domač branje!!!!!!!!!!!!!

zvezdica123 • Od: 9.3.2012 • Prispevkov: 21
domač branje!!!!!!!!!!!!! 14.3.2012 17:24
no, mi mamo za domač brane gimnazijko (anton ingolič).A jo je že kdo bral, al pa če kje najde nasledne odgovore:
-Kakšen namen ima pisatelj z jelkinimi monolgi? ( npr. med vožnjo proti parizu?)
-kje je po tvojem mnenju vrh pripovedi o jelki? poskusi razložiti svojo ugotovitev.
.kako ocenjuješ družbo, ki seje zbrala na proslavljanju Adinega rojstnega dne? in kako vsebino takega praznovanja?
-kateremu svetu je pisatelj v tej pripovedi bolj naklonjen-svetu mladostnikov ali svetu odraslih? utemelji svje mnenje.
-Jelka je bila postavljena pred težke odločitve.Katere so bile, po tvojem mnenju, zanjo najtežje?
-Mlada junakinja čustveno, brez izkušenosti in preračunljivosti sprejema okolje, ki vpliva na njeno duševnost in jo oblikuje.Pisatelj Ingolič je mojstrsko orisal ta odnos, v katerem se kleše jelkin značaj. Kako je po tvojem mnenju vplivalo na njen značaj domače okolje?

SEJ NI TREBA NA USE ODGOVORT , ČE JIH NEVEŠ..
HVALAAAAAAAA ZA ODGOVORE!!!!!!!!!!!!!!!
nelci • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 112
Re: domač branje!!!!!!!!!!!!! 8.4.2012 13:14
jst sm brala to knjigo. men je ful fajna. lahka pa tut mal ne netu poiščeš ker zihr use tam piše. pa tut je tam gor obnova na široko Wink
Nastek • Od: 5.2.2012 • Prispevkov: 58
Re: domač branje!!!!!!!!!!!!! 8.4.2012 13:45
Čeprav sem brala to knjigo v petem razredu, torej 4 leta nazaj upam da ti bom kaj pomagala Smile
-pač po moje da še nam vzbudi tiste občutke kakršne je imale jelka Very Happy
-vrh pripovedi je po mojem mnenju takrat ko rodi, ker se je ubistvu pač šlo o tem da je noseča. al pa mogoč takrat ko jo ona Francess pogrunta da je noseča....
-ta družba je meni zelo napačna kakor tudi praznovanje samo. do tega sem jaz zelo kritična-
-hmm mislim da kar malo obojega. mal kritizira mlkadostnike pa njhov način zabave ker se lahk pol to zgodi, mal pa tud osrasle recimo kk je njena mama reagirala.
-najtežje je blo po mojem to da je otroka obdržala, pa da je ozgubila tomaža
- hmm morda tko da je mal umirjena tiha... ne vem. tega ne razumemm lih

okej sm opazla da sm kar velik poozabla
upam da sm ti bla v pomoč, če ne pa še poglej tule: [link] sam pod iskanje napiš anton ingolič pa maš kar nekej obnov Very Happy
have fun!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.