Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;(

nimamidej • Od: 26.4.2012 • Prispevkov: 149
Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 2.2.2013 22:50
mislim,da sm že pisala..de sm u oš mela prjatlce.. zdej u sredni pa ne.. pa da me je ena "kao prjatlca"..za.je.b.ala ..bla..bla..bla..
prosim, ne me obsojat..de zaka to delam..pa de morm ljudi (fanta,prjatlce..) u živo najprej spoznat..ne pa prek intrneta (fejsa,..) VEM! jst sm tut bol za resnične..kr nevrjamem,de bi se lahka dve pol tut u živo štekale..enostavno njevrjamem.. okej mogoče bom kdaj,če bom to dožvela..to pa še nism..

na kurac mi gre..ko zdej u sš nimam prjatlc..okej sej se pogovarjam z enimi..pa z eno sma že parkrat šle mal skupi po mesti,u šoping..sam nikol pa ni nč več (prjatelstvo).. vem..de sm zakonpliciran člouk (in sovražm to na seb!!!) namreč men se mora usaka useba zlo fejst in doug dokazvat,de ga sprejmeme za svojga..in da mu zaupam.. TO NEDELAM NAMERNO..sam enostavno nemorm kr enmu/eni se zaupat..ji povedat svoje skrivnosti,kar kol..nevem od kot to izvira..in prou na kurac mi že gre..kr ljudi nespustim doug k blizu s seb..!! tut če mi neznanec prebliz stoji,skor znorim..kr mu nezaupam..in mam ful čudn filing,če stoji prebliz k men..

sm pa tut taka..de tut če sm u enga ful zalublena.pa de je tut on v mene (sicer se mi je to nardil sam enkrat).. se tut če se menva,de bi se dobila (u živo,al karkol)..pol enostavno neupam it.. (sama..hočem,de bi šeu edn zram..i) in to mi gre na kurac..tiha sem..zelo tiha..oz. sm tiha do takrat,ko osebe ne dost poznam..in ji nezaupam..
okej..nevem..priznam..mogoče se pol tut u tem primeru, nebom upala z nekom dobit.. ampak rad bi usaj poskusla..na kurac mi gre ko sm skoz tih..in ko mi zmanka tem za pogovor..in pol sm sam enostavno tih... IN MENE TO NE MOT..PAČ OPAZUJEM DRUGE STVARI UKOL SEBE,AL PA ZAČNEM O ČEM RAZMIŠLAT..IN MI NI DOUGCAJT.. sam me je pa pol strah,ka si bojo pol drugi mislal o men..ko sm tak tih..

kokr sm že povedala u OŠ sm mela prjatlco.. ampak zdej ne nimam.. rada bi sam,če mi povete (po mojem mnenju de ja).. če mam previsoke kriterije za prijateljice:...
nevem zaka,ampak to pričakujem od DRUGIH.. in tut SAMA SEM TAKA!! kar on/a men..jst njemu..j
jst delam enako,,..torej pričakujem isto tut od drugih prjatlc..

"KRITERIJI" (sovražim se) (de mam tak vlke)
da sedimo u razredu skup,da gremo skupi ven iz razreda,de gremo skup po hodniku,do nasledne učilnice..da stoji z mano USEPOVSOT..da je z mano u vrsti na malci..da skupi sedimo.. da gremo skupi na wc.. da ji zaupam..DA NE IZDA SKRIVNOSTI! (BREZ DA JI POVEM,da naj ne govori naprej)..da mi pomaga (ali vsaj skuša).. da ji je samovmevno,da gre z mano,če nam kej učitlca naroči.. da je z mano PRJAZNA..da skup rešujeva probleme..da me ne zafrkava,tepe..se potegne za mene<3.. da me ne zafrkava z drugimi!! (ko me drugi začnejo).. da gre z mano u trgovino.. na bus.. sedi zram mene.. okej neeeeveem!!! znorela bom, majkemi!! o fak..kake pišem..sram me je!! sploh nevem zaka to delam.. sramoto si bom naredla...ka si bote mislal o men.. :/ ..
velikrat sm že razmišlala o samomoru.. okej.. po resnici: zadne cajte usak dan.. takoj bi se,glej,majkemi.. sam se ne,zarad tega,kr pol vem,de bi mlajša sestrca in mami zlo trpele (EDINE OSEBE U ŽIVLJENJU,KATERE ME RAZUMEJO...IN ME SPREJEMAJO TAKO KOT SM) ..rada bi nevem..okej to se bo slišal mal tak..de bi se enkrat use tri skup u avti pelale..in da bi mele prometno nesrečo..al kar kol..de bi usee umrle..de pol nebi kira trpela!!.. za fotra,me tak boli kurac,nej trpi..kr nam tak uničuje živleje..in ontroštvo usem..sestrci..

