Domotožje• bojana
• Od: 25.9.2008
Domotožje
4.9.2014 11:01
Tukaj sta sepetember in oktober, ko se nekateri z izbiro šole in študija izven domačega kraja, soočate s pomembnim korakom na poti k samostojnosti. Sama se spomnim, da sem imela s tem kar težave. Malo tudi po zaslugi staršev, ki so mi, najbrž nehote, vcepljali občutek, da mi bo hudo sami in niso bili prepričani, da se bom znašla. Pred vstopom v srednjo šolo so me celo pregovorili, da sem zamenjala svojo izbiro šole, samo, da sem ostala v domačem kraju. In ko sem šla študirat v Lj, so vsi jokali, kot da se ne bomo več videli. Seveda sem jih pogrešala, ampak mi je odhod od doma tudi koristil. Občutek samostojnosti in izzivi s katerimi sem se morala spopadati samostojno so mi dali samozavest. Kakšni pa so vaši občutki ob tem, da boste večino tedna od doma in stran od stvari in ljudi, ki jih poznate? Kako prenašate domotožje? Razpišite se malo o tem...
• dekle
• Od: 24.5.2011
Re: Domotožje
4.9.2014 17:47
jaz sem v sedaj v dijaškem domu že drugo leto. sicer sem bila že prej navajena dalših potovanj s klubom, zato v prvem letniku nisem imela težav z domotožjem. bil pa mi je izziv priti popolnoma sama v tako veliko mesto kot je ljubljana. na srečo sem že prvi večer spoznala prijateljice, zato je bilo vse skupaj dosti lažje. tudi starši so bili navajeni, da potujem, zato niso paničarili, oz. tega vsaj niso pokazali. so mi pa kasneje priznali, da so mislili, da bom potrebovala več časa, da se navadim na novo mesto.
letos sem se dijaškega doma veselila že cel mesec prej. komaj sem čakala, da srečam stre prijatelje in spoznam nove. upala sem tudi da bom spoznala novo cimro. vendar je trenutno še nimam. za kar mi je žal, saj sem ob večerih sama. in ko sem takole sama in nimam kaj početi, priznam da me včasih malce daje domotožje. pogrešam sprehode sredi noči, ko nisem mogla spati. a na srečo imam dobre prijateljice, ki se vedno trudijo da me spravijo v dobro voljo. če bi se še enkrat odločala za šolo, bi gotovo ponovno izbrala nekaj v Ljubljani. kajti dijaški dom se mi zdi res odlična izkušnja, ki bi jo moral imeti vsak. nauči te samostojnosti in odgovornosti.poleg tega je odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi. in tudi če je včasih komu težko si med sabo pomagamo. tudi če smo daleč od doma, se večino časa sploh ne zdi tako, ker se skupaj resnično zabavamo (in počnemo veliko neumnosti ki jih sami doma prav gotovo nebi mogli). če se kdo odloča ali bi šel v dijaški dom ali ne, mu predlagam da se odloči za, kajti to je odločitev ki je ne boste nikoli obžalovali. • bojana
4.9.2014 19:31
Super zate, da imaš prijateljice in tudi starše, ki zaupajo, da bo s teboj vse v redu in ti s pretirano skrbjo ne povzročajo stiske medtem, ko si zdoma. Na eetaq.si smo po objavili tudi nov članek na to temo. Vabljeni vsi, da pokomentirate, dodate še kakšno svojo izkušnjo ali način, kako vam je uspelo premagati domotožje: [link]
• Teika
• Od: 2.6.2013
6.9.2014 19:18
Poleti grem tudi jaz študirat in če pomislim na samo bivanje v študentu in faks me mine volja do vsega.. Namreč jaz sem zelllloooo navezana na dom, na družino in če pomislim da me cel teden en bo doma me strašno boli pri srcu in sem žalostna • bojana
9.9.2014 10:33
Mislim, da nas večina ni bila čisto ravnodušnih ob prvem odhodu od doma. Ampak potem viidš, da to ni tako dokončna stvar, ko sprva zgleda. Ko boš imela veliko obveznosti, ne boš imela toliko časa za domotožje.
Kaj te pa najbolj skrbi oz. kaj je tisto kar boš najbolj pogrešala? |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.