Mi kdo pomaga?• srnica
• Od: 11.7.2012
Mi kdo pomaga?
11.7.2012 18:16
Živjo,
sem 16 letna punca, velika sem 171 cm imam pa kr veliko odvečne teže, namreč tehtam kar 94 kilogramov, prejšno poletje sem iz 102 prišla na 94, zdajšno pa bi rada prišla vsak do 85, kasneeje pa bom vstrajala do 70... Vem, da tega ne bom mogla narediti kar tak z enim mahom, ampak naredila bom vse, samo da shujšam, ker nočem več biti ena grda neprivlačna krava, ki je nihče ne mara, zelo bom hvaležna če mi kdo odgovori in ne reče, da je tema že odprta,ker mislim, da ima vsak svoje težave, ne jem več sladkarij, jem čimmanj kruha in krompirja, kaj še naj storim? Ima kdo mogoče kakšen jedilnik, načrt hujšanja ali karkoli? Večkrat bi se lahko šla s prijatelji kopati ampak me je SRAM, SRAMUJEM SE SAMA SEBE, srce me boli, ko mi je v trgovinah veliko stvari premalo in res vas prosim za pomoč....... Kako naj shujšam vsaj par kilc do morja, in kako naj spremenim svoj slog živlenja da pridem do željenih 70?????? 2. po hrbtu in ramenu imam zelo veliko mozoljem, kako se jih naj znebim, ker res bi rada oblekla majčke brez rokavov, in tudi kopalke... Že v naprej vsem hvala! • la-joie
• Od: 26.4.2009
Re: Mi kdo pomaga?
11.7.2012 20:54
Poglej, osnovna zadeva pri hujšanju je zelo preprosta. Pokuriti moraš več kalorij, kot jih porabiš. Ne rabiš nobenih posebnih jedilnikov, diet in načrtov prehrane. Črtaš sladkarije, bel kruh, bele testenine, mastno meso, hrenovke, klobasice, vse pijače razen vode (kokakola, sokovi - odpade) ter začneš telo hranit s tem kar potrebuje. Pet manjših obrokov na dan, začenši z zajtrkom. Lahko ješ polnozrnat, ržen, pirin kruh, ajdove in pirine testenine, neoluščen riž. Pij veliko vode! Tudi pravi čaj, nesladkano kavo. Sadje je najbolje jesti na prazen želodec, zvečer pa ne pretiravat z ogljikovimi hidrati, raje beljakovine z malo (dobrih) maščob. Če si zdaj navajena jest razne prigrizke jih nadomesti z mandlji in drugimi oreščki, rozinami, sadjem. Ob kosilu pojej najprej veliko porcijo solate - te nasiti z malo kalorijami in poješ ostalega manj. Predvsem moraš biti zmerna, pomembno je da se ne nažiraš - ne se pa stradat. Zmerno je najboljše pravilo. Zdaj pride pa nekoliko težji del... telovadba. Brez muje se še čevelj ne obuje in shujša se pač z gibanjem. Ne rabiš nič drugega kot ene teniske, pa začni tečt. Najprej minuto, dve, kolikor pač zmoreš, nato hodiš, pa spet tečeš kolikor lahko. Vsak drugi dan 20minut - pol ure in vedno bo šlo lažje. Lahko poskusiš tudi s trebušnjaki, skleci, počepi in ostalimi vajami ki krepijo mišice, saj enaka količina mišic pokuri mnogo več energije kot maščoba. Vso srečo.
• srnica
11.7.2012 20:58
O hvala ti res, ali imaš mogoče kak jedilnik ali kaj takega oz. če veš za kako tako dieto? • LonelyGirl
• Od: 24.3.2010
11.7.2012 21:54
[link]
tu maš link in ta dieta res ful pomaga...jas sem u 3 dneh 3kg shujšala..sicer se je nisem točno držala zato..drugače pa tale dieta,počasen tek&pitje veliko vode pa boš pršla na željeno težžo...sam ne pretiravat ker je lahko tudi nevarno če bi začela to dieto prekomerno uporabljat.. Good luck _________________ LonelyGirl xD • srnica
11.7.2012 22:07
Hvala, sam a se ne potem ko nehaš jest po tem zrediš nazaj?
• labodcek
• Od: 1.2.2012
11.7.2012 22:26
Hvala za to dieto.. me zanima js bi rad v 2ih mesecih shujšal na 80 kg in namrečno js mam 108kg visok pa 175 in me zanimaa plis, če js upoštevam to dieto plus počasen tek( kar si rekla) in pitje velko vode in prišel na željeno 80 kg ali 85kg??? pliiiiz :/ aja ps. kakor pišejo: Ne mešajte med seboj in ne nadomeščajte nobenega živila v zgornjem jedilniku. pomeni da ne smem npr. jajca in prepečenec skupaj jem ali sam jajce in kasneje jem prepečenec? in ne smem jesti kakor hočem lih na hladilniku??? najlepša hvala :*
• la-joie
12.7.2012 7:56
To je dieta, ki jo imajo srčni bolniki pred operacijami in nikakor ni namenjena dolgotrajnemu hujšanju! Z njo izgubiš kvečjemu mišično maso, ne pa maščobe. Primerna je, če se recimo zaradi stresa pred npr. maturancem, poroko zrediš in moreš na hitro dat par kilc dol. Za 10+ kilogramov pa odpade, ker naredi samo škodo. Na hitro shujšaš, ko pa začneš normalno jest se hitro zrediš nazaj, ponavadi celo za več kot si shujšal.