ČE BI SE JST..NAREDLA SAMOMOR..BI SE MAMI ZIHER TUT..AL BI PA USAJ U NVOJNIK ŠLA.. kr mi je že ena sestrca umrla..in mami jue zlo rahla..in ko sliš rešilca,se že začne jokat..res je ful rahla..in jo mam najraš na sveti..tak de vem de bi edina jokala.če me nebi blo več.. ;(

OKEJ BOLI ME KURAC,,..KA BOTE ZDEJ KOMENTIRAL,ŠINFAL..KRITIZIRAL..SAM SM SAM VEN MOGLA DAT.. PA KAK NASVET,IZKUŠNA JE DOBRODOŠLA.. ;(

nevemkujkdougšebom

čau
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 2.2.2013 23:47
js mislm da je čist možno da tvoje nezaupanje prhaja od očeta, če praviš da je tak. vrjetno je povezava s tem. pomisl pr seb, kaj se ti zdi najbol. k vidm da ti ni ušeč kakšna si. pa se prsil da recimo eni sošolki kdaj neki poveš, pa bo mogoče grozn, boš mela filing da si sama sebe izdala, ampak povej, probi, prsil se, težko je začet pomojm.
ti pa tut zlo svetujm terapijo. pa ne mislt da zdej mislm da si pa čist nora in nevem kaj. terapija je res neki na kar bi lahko usak člouk hodu. čist tko. ni to psihiatr aveš. to je psihoanalitik, k ti pomaga, se ponavad z njim tut nekak bolj zbližaš in to res ni nč slabga. kukr en/a zagotovljen/a prjatu/ca s tem da ma znanje o človeški psihi in ti bo znala velik bol pomagat k kdo drug. in še enkrat, ne mislm ti nč slabga, res je uporabno, pa ne pravm zdej tega uno ofak ti s za u umobolnco. aveš. mislm moja sestra hod na terapijo. kr tko. nč ji ni, nima razloga, slišala je da je ful fino. tm poveš use, njena službena dolžnost je da nobenmu ničesar ne pove tko al tko, čene jo po zakonu lah tut tožiš. tko da ja. res ti predlagam terapijo, usaj probi, zihr bo bolš, boš pr seb razčistla stvari k jih še sama na seb ne razumeš. premisl Smile upam da sm pomagala
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 3.2.2013 0:15
te čist razumem...tud jst sm oseba k ne spusti ljudi k seb in jim ne zaupa....zakaj je tko jst točno vem...sama pr seb morš ugotovit zakaj si taka do drugih, predvsem pa zakaj si taka do sebe....to je use mišleno v dobri veri. lej lahko nardiš foro: na list napiš use stvari k te motjo pr teb in use stvari k jih smatraš za neki pozitivnga na seb....pol si pa najprej poglej slabe stvari in si reč da boš to spremenila...in zakaj boš to spremenila??...ker lahko, ker si močna oseba in si tega zmožna, ker maš rada sebe, maš rada svojo mami in sestrco....enostavno!! tega si sposobna.....to ne pomen da se morš v enem dnevu spremenit oz. odpravt tiste stvari k ti niso všeč....rabla boš čš, potrpljenje...velikrat ti bo vmes težko ampak takrat, v tistih najhujših trenutkih morš pomislt na to kako bo ko boš dosegla cilj, al pa še bolš...pomisllš na to kar si že dala čez in ti bo res pomagal k boš vidla kok si sposobna. sploh ne pomisl na to da bi si uzela življenje, da bi s tem uzela use lepe momente k te še čakajo (govorim iz lastnih izkušenj..tut če mislš da te ne te čakajo so tm in bojo pršli..zapomn si to !! Very Happy ), da bi s tem uzela use momente, izkušnje k jih je mela tvoja družina s tabo....niti pod točko razno ne razmišli o tem, ker ni vredno da bi si uzela to priložnost da spoznaš življenje, ni vredno ker je velik ljudi k te še morjo spoznt....postav si neke cilje: ko jih izpolnš (in jih boš ker jih lahko ) si dej nagrado, deli to nagrado s svojo mami in sestrco, z nekom k ti neki pomen.....kriteriji ki jih imaš za frende so čist uredu...usak si želi da bi ga v življenju spremljala neka zanesliva oseba, vredna zaupanja in s pripravljeno ramo ane? nisi edina s takimi kriteriji, vsi smo taki in vsi si želimo tega in s tem ni nč narobe. s tem ko maš neke kriterije in se zavedaš kaj delaš narobe samo pokažeš da maš definirano osebnost, da točno veš kdo si in kaj hočš od življenja....čeprou mislš da ti gre slabo.ti ne gre...vrjem....kokr sm že omenla...veš kdo si, veš kaj hočš in se zavedaš da nisi popolna,...vse to pa predstavlja polovico poti do napredka.se prav ti do neke spremembe ostane še čist mal...tok bomo pa že zdržal ane Very Happy lej ne vem če sm kej pomagala, sam res razmisl pa lepo počasi pa je...po dežju posije sonce pravjo in vrjem da se to dogaja...če boš pa še kej rabla slučajno pa proosim piši Very Happy
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 3.2.2013 3:58
joj pikica Wink js sm ti kr podobna, npr. ko z frendico hodmo, in če nism fajn dobre vole, smo tihu in kr mal awkward rata. ampk js vednu razmišlam o stvareh u seb,pač in nimam kej rečt.. drgač pa sm tut u sredni, in čeprau mam eno bolšo prjatlco, se usen počutm osamljeno..ni tista taprava vrsta frendice.. v osnovni šol sm mela res best frendico, k sm bla ob njej res jst in sm skos govorila.. zj pa je na drugi šoli in se ne vidmo skor nč..pogrešam jo ful :/ sej to je drgač ane, v osnovni poznaš sošolko 9 let, tle v sredni pa nemorš takoj nekomu zaupat svoje skrivnosti..

