Hudi zdravstveni problemi! :(

SmileOnMyFace • Od: 26.6.2012 • Prispevkov: 730 • Kraj: Ljubljana
Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 10:55
najprej hvala vsem, k mi boste znal pomagat alpa svetovat Very Happy

js mam že neki časa (pribiližno od začetka decembra), grozne krče v želodcu (takoj pod rebri). najprej ni blo tok hudo in sm misnla, da bo šlo samo stran.....pol k ni šlo sm poskusila da neki časa nism jedla težke hrane, kot gob pa tega, tud brez mesa s poskusila...ni nč pomagal! krči so bli vsen. zdej k je pršu januar in so se krči ponavljal že vsak dan, da sm se ponoči prebujala pa tko, me je fant končno prepričal do doktorja in sm šla....mi je dala neke tablete, da jih pojem vsako jutro in rekla, da ne smem telovadit in trenirat. in eno tableto pojem vsako jutro in tud nč ne telovadim v šoli....treniram pa vsen (2. tedensko) plavanje, ampak zato kr mi voda lahka edin pomaga in če naum nč migala in sam jamrala doma bo sam še hujš...aja, pa še nikol me nč ni bolel na treningu. zadnji teden pa sm opazla, ne, da se sploh nč ni poboljšal.....še HUJŠ je! dobesedno......krče mam skor vsake par ur...in tko hudoje, da učas sploh ne morm več stat na nogah. bolečina je ful bl izrazita, učas se zgodi tud med poukom....in grozno težko mi je it skoz dan s takimi krči!
prosim, ne mi zdej rečt, naj preneham s treningi kr je to nesmisel....moji starši to plačujejo in js uživam v tem...in s tem, da treniram plavanje...to mi 100% ne škoduje! kvečjemu mi je od treninga sam lažje, se počutim k da bo zdej za par uric pa bolš.
a ma kdo kak nasvet? kaj nej nrdim.....do zdravnice se mi ne splača ponovno it, kr je tud precej neumna in me bo takoj poslala domov. bi se mogla drgač prehranjevat?
pomagite, prosim...kr že postaja nevdržno Sad
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 13:24
pomoje je to zarad živcev, če si pod stresom mogoče?
men se podobno dogaja, imam krče in slabo mi je in to se mi dogaja samo ko sem pod stresom.
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 13:45
Rocafella pravi:
men se podobno dogaja, imam krče in slabo mi je in to se mi dogaja samo ko sem pod stresom.

ja, verjetn res.....grem skoz mal težje in precej stresno obdobje, in verjetno se mi je tud zato stanje precej poslabšalo....
ampak,, a je kaka rešitev kako bi lahka mal lajšala bolečine? a bi se mogla sam sprostiti, al....? mogoč bi mogla sam it skoz ta mesec....da se mal umirim, pa bom pol vidla če bo bolš.
hvala ti Smile
mikipiki • Od: 21.1.2013 • Prispevkov: 26
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 14:30
SmileOnMyFace pravi:
Rocafella pravi:

ja, verjetn res.....grem skoz mal težje in precej stresno obdobje, in verjetno se mi je tud zato stanje precej poslabšalo....
ampak,, a je kaka rešitev kako bi lahka mal lajšala bolečine? a bi se mogla sam sprostiti, al....? mogoč bi mogla sam it skoz ta mesec....da se mal umirim, pa bom pol vidla če bo bolš.
hvala ti Smile

En dan si uzami frej, pejta s fantom v kakšne toplice, da se sprostita, pa še lepo se bosta mela. pa mogoče bo kaj bolje Smile
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 14:41
mikipiki pravi:
SmileOnMyFace pravi:
Rocafella pravi:

hvala ti Smile

En dan si uzami frej, pejta s fantom v kakšne toplice, da se sprostita, pa še lepo se bosta mela. pa mogoče bo kaj bolje Smile

Hehe....hvala...bom upoštevala tvoj nasvet Wink
uzi76 • Od: 8.5.2010 • Prispevkov: 37
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 16:22
Mislim, da ne zelis nehati s plavanjem je zato, ker ti je plavanje zelo vsec in uzivas v tem. Moras pa razumeti, da to ni najbolj... pametno. Vsaj glede na to, da je to proti nasvetu zdravnika. Nisi omenila katere tablete ti je dala, kar pomeni, da sploh nisi posebno raziskala, kaj jemljes. Mogoce ti je prepovedala fizicno aktivnost, zaradi tega, ker tablete same ti skodujejo, ce si fizicno aktivna. Mogoce pa zato, da se bos hitreje pozdravila. Najbolje, da preberes navodila, potem pa vtipkas v google za kaj se to zdravilo uporabi. To je najbolj pametni nasvet, ki ti ga lahko dam (tega ki ga bos upostevala...). Moras razumeti, da zdravila so strupi v zelo majhnih kolicinah, vsaj ponavadi. Igrati s tem se je izredno nespametno. Da ne bos mislila, da te hocem prestrasiti. Moja sestrica ni zelela prenehati s sportom, ki ga ima izredno rada in sedaj tezko hodi, oz. je imela operacijo pred kratkim... bomo vidili, kako bo.

