Šola kreativnega pisanja

Larissa18 • Od: 17.2.2013 • Prispevkov: 15
Šola kreativnega pisanja 28.2.2013 18:39
Ali obstaja kaka za najstnike???Moj ineteres je pisanje ... Zato lol Very Happy [/i]
miisk • Od: 15.5.2010 • Prispevkov: 30
Re: Šola kreativnega pisanja 1.3.2013 11:05
Larissa18 pravi:
Ali obstaja kaka za najstnike???Moj ineteres je pisanje ... Zato lol Very Happy [/i]

poglej na googlu, mogoč prašej kakšnga profesorja u šoli ( če ne druzga se oglas pr psihologinji, te ponavad vedo kaj hočeš in kje tu lahko dobiš), karkoli ??
SmileOnMyFace • Od: 26.6.2012 • Prispevkov: 730 • Kraj: Ljubljana
Re: Šola kreativnega pisanja 1.3.2013 11:56
Ne vem za šolo, vem pa za natečaj. Napišeš dolgo besedilo v obliki knjige in pošlješ na natečaj.tekmuješ z vrstniki iz vse slovenije. po nekaj mesecih žirija odloči, katera besedila iz tvoje kategorije so najboljša in jih javno objavijo, kar pomeni, da ti izdajo pravo knjigo s tvojim besedilom. in pol maš pravo svojo knjigo Wink
povej mi, če te zanima, da ti še več povem Wink
!!!! 3.3.2013 18:20
Ja kaj je to?Povej kej več!l
Re: Šola kreativnega pisanja 3.3.2013 20:58
heh, z veseljem Wink

vsako leto založba SMAR-TEAM pripravi tekmovanje. na tekmovanje se lahko prijavi kdorkoli, ki je napisal besedilo v obliki knjige (word). To besedilo ti lektorira nekdo (ti popravi slovnične napake itd., prosi svojega učitelja za slovenščino). to besedilo vključno s svojimi podatki pošlješ na njihov naslov. vsa besedila objavijo na spletni strani (ti bom dala link). je pa več kategorij: MENTORJI, VRTCI, RAZREDNA STOPNJA, PREDMETNA STOPNJA,, DIJAKI. ti si verjetn al na predmetni alpa dijakinja Wink
skratka...po nekaj mesecih strokovna žirija prebere vsa besedila (letos jih je samo v moji kategoriji - predmetna blo čez 160) in se odloči za 20 najboljših besedil in jih da v OŽJI KROG. js sm letos pršla v ožji krog. to pomen, da zdej lahka tekmujejo sam še ti v ožjem krogu. in čez čas na zaključni prireditvi razglasijo 10 zmagovalcev od 20 iz vsake kategorije. in pol ti izdajo knjigo Wink js sm lansko leto se dopisovala z oblikovalko in je izdelala knjigo po mojih željah, kar je supr Very Happy letos bo zaključna prireditev 14. marca na Vrhniki Wink

še link od strani: [link]
razišči mal stran Very Happy

če maš še kako vprašanje, mi kar povej Very Happy
:) 9.3.2013 12:51
Hvala za odgovor!Smile
Samo še nekaj me zanima.
Kdo je pa lahko mentor?
Ali bi lahko bil to moj dedek, ki je pisatelj?
Ali mora biti nekdo drug?
Aja čhestitam ker si bila spreketa v ožji krog:)SmileSmileSmile
Katera pa je tvoja knjiga?Smile
Hvala za vse odgovwore in še enkrat iskrene čestitke:)
Re: Šola kreativnega pisanja 9.3.2013 13:36
Nisem prepričana, ampak če klikneš na kako besedilo, lahka vidš, da piše tud ime šole na katero hodš. zdi se mi, da je to v sklopu šol. tvoj mentor pa je nekdo ki ti lektorira tvoje besedilo in se na ta natečaj spozna. v večini so to učitelji slovenščine oz. književnosti. moja mentorca je že velikrat bla na tem natečaju in nekaj let je bla tud v žiriji. vseeno ti predlagam, da prosiš nekoga, ki je študiral slavistiko, seveda, te pa lahko nekdo iz tvoje družine spremlja na zaključni prireditvi.
Hvala Wink zares sem tudi sama vesela glede tega...
js sm že pred časom napisala zbirko 4 knjig ---> ZF (znanstvena fantastika)
na tej strani si lahka ogledaš vse o knjigah, ki so bile nagrajene lansko leto: [link]

tole je moj 1. del: [link]
napisala sm jo, ko sm mela 11 let

in tole 2. del: [link]
naslednje leto želim izdati še 3. in 4. del Razz

skratka....zdaj se bo kmal tole tekmovanje zaključilo, in pomoje se bo spet začel že kar septembra. torej...če imaš napisano kako knjigo, obvesti svojega učitelja o tem in mu vse razloži, ter ga prosi če ti lahko lektorira. prepričana sem, da ti bo z veseljem pomagal Very Happy

še ena stvar....zares bi rada prebrala kakšno tvoje besedilo, torej, če/ko boš imela kaj pripravljenega, bi lahko jaz to prebrala? Very Happy
če boš rabila kakršnokoli pomoč, me lahka kontaktiraš po mailu (poslala ti ga bom po zasebnem sporočilu Very Happy)
:) 9.3.2013 21:04
Ja,itak, ti ga bom dala za prebrat. mimogrede ful dobra se zdi vsebina knjige:)
Re: Šola kreativnega pisanja 9.3.2013 21:45
Hvala Very Happy take komplimente pa res visoko cenim Wink

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.