veš ne morš pomislt takoj na samomor, ker ni to edina rešitev..veš kuk bolečine boš zadejala pol tvoji družini? .. sploh pa ne morš takoj obupat ... sej boš vidla da se bo uredil.. drgač pa če ti povem, da ne morš bit z eno osebo skus skupi, ker pol hitr rata kakšn prepir veš.. morš met tut kej oddiha in se družt z drugimi.. sej te ne bi kr tako zamenjala za drugo frendico.
sej boš hitr našla kakšno,predvidevam da si u 1.letniku? mogoče boš pa šele nasledn let spoznala kakšno, pa ni mus, da bo iz tvojga razreda.. sej se boš kmal zaštekala s kom.ker verjem da je velik podobnih teb(: glavo gor, pa da ne slišm več o samomoru k pridm kje pa ti ledeno mrzlo vodo v glavo zabrišm!
iz kje pa si ti drgač?
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 3.2.2013 9:53
legendary pravi:
joj pikica Wink js sm ti kr podobna, npr. ko z frendico hodmo, in če nism fajn dobre vole, smo tihu in kr mal awkward rata. ampk js vednu razmišlam o stvareh u seb,pač in nimam kej rečt.. drgač pa sm tut u sredni, in čeprau mam eno bolšo prjatlco, se usen počutm osamljeno..ni tista taprava vrsta frendice.. v osnovni šol sm mela res best frendico, k sm bla ob njej res jst in sm skos govorila.. zj pa je na drugi šoli in se ne vidmo skor nč..pogrešam jo ful :/ sej to je drgač ane, v osnovni poznaš sošolko 9 let, tle v sredni pa nemorš takoj nekomu zaupat svoje skrivnosti..

veš ne morš pomislt takoj na samomor, ker ni to edina rešitev..veš kuk bolečine boš zadejala pol tvoji družini? .. sploh pa ne morš takoj obupat ... sej boš vidla da se bo uredil.. drgač pa če ti povem, da ne morš bit z eno osebo skus skupi, ker pol hitr rata kakšn prepir veš.. morš met tut kej oddiha in se družt z drugimi.. sej te ne bi kr tako zamenjala za drugo frendico.
sej boš hitr našla kakšno,predvidevam da si u 1.letniku? mogoče boš pa šele nasledn let spoznala kakšno, pa ni mus, da bo iz tvojga razreda.. sej se boš kmal zaštekala s kom.ker verjem da je velik podobnih teb(: glavo gor, pa da ne slišm več o samomoru k pridm kje pa ti ledeno mrzlo vodo v glavo zabrišm!
iz kje pa si ti drgač?

na žalost sm že u 2.letniku.. zato sm že obupala,kr si u dveh letih nism zmožna bla najt koga.. u šolo hodim pa drgač u celje..
TelefonMladiMladim • Od: 24.10.2011 • Prispevkov: 52 • Kraj: Ljubljana
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 7.2.2013 17:49
Draga rdecelaska.

