zavedno samska..!!
• nimamidej
• Od: 26.4.2012
zavedno samska..!!
23.10.2012 16:20
..
Nazadnje urejal/a nimamidej 26.10.2012 21:11; skupaj popravljeno 1 krat • nimamidej
Re: zavedno samska..!!
23.10.2012 17:11
zvezdice pomenjo k.u.r.b.i.r (se opravičujem za izras,sam je res)
• Candycane
• Od: 20.8.2012
23.10.2012 17:26
ok pusluš: me ne boš za vedno samska! za vsakogar se najde ena oseba. mogoče je v tvojmu razred kak tip, ki se počut podoben kot ti. ogovor ga pa mogoče mu boš ušeč. lej če ga pa ni, se pa ne sekiri! če si pa dolgočasna ti pa neki priporočam: kup si odštekane cuje, nared si novo odštekano frizuro, nasmejana bot skus, pozdrav skor usacga, ki ga vidš......(pa ne pretiravi, da ne boš PREVEČ odštekana • nimamidej
23.10.2012 17:42
....
Nazadnje urejal/a nimamidej 26.10.2012 21:12; skupaj popravljeno 1 krat • MalaMaja3769
• Od: 26.9.2012
23.10.2012 17:43
rdecelaska pravi:prvo kot prvo: predragi administratorji,prosim ne spreminjat naslova..
Hei..!! Rabla bi pomoč,k me ta faking problem ubija.. Ja tak je..nisem lepa,ne popularna, sem mirna,nezanimiva oseba,dolgočasna,tiha,nesamozavestna.. k nima prjatlu,nč..edina oseba na katero se lahka zanesem je moja mami..njej lahka velik zaupam,in mi pomaga rešvat probleme.. ampak to ni zdej važn..niti se negre o tem.. Problem je tak, vedno ko sm se jst zalubla u koga,sm bla res nora in sm bla prpraulena use za njega oz. tisto osebo nardit..kr on ni bil u mene sm se hotla,že večkrat ubit,nardit samomor.. in pol je trajal tujk,de sm ga pozabla oz. prebolela šele takrat ko smo šli iz osnovne in ga nisem več vidla.. (hvalabogu) .. še nikol se mi pa ni nardil,de bi bil edn drug u mene,..ono res fejst.. tak ko sm bla jst u druge..sam enkrat u živleji se mi je pa nardil to,de je en drug biu u mene,sam on je bil ****,pa je usaki tadrugi to reku,..(vem,zdej bote rekl,de so glih oni lepi ponavad..sam on ni bil,kr je pač izjema..) whatever..) se neki cajta z njo pisu sms-je..pol pa je nehu.. midva pa tak nisva nč mela..kr jst nisem hotla,kr sm vedla kak je.. ?to se mi je nardil u 1.letniku Zdej sma se pa z enim spoznala,čist slučajno,kr je iz iste šole,in je pač enkrat tut on mogo bit gor u knižnci in neki pomagat?ni važn..bla bla.. no in tist smo mogl bit tamgor 2 ure.. pol sm ga pa jst popoudne dodala na fb-ji za prjatla..pa pol me je on še isti večer kliknu,pa sma se mal menla,pa fonske izmenjala.. pol zvečer sma se pa menla doug po telefoni.. no uglavnem stvar je taka..de je on že večkrat hotu,de grema sama kam skupi..pa sm jst mela vedno neke izgovore,pa vedn rekla ne.. enkrat sma se clo za urng zmenla pa sm jst pol čez 2-3urce mu napisala spet en izgovor zaka se nemorem dobit.. in je blo tak,de sma si pisala neki dni..pol pa me je 3dni ignoriral,pa mi ni na sms-je odgovarju..pol sma si spet pisala,spet ignoriru..in tak naprej.. skoz sam tak..zdej pa mu jst nč ne napišem,un pa tut ne.. In pr seb sovražim to,de me je..dobesedno strah (prosim spoštuj to besedo,kr sm si jo težk priznala..de pač neupam,in da vedno iščem neke bedne izgovore) raba bi se z njim dobila,z njim govorila,šla kam.. sam enostauno neupam it sama.. (ko on je napisu,de bi bla sama)..sej bi rekla kaki sošolki,če gre zram..sam to, (kokr jst vem) fantje sovražjo..pa tut men bi blo bed,če bi on prpelu npr. frenda zram.. sam sama pa tut neupam it..pa še to mi je bedn,ko nama teme zmanka (za govorit) .. jst tak nikol nevem ka bi govorila..pa un tam neki u tri dni naklada..pa govori,de nej jst kej povem.. pa nevem ka nej povem.. Prosim,če mi pomagate,ka nej nardim..kr men se bo tak utgal in bom znorela..