, ki ga boste v prihodnosti dobibli in vas je strah. Sama sm ga dobila namreš mesec nazaj in vam bom mal povedala kak to gre da se ne bote tak bali. No najprej kak ti dajo gor. Meni osebno so tako. Najprej mi je ortodontka pač ful počistla zobe, da ne bo tista umazanija ostala pod aparatom, ker tko se ti lohk nardijo take bele lise oz. karies (to je tudi razlog zakaj si je treba tok čistit zobe ko maš enkrat ta aparat). Jst mam zaenkrat aparat sam zogri, tko da use razlagam za zgornje zobe ne No taka dva obročka mi je potisnila na dva zoba odzadi (usak na eni strani zobou). Nato mi je na usak zob posebi prilepla zvezdice. To ti nardi tko, da ti da na zob najprej neko lepilo al ne vem kaj, potlej položi gor zvezdico in na koncu drži gor tak laserčk da se ti utrdi in posuši. Ko ti na use zobe prilepi zvezdico, skozi njih "napelje" žičko, ki se konča na vsaki strani zobov v tistih obročkih, ki sem vam jih že prejle omenla. To žičko ti zamenja na usakih pet tednov za močnejšo in bol trdo. Na vrh žičke pa ti da na usako zvezdico še lastiko. To je tisti del ko si lohk pač sami izbereta kako barvo bi radi No to je to. Postopek ne boli. Razen ko ti čisti zobe te lohk pač usake tok časa kej rani u dlesen malčk ma to je normalno in nič tazga. Boli te tudi, ko ti tista obročka potiska na zadnja zoba, saj ti ga mora ful k dlesni potisnit, da ti ne odpade. Ker zdi se mi, da ni z ničemer priterjen. :s No to je meni naredila. Mogoče obstajajo različni postopki. Jst sm vam to razložila po tem, kar sm jst čutla in po nekaj malga kar mi je ortodonka zravn povedala (kar mi je pa fuuul malo :@) xD No lohk vam povem še kako je, ko aparat maš. Prvi teden, lohk tudi malo manj, čutiš, kot da maš na zobih še eno reč, ki ti enih par centimetrov štrči ven. Zrd tega občutka se tudi tko mal šobiš na začetku in ne veš točno kako govort in se smejat xD Sam to se navadiš u par dnevih in pole ti rata čist normalno. Glede čiščenja. Ortodontka ti use pove kaj si moraš iti nabaut in to. Jst osebno sm si šla kupit tako posebno zobno ščetko, ki je mhka in ma na sredini ščetine mal bol dol in je pač posebno oblikovana za aparat menda xD Met maraš tudi tako ščetkico. Po obliki malo spominja na smrečico. Je pač zlo majhna in pride zraven tak ročajček da si lažje čistiš. S tistim si moraš namreč it okol usake zvezdine pri straneh in spodi in zgori :S In to po usakem obroku. Sliši se grozno. Sam ne se bat. Dvomim da je kdo res tok priden, da si tok pogosto čisti. Če je, svaka mu čast xD Ne smeš pa z aparatom jesti takih trdih reči. Meni je ortodontka prepovedala čigumije (smrk), kake ful lepjive bombone (sam jih lohko sam mal previdno in pole ti lohk akj ostane na aparatu in is moraš očist), oreške, jabouke, pa npr. pri skorji pri kruhu de moram bit bolj previdna. Na začetku res tko mal misliš, sam pole pa se ti itak zdi use normalno. Sam npr. čigumija res ne priporočam, ker sem pri eni šjori vidla kako se ji je vleku po žički in res ni lepo za videt :S No...to je to. FUL sm napisala vem in čudla se bom, če je kdo sploh prebrau celo. Sam sm useenu se potrudla, k vem, kok je blo mene strah, preden sem dobila zvezdice. Tko da folk ne se bat. Če vas skrbi zarad videza, da vas bo aparat pogršu. Sam zarad aparata pač ne morte ratat neki grši :S Fora je u tem da se privadite na njega in vam bo use tko ko je blo prej normalno in lohde si bote čist ušeč. Ker enim ful paše (: Ajd. Če vas še kaj zanima kar prašte (: Papa <333 če je vse to res, potem pa vseeno ni tko strašno mene je mal strah ju3 ga bom dobila in sem že ves teden nemirna:D a je res da si lahk sam zbiraš barvo gumic ?? (kako barvo maš ti če lahk vprašam?) papa |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.