Lej, ni nobene čarovnije nobene super formule ki bi delovala za vse. Zdravo in manj jest, pa velik gibanja. To je edina skrivnost. Ne rabiš nobene posebne diete, lahko ti pa napišem kakšen predlog. Zajtrk: Ovsena kaša z banano in rozinami, banana in pest mandljev, polnozrnat kruh z medom, polnozrnat kruh z nemastnimi puranjimi prsi ali tuno v lasnem soku ali jajca (+poljubna surova zelenjava), navaden jogurt in sadje, kdaj lahko tudi samo sadje, polenta in mleko... Izogibaš se sladkanim industrijskim sadnim jogurtom (to da so light ne pomaga), adijo nutela, maslo in sladkane marmelade, lahko pa kakšen namaz z manj mastno skuto. Pred zajtrkom spiješ kozarec vode, vmes pa lahko nesladkan čaj ali kavo. Za malico je najbolje, da si privoščiš kakšno jabolko, banano ali pest študentske hrane (oreščki, rozine, brusnice). Kosilo: velik krožnik zelenjavne juhe (ne kake mastne goveje) in velika skleda solate, potem pa kar pač imaš za kosilo. Čim manj "pohanja", raje meso na žaru, čim manj mastnega mesa, veliko zelenjave (bučke, korenček, paprika, take stvari ki se jih na kitro popraži) ali cvetača, brokoli, zelje, repa, blitva, špinača... če ješ testenine naj bodo polnozrnate, pirine ali ajdove, lahko jih pripraviš v zalenjavni omaki s tuno, piščancem, v paradižnikovi... Vredu je tudi rižota z neoluščenim rižem - z zelenjavo in poljubim mesom. Čim večkrat jej ribe! Priloga je lahko tudi krompir, samo pazi da ga ne poješ cel krožnik ampak par žlic, toliko, da je. Za večerjo pa odvisno, kako si navajen. Lahko izbereš kaj podobnega kot za zajtrk, ali za večerjo. Pomembno je tudi, da kalorij ne piješ. Adijo kokakola, fanta, ledeni čaj, sokovi in nasploh vse pijače, ki niso voda. Izjema je sveže doma iztisnjen sok. Če si zdaj navajen pit veliko tega, ti bo že to pomagalo shujšat. Gibat se je pa res treba, vsak drug dan, kolikor zmoreš. Lahko tudi hodiš na kak bližnji hrib, ni treba vedno samo tečt. To pa kolikor zmoreš, par minut teka - par minut hoje. Se je treba pa zavezat in vstrajat, če hočeš enkrat za vselej spravit to maščobo stran. Ubistvu moreš spremenit način življenja. • LonelyGirl
12.7.2012 9:40
Saj ja s to dieto je treba pazit..ker..sama sem imela enake probleme in sem napisala da samo dieta ne bo dovolj ker če hujšaš samo z dieto se lahko zgodi da boš izgubljala mišiče in ne maščob...v glaunem priporočljivi so trebušnjaki,tek,...
hujšaš lahko največ 3 dni in potem imaš nekaj časa premor (3-4dni) in to ponoviš največ 3x da se ti telo navadi nazaj...če hočeš s to dieto potem hujšat še dalje pa se ti pojavijo slabosti..no vsaj meni so se...tko da s to dieto je začet ful dobro za naprej pa nwm... [link] najbolje da si pogledaš link pol pa malo poglej katera bi ti najbolj ustrezala...pa tut na google lahko vpišeš dieta z lubenico ki tut ful pomaga(če jo imaš rada seveda Kar pa se tiče diete kemičnega razkroja je varna..samo pretiravat ne smež z njo in ob njej redno vadit pa bo _________________ LonelyGirl xD • LonelyGirl
12.7.2012 9:49
labodcek
s to dieto bi se dala ja...samo..nwm če bi lahko v 2 mesecih iz 108 na 80 pršu sam z dieto ker moreš imet vmes premore in to...tko da če maš možnost zraun vključi se kakšen fitnes al kaj takega(tekač,dvigovanje uteži,trebušnjaki,kolo,..) ker boš s tem poskrbeu še za lepo postavo(mišice itd.) Drugače pa pol puskusi še kakšno dieto pa boš vidu... Sam ko boš pršu na željeno težo ne zavrzi vsega in začni nezdravo živet ipd...ker se boš zrediu nazaj in se tvoj trut ne bo izplačau..pol se lahko vpišeš k nogometu,košarki,..v glaunem nekemu športu...ker sem js naredla to bedarijo in vrjemi...ni fajn s5 vse znova začet..tko da pol samo nadaljuj in stopnjuj.. Good luck! _________________ LonelyGirl xD • brikca
• Od: 5.8.2010
12.7.2012 11:24
ojla!