če zdej neupam,pol tut pr naslednmu nebom,pa pol tut ne,pa pol,pa pol,.. to pomeni de bom forever samska,al ka..?? mogoče bom pa kirga spoznala ko bom stara šele 60let..u domu za ostarele.. Morm povedat,de se to men prvič dogaja..in sm stara..sm stara.. (bolš de nezvete) 16let.. Nehodim na zabave,žurke,partije (whatever).. kr neupam sama..drugi pa negrejo..nimam prjatlc,s katerimi bi lahka šla.. in ja seveda,tut če bi se ponudla priložnost..jst bi spet našla kak izgovor..kr me je strah it,nevem kak je.. NEZNAM PLESAT -.- in me je SRAM usake stvrai ko jo nardim,rečem.. Pa tut še to.. doma sanjarim kok sm z enim fantom,kok je use sproščeno,kul..kok se z nnjim normaln pogovrajam,poljubljam..a kaj ko u resnici neupam.. prau uno,sama seb že grem na jetre,ko si nč neupam.. mnde sm tak obsojena de bom samska forever,in da si nebom niti faking moža dobla.. evo konc.. hvala usem k ste prebral.. Hei ! Te čist razumem, sm (bla) ista kt si ti. Nezanimiva, dolgočasna, tiha, ne popularna, nesamozavestna,...Ampak ko sem nehala iskat negativne opazke o meni, sem našla kar veliko pozitivnih, in se takoj tud spremenila. Poglej, ne sekiraj se, če misliš da si nesamozavestna, nared se samozavestno, verjem u to, da si samozavestna, poskuši bit samozavestna. Lahko je rečt, teži naredit - vem, ampak vse ima svoj začetek in če ne boš začela, ne boš nikol taka kt si želiš da bi bla. Jst še zmeri nisem tolk samozavestna, kt si želim da bi bla, to pa zato, kr moreš delat na sebi počasi. Preveč pričakuješ od sebe naenkrat. Pričakuješ, da boš iz danes na jutri lepša, samozavestnejša, bolj glasna, bolj zanimiva, popularna. Prvo razmisli, kaj je zate lepota, samozavest, popularnost,...? Je lepota za tebe mogoče blond lasje, okrogel obraz, velike oči, športna postava ? Je za tebe mogoče samozavest to da si vse upaš, da vsem v obraz poveš kar te moti pri njih ? Je za tebe popularnost to, da si všeč vsakemu fantu na šoli in da te vsi poznajo ? Zame je lepota tisto kar prihaja od znotraj, lahko si najlepša, miss sveta, če nimaš pameti in srca, ne boš lepa za nikogar. Če boš kradla, al pa kej, ne boš lepa za nobenega. Tud ko si iščeš fanta, verjem da tist ta pravi, k te bo hotu za dalj časa al pa za vedno, ne bo gledu kaka si po zunanjosti, ampak mu bo bol pomembno, da si poštena, prijazna, vljudna, se znaš obnašati,...Samozavest zame ni nikol bla to, da si vsem upaš vse povedat v obraz. Samozavest je na nek način zame spoštovanje drugih in sebe, to je tista zdrava samozavest, ko si kdaj tud tiho, četud te kdo užali, pač moreš znat presodit, kdaj je bolje bit tiho, kdaj pa se je vredno borit in magar spret. Popularnost ni to, kar vidiš v filmih - on je super popularen, tako kot ona, spoznata se, zaljubita in sta srečna skupaj za vedno. Bi res morala poznat vse na šoli, z vsakim osebno prijateljevat ? Marsikdo ni