angleščina :( rabim nasvete

nelci • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 112
angleščina :( rabim nasvete 24.1.2013 19:45
hej hej:)

Pač js sm na ekonomski gimnaziji, in že nasplošno mi angleščina ne leži nekak dobro oz. se je ne znam učit. Kako se jo vi učite za spraševanje? Kdorkoli prosim, mi lahko da kakšen nasvet?

Hvala že v naprej!!
natariana • Od: 17.6.2009 • Prispevkov: 104 • Kraj: ukolca Lublane xD
Re: angleščina :( rabim nasvete 25.1.2013 23:38
nelci pravi:
hej hej:)

Pač js sm na ekonomski gimnaziji, in že nasplošno mi angleščina ne leži nekak dobro oz. se je ne znam učit. Kako se jo vi učite za spraševanje? Kdorkoli prosim, mi lahko da kakšen nasvet?

Hvala že v naprej!!

Na ESIC Kranj oz. sedaj gimnazija Franceta Prešerna?? Smile
jz ti predlagam, da se besede učiš sprot; velik pomaga, če prebereš kkšno angleško knjigo - npr. za ang bralno značko; vem d se ti bo zdel nemogoče ampak lej..jz sm mela ang v OŠ skor 3, zdj jo mam pa čisto 5 Very Happy pa probi si mal bl ta slovnična pravila v glavo zabit Smile
nelci • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 112
Re: angleščina :( rabim nasvete 26.1.2013 14:04
Ne ne..js sm v celju Very Happy
Ahaa okej hvala, sej sproti sm se tak mela namen učit, ampak je blo pol tolk testov da mi ni uspevalo.
Si besede izpisuješ za spraševanje tudi al jih samo na glas ponavljaš? Smile
sportnica • Od: 24.9.2012 • Prispevkov: 68
mal začni milst 26.1.2013 14:21
jah angleščina je en tak predmet, ki ga nadgrajuješ in se ga piflaš, ampak piflaš tako, da si za vedno zapomneš, a veš

-brat, brat in še enkrat brat
-dol si snem kakšne filme (pa angleške podnapise) in glej, večkrat poglej film (kakšnega, ki ga že poznaš), si zampomi fraze
-poslušaj angleške pesmi, se nauči besedilo, večkrat prepoj
-doma se pogovarjaj v angleščini, tudi s prijatelji, sama s seboj
-nauči se vse nove besede, ki jih boste imeli pri pouku
-pojdi na kakšno izmenjavo
-pejt na kakšnen chat.co.uk ipd. in se pogovarjaš z native speaker-ji

veš, s to angleščino je tako, kdor jo je takrat na začetku v roke vzel jo zna, kdor je ni, je pa ne oz. mu dela probleme, to se samo nadgrajuje
zdaj začni delat, ker bo to samo še 'huje'

Nazadnje urejal/a sportnica 26.1.2013 18:32; skupaj popravljeno 3 krat
natariana • Od: 17.6.2009 • Prispevkov: 104 • Kraj: ukolca Lublane xD
Re: angleščina :( rabim nasvete 26.1.2013 15:51
men se je angla full zbolšala, tako da si besede samo ponavljam..al pa probi jih kdaj tko mal pet ob kkšni pesmi al pa kej..jz to učasih delam pa..očitno že deluje neki xD
ti pa predlagam d si jih pred testom za zihr usaj 1x sama napišeš..sploh tiste k ti sploh ne grejo v glavo..al pa jih nekak raztavš (ta zakomplicirane) na več delčkov pa si jih tko zapomnš Razz[/i]
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: mal začni milst 28.1.2013 2:22
sportnica pravi:

veš, s to angleščino je tako, kdor jo je takrat na začetku v roke vzel jo zna, kdor je ni, je pa ne oz. mu dela probleme, to se samo nadgrajuje

to je zlo res, od razlike večine najstnikou js obožujem angleščino in se mi je ni težava učit, velikrat se za teste sploh ne učim, pač razen kakšna pravila..za zadn test sm se učila 15 min. Very Happy.. drgač pa s časi nimam težav, in rada bi tekoče govorila angleško in do zj sm mela angleščino skos 5... je pa res, da morš že od malga se učit pa ukvarjat z angleščino, sej je isto blo s slovenščino, učila si se od malga in zj znaš ane.. pa glej filme pa ne sam slovenske podnapise brat, ampk zravn tut posluš kaj govorijo in kako se to prevede, boljš pa je, če maš angleške podnapise.
čase se moraš naučit razumevat zgodi, da potem sproti utrjuješ ... tak da je najboljš brat angleške knjige, da mal vidš v kakšnem položaju je kakšen čas uporablen.. tiste besede se morš pa itak sam naučit, to ni lih problema.. sam je ful takih primerou, da če npr. učenc začel aktivno učit se angleščino šele v 8,9 razredu mu zj bolj ne gre.. to se morš začet že takoj na začetku.. je pa res, da je tut od človeka odvisn, če ma rad jezike in kako mu ležijo.. ker js jih mam ful rada in tu, moja sestra pa ne, pa se vid fuul razlike kako ona pa js znamo angleščino. sm jo že učila angleščino, pa je na faksu...

drgač pa maš velik strani, kjer so obrazloženi časi in je tut velik vaj.. predlagam da za vsak primer iz vaje sama seb razložiš zakaj je lih tisti čas uporablen..
rapGirL • Od: 2.9.2012 • Prispevkov: 6
Re: angleščina :( rabim nasvete 31.1.2013 15:55
lej,jst ti bom svetovala enako,kokr so ti že prej...ful pomaga če probaš gledat angleške filme brez podnapisov,pa če bereš. js osebno sm mela prejšn let trojko pri angleščini,to leto jo pa mam 5,ker so mi pomagali najbolj filmi brez podnapisov pa knjige Very Happy ...sej se da,sam če se hoče

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.