Pomagajte prosim!

LindaMisanto • Od: 26.9.2012 • Prispevkov: 4
Pomagajte prosim! 26.9.2012 17:45
Lani sem še imela v redu postavo, brez kakšnih maščob... Letos pa sem se začela rediti... No, kar hočem povedati je, če imate kakšno idejo, da bi shujšala, da ne bi dobila celulita in da se mi ne bi nabirale maščobe v trebuhu... Res, nočem postati debela, saj moja teža je v redu, samo skrbi me moja postava. V trebuh in stegna sem se v zadnjih petih mesecih malce zredila... In ugotovila sem, da če ne ukrepam, bom postala debela. Če imate kakšno idejo, kako se znebiti tega, prosim povejte, hvala. Aja še nekaj... Stara sem 13 let, vem da je to mal, ampak me pa vseeno skrbi. Sad
MalaMaja3769 • Od: 26.9.2012 • Prispevkov: 19
Re: Pomagajte prosim! 26.9.2012 21:06
LindaMisanto pravi:
Lani sem še imela v redu postavo, brez kakšnih maščob... Letos pa sem se začela rediti... No, kar hočem povedati je, če imate kakšno idejo, da bi shujšala, da ne bi dobila celulita in da se mi ne bi nabirale maščobe v trebuhu... Res, nočem postati debela, saj moja teža je v redu, samo skrbi me moja postava. V trebuh in stegna sem se v zadnjih petih mesecih malce zredila... In ugotovila sem, da če ne ukrepam, bom postala debela. Če imate kakšno idejo, kako se znebiti tega, prosim povejte, hvala. Aja še nekaj... Stara sem 13 let, vem da je to mal, ampak me pa vseeno skrbi. Sad

Jej na vsake 3-4 ure, jej sadje (a ne banan, še posebej odlične so hruške, ananas, lubenica,...), zelenjavo (še posebej odlična je zelena paprika, solata, paradižnik,...), ne jej kruha, izogibaj se mlečnih izdelkov (še posebej sirov), jej pa živila z veliko vsebnostjo beljakovin (ribe,...). Predvsem je bolj od tega kaj ješ pomembno koliko poješ in v kakšnem časovnem razponu. Ko hujšam, jem tudi čokolado, a jo omejim, in tudi telovadim, jem na vsake 3-4 ure, jem čisto malo, toliko da sem sita, in jem nizkokalorično hrano, na primer sadje. Upam, da boš imela dovolj motivacije, jaz je imam največ v zimskih mesecih, v poletnih pa najmajn. Ugotoviti moraš, kdaj so tisti dnevi, ko se boš držala shujševalnega načrta in začni takrat. Trudi se kolikor moreš, a ne daj od sebe vsega že prvi teden ali mesec. Kilograme si dolgo pridobivala in uspešno boš shujšala, če jih boš tudi počasi izgubljala in tudi za zdravje bo to manj škodljivo. Če si do zdaj bila navajena na neko hrano vsak dan npr. na čokolado, se ji ne odreči povsem, ker bo telo doživelo prevelik šok in boš dosegla ravno nasprotni učinek - nekaj časa se boš čokoladi izogibala, potem pa se je boš najedla še preveč. Ne priporočam ti, da se poslužuješ kakšnih diet, ker vsaj zame niso uspešne, določajo da ješ eno in isto hrano vsak dan, npr. 1 mesec, potem pa ko mine ta mesec dni in shujšaš, začneš jesti normalno tisto kar si jedla pred dieto in kilograme pridobiš nazaj, poleg tega, diete niso zdrave, zdravo je veliko obrokov (a ne preveč) na dan z malo hrane, in raznovrstno - drugačno hrano vsak dan. Ker ko se telo na neko hrano navadi (ker jo dobi vsak dan), jo bo potrebovalo še več in več, in potem boš to hrano jedla ves čas, tudi sredi noči če bo želja tako velika. Najboljše je, da se začneš ukvarjati z nekim športom (kolesarjenje, tek je super, plavanje je še boljše, lahko tudi tenis,... - karkoli, samo da se gibaš in preznojiš). Pred televizijo namesto običajnih prigrizkov (čips, čokolada) vzemi raje sadje (ananas, lubenico) in navadno vodo. Za večjo motivacijo razmišljaj, kako super boš videti, ko se boš znebila kilogramov, morda si za zgled vzameš katero hollywoodsko igralko.