tak kot se predstavlja, da je. Bolje met enega pravega prijatelja, ki ti bo vedno stal ob strani, kot pa 100 lažnih, ki ti bodo zarili nož v hrbet, takoj ko bo možno. Verjem mam tako izkušnjo in za nič ne svetu neb hotla bit popularna in poznat cele šole. S tem ni čist nč narobe, če maš doma zaupnico (mamo). Mama je najboljša zaupnica, kar jih obstaja. Nikol te ne bo prizadela, ker je tvoja mama, in jo najbol od vseh skrbi zate, nikol ti ne bo škodovala, vedno ti bo stala ob strani, vedno se lahko zaneseš nanjo, ima velik izkušenj,...Tud jst ssm bla ista kt ti, v ljubezni. Ampak so me leta, izkušnje in zrelost spremenile. Bla sm še bl nora kt ti, kaj vse bi bla prpravljena naredit za fanta, ki me še pogledau ni. Ampak s tem ko hočeš neki naredit al pa narediš za fanta, ki te še pogleda ne, al pa za takega ki te sicer pogleda, ampak veš da se norčuje, s tem sam po seb hodiš in sebe prizadaneš, tako zgubiš največ samozavesti, kr sebe nimaš dovolj rada, da bi ugotovila, da če te on nima rad, ga ne moreš prisilit da te bo imel rad (ne glede na to kaj boš naredla). Ne sprašuj kaj vse sm jst počela za tistga k mi je biu všeč in ne vpraš kaj vse bi še nardila zanj, in kaj sm dosegla na koncu ? Da sm bla vsak dan depresivna (no tolk hudo še ni blo, ampak bla pa sem na robu depresije), na konc sm se še rezat začela, če pa ne bi imela vsaj mal poguma, zaupanja sama vase, ne bi ostal sam pri rezanju. Aja pa še neki sm pozabla pri popularnosti in tistih stavkih, k sm jih napisala čist na začetku. Misliš, da tista ki je najbol popularna na šoli nima problemov, nikol ni nesrečna,...? Verjem, še več problemov ma k ti, še bol nesrečna je - to pa sam zato kr pričakuje, da zdej ko je popularna, bo pa vse tak ko si je ona zamislila, jo bodo vsi poznali, se bo družla z vsemi,...Ja, dobla pa bo nož u hrbet velik prej, kt ti, ki nisi popularna. To si še kar pametno naredla, da nisi hotla met kaj z njim, kr bi se tak sam norčeval. S tem, k sta se spoznala, si se dolgo pogovarjala po fonu, torej nisi tolk tiha, nezanimiva, kot misliš da si. Samo sebe še moreš prepričat v to, da si taka kot si, najlepša, da si najbol zanimiva oseba kar jih poznaš, da si najlepša oseba kar jih poznaš,...Ko sm jst spoznala tega fanta, s katerim sem že lep čas skupi, sem bla od začetka katastrofalna - ko zdej pogledam nazaj, mi ni jasno zakaj sem zdej čist drugačna in zakaj sem bla takrat taka kot sem bla. Moj se ni naveliču tega, da sm vedno našla nek izgovor da se nočem dobit z njim, ampak je čaku, in ko nisem več mogla brez tega, da bi ga vidla, bol spoznala, mogoč dala lupčka, sem mu sama napisala če se dobiva. Res da sm rabla za to velik časa, še več poguma, in tud on je bil zelo potrpežljiv in je čaku, kt da bi meu ves čas tega sveta na voljo. Naveliču se je, da te mora čakat, ampak če te hoče, ga bo slej kot prej minlo, verjemi. Če se želiš dobit z njim, se dobi z njim, ko boš pripravljena, če misliš, da se je naveliču čakat, mu razloži svoj strah in razlož da se bosta dobila ko boš pripravljena. Mogoče se mal tko sliši, ampak najbolš je povedat, tist kar misliš, če ne druga oseba ne ve pri čem sta in mogoče še celo misli, da si se izmikala, ker ti ni všeč in je šel na lov za