Kontracepcijske tabletke Yaz...• MrsSweetie
• Od: 8.7.2010
Kontracepcijske tabletke Yaz...
30.11.2011 22:29
Em zdej sm pr ginekologu dobila KT Yaz.. in me sam zanima k paš poješ 24 tablet + 4.. a maš pol odmor? al takoj začneš z novo škatlco... nism prepričana. tega res nevem,k mi ginekolog tega ni povedu:D in zdj nevem Hvala za odgovore • InCheK
• Od: 20.11.2010
Re: Kontracepcijske tabletke Yaz...
1.12.2011 0:35
v škatlici naj bi bilo 21 zabletk =) torej .. poješ eno škatlico 21 tabletk =) pol pa maš 7 dni premora ..8 dan vzameš novo škatlico .. in tak naprej..(vsaki dan eno tabletko, priporočlivo jedno ob isti uri =))
ko jih pa čisto prvič začneš jemati vzameš prvi dan menstuacije =) • MitziMo
• Od: 3.9.2011
1.12.2011 16:34
InCheK pravi:v škatlici naj bi bilo 21 zabletk =) torej .. poješ eno škatlico 21 tabletk =) pol pa maš 7 dni premora ..8 dan vzameš novo škatlico .. in tak naprej..(vsaki dan eno tabletko, priporočlivo jedno ob isti uri =))
ko jih pa čisto prvič začneš jemati vzameš prvi dan menstuacije =) po novem je zdej 28 tabletk v škatlci. tko sm zadnič nekje prebrala, sam ne vem kak jih ješ, tko da nism kej pmagala xD • MrsSweetie
1.12.2011 17:57
InCheK pravi:v škatlici naj bi bilo 21 zabletk =) torej .. poješ eno škatlico 21 tabletk =) pol pa maš 7 dni premora ..8 dan vzameš novo škatlico .. in tak naprej..(vsaki dan eno tabletko, priporočlivo jedno ob isti uri =))
ko jih pa čisto prvič začneš jemati vzameš prvi dan menstuacije =) Jap zdej so nove in jih mam notr 28.. oz. 24 + 4 ki nimajo učinka:) Pa zdej nism prepričana.. a pol kr na nov škatlico začnem :/ • nancy
• Od: 27.4.2010
2.12.2011 15:14
skoz jih ješ..brez prestanka..ko poješ eno škatlco greš tkoj drugo zčet..
• MrsSweetie
2.12.2011 20:48
nancy pravi:skoz jih ješ..brez prestanka..ko poješ eno škatlco greš tkoj drugo zčet..
HVALA MILJONKRAT • evica5
• Od: 16.11.2010
• Kraj: Ljubljana
26.6.2012 22:53
vem da je bla za moje uprašanje tut tema sam je res ne najdm. uglaunm js tut to jemlm pa me zanima kaj morm narest za un 'premik' prvega dne menstre. pač piše da prej začneš jest une iz druge škatlce. sam mi ful ni logično. tko da če kdo ve..? (:
• Neimenovano
• Od: 12.3.2012
26.6.2012 22:56
pomoje je mišljeno da zavržš une 4 bele tabletke in se ti bo avtomatsko zamaknu dan naslednjega začetka menstre.
• evica5
27.6.2012 0:17
ne sam fora je da bi mogu bit ta dan pol prej.. ni mi jasn tole..
• Neimenovano
27.6.2012 10:06
Ja no sej. Če ti zavržeš bele tabletke boš imela 4 dni prej menstro, a ni tako? • evica5
27.6.2012 12:34
ja sej to. če pač skos te roza jemlem je ne bom mela pa kao ni priporočlivo. pa tut to če mogoče kdo ve zakaj, lahko pove >.> sam je u teh 'navodilih' tut kao napisan za to da prestavš prvi dan. sam nevem a sm js poupismena al mi pač res ni jasn to...
• trixxie
• Od: 27.8.2011
27.6.2012 17:42
jaz mam pa eno vprašanje glede teh tabletk yaz in bi vas prosila če mi pomagate:
jemljem jih od marca letos (4 mesece) in se mi pojavljajo te vmesne krvavitve. začnejo se 1 teden po menstri in trajajo dokler ne začnem z novo škatlico tablet. potem dobim menstro in čez 1 teden spet te krvavitve. in to mi je čudno ker ja to pač rjave barve, in je tega bolj malo (če mam dnevni vložek je čist dovolj). ne zgleda kot menstra: je rjave barve, bolj sluzasto, včasih se po vložku kar vleče (neznam drugače razložit)... a kaj veste kdaj naj bi se to uredilo? nekje sem prebrala, da so te krvavitve možne v prvih 6 mesecih jemanja ker se telo pač navaja na njih. ima katera podobne izkušnje? prosim, pomagajte mi ker me kar malce skrbi. (na ginekologa moram pa počakat do konca avgusta ker me prej ne more naročit ker to ni nujnen primer :S) • Neimenovano
27.6.2012 19:41
Jst jih tudi jemlejm od marca, pa sm mela samo prvi mesec tak rjav izcedek, zdej pa nič več.(pa še to ne vsak dan, samo občasno in tudi bolj malo).. Možno je, da rabi tvoje telo več časa, da se privadi na njih ali pa ti sploh ne ustrezajo.
Kaj veliko ne moreš narediti, počakaj do avgusta, ko bo lih minilo prb. 6 mesecev in če se bodo do takrat še pojavljale te vmesne krvavitve potem reči ginekologinji, da želiš zamenjati tabletke ali pa ti bo to že sama rekla. Zna biti nadležno to ja. Moja sošolka je zamenjala 3 tabletke, da je našla sebi ustrezne. • Neimenovano
27.6.2012 19:43
evica5 pravi:ja sej to. če pač skos te roza jemlem je ne bom mela pa kao ni priporočlivo. pa tut to če mogoče kdo ve zakaj, lahko pove >.> sam je u teh 'navodilih' tut kao napisan za to da prestavš prvi dan. sam nevem a sm js poupismena al mi pač res ni jasn to...
Juj sm zavrgla vsa ta navodila lih par dni nazaj in ne morm pogledat kaj pravzaprav piše. Če se ti da lahko prepišeš sm, pa ti bom pomagala razvozlt kaj so mislili s tem. • Rocafella
• Od: 24.1.2010
27.6.2012 23:34
tabletke se jemljejo SKOZ, vse iz omota, brez prestanka. krvavitev se pojavi ponavadi v času jemanja 2. bele tabletke, ampak to nima veze, ti dalje jemlješ ostale, kot da se nič ni zgodilo.
kar se tiče prestavljanja pa ja.. za en mesec še gre da jo prestaviš (torej po končanih rožnatih dalje jemlješ rožnate), več od tega pa ne! ker je lahko nevarno. s krvavitvijo se izločijo vse nevarne stvari in maternica se ''očisti'' z prekinjanjem menstruacije se te snovi zadržujejo v telesu in so lahko zelo škodljive. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.