Vsaka oseba je unikat. Vsaka oseba ima lastnosti, ki jo delajo posebno in niti dve osebi na tem svetu si nista popolnoma enaki. Ena izmed najslabših stvari, ki si jo lahko storiš je to, da se primerjaš z drugimi in misliš, da moraš biti taka kot oni oz. da je s teboj nekaj narobe, če si malce drugačna. Vsak je po svoje drugačen in to je tisto, kar dela ljudi resnično čudovite! Nekateri ljudje so zelo zaupljivi in bi neznancu takoj zaupali, nekateri ljudje pa potrebujejo več časa - to je popolnoma okej! Skozi tvoje pisanje sem razbrala, da misliš da je s tem, da potrebuješ dolgo časa da nekomu zaupaš, nekaj narobe. S tem ni nič narobe, pač rabiš dalj časa ker si mogoče že imela negativne izkušnje; ko boš spoznala osebo ki bo resnično vredna tvojega prijateljstva verjemi da bo ostala v tvojem življenju in ti dala ves čas, ki ga potrebuješ. Ni nujno, da moraš imeti prijatelje na šoli, najdeš jih lahko tudi izven šole. Malce se poglobi vase in ugotovi kakšni so tvoji interesi, kaj rada počneš? Tako boš lažje našla ljudi, ki imajo iste interese kot ti. Lahko se tudi na šoli vpišeš v kakšen krožek ali dejavnost, ki te zanima. To ti bo pomagalo pri spoznavanju novih ljudi.

Kar se tiče kriterijev prijateljstva: dobila sem občutek, da se grozno bojiš biti sama. Ves čas si želiš, da bi imela nekoga ob sebi, ki bi skrbel zate in morda celo pazil nate? V življenju je tako, da obstaja samo ena oseba, ki bo vedno (v vseh situacijah) s teboj; ta oseba si ti ! Samo ti boš vedno s seboj, zato je pomembno da se sprejmeš takšna kot si in se začneš imeti rada. Biti odvisen samo od ene osebe nikoli ni dobro, moraš se zavedati da lahko računaš sama nase! Od ostalih ljudi lahko veliko pričakujemo ampak tudi oni so samosvoje osebe, ki včasih ne morejo biti vedno s teboj. Govorim čisto o banalnih primerih npr. prijateljica lahko zboli ali gre na potovanje in v takih primerih se boš morala znajti sama in vedeti, da če si sama še ne pomeni da moraš biti osamljena. Včasih je preživljanje časa s samim seboj prav super, samo rada se moraš imeti! To pomeni tudi to, da ne razmišljaš o tem, da bi končala svoje življenje.
Iz vsega kar si napisala vidim, da tvoja življenska pot ni bila lahka. Ampak si zmogla priti do tukaj kjer si in to je super! A veš koliko lepega te še čaka? OGROMNO. Problemi so začasni, vedno minejo. Samomor pa ni začasen, je stalen. Resnično bi bila škoda, da obupaš nad sabo in nad svojim življenjem. Vesela sem, da imaš mamico & sestrico, ki sta zelo svetli točki v tvojem življenju. Verjemi mi, da je pred teboj še ogromno lepih dogodkov. Vse pa se začne s sprejemanjem same sebe. Zavej se, da je s teboj vse okej! Zavej se, da si tudi sama sebi lahko najboljša prijateljica! Zavej se, da vse tvoje težave ne bodo prisotne za vedno in da nekoč, ko boš gledala nazaj si boš rekla: "Hvala bogu, da nisem obupala!"

Vsekakor bi te rada spodbudila, da se o svojih mislih in občutkih z nekom pogovoriš. Pogovori se z nekom, ki mu zaupaš. Lahko poveš mami, učiteljici ki ji zaupaš, šolski svetovalni delavki oziroma katerikoli drugi odrasli osebi, ki ima tvoje zaupanje. evica5 ti je že svetovala terapijo in tudi jaz ti jo svetujem. Včasih ljudje potrebujemo nekoga, ki mu lahko v zaupnem prostoru povemo vse kar nas teži, zato da tega ne prenašamo non-stop okoli. Prosim razmisli o tem, da se z nekom pogovoriš.

Si čudovita oseba in čas je, da to spoznaš in začutiš tudi sama!

Lep zimski pozdravček,

Telefon Mladi Mladim
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 7.2.2013 18:30
TelefonMladiMladim pravi:
Draga rdecelaska.

Vsaka oseba je unikat. Vsaka oseba ima lastnosti, ki jo delajo posebno in niti dve osebi na tem svetu si nista popolnoma enaki. Ena izmed najslabših stvari, ki si jo lahko storiš je to, da se primerjaš z drugimi in misliš, da moraš biti taka kot oni oz. da je s teboj nekaj narobe, če si malce drugačna. Vsak je po svoje drugačen in to je tisto, kar dela ljudi resnično čudovite! Nekateri ljudje so zelo zaupljivi in bi neznancu takoj zaupali, nekateri ljudje pa potrebujejo več časa - to je popolnoma okej! Skozi tvoje pisanje sem razbrala, da misliš da je s tem, da potrebuješ dolgo časa da nekomu zaupaš, nekaj narobe. S tem ni nič narobe, pač rabiš dalj časa ker si mogoče že imela negativne izkušnje; ko boš spoznala osebo ki bo resnično vredna tvojega prijateljstva verjemi da bo ostala v tvojem življenju in ti dala ves čas, ki ga potrebuješ. Ni nujno, da moraš imeti prijatelje na šoli, najdeš jih lahko tudi izven šole. Malce se poglobi vase in ugotovi kakšni so tvoji interesi, kaj rada počneš? Tako boš lažje našla ljudi, ki imajo iste interese kot ti. Lahko se tudi na šoli vpišeš v kakšen krožek ali dejavnost, ki te zanima. To ti bo pomagalo pri spoznavanju novih ljudi.