drugo. Ne more vedet, kaj misliš, če mu ne poveš. Vem, lažje govorit, kot naredit. Ampak vsi smo moral vsaj enkrat skoz to, in verjamem da tud pri tebi ni to prvič al pa vsaj zadnič ne. Ne upaš, kr ne verjemaš vase, ne verjameš vase, ker moreš najprej spremenit razmišljanje o sebi, in se sprejet takšna kot si. Zakaj bi bla vsak dan ''depresivna'' ker nisi lepa, samozavestna, in se sekirala za brezveze. Naredi si lepo življenje, ne da pričakuješ da bo lepo samo po sebi. Sprejmi se takšna kot si, verjem da si lepa (ker si poštena, prijazna, vljudna, ker imaš lepe oči,...). No, komi 16 si stara, jst sm takrat bla še bl nora kot ti. Ko je men blo dovolj, da zarad tega, kr nimam frendov/frendic in zarad tega ne grem nikamor vn, sm šla sama vn (party) in se mal komu nasmehnila, sm že dobila nove ''frende/frendice''. To mi je dvignal samozavest, pa čeprou sam za en večer, sem se pač tist en večer počutla sproščeno, samozavestno. In pol sm tist, kar sm delala tist večer (se mal komu nasmehnila in že spoznala par ljudi) počela skoraj vsak dan - in izplačalo se je ! Prvi korak/začetek je najtežji, pol pa že nekak gre. Posnemaj koga, na primer tisto ki je med popularnimi v šoli, kako se ona obnaša do frendic, kako spoznava nove ljudi ? Sigurno ne s prepričanjem, da je nezanimiva, tiha, dolgočasna, ampak s prepričanjem, da je lepa, zanimiva, in da se jo splača spoznat, ker ma velik za povedat o sebi,...Saj ti ni treba kar plesat, če greš prvič/enkrat ven. Jst tud nisem že na začetku plesala, jst začnem plesat šele takrat, ko je plesišče polno (ker še nimam tolk poguma, da bi bla edina na plesišču, k bi jo gledal - tko ko pa vidim da je plesišče že polno, pa vem, da pol manj oči strmi sam vame, ker nisem edina na tem plesišču). Začneš po malo, in napreduješ vedno višje. Ne moreš pričakovat, da boš iz danes na jutri premaknila Mount Everest - počasi se daleč pride punca. Vzemi si za zgled hujšanje - več kg kot boš v enem tednu zgubila, prej jih boš nazaj pridobila in s tem tud velik več nesreče in obupa, če pa boš šla počasi, kg za kg, pa četud traja 1 leto, boš velik bolj srečna, ker bo tist ostalo in se spremenilo, ne pa vrnilo nazaj na začetek. Sanjarjenje je neki najbolšega, kar lahko delaš. Jst mam fanta in vsak dan sanjarim o istih stvareh kt ti. Včasih v mojih sanjarjenjih ni mojega fanta, in je nekdo drug, ampak to mojo zvezo z njim še polepša in popestri. Ne se preveč sekirat, punca, pred tabo je še vse življenje. Življenje še nikol ni blo postlano z rožicami, in se moreš pre***to borit, če hočeš kaj ustvarit v tem življenju, da ne omenjam, kolk se moreš še borit, da tist ne zgubiš. Življenje je težko, sam to še ne pomeni, da se je treba ob ta prvi težavi vrečt pod vlak. Počasi in z razumom se dlje pride. Preveč hitiš - prej si govorla o fantu, ki te ma zdej na ignoru, zdej pa že razmišljaš če boš ssploh dobla kdaj moža. Sprosti se, punca ! Najprej prijatelj, nato fant, potem še neki časa vmes, in šele nato mož. SAj si pa stara šele 16 let, in ne boš že jutri 30. Upam, da sem ti pomagala, lahk pa pišeš tud na zs • nimamidej
23.10.2012 18:05
MalaMaja3769 pravi:
rdecelaska pravi:
prvo kot prvo: predragi administratorji,prosim ne spreminjat naslova..
