nujno

LivingG • Od: 15.9.2012 • Prispevkov: 1
nujno 15.9.2012 17:13
Hej.

Že dobro leto imam probleme z depresijo, z vmesnimi boljšimi obdobji. Razmišljal sem o obisku pri psihologu ampak so čakalne vrste baje precej dolge. Za moje stanje ne ve, razen najboljšega prijatelja nihče. Zanima me ali lahko pri osebnem zdravniku dobiš kakšna zdravila proti stresu, antidepresive,..? Pa, a je to lahko anonimno, če si že polnoleten?

Hvala za vsak odgovor Smile
la-joie • Od: 26.4.2009 • Prispevkov: 119
Re: nujno 15.9.2012 18:59
Zdravnik je seveda zavezan, da bo pacientove podatke zadržal zase. Osebni zdravnik te lahko napoti k psihiatru, ta pa ti (po potrebi) napiše zdravila. Psihologi so za take stvari kot je bipolarna motnja (vsaj tako sem te razumela) bolj blažev žegen. Velja pa razmisliti tudi o raznih knjigah na to temo, priročnikih za osebni razvoj, samopodobo, ukvarjanje s športom je tudi super (sprošča hormone sreče). Predvsem pa bi ti verjetno koristilo, če bi se o tem še s kom pogovarjal! Take težave niso več neznanka in tabu, verjetno bi ti bilo precej lažje, če bi lahko to dal ven iz sebe. Vso srečo! Smile
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: nujno 15.9.2012 18:59
anonimno ni, je pa diskretno. zdravnik ne sme nobenmu povedat za probleme drugih.

mogoče kej veš kaj bi lahko bil vir tega problema? kakšna sprememba na boljše lahko precej pomaga Smile jaz sem bil tudi mal na tleh kakšno leto nazaj, ampak sem začel redno telovadit zdaj se počutim super Razz

precej boljše je da konkretno izboljšaš življenje kot pa da samo vzameš tablet. boljše volje boš že, ampak to je pa tudi vse. bolj se splača vzet stvari v roke in naredit red Wink

lp pa srečno Smile
sarkizeME • Od: 22.10.2010 • Prispevkov: 110
Re: nujno 18.9.2012 15:28
k zdravnici pejt in povej težave.. Pošle te nj k psihiatru in psihologu... in ne niso dolge vrste pr psihologu k moj bratranc hod vsak pondelk tm.. nben nebo zvedu težav če neboš ti tk hotla.. morš pa psihologa na to opzprit k bi lahka blo verjetno d bi se o tem pogovoriu s tvojimi starši.. in ja dobila boš antidepresive sam za to morš it pa psihiatru k psiholog ti jih ne napiše

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.