Ok nisem prebrala praw usega ker si mi ni dalo tako da se opravičujem če je že katera ti dieto omenla... Mislm pa na ločevalno dieto, je nezahtevna ješ lahko skoraj vse stvari le da jih ločiš med dnevi utipkaj v google in poglej si več linkov.. drugače pa prvo kar moraš naredit da nehaš jesti krompir in meso skupaj! lahko ješ krompir in zelenjavo ali meso in zelenjavo nikakor pa teh dveh skeupaj. Kar pa je zanimivo saj u večinih jedeh ki nam ponujajo sta vedno skupaj... [link] evo ti en link še o tei dieti jaz sem jo zdaj začela in moram povedati da sem že imela krizo s sladkarijami ;p ja ben ne bom se udala bom kar naprej se držala jedilnika aja pa jedilnik je uzorčen lahko ga spreminjaš (oz. ješ kar je napisano pod določen dan) upam da sem ti kaj pomagala Lp, brikca • srnica
12.7.2012 14:42
Še enkrat hvala vsem, torej ali bo vredu če na začetko začnem, nwm vsak dan s psom na počasen tek, brez sokov in alkohola samo voda, nič kruha, krompirja in riža ter testenin???
• la-joie
12.7.2012 15:16
Lahko ješ v manjših količinah polnozrnat, ržen, pirin kruh, isto testenine, ajdove so recimo dobre, pa neoluščen riž. • srnica
12.7.2012 15:17
Aha, sam veš kaj je problem, ko nihče v družini tega ne je.....
• la-joie
12.7.2012 15:22
Vsem v družini bo to bol koristlo. Ne zarad hujšanja, zato ker vsebuje dost več mineralov in vitaminov. Sicer si pa lahko tudi sama kupiš (niso nič ekstremno drage) in ko imate za kosilo testenine si pač skuhaš svoje, ješ jih pa normalno z omako kot vsi ostali. Jaz sem svoje doma prav lepo navadla na ne-bela živila, prav dobre so te testenine. Tudi kruh se da kupit v manjših količinah, če bi ostali vstrajali da hočejo belega. Kar pa dvomim.
• srnica
12.7.2012 15:24
Kruh večinoma jemo ržen..... Maš mogoče kak jedilnik ali karkoli?
Kolko si pa ti shujšala v kolkem času, če lahko vprašam? • la-joie
12.7.2012 15:30
Ržen je kul.
Poglej par postov bolj gor, sem par stvari napisala. Drugač se mi zdi brezveze držat nekih diet in napisanih jedilnikov, ješ kar se ti zalušta oz. kar se doma kuha, pa malo prirediš če je treba. Jaz sem v 4 mesecih shujšala 6 kil, z zelo malo telovadbe - torej sprememba prehrane. Nisem bla pa nikoli res debela. Težji kot si, bolj shujšaš z enakimi ukrepi. • srnica
12.7.2012 15:32
Aja oprosti, nisem vidla.....• la-joie
12.7.2012 15:38
Nimaš kaj upat, lahko se samo odločiš in to nardiš. Shujšat se da, pri tvoji teži je pa skoraj nujno - že zaradi zdravstvenih razlogov. Pač, klik v glavi, to zmorem in to bom nardila.
[link] za malo motivacije, pa kak nasvet boš našla. • srnica
12.7.2012 15:40
Sej sem se odločla in jam to poletje vsaj 10 kil......
• labodcek
• Od: 1.2.2012
12.7.2012 17:12
LonelyGirl pravi:labodcek
s to dieto bi se dala ja...samo..nwm če bi lahko v 2 mesecih iz 108 na 80 pršu sam z dieto ker moreš imet vmes premore in to...tko da če maš možnost zraun vključi se kakšen fitnes al kaj takega(tekač,dvigovanje uteži,trebušnjaki,kolo,..) ker boš s tem poskrbeu še za lepo postavo(mišice itd.) Drugače pa pol puskusi še kakšno dieto pa boš vidu... Sam ko boš pršu na željeno težo ne zavrzi vsega in začni nezdravo živet ipd...ker se boš zrediu nazaj in se tvoj trut ne bo izplačau..pol se lahko vpišeš k nogometu,košarki,..v glaunem nekemu športu...ker sem js naredla to bedarijo in vrjemi...ni fajn s5 vse znova začet..tko da pol samo nadaljuj in stopnjuj.. Good luck! ok bom |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.