Zobni aparat..

1 | 2 | >>
PuuuPiixXxaaa • Od: 18.1.2009 • Prispevkov: 165
Zobni aparat.. 16.3.2009 20:32
no jas bom dobla zobi aparat pa me neke stavari zanima: Smile
-je nujno da daš odtis zabov za aparat?
-kak ti da gor?
-al boli ko maš aparat?
-al boli ko ti zategne(vsake neke cajta)
-kak zgleja toti vosek pa zakaj je?
-al zaraji aparata se moreš odpovedati nekaterim stavrem?(npr.čigumijov itd..)

odgovorite na katera vprašanja hočete...pa lahko še ka dodate;)

Tnx...FSM-te Very Happy
MaryJane • Od: 9.3.2009 • Prispevkov: 3
Re: Zobni aparat.. 16.3.2009 23:36
hej... jaz mam zobni aparat skoraj eno leto..na čase me full moti, na čase niti ne, žvečilne žvečim vseeno čeprav jih ne bi smela xD zato mi od časa do časa pade dol kaki obroček
am aparat ti gor vbistvu prlima - zvezdice in pol samo napelje žice not.. za po****** pa je ko dobiš gumice!!! Confused al pa ko se ti hrana vzadi zahakla, jaz sem si nekaj časa, na začetku zobe prala po vsaki jedi, samo pol se navadiš Wink
eeva • Od: 17.3.2009 • Prispevkov: 1
Re: Zobni aparat.. 17.3.2009 16:12
hei....js mam aparat skor 2 lete in se bom kmal poslovila od njega. js sm mogla dat odtis zobou ker ti tak preverja kok je razlike pa to....p k ti uzame ni nč hudga....mene so strašl d ti dvigne sam sploh nima okusa p nč...tko d glede tega ne se bat Wink
gor ti ga tko d ti da ti s svinčnikom nariše na zob kam bo prlepla zvezdico...pol pa sam namaže z lepilom pa da na zob. tist lepil je mal čudnga okusa.
sam aparat ne boli..oz na začetku ga čutiš pol se pa navadiš. lahka se zgodi d ti gdai "razkole" ustnco če celo noč na eni strani spiš.
ko ti zategne aparat boli ja, če ne bi bolel ne bi blo učinka Wink
vosek je prozorne barve...neki podobnga k če namočiš prst gdai u svečo p se ti na prstu strdi tist vosek...uporabla se pa če te aparat kje žuli al pa moti. to ponavad uporablaš sam na začetku dokler se ne navadiš. js osebno sm ga zlo mal uporablala.
odpovedat..hmm...čigumijom se ni treba, js sm se odpovedala lešnikom, mandlnom pa tem stvarem ker mi je zvezdica padla dol k sm jedla čokolado z vlkim lešnikim, pa sadje si morš rezat sploh če maš zgori in spodi aparat.

amm js sm se navadla skor po usakem obroku umivat zobe drgač me mot če mam kei za zobim.

drgač mam pa zlo dobre izkušnje z aparatom. ful sm vesela d mam zei raune zobe. prvo sm misnala d bom skrivala zobe zei jih pa zanalašč pokažem. uzgori mam prozorne zvezdice pa pisane gumice (tak kot mavrica) in je usem ušeč Wink

uživi čau
vanillagirl • Od: 16.3.2009 • Prispevkov: 139 • Kraj: Obala
Re: Zobni aparat.. 17.3.2009 18:04
jaz imam aparat leto in pou.
Ko je meni vzel odtis zob se mi je obračalo..
Prvi dan ko ti da gor te malo zateguje, naslednji dan pa fuul boli. Potem bolečina v enem tedu zgine..Vosek ti da zato da ti zvezdice ne drsajo po ustnici(dokler se ne navadiš)

Ko imaš aparat naj nebi jedel sendviča tako da ga z zobmi trgaš ampak si ga morš lomit na koščke. Ne smeš grist jabolke, moreš rezat, ne smeš žvečit žvečilnega, naj nebi smel jest bonbonou in lizik..
ampak jaz imam zelo dobro to use gor prlimano da jem use norbalno..razen jabolko in to si režem..lizike, žvečilni, sendvič to pa use normalno.