Koliko kilogramov pa želiš izgubiti ? Želim ti uspešno hujšanje, da ne bi shujšala preveč (kar bi te pahnilo v zdravstvene težave - anoreksija, bulimija), ter da bi si zato vzela čas (ker dlje kot boš hujšala, uspešnejše boš shujšala). Pravijo, da je pravilno hujšanje tisto, pri katerem izgubiš največ 0,5 kg na teden. Sporoči kako ti je šlo. In še to. Piši dnevnik, ker se boš tako bolj držala načrta (npr. kdaj ješ, koliko poješ, kaj ješ, koliko kilogramov si izgubila,...).
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 0:23
^^ tole si zelo lepo napisala Very Happy ja, tako je pravilno.

so pa odveč skrbi da bi postala anoreksična (to se zgodi pri stradanju, kjer tudi mišice izgubljaš) Wink pri tje prehrani dobivaš vsa hranila ki jih potrebuješ, je zelo zdrava, tako da ni razloga za skrb Smile

samo ena stvar, da ti bo lažje vztrajat: kakšen dan si lahko tudi kaj dobrega privoščiš pa ni nujno da je glih najbolj zdravo. ampak malo, 1, največ 2 taka obroka na teden. da ne izgubiš volje (mnogi si zadajo hude diete, potem pa se ne morejo zadržat, še posebej ker ne prideš do idealne teže v par dneh, in se začnejo spet nažirat)

čeprav meni se pa zdi da je 0,5 kg na teden kr mal hitro. namreč pazit moraš da je masa ki gre dol maščoba, ne mišična masa. v kilah ni vse Wink zdravo hujšanje je bolj počasno, tudi da se organizem sproti navaja, na spremembe.
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 13:13
No... Hvala ampak saj kilogramov nimam preveč, imam jih ravno prav za svoja leta in višino... Skrbijo me moja stegna in trebuh... Da se ne bi zredila. Saj, hvala za predloge, bom jih poskusila čim prej. Wink
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 13:17
Če še bom imela kakšne druge težave, pa to je karkoli, bom napisala. Bom tudi vam poskusila pomagati, če se le da (če imate kakšne težave).
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 13:36
okoli trebuha in stegen se nazadnje izgubi maščoba (več kot jo je skupaj, bolj je čvrsta in dlje je treba da se bolj porazgubi) tako da ne obupaj prehitro. sčasoma se bo tudi tam začela zgubljati Wink
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 15:37
vedno k ma kdo težave s hujšanjem, težo ipd, ne komenteram ker itak vem da bo slovenc komenteru in bo najbol znou povedat Very Happy fuck me right? Very Happy
Re: Pomagajte prosim! 27.9.2012 21:50
ja, js se 1 leto intenzivno s telovadbo ukvarjam pa vem kako telo deluje pa kako je treba skrbet Very Happy
vem pa tud kako se NE hujša in to je najbl važn.. včasih ko gledam kake trapaste nasvete za hujšanje (beri hiranje) se kr za glavo primem.. čist brez logike in zdrave pameti..

malamaja tud deluje da se je zelo dobr pozanimala o tem Smile in to je najbolj nujna stvar pr hujšanju - prave info.

linda, še neki. na kile se ni velik za zanašat. so recimo punce ki imajo idealno težo, ampak je samo špeh brez mišic. in so punce, ki imajo kile da bi mislil da so debele ko bi slišal, pa imajo popolno telo.
večina jih hujša tko da shira in zgubi mišično maso. kar je velik kil. ampak s tem je samo še slabše. ravno zato hitro hujšanje oz. hiranje ni dobro.
samo za info Wink

evica, a sm tebe že uprašu kok si stara? Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.