Hei..!! Rabla bi pomoč,k me ta faking problem ubija.. Ja tak je..nisem lepa,ne popularna, sem mirna,nezanimiva oseba,dolgočasna,tiha,nesamozavestna.. k nima prjatlu,nč..edina oseba na katero se lahka zanesem je moja mami..njej lahka velik zaupam,in mi pomaga rešvat probleme.. ampak to ni zdej važn..niti se negre o tem.. Problem je tak, vedno ko sm se jst zalubla u koga,sm bla res nora in sm bla prpraulena use za njega oz. tisto osebo nardit..kr on ni bil u mene sm se hotla,že večkrat ubit,nardit samomor.. in pol je trajal tujk,de sm ga pozabla oz. prebolela šele takrat ko smo šli iz osnovne in ga nisem več vidla.. (hvalabogu) .. še nikol se mi pa ni nardil,de bi bil edn drug u mene,..ono res fejst.. tak ko sm bla jst u druge..sam enkrat u živleji se mi je pa nardil to,de je en drug biu u mene,sam on je bil ****,pa je usaki tadrugi to reku,..(vem,zdej bote rekl,de so glih oni lepi ponavad..sam on ni bil,kr je pač izjema..) whatever..) se neki cajta z njo pisu sms-je..pol pa je nehu.. midva pa tak nisva nč mela..kr jst nisem hotla,kr sm vedla kak je.. ?to se mi je nardil u 1.letniku Zdej sma se pa z enim spoznala,čist slučajno,kr je iz iste šole,in je pač enkrat tut on mogo bit gor u knižnci in neki pomagat?ni važn..bla bla.. no in tist smo mogl bit tamgor 2 ure.. pol sm ga pa jst popoudne dodala na fb-ji za prjatla..pa pol me je on še isti večer kliknu,pa sma se mal menla,pa fonske izmenjala.. pol zvečer sma se pa menla doug po telefoni.. no uglavnem stvar je taka..de je on že večkrat hotu,de grema sama kam skupi..pa sm jst mela vedno neke izgovore,pa vedn rekla ne.. enkrat sma se clo za urng zmenla pa sm jst pol čez 2-3urce mu napisala spet en izgovor zaka se nemorem dobit.. in je blo tak,de sma si pisala neki dni..pol pa me je 3dni ignoriral,pa mi ni na sms-je odgovarju..pol sma si spet pisala,spet ignoriru..in tak naprej.. skoz sam tak..zdej pa mu jst nč ne napišem,un pa tut ne.. In pr seb sovražim to,de me je..dobesedno strah (prosim spoštuj to besedo,kr sm si jo težk priznala..de pač neupam,in da vedno iščem neke bedne izgovore) raba bi se z njim dobila,z njim govorila,šla kam.. sam enostauno neupam it sama.. (ko on je napisu,de bi bla sama)..sej bi rekla kaki sošolki,če gre zram..sam to, (kokr jst vem) fantje sovražjo..pa tut men bi blo bed,če bi on prpelu npr. frenda zram.. sam sama pa tut neupam it..pa še to mi je bedn,ko nama teme zmanka (za govorit) .. jst tak nikol nevem ka bi govorila..pa un tam neki u tri dni naklada..pa govori,de nej jst kej povem.. pa nevem ka nej povem.. Prosim,če mi pomagate,ka nej nardim..kr men se bo tak utgal in bom znorela..če zdej neupam,pol tut pr naslednmu nebom,pa pol tut ne,pa pol,pa pol,.. to pomeni de bom forever samska,al ka..?? mogoče bom pa kirga spoznala ko bom stara šele 60let..u domu za ostarele.. Morm povedat,de se to men prvič dogaja..in sm stara..sm stara.. (bolš de nezvete) 16let.. Nehodim na zabave,žurke,partije (whatever).. kr neupam sama..drugi pa negrejo..nimam prjatlc,s katerimi bi lahka šla.. in ja seveda,tut če bi se ponudla priložnost..jst bi spet našla kak izgovor..kr me je strah it,nevem kak je.. NEZNAM PLESAT -.