Srednja šola za elektrotehniko in kemijo - Celje• bojana
• Od: 25.9.2008
Srednja šola za elektrotehniko in kemijo - Celje
18.1.2009 13:42
Vsi, ki obiskujete to šolo prosim povejte kaj o tem:
- zakaj ste se vpisali na to šolo, - kakšna znanja in možnosti vam ponuja, - kako zahtevna se vam zdi, - kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični, - kako se razumete s sošolci, - kakšne načrte imate za naprej, - ste zadovoljni tu ali vam je žal, da se niste vpisali kam drugam, - pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj vas moti, kaj vam je ok, itd. • partner
• Od: 3.1.2013
Re: Srednja šola za elektrotehniko in kemijo - Celje
3.1.2013 20:43
no mene pa zanima če je elektro tehnika fajna?
[/u] • krohop
• Od: 25.2.2012
Re: Srednja šola za elektrotehniko in kemijo - Celje
5.1.2013 17:06
bojana pravi:Vsi, ki obiskujete to šolo prosim povejte kaj o tem:
- zakaj ste se vpisali na to šolo, - kakšna znanja in možnosti vam ponuja, - kako zahtevna se vam zdi, - kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični, - kako se razumete s sošolci, - kakšne načrte imate za naprej, - ste zadovoljni tu ali vam je žal, da se niste vpisali kam drugam, - pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj vas moti, kaj vam je ok, itd. 1.) Predvsem zato, ker mi je šola ponujala tehnično smer, ki sem jo iskal in zaradi bližine šole. 2.) Prva dva letnika sta predvsem usmerjena v teoretično znanje splošnih in strokovnih predmetov. Na koncu drugega letnika si izbereš področje, ki ga želiš še bolj podrobno spoznavati in zaradi tega druga področja stroke niso izuzeta. Laboratoriji in učilnice za praktičen pouk se sproti posodabljajo in omogočajo dobre pogoje za praktično delo. V drugem in tretjem letniku je tudi nekaj časa namenjenega praktičnemu usposabljanju pri samem delodajalcu, kjer ugotoviš kakšno je tvoje realno znanje, saj se spopadaš z realnimi problemi, ki pa jih ni mogoče obdelati ali pa izvesti pri pouku. 3.) Če rečem, da je šola zahtevna bom lagal, prav tako bom lagal, če rečem, da je šola preprosta. To je predvsem odvisno od vsakega posameznika in njegovega zanimanja. Splošne predmete, če izuzamem matematiko in fiziko, se da z lahkoto naučiti in prejeti dobro oceno. Matematika in fizika zahtevata sprotno delo in pri teh so v večini najslabše ocene. Pa da vas ne bom strašil, matematika in fizika nista nič drugega kot snov iz osnovne šole in jo pozna že vsak, pridejo pa tudi nove stvari, ki se jih je potrebno naučiti. Kar se tiče stroke je luksuz. Če te zanima ne bo težav, če pa pokažeš še dodatno zanimanje in pripravljenost dela, bodo ocene dosegale TOP od TOP. 4.) Najbolj kritična sta predvsem matematika in fizika, ker se zdi, da je snov preprosta in da jo že znaš, ko pa se je enkrat nabere,... temelji popustijo. Vse ostalo je vse prej kot kritično. 5.) V razredu nas je običajno od 25 do 30 in z vsemi se ne razumeš enako dobro, najdejo se osebki, ki te motijo, kar je logično, poleg tega pa se najdejo tudi pravi prijatelji. Žal ne moreš pričakovati, da se boš z vsemi razumel enako, je pa res, da ne glede na medsebojne odnose, razredi držijo skupaj in to se kaže čez cel čas, ne samo takrat, ko nastopijo težave. 6.) Sam osebno se imam namen vpisat naprej in enako razmišlja tudi tisti del razreda, ki se kaže kot zelo deloven. Nekateri se tudi razmišljajo zaposliti. 7.) Ne ni mi žal, da sem se vpisal na ŠCC KER. Pridobil se ogromno znanja za nadaljni študi o katerem že krepko razmišljam, saj se zame šolanje tukaj konča čez nekaj mesecev, predvsem pa veliko dobrih prijateljev v razredu, na celotnem centru in tudi med profesorji. Po eni strani se vsi veselimo novih dogodivščin, ki nam jih prinašajo študijska leta, spet po drugi strani nam bo težko zapustiti to šolo, saj so bila zadnja 4 leta res nora. 8.) Najbolj me moti to, da je dijakov na našem centru 4500 (gimnazija, strojna, gradbena, elektro in kemijska, logistična šola,...) in v času malice postane prava mora, saj so prostori za malico zelo majhni. Motijo me tudi zelo natrpani urniki, ki se začenjajo ob 7.10 in končajo ob 14.35, kar za nekatere pomeni, da se zjutraj vstajamo tudi ob 5.00 in hodimo domov ob 16.30... O profesorjih pa samo dobro. V vseh štirih letih nisem imel težav z nikomer, pač pa sem z nekaterimi, predvsem profesorji stroke, navezal stike. Pripravljeni so pomagati kadarkoli in s čimerkoli, res pa, da moreš pokazat zanimanje in delavnost. Sigurno bi se še dalo kaj dodati, mislim pa da sem zajel več ali manj vse kar je pomembno. Želim vam prijetna divjaška leta partner pravi: no mene pa zanima če je elektro tehnika fajna?
To je predvsem odvisno, če te elektro zanima. Sam sem sicer na računalniški šoli in ti tu težko svetujem, imam pa prijatelja, ki obiskuje ta program in je zadovoljen. Teorija teorija, brez nje ne gre, imajo pa tudi praktičen pouk pri katerem prenašajo teoretično znanje v praktično. Nekaj je strojnega dela in nekaj programerskega dela. PS: Tako poglobljen programerski del pouka, za srednje šole, kot je na ŠCC KER ne najdeš nikjer v državi. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.