Kar se tiče kriterijev prijateljstva: dobila sem občutek, da se grozno bojiš biti sama. Ves čas si želiš, da bi imela nekoga ob sebi, ki bi skrbel zate in morda celo pazil nate? V življenju je tako, da obstaja samo ena oseba, ki bo vedno (v vseh situacijah) s teboj; ta oseba si ti ! Samo ti boš vedno s seboj, zato je pomembno da se sprejmeš takšna kot si in se začneš imeti rada. Biti odvisen samo od ene osebe nikoli ni dobro, moraš se zavedati da lahko računaš sama nase! Od ostalih ljudi lahko veliko pričakujemo ampak tudi oni so samosvoje osebe, ki včasih ne morejo biti vedno s teboj. Govorim čisto o banalnih primerih npr. prijateljica lahko zboli ali gre na potovanje in v takih primerih se boš morala znajti sama in vedeti, da če si sama še ne pomeni da moraš biti osamljena. Včasih je preživljanje časa s samim seboj prav super, samo rada se moraš imeti! To pomeni tudi to, da ne razmišljaš o tem, da bi končala svoje življenje.
Iz vsega kar si napisala vidim, da tvoja življenska pot ni bila lahka. Ampak si zmogla priti do tukaj kjer si in to je super! A veš koliko lepega te še čaka? OGROMNO. Problemi so začasni, vedno minejo. Samomor pa ni začasen, je stalen. Resnično bi bila škoda, da obupaš nad sabo in nad svojim življenjem. Vesela sem, da imaš mamico & sestrico, ki sta zelo svetli točki v tvojem življenju. Verjemi mi, da je pred teboj še ogromno lepih dogodkov. Vse pa se začne s sprejemanjem same sebe. Zavej se, da je s teboj vse okej! Zavej se, da si tudi sama sebi lahko najboljša prijateljica! Zavej se, da vse tvoje težave ne bodo prisotne za vedno in da nekoč, ko boš gledala nazaj si boš rekla: "Hvala bogu, da nisem obupala!"

Vsekakor bi te rada spodbudila, da se o svojih mislih in občutkih z nekom pogovoriš. Pogovori se z nekom, ki mu zaupaš. Lahko poveš mami, učiteljici ki ji zaupaš, šolski svetovalni delavki oziroma katerikoli drugi odrasli osebi, ki ima tvoje zaupanje. evica5 ti je že svetovala terapijo in tudi jaz ti jo svetujem. Včasih ljudje potrebujemo nekoga, ki mu lahko v zaupnem prostoru povemo vse kar nas teži, zato da tega ne prenašamo non-stop okoli. Prosim razmisli o tem, da se z nekom pogovoriš.

Si čudovita oseba in čas je, da to spoznaš in začutiš tudi sama!

Lep zimski pozdravček,

Telefon Mladi Mladim

Ja res je..če sm sama u javnosti,. Me to ubija..
Zanimiu mi je ta stavek,da bom jst,vedno s sabo.. Smile
Tut to je res..ko je bla u oŠ moja najbolša prjatlca bolana,in je u šolo ni blo več kot en tedn..sm skor znorela..enostavno si nikamor neupam it sama..niti po šoli (po hodniku), na malco..NEVEM ZAKAJ,AMPAK POTEM MAM OBČUTEK,(sekiram se sam za to,ka si bojo DRUGI mislal O MEN-.-) DE BOJO DRUGI MISLAL,DE SM PIFLARKA,AL PA FUL BREZVEZNA..de nimam niti najbolše prjatlce..in pol use pousot hodim sama..pa me usi gledajo -.-
Enkrat sm prebrala u eni reviji,da če tvoj fant nima usaj enega prijatelja,pomeni,da je z njim neki narobe (da nemore stike navezvat,in nevem kaj še use).. pač da kao morš poiskat uzrok,zakaj ga ne sprejemajo,in to.. pol vrjetn vela tut obratno,ane? Bojo mislal: ka je z njo narobe,de nima nobenga,ka je tak slaba? Blesava,butasta,ČUDNAA?
Use komentarje tudi tiste,ki jih izrečejo NEZNANCI-.- jemlem preveč resno in OSEBNO-.- enkrat smo šli u razred (u našem razredu smo skor same punce)..in so tam pred vrati bli en razred,v katerem so bili pa čisto sami fantje..in potem je nekdo reku,de kak to,da so pa u tem razredu same defektne (punce)..in sm spet osebno uzela..in padla u depresijo..in se pol spet več tednu skupi sekirala..