- in me je SRAM usake stvrai ko jo nardim,rečem.. Pa tut še to.. doma sanjarim kok sm z enim fantom,kok je use sproščeno,kul..kok se z nnjim normaln pogovrajam,poljubljam..a kaj ko u resnici neupam.. prau uno,sama seb že grem na jetre,ko si nč neupam.. mnde sm tak obsojena de bom samska forever,in da si nebom niti faking moža dobla.. evo konc.. hvala usem k ste prebral.. Hei ! Te čist razumem, sm (bla) ista kt si ti. Nezanimiva, dolgočasna, tiha, ne popularna, nesamozavestna,...Ampak ko sem nehala iskat negativne opazke o meni, sem našla kar veliko pozitivnih, in se takoj tud spremenila. Poglej, ne sekiraj se, če misliš da si nesamozavestna, nared se samozavestno, verjem u to, da si samozavestna, poskuši bit samozavestna. Lahko je rečt, teži naredit - vem, ampak vse ima svoj začetek in če ne boš začela, ne boš nikol taka kt si želiš da bi bla. Jst še zmeri nisem tolk samozavestna, kt si želim da bi bla, to pa zato, kr moreš delat na sebi počasi. Preveč pričakuješ od sebe naenkrat. Pričakuješ, da boš iz danes na jutri lepša, samozavestnejša, bolj glasna, bolj zanimiva, popularna. Prvo razmisli, kaj je zate lepota, samozavest, popularnost,...? Je lepota za tebe mogoče blond lasje, okrogel obraz, velike oči, športna postava ? Je za tebe mogoče samozavest to da si vse upaš, da vsem v obraz poveš kar te moti pri njih ? Je za tebe popularnost to, da si všeč vsakemu fantu na šoli in da te vsi poznajo ? Zame je lepota tisto kar prihaja od znotraj, lahko si najlepša, miss sveta, če nimaš pameti in srca, ne boš lepa za nikogar. Če boš kradla, al pa kej, ne boš lepa za nobenega. Tud ko si iščeš fanta, verjem da tist ta pravi, k te bo hotu za dalj časa al pa za vedno, ne bo gledu kaka si po zunanjosti, ampak mu bo bol pomembno, da si poštena, prijazna, vljudna, se znaš obnašati,...Samozavest zame ni nikol bla to, da si vsem upaš vse povedat v obraz. Samozavest je na nek način zame spoštovanje drugih in sebe, to je tista zdrava samozavest, ko si kdaj tud tiho, četud te kdo užali, pač moreš znat presodit, kdaj je bolje bit tiho, kdaj pa se je vredno borit in magar spret. Popularnost ni to, kar vidiš v filmih - on je super popularen, tako kot ona, spoznata se, zaljubita in sta srečna skupaj za vedno. Bi res morala poznat vse na šoli, z vsakim osebno prijateljevat ? Marsikdo ni tak kot se predstavlja, da je. Bolje met enega pravega prijatelja, ki ti bo vedno stal ob strani, kot pa 100 lažnih, ki ti bodo zarili nož v hrbet, takoj ko bo možno. Verjem mam tako izkušnjo in za nič ne svetu neb hotla bit popularna in poznat cele šole. S tem ni čist nč narobe, če maš doma zaupnico (mamo). Mama je najboljša zaupnica, kar jih obstaja. Nikol te ne bo prizadela, ker je tvoja mama, in jo najbol od vseh skrbi zate, nikol ti ne bo škodovala, vedno ti bo stala ob strani, vedno se lahko zaneseš nanjo, ima velik izkušenj,...Tud jst ssm bla ista kt ti, v ljubezni. Ampak so me leta, izkušnje in zrelost spremenile. Bla sm še bl nora kt ti, kaj vse bi bla prpravljena naredit za fanta, ki me še pogledau ni. Ampak s tem ko hočeš neki naredit al pa narediš za fanta, ki te še pogleda ne, al pa za takega ki te sicer pogleda, ampak veš da se norčuje, s tem sam po seb hodiš in sebe prizadaneš, tako zgubiš največ samozavesti, kr sebe nimaš dovolj rada, da bi ugotovila, da če te on nima rad, ga ne moreš prisilit da te bo imel rad (ne glede na to kaj boš naredla). Ne sprašuj kaj vse sm jst počela za tistga k mi je biu všeč in ne vpraš kaj vse bi še nardila zanj, in kaj sm dosegla na koncu ? Da sm bla vsak dan depresivna (no tolk hudo še ni blo, ampak bla pa sem na robu depresije), na konc sm se še rezat začela, če pa ne bi imela vsaj mal poguma, zaupanja sama vase, ne bi ostal sam pri rezanju. Aja pa še neki sm pozabla pri popularnosti in tistih stavkih, k sm jih napisala čist na začetku. Misliš, da tista ki je najbol popularna na šoli nima problemov, nikol ni nesrečna,...? Verjem, še več problemov ma k ti, še bol nesrečna je - to pa sam zato kr pričakuje, da zdej ko je popularna, bo pa vse tak ko si je ona zamislila, jo bodo vsi poznali, se bo družla z vsemi,...Ja, dobla pa bo nož u hrbet velik prej, kt ti, ki nisi popularna. To si še kar pametno naredla, da nisi hotla met