za bistre glave - pomoč

ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
za bistre glave - pomoč 15.12.2012 16:16
evo mi pišemo matematko in sicer vektorjem pa se mi tut približn ne sanja kko tole nalogo rešt in če mi kdo zna pomagat bi lepo prosila Smile Vektorja x in y z dolžinama IxI=1 IyI=2 oklepata kot 6o stopinj kolikšen kot koklepa vektor x z vektorjem (3x + y) ?
hvala že unaprej Smile
uzi76 • Od: 8.5.2010 • Prispevkov: 37
Re: za bistre glave - pomoč 16.12.2012 9:25
Sicer ne vem, ce je to pravilno, ker sam nisem ze raseval takih nalog nekaj casa... in po pravici povedano ne vem kaj cist hoce, ker je dost abstraktna.

Lahko bi se resila tako:

y=2, x=1

1:2=0,5, torej:

cos 0,5 = 60 stopinj

3x+y= 3 + 2 = 5

5:1=0,2

Cos 0,2 = 78,46 stopinj...

ce se niste vzeli kotov, bi pomoje to morala resiti kar graficno. Lahko pa seveda vzames, da je kot enak, ker niso defenirali v kakem razmerju sta te dve kateti. Ampak ce je to srednja sola, mislim, da profesor ne bo vzel prevec dobro Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.