Sm že bla pri psihiatru (nevem točno,kako se reče,vem da se drugač) (bla sm pri tistem,ki NE deva zdravil).. začela sem hodit na koncu osmega razreda..(kr je takratna razredničarka to predlagala moji mamici)..nehala sm pa v prvem letniku srednje šole.. pa še to zato,kr je že večkrat prej namignala,de bi pa že lahka počas se nehale dobivat..in ko me je ona uprašala,če se strinjam,de neham k njej hodit..sm rekla ja?ker se mi je že zdel,de ji grem na k.u.r.a.c , po mojem,če bom mamici spet omenla za to..bo mislala,ka pa je zdej tak hudo narobe? In bo pa rekla,de lahka kr njej povem,kar me teži.. čeprau..mal se bo slišal..nesramno? nevem.. da me je sram it u tisto stavbo..kr mam občutek,kot da usii vejo kam grem..
Pa na začetku,sm jst hodla skozi glavna vrata noter..in mi je blo ful bed..pol sm pa vidla,da jih velik enako starih kot jst..hodi uzadi stavbe,de jih čim manj ljudi vid..in tisti,ki delajo nasproti u kavarni,ziher vejo..ka je tam noter.. :/

HVALA, ZA USE NAPISAN.. STE POMAGAL! Smile
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 8.2.2013 15:18
"To be beautiful means to be yourself. You don't need to be accepted by others. You need to accept yourself. When you are born a lotus flower, be a beautiful lotus flower, don't try to be a magnolia flower. If you crave acceptance and recognition and try to change yourself to fit what other people want you to be, you will suffer all your life. True happiness and true power lie in understanding yourself, accepting yourself, having confidence in yourself."

okej lej tako ti povem. js mislm, da je brezveze, da si hodila k psihiatru. mogoče ti je blo lažje, ker si se pač nekomu zaupala, sam... mislm da morš najprej sama v seb razčistt par stvari, ker psihiater ti jih ne more..
najprej se moraš nehat začet sekirat o mnenjih drugih ljudi. js mislm, da jih čist preveč upoštevaš. nikol ne boš vsem ugodila in nikol ne boš vsem ušeč. ampak lej tako je življenje. sej nisi sama, tut js mam par ljudi, ko ne misljo o men lih najboljš (in ne vem zakaj - verjetn ker nism njihov tip človeka), pa mi iskreno rečeno dol visi za njih. sej v prihodnosti ne bo teh ljudi okol mene. potrpela bom še 3 leta, pa mi jih ne bo treba več gledat.
ko js čakam na bus, sem tud včasih sama, zraven pa skupinca ljudi, ki jih ne maram (ena izmed njih tud mene ne).. takrat se ne smilm sama seb, pač pa gledam okol z dvignjeno glavo..in me boli k*, tut če drugi govorijo, o lej ta je pa sama, lej ka nima okol sebe nobenga.. veš usakmu človeku se kdaj zgodi, da nima nobenga okol sebe..in enim je, nemorš da verjameš, to tut ušeč.. pač ni tist živahen tip človeka z 20 best frendi okul sebe, ampak je rajši sam. tut taki obstajajo.
predlagam ti, da se nehaš sekirat o tem, kaj drugi govorijo o teb. ker mogoče pa pretiravaš, pa sploh noben o tep nč ne govori, pa si sam mal panična. lej teh ljudi čez 10 let ne bo okol tebe in škoda da se zej neki sekiraš, ker ko boš gledala nazaj, ti bo žou, da nisi tacajt delala kej bol koristnga in si se namest tega smilla sama seb.. in verjem da se bo najdu kakšen človk, k mu boš ušeč in zanimiva, in te bo slej ko prej kontaktiru.. in tok ko je ena že gor napisala, morš se začet spoštovat, ker ja, velikrat boš ostala sama s sabo .. mal bolj trdna moraš ratat. ne smeš takoj obupat, pa pomislt na samomor.. veš kukrat bi mogla bit pol js že mrtva.. tut jokala sem se, ker nism mela nobenga v šoli poleg sebe..če bi bla zdej v taki situaciji.. bi blo zadnje, na kar bi pomislna, jok.
ko hodiš po hodniku, dej hod samozavestno, ker če boš hodila z skonjeno glavo pa rameni, itak da te bodo začel opazovat pa šepetat. ker verjem se hitr opaz tazga človeka.. mi mamo u šoli enga pač, ko je tko bol sam tut, pa vseeno po hodniku hod tako samozavestno, da ga ne noben ne opaz, kok je osamljen.. vidš to je trdna osebnost.
aja pa še neki, vsak ma svoje mnenje o nekom, in tega se ne more spremenit. mogoče te kakšno grdo mnenje kdaj ful prizadane, pa se tega ne smeš preveč jemat k srcu. mogoče te na začetku mal boli, ampak morš vedt da vsem pa le ne morš ugajat, ker pol bi blo pa že prelepo .. (:

da ti povem še mojo izkušnjo... v osnovni šoli, mi je sošolc reku, da sm grda.. med poukom, da so ga vsi slišal. sem stekla ven in šla se zjokat na stranišče in se smilt sama seb? ne.. če ti iskreno povem.. ga sploh nism jemala resno, niti si nism jemala k srcu, ker tega sošolca itk nism marala.. in sm zej prou vesela, ko pomislm, da ga nism poslušala. ker zj vidm, kok je on "uspešn" v šoli..in se njemu smejm, kakšno prihodnost bo meu..sploh pa sm mela takrt pol mal kasnej fanta, tok da je to res, da majo vsake oči svojega malarja.

k bi rada v življenju dosegla kej posebnega? mela kakšno službo (tako kot js), kam odpotovala, al pa kej? kaj če boš v naslednih 10,15 letih to dosegla.. in ko boš razmišlala za nazaj, boš bla prou vesela, da nisi bla tok neumna pa šla nardit samomor, ker potem nebi tega dosegla v življenju? veš js bi rada dobila tako službo, ko ni tok vsakdanja. in names da se sekiram, kje bom najdla best frendico, se lepo učim pa bom čez 10 let vesela, ko bom dobila to službo. če pa mi je usojeno, da bom dobila best frendico, jo pač bom. ampak zaenkrat bom še na seb popravla nekatere stvari.tko bi tut ti mogla.. delat in vztrajat za stvari, k jih maš rada in k jih hočeš dosečt v prihodnosti.. in ne obupat zarat te preklete besede "best frendica" k itak ne obstaja.. mam izkušnje, v oš smo vedno govorle, kok bomo best friends forever pa blabla. bullshit. zej v sš ko se vidmo, se še pozdravmo ne .. vsak človk bo enkrat odšel stran od tebe, sam ti boš vedno s sabo!! aja izjema - družina, tok da se je tut za njih vredno potrudit..

lej ti dam vzor: [link] punca, stara 20 let, ni mela v OŠ in prvem letniku SŠ nč prjatlov. bla je tiha, nikol ni bla glasna v družbi in sekirala se je za mnenja drugih.. potem je začela delat na seb in se začet družit z ljudmi in povedat svoje mnenje ter se ne sekirat za druga... lej kok kul pa lušna(sej je bla že prej drgač) pa družabna punca je zej.. naj ti bo tole mal za v podporo pa vzor, pa mal jo spremli pa preber njeno zgodbo, (mism da jo ma med most smiled - 3. odgovor) pa boš vidla, da se je vredno potrudit in ne obupat.
Re: Previsoki kriteriji za prijateljice? nevem ;( 8.2.2013 21:06
legendary pravi:
"To be beautiful means to be yourself. You don't need to be accepted by others. You need to accept yourself. When you are born a lotus flower, be a beautiful lotus flower, don't try to be a magnolia flower. If you crave acceptance and recognition and try to change yourself to fit what other people want you to be, you will suffer all your life. True happiness and true power lie in understanding yourself, accepting yourself, having confidence in yourself."