kaj z njim, kr bi se tak sam norčeval. S tem, k sta se spoznala, si se dolgo pogovarjala po fonu, torej nisi tolk tiha, nezanimiva, kot misliš da si. Samo sebe še moreš prepričat v to, da si taka kot si, najlepša, da si najbol zanimiva oseba kar jih poznaš, da si najlepša oseba kar jih poznaš,...Ko sm jst spoznala tega fanta, s katerim sem že lep čas skupi, sem bla od začetka katastrofalna - ko zdej pogledam nazaj, mi ni jasno zakaj sem zdej čist drugačna in zakaj sem bla takrat taka kot sem bla. Moj se ni naveliču tega, da sm vedno našla nek izgovor da se nočem dobit z njim, ampak je čaku, in ko nisem več mogla brez tega, da bi ga vidla, bol spoznala, mogoč dala lupčka, sem mu sama napisala če se dobiva. Res da sm rabla za to velik časa, še več poguma, in tud on je bil zelo potrpežljiv in je čaku, kt da bi meu ves čas tega sveta na voljo. Naveliču se je, da te mora čakat, ampak če te hoče, ga bo slej kot prej minlo, verjemi. Če se želiš dobit z njim, se dobi z njim, ko boš pripravljena, če misliš, da se je naveliču čakat, mu razloži svoj strah in razlož da se bosta dobila ko boš pripravljena. Mogoče se mal tko sliši, ampak najbolš je povedat, tist kar misliš, če ne druga oseba ne ve pri čem sta in mogoče še celo misli, da si se izmikala, ker ti ni všeč in je šel na lov za drugo. Ne more vedet, kaj misliš, če mu ne poveš. Vem, lažje govorit, kot naredit. Ampak vsi smo moral vsaj enkrat skoz to, in verjamem da tud pri tebi ni to prvič al pa vsaj zadnič ne. Ne upaš, kr ne verjemaš vase, ne verjameš vase, ker moreš najprej spremenit razmišljanje o sebi, in se sprejet takšna kot si. Zakaj bi bla vsak dan ''depresivna'' ker nisi lepa, samozavestna, in se sekirala za brezveze. Naredi si lepo življenje, ne da pričakuješ da bo lepo samo po sebi. Sprejmi se takšna kot si, verjem da si lepa (ker si poštena, prijazna, vljudna, ker imaš lepe oči,...). No, komi 16 si stara, jst sm takrat bla še bl nora kot ti. Ko je men blo dovolj, da zarad tega, kr nimam frendov/frendic in zarad tega ne grem nikamor vn, sm šla sama vn (party) in se mal komu nasmehnila, sm že dobila nove ''frende/frendice''. To mi je dvignal samozavest, pa čeprou sam za en večer, sem se pač tist en večer počutla sproščeno, samozavestno. In pol sm tist, kar sm delala tist večer (se mal komu nasmehnila in že spoznala par ljudi) počela skoraj vsak dan - in izplačalo se je ! Prvi korak/začetek je najtežji, pol pa že nekak gre. Posnemaj koga, na primer tisto ki je med popularnimi v šoli, kako se ona obnaša do frendic, kako spoznava nove ljudi ? Sigurno ne s prepričanjem, da je nezanimiva, tiha, dolgočasna, ampak s prepričanjem, da je lepa, zanimiva, in da se jo splača spoznat, ker ma velik za povedat o sebi,...Saj ti ni treba kar plesat, če greš prvič/enkrat ven. Jst tud nisem že na začetku plesala, jst začnem plesat šele takrat, ko je plesišče polno (ker še nimam tolk poguma, da bi bla edina na plesišču, k bi jo gledal - tko ko pa vidim da je plesišče že polno, pa vem, da pol manj oči strmi sam vame, ker nisem edina na tem plesišču). Začneš po malo, in napreduješ vedno višje. Ne moreš pričakovat, da boš iz danes na jutri premaknila Mount Everest - počasi se daleč pride punca. Vzemi si za zgled hujšanje - več kg kot boš v enem tednu zgubila, prej jih boš nazaj pridobila in s tem tud velik več nesreče in obupa, če pa boš šla počasi, kg za kg, pa četud traja 1 leto, boš velik bolj srečna, ker bo tist ostalo in se spremenilo, ne pa vrnilo nazaj na začetek. Sanjarjenje je neki najbolšega, kar lahko delaš. Jst mam fanta in vsak dan sanjarim o istih stvareh kt ti. Včasih v mojih sanjarjenjih ni mojega fanta, in je nekdo drug, ampak to mojo zvezo z njim še polepša