Postavljanje mej v odnosu• MalaMaja3769
• Od: 26.9.2012
Postavljanje mej v odnosu
30.9.2012 13:51
Heii ! Upam, da se vam ne bo zdela zgodba predolga, res si ful želim kakšn nasvet al pa mnenje...Se vnaprej opravičujem če sem napisala kaj nerazumljivega in če sm kej slučajno dvakrat napisala,.. Ko sem ga spoznala, je biv kavalir, gentlemen, osvajalec pa pol, znau me je osvojit,mi spodnesu tla pod nogami predvsem z dejanji in tud z besedami, vedno mi je stal ob strani, postavu se je zame kjerkoli, kadarkoli in proti komurkoli...dan za dnem, pa je ta zgodba, ki je res taka kt bi blo v pravlci, zgubljala pomen. Nikol mu ni blo vseeno zame, poslušu me je ko sm mela kakšn problem, mi svetoval, potem pa čez neki časa, se je vse spremenilo. Ko sem omenila kakšn svoj problem, sem namesto tolažbe dobila očitke, da nisem edina, da nej bom hvaležna za to, kar sploh imam in da so na svetu še veliko hujše stvari kot pa moji mini problemčki...ok, mu dam prav, nisem edina, hvaležna sm za to, kar sploh imam, na svetu je marsikej hujšega, ampak glede na to, da je on MOJ FANT, bi lahko z mano tako tud ravnal - mal bl prijazno...včasih se res velik bolje počutm če ga ni ob meni, kt pa takrat ko je...ampak po neki trenutkih, pa ga tko ful pogrešam, da ne zdržim več brez njega... Na začetku se je držal nekih mej, jih spoštoval, spoštoval in cenu mene in najino zvezo, ki je takrat še mela pravi pomen...potem pa iz dneva v dan, je šlo vse sam še na slabše - zdej je vse kaj drugo kot pa kavalir, sploh me ne spoštuje več, zveza gre naprej brez kakšnih mej in nima več osnovnega pomena. Kolk 1000-krat sm že hotla končat najino zvezo, pa sm si vedno premislila - nisem mu tega omenjala, ampak morda je čutu, ker se je potem spremeniu in začeu ful lepo obnašat...tolk lepih stvari je naredu zame, tolk spominov mam od njega, zato ga ne bi mogla pustit, pa če je največji egoist na svetu...tolažim se s tem, da ima vsak napake, da za vsakim dežjem posije sonce, da ne morejo bit sam lepi trenutki,...Poleg tega, pa vem da mi ne bi blo vseeno zanj in bi si še morda kej nardila, če bi ga pustla al pa on mene... Na začetku sm najini zvezi in njemu še uspela postavljat meje in sem jih tud uspešno postavla, pa nisem rabla za to bit ne vem kolk odločna, z eno besedo mi je vse uspelo, potem pa vedno več kot sem mu dala - kar je normalno, sploh če to vračaš - vedno manj se je držal nekih mej, vedno manj me je spoštoval, cenu, prepričeval me je v nasprotno in na koncu tako tud naredu, da ne omenjam da za kakšne meje še slišati noče... spoznal me je zabavno in sproščeno, zato ne morem bit zdej neka resna in odločna, ko hočem najin odnos spet spremenit in postavt neke meje. Saj občasno še vedno postanem ful odločna, ga prepričujem pol ure če je treba, se za neki časa stvari spremenijo, potem pa spet dela vse po svoje... Neki časa, predvidevam, da dokler se ni naveličal, je marsikaj naredu zame, ko sem mu pa to začela vračat, je s tem prenehal in tega ni hotel in še zdej noče več počet, ne glede na to kolkokrat to jaz zanj naredim, poleg tega pa se še pritožuje, da on tega nikoli ne dobi. Več kot mu dam, manj me spoštuje in nič ne dobim nazaj - v bistvu mi je vseeno kolko dobim nazaj, ker nisem takšna, da bi neki zahtevala v zameno, zahtevam sam spoštovanje in to da me ceni, ker tolko ko sem pa zanj naredla, pa še za nikogar nisem. Vem, da je pogovor tisto, kar bi mi marsikdo svetoval, saj se pogovarjava, ampak najin pogovor, ni tisti pravi pogovor - tudi pogovor potrebuje meje, oziroma treba je postavit meje da se bova lahko sploh pogovorila. Čeprav sva oba bl taka shy, sva že tolk dolgo skupi, da mi ne bi blo problem se o čemerkoli z njim pogovarjat, ampak problem je, da se ne znava in ne moreva, ker, kot sem že prej omenila, dobim namesto nasveta, mnenja, od njega očitke, da nisem edina ki se ji to dogaja, itd... Marsikaj obljubi in to malokdaj naredi, če pa že naredi, pa naredi takrat