Spletna stran

androjst • Od: 6.6.2010 • Prispevkov: 29
Spletna stran 10.9.2012 20:53
No mene pa zanima, kakšna spletna stran vam manjka/si jo želite.
V šoli bomo pač naredil šolsko spletno stran in jaz želim, da bi bila le ta uporabna.
Kakaršna koli pa še tako neumna ideja je dobrodošla Smile
Napišite:
o čem bi bila spletna stran
zakaj in na kakšen način naj bo narejena.
best • Od: 21.6.2012 • Prispevkov: 86
Re: Spletna stran 11.9.2012 15:08
Mi lahko poveš v kerem programu boste delali.
Hja jast še nism v 9 klasu pa sm že naredu spletno stran tko k mi je blo mal dc. Mev sm pa adobedreameweavr
Re: Spletna stran 11.9.2012 15:24
Delamo baje v enem zalo starem programu, drugče pa imaš veliko lekcij na to temo: [povezava]

Sedaj pa predloge. PROSIm Embarassed Embarassed Embarassed
Re: Spletna stran 11.9.2012 15:28
Točno po teh lekcijah sem jaz naredil spletno stran.

Drgač pa za temo ti predlagam da se lotš delat vice.
Re: Spletna stran 11.9.2012 15:59
Že obstaja Sad
[povezava]
Tu je veliko (skoraj vsi) vici, kar jih poznam Sad
Re: Spletna stran 11.9.2012 16:25
Nima veze če že obstaja. veš koliko strani je narejenig glede vico. Ti si nardiš dizajn in pol sam limaš gor vice.
Re: Spletna stran 11.9.2012 16:30
problem je, da mora biti "uporabna in inovativna" spletna stran
Re: Spletna stran 11.9.2012 17:00
Uporabna bo saj bojo lahko brali vice inovativna je pa tvoja stvar kakšen dizajn boš naredil in kako boš oblikoval stran. Saj zdi se mi da je tako.
Ti pa ne priporčam da se lotiš kakšnih iger dajati na stran saj je veliko problemov z nalaganjem na strežnik.
Re: Spletna stran 11.9.2012 17:06
Jah no vicev nebo no.
Mora biti tako ena "zaresna" tema, pa da se lahko na dolgo razpišeš ...
Re: Spletna stran 11.9.2012 17:07
napišeš kaj o svojem kraju narediš še kakšno slikco....
Re: Spletna stran 11.9.2012 17:19
Imamo "izjemno" spletno stran o našem kraju že narejeno ...
Re: Spletna stran 11.9.2012 17:21
Jo lahko vidim? Hja mhm bom malo pomislil kaj bi še lahko...
makaveli • Od: 3.8.2012 • Prispevkov: 49
Re: Spletna stran 11.9.2012 18:43
za vadt pa za probo je fajn narest v kkšnm weebly-ju al pa na webs.com kjer sam z miško vlečš stvari.
če si pa že tak pro pa se ti da delat mal bl zapletene stvari, k se jih men ne da, nared čist izi spletno stran za izmenjavo datotek (torrent) datotek in maš free tracker.
to boš meu takoj dost folka gro, pol pa počas širš.
to je sam ideja, drgač tega ne priporočam zarad nekaterih novih zakonov
krohop • Od: 25.2.2012 • Prispevkov: 35
Re: Spletna stran 12.9.2012 22:13
Hja... Tem je ogromno, ampak postavit spletno stran ni tako preprosto kot se sliši. Zanima me koliko izkušenj in znanja imaš z postavljanjem spletnih strani, baz, kodiranjem, itd.

Predizpostavljam, da si osnovnošolec in tvoja stran bo narejena v adobe dreamweaverju, kar pomeni, da gre za predvsem dizajniranje spletne strani s pomočjo tabel, dodajanje slik, besedila in linkanje.

Moj nasvet je, da opustiš idejo o "uporabni" spletni strani, ker za dobro spletno stranjo stoji dober načrt, odličen dizajn, podatkovna baza, kodiran sistem, učinkovit strežnik in še. Priporočam ti, da ustvariš spletno stran o tvojem najljubšem klubu, o idolu, o temi za katero boš našel ogromno slik in besedila, osredotočiš pa se predvsem na izgled spletne strani. Dobrih dizajnerjev nikoli ne zmanjka. Igraj se z vključevanjem raznih bannerjev, sestavi spletno stran katere izgled bo baziral na slikah (ne rabiš pretiravat), slikovne menije, gumbi,...

Naredi nekaj tematsko enostavnega in se naslednje ure ukvarjaj z urejanjem. Spoznaj jezik HTML, vključuj css,... Adobe dreamweaver je močno orodje, ki ti ponuja vizualno urejanje, kot tudi kodiranje. Sam najraje postavljam strani na podlagi kodiranje in ne vizualnega urejanja, ker mi ta nudi večji razpon dizajninga.S tem ukvarjam že lep čas in izkušnje delajo svoje, tako na področju dizajninga, kot tudi kodiranja sistemov za spletno stranjo, postavitvijo podatkovnih baz,...

Ne kompliciraj z vsebino, naj bo preprosta in zato raje preostali čas posveti izgledu. Seveda se lahko kadarkol obrneš po pomoč tukaj na eetaqu.

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.