okej lej tako ti povem. js mislm, da je brezveze, da si hodila k psihiatru. mogoče ti je blo lažje, ker si se pač nekomu zaupala, sam... mislm da morš najprej sama v seb razčistt par stvari, ker psihiater ti jih ne more..
najprej se moraš nehat začet sekirat o mnenjih drugih ljudi. js mislm, da jih čist preveč upoštevaš. nikol ne boš vsem ugodila in nikol ne boš vsem ušeč. ampak lej tako je življenje. sej nisi sama, tut js mam par ljudi, ko ne misljo o men lih najboljš (in ne vem zakaj - verjetn ker nism njihov tip človeka), pa mi iskreno rečeno dol visi za njih. sej v prihodnosti ne bo teh ljudi okol mene. potrpela bom še 3 leta, pa mi jih ne bo treba več gledat.
ko js čakam na bus, sem tud včasih sama, zraven pa skupinca ljudi, ki jih ne maram (ena izmed njih tud mene ne).. takrat se ne smilm sama seb, pač pa gledam okol z dvignjeno glavo..in me boli k*, tut če drugi govorijo, o lej ta je pa sama, lej ka nima okol sebe nobenga.. veš usakmu človeku se kdaj zgodi, da nima nobenga okol sebe..in enim je, nemorš da verjameš, to tut ušeč.. pač ni tist živahen tip človeka z 20 best frendi okul sebe, ampak je rajši sam. tut taki obstajajo.
predlagam ti, da se nehaš sekirat o tem, kaj drugi govorijo o teb. ker mogoče pa pretiravaš, pa sploh noben o tep nč ne govori, pa si sam mal panična. lej teh ljudi čez 10 let ne bo okol tebe in škoda da se zej neki sekiraš, ker ko boš gledala nazaj, ti bo žou, da nisi tacajt delala kej bol koristnga in si se namest tega smilla sama seb.. in verjem da se bo najdu kakšen človk, k mu boš ušeč in zanimiva, in te bo slej ko prej kontaktiru.. in tok ko je ena že gor napisala, morš se začet spoštovat, ker ja, velikrat boš ostala sama s sabo .. mal bolj trdna moraš ratat. ne smeš takoj obupat, pa pomislt na samomor.. veš kukrat bi mogla bit pol js že mrtva.. tut jokala sem se, ker nism mela nobenga v šoli poleg sebe..če bi bla zdej v taki situaciji.. bi blo zadnje, na kar bi pomislna, jok.
ko hodiš po hodniku, dej hod samozavestno, ker če boš hodila z skonjeno glavo pa rameni, itak da te bodo začel opazovat pa šepetat. ker verjem se hitr opaz tazga človeka.. mi mamo u šoli enga pač, ko je tko bol sam tut, pa vseeno po hodniku hod tako samozavestno, da ga ne noben ne opaz, kok je osamljen.. vidš to je trdna osebnost.
aja pa še neki, vsak ma svoje mnenje o nekom, in tega se ne more spremenit. mogoče te kakšno grdo mnenje kdaj ful prizadane, pa se tega ne smeš preveč jemat k srcu. mogoče te na začetku mal boli, ampak morš vedt da vsem pa le ne morš ugajat, ker pol bi blo pa že prelepo .. (:

da ti povem še mojo izkušnjo... v osnovni šoli, mi je sošolc reku, da sm grda.. med poukom, da so ga vsi slišal. sem stekla ven in šla se zjokat na stranišče in se smilt sama seb? ne.. če ti iskreno povem.. ga sploh nism jemala resno, niti si nism jemala k srcu, ker tega sošolca itk nism marala.. in sm zej prou vesela, ko pomislm, da ga nism poslušala. ker zj vidm, kok je on "uspešn" v šoli..in se njemu smejm, kakšno prihodnost bo meu..sploh pa sm mela takrt pol mal kasnej fanta, tok da je to res, da majo vsake oči svojega malarja.

k bi rada v življenju dosegla kej posebnega? mela kakšno službo (tako kot js), kam odpotovala, al pa kej? kaj če boš v naslednih 10,15 letih to dosegla.. in ko boš razmišlala za nazaj, boš bla prou vesela, da nisi bla tok neumna pa šla nardit samomor, ker potem nebi tega dosegla v življenju? veš js bi rada dobila tako službo, ko ni tok vsakdanja. in names da se sekiram, kje bom najdla best frendico, se lepo učim pa bom čez 10 let vesela, ko bom dobila to službo. če pa mi je usojeno, da bom dobila best frendico, jo pač bom. ampak zaenkrat bom še na seb popravla nekatere stvari.tko bi tut ti mogla.. delat in vztrajat za stvari, k jih maš rada in k jih hočeš dosečt v prihodnosti.. in ne obupat zarat te preklete besede "best frendica" k itak ne obstaja.. mam izkušnje, v oš smo vedno govorle, kok bomo best friends forever pa blabla. bullshit. zej v sš ko se vidmo, se še pozdravmo ne .. vsak človk bo enkrat odšel stran od tebe, sam ti boš vedno s sabo!! aja izjema - družina, tok da se je tut za njih vredno potrudit..

lej ti dam vzor: [link] punca, stara 20 let, ni mela v OŠ in prvem letniku SŠ nč prjatlov. bla je tiha, nikol ni bla glasna v družbi in sekirala se je za mnenja drugih.. potem je začela delat na seb in se začet družit z ljudmi in povedat svoje mnenje ter se ne sekirat za druga... lej kok kul pa lušna(sej je bla že prej drgač) pa družabna punca je zej.. naj ti bo tole mal za v podporo pa vzor, pa mal jo spremli pa preber njeno zgodbo, (mism da jo ma med most smiled - 3. odgovor) pa boš vidla, da se je vredno potrudit in ne obupat.

hvala!! Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.