ko to že sama naredim - ko sploh že smisla več nima, ker sem to itaq že sama naredla, in še takrat ko to naredi, naredi z največjim NEveseljem, kar sem jih kdaj vidla - se takoj opazi kdaj kej narediš z veseljem in kdaj ravno nasprotno. Prov zanima me kaj bo, ko bo tista iskrica med nama ugasnla, a ga bom še mela rada, al me bo minlo do njega. Ker privlačnost ki je bla na začetku, ni več tolk velka. Res je, da sem se prej zalubla v njegov karakter, kot pa videz (pa ne da bi biu nek sploh ne lep fant, ampak ful mi je blo pomembno mnenje frendic, zato mi ni mogu bit všeč, ker so frendice padale na starejše, mal lepše, jst pa sm zadovoljna že s povprečno lepoto, če bi temu lahko tako rekla). Ko se je začel njegov karakter spreminjat, je vsaj neki še ostalo, na kar sem bla totalno nora (se pravi videz - ker mi je biu iz dneva v dan bolj všeč), zdej pa mi že to ni več tolk privlačno kot včasih, da ne omenjam, da včasih ko me poljublja razmišljam o kom drugem in je užitek takoj dvakrat večji. Vem da to ni prav, a kaj naj, ko pa samo tako neskončno uživam z njim... ne vem kako bi to razložla, včasih je privlačnost med nama tok velka, da še sama ne vem zakaj je tko, spet drugič je pa skoraj ni...se točno vidi, kdaj so iskrice med nama tolk velke, da ne bi mogla zdržat drug brez drugega, še posebej ko se spreva, mi je pomembno, da takrat oba opaziva, da se mava rada, zato mu to med prepirom velikokrat pokažem ko ga primem za roko, poljubim in potem je spet vse kot prej... A ne bi mogla bit zveza enakopravna za oba, v kateri je pomembno, da partnerju zaupaš, ga ljubiš, spoštuješ, ceniš, mu nudiš podporo in ne očitke, dovoliš do kod lahko gre in kdaj je preveč (se pravi postaviš meje) ? Trenutno še lahko rečem, da neki od tega v najini zvezi pa le še funkcionira, a ne vem, če bo čez mesec, dva, tri še isto. Ne vem, kako mu naj postavim meje. Brez mej nama ne bo uspelo. Meje so zato, da spoštuješ partnerjevo odločitev, kaj ti dovoli in kaj je zanj že preveč. Kakšen pa bi bil svet, če ne bi bilo zakonov, predpisov (z drugo besedo mej) ? Vsi bi si preveč dovolili, nihče ne bi nikogar spoštoval, v družinah bi vladalo nasilje, nihče ne bi bil za nič kaznovan - tako življenje ne bi imelo smisla, kot ga tudi zveza nima brez mej. Težko pa je postavit meje, ko so te meje že prekoračene, zato bi res rada prebrala kakšen nasvet al pa mnenje od koga ki ima podobno izkušnjo • Jezbiciklom
• Od: 11.4.2012
Re: Postavljanje mej v odnosu
1.10.2012 18:13
saj bi ti svetoval človek, ampak je to too much texta, jaz pa sem taki fen branja pa knjig da poznam vsako knjigo ki sem jo mogo prebrati od nazadi do predzadne strani tam kjer je obnova • Jezbiciklom
• Od: 11.4.2012
Re: Postavljanje mej v odnosu
1.10.2012 18:28
ok zaj ko sem po mučnih 20 min to vse prebral ti bom nekaj povedo
prva napaka kaj si jo naredila je citiram 11 odstavek 4 vrstica "ampak ful mi je blo pomembno mnenje frendic" nikoli ampak res nikoli ne sprašuj svojih frendic kaj si mislijo o tipi ki ti je všeč al pa v podobnem smislu ker ti one nemorejo zagotoviti sreče v ljubezni oz. boš ti z njim ne one.... drugič pa zaj ko sta se navezala drug na drugega bo še huje če greta narazen ker bo vsakega od vaju bolelo tretjič pa mi2 z mojo se tudi kregama ker tam ko ni prepira ni ljubezni pravijo, tisti kaj pa pravijo da se nič ne kregajo pa lažejo al pa drug drugega varajo četrtič partnera si ne smeta postavlat mej ampak se dogovorita torej če hočeš nekam ti iti ga povabi zraven, ker če greš sama se ga lahko napiješ in ga ne vede prevaraš pa ne mi govoriti da si drugačna ker smo vsi isti.... še posebaj če hoče tvojo stanje negdo zlorabit petič če pa te fizično in verbalno zlorablja BREZ KAKŠNEGA koli razloga pa ti očitno nekaj prekriva oz. mu nisi več tako všeč jaz pa moja se sicer res skregama, ampak sma si maximalno za 15 min dobra in se dogovorima..... |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.