in popestri. Ne se preveč sekirat, punca, pred tabo je še vse življenje. Življenje še nikol ni blo postlano z rožicami, in se moreš pre***to borit, če hočeš kaj ustvarit v tem življenju, da ne omenjam, kolk se moreš še borit, da tist ne zgubiš. Življenje je težko, sam to še ne pomeni, da se je treba ob ta prvi težavi vrečt pod vlak. Počasi in z razumom se dlje pride. Preveč hitiš - prej si govorla o fantu, ki te ma zdej na ignoru, zdej pa že razmišljaš če boš ssploh dobla kdaj moža. Sprosti se, punca ! Najprej prijatelj, nato fant, potem še neki časa vmes, in šele nato mož. SAj si pa stara šele 16 let, in ne boš že jutri 30. Upam, da sem ti pomagala, lahk pa pišeš tud na zs prvo kot prvo, res ono ful hvala.. hvala sploh,de si si uzela cajt za prebrat, in pol tut za dougo odpisat..in pomagat.. tole si bom skupirala in večkrat prebrala,de bo še bol u mene pršl.. lahka ti rečem sam hvala.. kr ne najdem besed za ta lep sestauk.. preprosto in iskreno: hvala..res !! vem..sam mene je strah,de bom use zamudila,pa de mi bo pol žau..de nisem tedi uživala,ko sm bla mlada..kr ati je mel eno tako sodelavko,k se ni mogla "zdivjat" ko je bla mlada... pa je zdej čez 30 pa ji tok seka,de kr adijo.. tak ko bi bla 12 stara in cela prvič zalublena.. • MalaMaja3769
• Od: 26.9.2012
23.10.2012 20:18
Rada pomagam • nimamidej
23.10.2012 20:24
MalaMaja3769 pravi:Rada pomagam
nažalost nimam nobenga starejšiga brata,al pa sestro (sam mlajšo).. bratranci oa sestrične so pa že usi star čez 20-25.. mam enga enak starga ko jst,sam un pa še manj hoče it na zabave.. nimam sosedu,sam une,ko sm prej upisala,k so tut star čez 20.. :/ • 30stm
• Od: 31.10.2010
23.10.2012 23:07
sej vem da si se u tem svojem spisu al kako nej rečem izpovedala oz. z nami delila precej sam recmo k si rekla si nezanimiva in podobno...men se pa sploh ne zdi tko....na momente si dobre stvari napisala...sej vem da se sliš bedno da ti kle hvalm sestauk sam pač ja že neka malenkost (kokr so zabavni stavki čeprou se noro sliš) velik pove o človeku....kokr so že prej omenjal: vedno mej nasmeh na obrazu...ta precej znan stavk ki zdele ne bo točno napisan : z nasmehom polepšaš dan drugim (možno da je uporablen v kkšni reklami) kr drži a veš......bod nasmejana pa opazuj ljudi okol sebe in boš vidla da se bo tut njim pojavu nasmeh na obrazu (mogoče ne usm in ne vedno) in za to boš zaslužna ti..to pomen da maš v svetu bistveno večjo veljavo kokr mogoče mislš.....lej vem kako je k se počutš nevidno, se ne ceniš, mislš da nisi dost lepa in samozavestna da bi dubila fanta, sama mislm podobno in na žalost že celo življenje.....k se ti neka oseba preveč približa in se zapreš u svoj varn svet, jo zavračaš in ne psutiš da bi podrla to steno k si jo skoz življenje zgradila.....use mi je znano in zarad tega sm zamudila lepo priložnost......sam lej stara si 16 let....vrjem da ne zamujaš tok stvari....lej jst sm stara 17 let, prve dobre frende oz frendico sm dubla u srednji šoli, fanta še nism mela....za to precej krivim svoj izgled pa karakter....če seštejem kokrat sm se ga napila-lahko preštejem na prste ene roke....nism še dožvela prvega kissa kaj šele ostalo in zdi se mi da gre lajf mim mene in to brez mene.....čez pol leta bom mela 18-ko tko da res se ne sekirat ker pr 16-ih še nimaš fanta....mislm da sm jst na slabšem...kar se tiče tvoje samopodobe-lohk ti sam tok rečem (kokr so ti že prej) da je za velike spremembe potrebnoo tut vlik časa, jst sm rabla dve leti da sm dojela da svet ve da obstajam, da si ljudje lahko zapomnjo moje ima(4 črke proosim lpo • nimamidej
24.10.2012 18:19
30stm
maš zs.. |
|||||||||||||||||||||||
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.