Kontaktne leče

Pačupa • Od: 7.5.2010 • Prispevkov: 616
Kontaktne leče 30.8.2010 19:04
pač že eno do dve leti mam očala in danes sem bil na pregledu pri okolistu za nova očala (dioptrija se mi je malo pobolšala) in pač okolist mi je predlagal tudi leče in zdaj nevem ali bi ostal na očalih al šo na leče (rajši bi šel na leče) No in zdaj me zanima pač če lahko povete mal mnenje o lečah pa kak se oporablja pa tipi leč pa take stvari

PLZ
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 19:19
Jaz mam leče kako leto pa so mi res ful vrei, sicer jih mam tut zarad tega ker sn plesalka pa bi me očala motla. Če hočeš maš tut lahk barvne leče, lahk pa maš prozorne. Drugač stanejo približno okrog 30€, vsaj moje so tolko, pa trije komadi so not. Tut v bazenu jih lahko maš, sicer se lahk zgodi da ti ven padejo, ampak to je zlo zlo malo možno. Maš pa dnevne leče, tednske, dvo tednske, mesečne, letne.. Meni jih ni težko dat ven pa not, vbistvu kak za koga, jaz sem se to takoj naučila, tak da mi res ni bil problem, itak če vzameš mehke leče ni problema ker so ko neka gumica al kak naj to opišem. Splača se Wink
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 19:24
kak pa je z čiščenjem pa tam kaj se ne pozna prstni odtis ko si jih daš gor?
Pa kere izmet leč se mi splača met (tedenske, dvotedenske... ?)

P.S. mislim si kupiti mehke ker ljudje pravijo da trde niso vreji =)
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 19:31
js jih mam in negrem več nikol na očala.trikrat bol praktično.mam mehke enomesečne in so res supr...kr pozabm d jih mam.in ne,ne poznajo se odtisi,js sm jih enkrt ponesreč zapacala z eyelinerjem pa se ni nč poznalu...tko d kr pejt na leče ((:
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 19:42
Pačupa pravi:
kak pa je z čiščenjem pa tam kaj se ne pozna prstni odtis ko si jih daš gor?
Pa kere izmet leč se mi splača met (tedenske, dvotedenske... ?)

P.S. mislim si kupiti mehke ker ljudje pravijo da trde niso vreji =)

čeprav nimam leč ti lahko povem da leče ko jih daš gor na prst pa da si jih pol daš notri v oko gori pač nea boš meu prstnega odtisa tak da zarai tega se nea rabiš sekirat
drugače pa kukr vem jih čistiš tak da redno menjaš ono tekočino notri v tisti škatlici ko maš leče

p.s.: pa ne da trde leče niso vreii samo so res fuul maajhne ... tak da je res bolše da maš mehke
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 20:28
kje pa se leče kupi pa to ?
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 20:34
no js mam tut že kšn let leče..predusm zrd športa pa še učal fuul nemaram nost..in mi je res 100x bol k očala..js mam pač 2-tedenske k mi jih je tut okulist pripročou..za not pa vn dajat res ni problema..men so na pregledu pokazal in pol sm še sama probala parkat in se res hitro navadišXD pač čistiš ih tko da usakič k jih daš po uporabi u posodico zamenaš tekočino in to je to. Js se z lečam tut kopam in use pa mi še nikol ni vn padla..zlo težko da ti sam se pa loh zgudi Men so rekl d je dobr če jih nosš najveš 10ur na dan sam js ih skor vedno dl..je pa dobr če maš kšn dan u tednu gor učala d se oko mal spočije.No uglavnm js sm fuul zadovolna z nimi in tut bolš vidm z lečam kt z očali..tko da ti priporočam Wink
Re: Kontaktne leče 30.8.2010 22:07
Ok hvala vsem ^^

P.S. Jutri grem k okolisti pa mu rečem za leče al kaj mislim je treba še naredit kakšen dodaten pregled ? Cool
Re: Kontaktne leče 31.8.2010 10:29
men so zmerl še tist pritisk al kaj ti zmerjo tm not v učku,pol so mi dal pa leče not in sm šla za ene 15 min u čakalnco d sm vidla če se dobr počutm.pol sm šla pa plačat pa u eno drugo sobo d so mi pokazal kko si jih vn uzamm in sm tm use še enkrt sama probala,dal so mi navodila in to je to.
Re: Kontaktne leče 31.8.2010 10:41
ok hvala
Re: Kontaktne leče 9.9.2010 9:34
če bo komu kj nucal
[povezava]
Re: Kontaktne leče 13.9.2010 18:30
No zdaj sem dobo pač 14 dnevne ''poskusne˝ leče in me pač zanima kak zdaj mislim ste jih vi že redno nosili ali samo tak doma za kak teden pa te komaj pa vas je kaj peklo mislim bol malo (mene malo peče pa sem si leče ven vzel pa me še vedno - očitno mi je malo razdražlo ko mi je not devo xD )
No pa kak je blo težko sprva ko ste si not pa ven davali pa to ?

L.P.
Re: Kontaktne leče 13.9.2010 19:30
Da nazačetku si jih malo "narobe" noter daješ in s tem razdražiš uč. Jaz sem se dokaj hitro navadil na njih in sedaj mi je veliko boljše(sploh pri športu, ker košarke nisem igral z učali in sem slabše videl, sedaj mi je pa supre Smile).
Drugače pa kakor pošslušam ljudi-> mehke: ko se jih enkrat navadiš se super. Ne padajo tako hitr ven in podobno. Pol trde: veliko lažje se jih da notr, ampak so manj obstojne. Trde: najlažje si jih daješ notrer/vn, ampak hitreje pade ven in v uču se zelo opazi. Okolist mi pa je svetoval mesečne.
Tako, da moje mnenje vstrajaj pri lečah. Nekaj časa po tem ko te neha oko peči/srbeti probaj ponovno in hmalo se jih boš navadil(upajmo, ker nekateri leč resnično ne prenašajo saj jih oko sprejme kot tujek).
LP
Re: Kontaktne leče 13.9.2010 19:37
em aja kaka posebna tehnika kak not dat ker mi doktor ni glih dosti povedo xD
Re: Kontaktne leče 13.9.2010 20:44
Ne nč posebnga. Kokr teb leži, da ne razražiš uča. Na začetku sem imel tudi sam probleme sploh če mi ni ratalo v 1. dati leče v uč potem sem si razdražil uč.
brezka • Od: 16.12.2010 • Prispevkov: 13
Re: Kontaktne leče 16.8.2012 16:57
Pačupa pravi:
No zdaj sem dobo pač 14 dnevne ''poskusne˝ leče in me pač zanima kak zdaj mislim ste jih vi že redno nosili ali samo tak doma za kak teden pa te komaj pa vas je kaj peklo mislim bol malo (mene malo peče pa sem si leče ven vzel pa me še vedno - očitno mi je malo razdražlo ko mi je not devo xD )
No pa kak je blo težko sprva ko ste si not pa ven davali pa to ?

L.P.

Zdaj nekako tako je, leče nosim nekako toliko časa, dok ne začno motit, žulit. Če uporabljaš leče bolja malo, 1x do 2x tedensko, potem so bolj priporočljive dnevne kontaktne leče.

Sam vseeno nosim 14 dnevne in po dveh mesecih še nič ne motijo, ko jih nosim. Nosim jih tam 10x na mesec po nekaj ur. Za čiščenje pa rabim peroksidni sistem, ker je boljši za leče, ki so odprte dlje kot za kolkor so namenjene.

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.