Kakor koli, ce ne zelis upostevati zdravnika, lahko poskusis iti k katerem drugem zdravniku. Glede na to, da si v Ljubljani, mogoce ne bo to tak problem...? Ne vem, sam ne maram zdravnikov in se jim izogibam.

Vsekakor pa bi bilo izredno pametno, ce se malo pozanimas kako diagnozo ti je dal in zakaj, potem se pa sama odloci, ce bos jemala tablete /prenehala s plavanje/ sla malo v hribe na svez zrak/ bila sama doma Razz. kakor koli se bos odlocila, posledice bos nosila sama... To je cena odraslosti.

Srecno.
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 16:29
ne skrbi glede tega....natančno sm prebrala navodila Wink
in tud vem zakaj se te tablete jemljejo...sm se tud zlo natančno pogovorila z zdravnico. drgač pa že vem, da se mi lahka stanje slabša tud zarad stresa in zakaj nočm prenehat s treningi: gre zato, da po stresnem dnevu v šoli al kjerkoli drugje, grem na trening in se tm sprostim. zato sm tud rekla, da mi lahka treningi in voda sam pomagajo Wink če bom prenehala trenirat...verjem mi...bom še bol živčna in vznemirjena.
hvala ti vsen....ja, bom pozorna na to Wink
sportnica • Od: 24.9.2012 • Prispevkov: 68
krči v trebuhu ---> google 23.1.2013 17:32
če ti kej pomaga ... :

[povezava]

[povezava]

[povezava]
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 17:37
ufff....hvala, eno stran sm že poznala Wink
si bom vse prebrala Smile
njegovamalapikica • Od: 22.3.2011 • Prispevkov: 35
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 22:37
piskusi z alternativo: refleksoterapija men ful pomaga, maybe bi mogla to probat da bi se 1x za skos pozdraul:))
pumpkin. • Od: 14.10.2008 • Prispevkov: 109
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 23.1.2013 23:20
SmileOnMyFace pravi:

js mam že neki časa (pribiližno od začetka decembra), grozne krče v želodcu (takoj pod rebri). najprej ni blo tok hudo in sm misnla, da bo šlo samo stran.....pol k ni šlo sm poskusila da neki časa nism jedla težke hrane, kot gob pa tega, tud brez mesa s poskusila...ni nč pomagal! krči so bli vsen. zdej k je pršu januar in so se krči ponavljal že vsak dan, da sm se ponoči prebujala pa tko, me je fant končno prepričal do doktorja in sm šla....mi je dala neke tablete, da jih pojem vsako jutro in rekla, da ne smem telovadit in trenirat. in eno tableto pojem vsako jutro in tud nč ne telovadim v šoli....treniram pa vsen (2. tedensko) plavanje, ampak zato kr mi voda lahka edin pomaga in če naum nč migala in sam jamrala doma bo sam še hujš...aja, pa še nikol me nč ni bolel na treningu. zadnji teden pa sm opazla, ne, da se sploh nč ni poboljšal.....še HUJŠ je! dobesedno......krče mam skor vsake par ur...in tko hudoje, da učas sploh ne morm več stat na nogah. bolečina je ful bl izrazita, učas se zgodi tud med poukom....in grozno težko mi je it skoz dan s takimi krči!
prosim, ne mi zdej rečt, naj preneham s treningi kr je to nesmisel....moji starši to plačujejo in js uživam v tem...in s tem, da treniram plavanje...to mi 100% ne škoduje! kvečjemu mi je od treninga sam lažje, se počutim k da bo zdej za par uric pa bolš.
a ma kdo kak nasvet? kaj nej nrdim.....do zdravnice se mi ne splača ponovno it, kr je tud precej neumna in me bo takoj poslala domov. bi se mogla drgač prehranjevat?

Tut js sm mela podobne probleme in trenirala plavanje 8 let, uživala u tem in nehala. (pa ne zarad zdravstvenih težav, ampak ker sm bla lena..in mi je žal. res. tko da ne nehat.) glede krčev ti pa samo lahko rečem, da ti noben tablet ne bo pomagal in ti lahko zagarantiram da je vzrok stres in živci. poskušaj se sprostit in uživat v čimvečih stvareh, slabe stvari obrni na pozitivno in če se še tako klišejsko sliši pomaga, resno. sej dons je itak za 3/4 naših težav kriv stres. Smile
Re: Hudi zdravstveni problemi! :( 24.1.2013 20:43
pumpkin. pravi:
SmileOnMyFace pravi:

Tut js sm mela podobne probleme in trenirala plavanje 8 let, uživala u tem in nehala. (pa ne zarad zdravstvenih težav, ampak ker sm bla lena..in mi je žal. res. tko da ne nehat.) glede krčev ti pa samo lahko rečem, da ti noben tablet ne bo pomagal in ti lahko zagarantiram da je vzrok stres in živci. poskušaj se sprostit in uživat v čimvečih stvareh, slabe stvari obrni na pozitivno in če se še tako klišejsko sliši pomaga, resno. sej dons je itak za 3/4 naših težav kriv stres. Smile

koook sm vesela, da si rekla, da ne SMEM nehat trenirat, jupiiiii Very HappyD hehe...hvala vsem...se bom potrudla Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.