Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :)

lolipop995 • Od: 19.4.2012 • Prispevkov: 1
Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 19:21
Heilllaaa Smile)

mene pa nekaj zanima, v petek sem si naredila pirs pod ustnico, in zdaj se ga čistim vsakič po jedi zjutraj in zvečer, s tisto fizijološko rastopino,...
1. zanima pa me koliko časa se pirs celi ?
2. in kdai si grem lahko skrajšati pačlo in zamenjati pirs oz. bunkico ?
3. Zanima pa me tudii ali se mi pris gnoji zvečer ko si ga pucam včasih tudi čez dan, ko si pirs potisnem malo vn da ga lažje očistm mi zravn priteče malo kri, in zravn tudi neka sluzasta rumenkasta snov ni je veliko ko to obrišem je potem vredu, in se mi ponovi zopet drug dan, ali je to zaradi celjena ali se mi pirs gnoji ?
usnice sicer nimam zatečene, me pa samo srbi na vsake toliko časa, seveda se ga tudi nič ne dotikam z rokami, al z čemer koli drugem.

fullll bom hvaležna za odgovore Very Happy
theoneblondie • Od: 8.2.2012 • Prispevkov: 197
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 19:46
Celi se odvisno kako delaš z njim (pirs), pa kako lepo je narjen... enim se celi ful počas, enim pa zelo hitr.

Tist se MOGOČE mal gnoji, ampak to je nekak normaln. Srbi pa te zato, ker se celi Wink

Sm piki ja. Wink
lana28 • Od: 1.4.2012 • Prispevkov: 88
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 21:21
oprosti da ti bom tole povedla .. ampak pirs v ustnci NI pametno met .. res je de lepo zgleda, ampak tist od uhana, pač tist na notranji strani ti dol lušči dlesni .. oprosti .. ampak morem ti to povedat .. in pač tut ni fajn met kr je koža zelo prekrvavnjena in z veliko živci, tak da ji škoduješ.
najboljše je pa met uhan v ušehu.
oprosti ampak sm ti mogla to povedat
Smile
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 21:33
lana28 pravi:
oprosti da ti bom tole povedla .. ampak pirs v ustnci NI pametno met .. res je de lepo zgleda, ampak tist od uhana, pač tist na notranji strani ti dol lušči dlesni .. oprosti .. ampak morem ti to povedat .. in pač tut ni fajn met kr je koža zelo prekrvavnjena in z veliko živci, tak da ji škoduješ.
Smile

pa kaj pa je dandanes sploh zdravo???? NIČ!
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 22:14
theoneblondie pravi:
lana28 pravi:
Smile

pa kaj pa je dandanes sploh zdravo???? NIČ!

haha, čist res, nobenmu ni nič ušeč xD
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 20.5.2012 22:47
ne sam tega mam pa res dovolj. Če tko pogledamo, sej ja nič ne smemo, da bi žvel zdravo. WTF?!

Brezveze, en k sploh ne kadi, ne pije, pa nič, živi čimbolj zdravo, zboli za rakom. Kje je tle logika?

Delaj kar ti paše, umru boš tko al pa tko.
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 21.5.2012 15:41
theoneblondie pravi:
ne sam tega mam pa res dovolj. Če tko pogledamo, sej ja nič ne smemo, da bi žvel zdravo. WTF?!

Brezveze, en k sploh ne kadi, ne pije, pa nič, živi čimbolj zdravo, zboli za rakom. Kje je tle logika?

ha čist res. kar kol nardiš ti bo edn reku de to ni prau ...
Linn • Od: 23.3.2012 • Prispevkov: 16
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 21.5.2012 15:53
theoneblondie pravi:

takoooooooooooooo Very Happy
disketa • Od: 26.7.2009 • Prispevkov: 310
Re: Piirs pod ustnicooo ..... Bot piki pa mi pomagi :) 21.5.2012 16:03
V povprečju se celi 4-10 tednov, čisto odvisno od posameznika.
Celi se pa v 2 fazah; v prvi fazi lahko pričakuješ rahlo krvaveje, otekanje, občutljivost, limfni izcedek (belo-rumenkasta tekočina, NI znak vnetja) okoli luknjice, srbenje. Po 10 dneh začne nastajati brazgotina.
V drugi fazi (zače se v 3. ali 4. tednu) boš opazila več sprememb: znaki prve faze bodo izginili, okoli luknjice se ti bo naredila 'hrastica' (okoli uknjice se bojo naredili novi sloji kože, na ta način telo sprejme ta tujek).
Da se ti luknjica ne zapre ko ga vzameš ven lahko rabiš tudi 3 leta, tako da ti tega početja ne priporočam.

Glede nege: jaz sem dobila navodilo, da si moram 3, 4 tedne (oz. dokler ne zaznaš da se je že reszačel celit) zjutraj in zvečer čez piercing položit vatko razmočeno s fiziološko in jo pustit gor 5 min, 2 tedna sem morala zjutraj in zvečer grgrat Tantum Verde (da razkuži usta), seveda je treba pazit na splošno higieno ust. Ne smeš v bazen ker se ti lahko okuži, ne smeš pit alkohola ker izsušuje telesne celice in lahko dobiš grdo zaceljeno luknjico, malo pazi na higieno pri poljubljanju, oralni seks izvajaj samo s kondomom (nevarost SPB ker je piercing odprta rana), ne briši ga z brisačo ampak raje s papirnatimi brisačkami (v brisači se zelo hitro naberejo bakterije ker je velikokrat vlažna in jo uporablja več ljudi)..

Znaki vnetja so oteklina, boleča bulica okoli luknjice, rdečica, gost rumenkast izcedek, drugačen od limfnega, vneti del bo toplejši od ostale kože.
Če pride do tega samo nadaljuj z zgoraj opisano nego, bo že minilo. Če pa postane hujše kar pojdi do studia, kjer so ti naredili piercing (saj si šla v kakovosten studio, ne?).

Ni ga priporočljivo menjavat dokler se ti ne zaceli ker lahko z vstavljanjem novega ponovno poškoduješ luknjico in se ti potem spet mora zacelit, skrajšaš si ga pa lahko tudi prej (za to ga ni treba vzet ven).

Pa ko si boš brisala limfo raje uporabi gazo namočeno v fiziološko.
Ni ga pa priporočljivo pretirno razkuževat, ker lahko s tem tudi škodiš.
Pa ne uporabljat agresivnih razkužil ker ti bojo izsušila ranico, fiziološka je čisto dovolj ker tvoje telo že samo proizvaja slino, ki tudi razkužuje in pomaga pri celjenju.

Če rabiš še kaj, piši. Laughing

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.