ZOBJE, NUJNO!

alvininvevericki • Od: 26.5.2011 • Prispevkov: 38
ZOBJE, NUJNO! 6.8.2012 12:56
stara sm 13 let in mam že vse zobe stalne. ampk problem je da se mi MIGAJO! :S mislm tko mal ampk dost da se vid
od česa mislte da je to? kako si naj pomagam? mi bojo izpadli? :'(
nancy • Od: 27.4.2010 • Prispevkov: 87
Re: ZOBJE, NUJNO! 6.8.2012 12:59
Morda je čas da obiščeš zobarja Wink
Re: ZOBJE, NUJNO! 6.8.2012 13:02
nancy pravi:
Morda je čas da obiščeš zobarja Wink

bla sm kake 3 mesce nazaj ampk je blo tut takrat isto. zobar nč opazu. reku je da je use uredu
oflove • Od: 28.10.2011 • Prispevkov: 12
Re: ZOBJE, NUJNO! 7.8.2012 10:10
to se ponavadi dogaja če maš vnete dlesni.. men se tut spodnji zob maje, pa še kr sm mela zaj aparat si odspodi nism mogla vredu pozdravit vnete dlesni, ampak najbolš da si kupiš še pravo ščetko,pa pač masiraš, res najmanj 3x na dan.. pa ne ful, čist nežno si masiraj dlesen, da se ti s tem utrdi, drgač boš pol škrbasta Very Happy pa pazi kak ješ.. ne tej nek trdega, al pa jabouko pa breskeve pa to si reži na koščke Smile)
Re: ZOBJE, NUJNO! 7.8.2012 18:03
oflove pravi:
to se ponavadi dogaja če maš vnete dlesni.. men se tut spodnji zob maje, pa še kr sm mela zaj aparat si odspodi nism mogla vredu pozdravit vnete dlesni, ampak najbolš da si kupiš še pravo ščetko,pa pač masiraš, res najmanj 3x na dan.. pa ne ful, čist nežno si masiraj dlesen, da se ti s tem utrdi, drgač boš pol škrbasta Very Happy pa pazi kak ješ.. ne tej nek trdega, al pa jabouko pa breskeve pa to si reži na koščke Smile)

mam navadno ščetko od aquafresh pa na baterije od oral-b- s kero je bolš?
sj to če jem skušam bol mehke jest haha, pa ful čigumije žvečm- a to kej upliva?
u kok časa se bo pa to pol pozdravl? :c res nimam pojma o tem haha
tut js mam aparat unga k se deva vn pa not- ni mi ga treba več nost sam ga še učasih da bi mela še lepše zobe. ampak me je strah nost da se nebi zobi še bol razmajal, kr ko ga dam vn mam filing k da mi bojo usi zobi vn izpadl resno :c
in res hvala za nasvete Smile*
Oli • Od: 16.3.2012 • Prispevkov: 1
scetke 7.8.2012 18:34
kakor sm jaz slisala vedno priporocajo navadne scetke ne une na baterijo.
pa priporocam,da cim manj zvecis cigumije,ker ti lahko plombe ven padejo.sem na lastni kozi izkusla. pa tut ce velik zvecis ratas zivcen Confused
Re: ZOBJE, NUJNO! 7.8.2012 18:52
alvininvevericki pravi:
oflove pravi:

mam navadno ščetko od aquafresh pa na baterije od oral-b- s kero je bolš?
sj to če jem skušam bol mehke jest haha, pa ful čigumije žvečm- a to kej upliva?
u kok časa se bo pa to pol pozdravl? :c res nimam pojma o tem haha
tut js mam aparat unga k se deva vn pa not- ni mi ga treba več nost sam ga še učasih da bi mela še lepše zobe. ampak me je strah nost da se nebi zobi še bol razmajal, kr ko ga dam vn mam filing k da mi bojo usi zobi vn izpadl resno :c
in res hvala za nasvete Smile*

js mam ono ščetko curaprox al neka takega, nevem kolk ma ščetin, ampak najbolš je ona mehka ko ma največ ščetin al neka takega.. men se spodn zob maje zarad aparata tut ja.. men je rekla zobozdravnica da to se neda neki popravit, ampak pač res si moreš masirat dlesen, kr drgač ti bojo res vsi vn popadali.. jah, za čigumije nevem, ko js jih tut velik žvečim, sam tole nima vpliva na majanje zob, sam bol za plombe. nevem.. men je rekla včeri zobozdravnica da je to normalno ko maš aparat, kr se pač zobje pomikajo itd. sam da dlesen si lahk utrdiš sam z masiranje, z ničemer frugim, tk da ja .. Smile
minca123 • Od: 3.5.2011 • Prispevkov: 8
Re: ZOBJE, NUJNO! 7.8.2012 20:31
ah nč ne skrb>..sej nemorjo bit zobje zabetonirani v ustih Wink...pritrjeni so s živčnimi končiči, kar pomenio da se lahko malo zamajejo, seveda če jih ti s prstom...pomisl tkole:
ka žvečeš se ti zobje morjo MAL premikat oz. majat zato da ne ustvari hrana oz. žvečenje prevelikega pritiska...
brez skrbi bod tro se usakmu maje....sam zej pazi če se ti čist mal maje pol je kul...če se ti pa tko velik pol pa :S
Re: ZOBJE, NUJNO! 9.8.2012 13:09
no zj si maseram z navadno ščetko pa so mi dlesni rdeče ratale :c a to pomen da se utrjujejo, al..? Smile
Re: ZOBJE, NUJNO! 9.8.2012 21:56
alvininvevericki pravi:
no zj si maseram z navadno ščetko pa so mi dlesni rdeče ratale :c a to pomen da se utrjujejo, al..? Smile

hahah nevem.. :S sama mam isto.. vem sam a ne ful močno. rahlo!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.