Danes pa sem bla pr ortodontu in mi je reku d bom kmalu dala dol Very Happy Cool
BonBonCek • Od: 8.2.2009 • Prispevkov: 19
Re: Zobni aparat.. 17.3.2009 19:28
Hja...
Jst imam aparat 1 leto in na začetku mi je bilo zelo neprijetno. Ko se zasmeješ se ti zdi kot, da ti bo aparat vn padu. Laughing Ampak čez čas se navadiš.
Aia pa tist vosek ane...
Dobiš tko eno ploščico majhno (vosek-roza barve Very Happy) in če te slučajno kdaj kaj boli ali pa se ti aparat drgne ob kožo, ustnice, potem vosek daš pod vročo vodo in počakaš da se malo zmehča. Pol ga pa pripopaš na tisti del aparata, kjer te boli. Za več podrobnosti pa uprašaj ortodonta, kr jst sm ta vosek uporabla samo 1x.
Faiin se mej pa uelik sreče!
Hehe. Wink
barby999 • Od: 28.9.2008 • Prispevkov: 127 • Kraj: Novo mesto
Re: Zobni aparat.. 17.3.2009 22:35
am ja jst tut zdj dobim aparat in sm kr mal vesela ker mam en zob ful gor in zgledam ko vampir Laughing
no mam tut eno prašanje..a zalizuješ se lahko čist normalno?? Embarassed
Re: Zobni aparat.. 18.3.2009 16:33
aha...tnx vsem...
barby to mene tui zanima Laughing
Juliet013 • Od: 3.2.2009 • Prispevkov: 100
Re: Zobni aparat.. 18.3.2009 16:52
jz mam tut zvezdice. pa k dobiš je mau bedn. jz sm mela čist strgana usta ker mi je pozabu dt vosek. k ti bo dau žico not ga pros nj ti čiz zravn odščipne k če ostane mau vn te lah reže, še posebej na začetku k je tanka žica. Zdej so že debelejše pa je bolš.
Jz drgač use normaln jem razn prvih par dni k mi zategne ker me ful boli. Je pa smotan jest jabuka in koren in kšne podobne trde stvari k se ti use zahakluje ozad. Uglaunem banane so zakon Smile
Aja, čigumiji..pa jz ih itak ne maram preueč, ampk drgač pa normalno. Edin enkat je biu en čudn čigumi in se mi je gor prlimou Embarassed sam sm ga nekk dol spraula pol.
Glede žvaljenja pa bi se mogl dt normalno. Nism sicr probavala, ampk praujo da morš sam pazt če ma un k se z nim žvališ tut zvezdice ker se baje lah zatakneta Very Happy Ni pa preverjeno Smile
Good luck with it! (uažn da bomo mel pol usi take lepe zobee <3 Very Happy
barby999 • Od: 28.9.2008 • Prispevkov: 127 • Kraj: Novo mesto
Re: Zobni aparat.. 18.3.2009 16:56
Juliet013 pravi:
jz mam tut zvezdice. pa k dobiš je mau bedn. jz sm mela čist strgana usta ker mi je pozabu dt vosek. k ti bo dau žico not ga pros nj ti čiz zravn odščipne k če ostane mau vn te lah reže, še posebej na začetku k je tanka žica. Zdej so že debelejše pa je bolš.
Jz drgač use normaln jem razn prvih par dni k mi zategne ker me ful boli. Je pa smotan jest jabuka in koren in kšne podobne trde stvari k se ti use zahakluje ozad. Uglaunem banane so zakon Smile
Aja, čigumiji..pa jz ih itak ne maram preueč, ampk drgač pa normalno. Edin enkat je biu en čudn čigumi in se mi je gor prlimou Embarassed sam sm ga nekk dol spraula pol.
Glede žvaljenja pa bi se mogl dt normalno. Nism sicr probavala, ampk praujo da morš sam pazt če ma un k se z nim žvališ tut zvezdice ker se baje lah zatakneta Very Happy Ni pa preverjeno Smile

xD in pol si dobesedno povezan s svojo ljubeznijo..
ka pa če koga varaš? lol..''joj sej ni blo nč sam primerjala sva zvezdice'' k te zalot zataknjeno z enim tipom Razz js pa moja domišlija..Razz
Re: Zobni aparat.. 18.3.2009 17:26
barby999 pravi:
Juliet013 pravi:

ka pa če koga varaš? lol..''joj sej ni blo nč sam primerjala sva zvezdice'' k te zalot zataknjeno z enim tipom Razz js pa moja domišlija..Razz

ooou sweet! jz bi bla tkoj Razz povezana namreč Smile
varat se pa ne sme! nenene.
sam hujša bi bla da en skp pade pa mu daš umetno dihanje pa si mau zmešan pa se zatakneš Very Happy oops Razz
Re: Zobni aparat.. 19.3.2009 19:10
Juliet013 pravi:
barby999 pravi:
Juliet013 pravi:

ooou sweet! jz bi bla tkoj Razz povezana namreč Smile
varat se pa ne sme! nenene.
sam hujša bi bla da en skp pade pa mu daš umetno dihanje pa si mau zmešan pa se zatakneš Very Happy oops Razz

haha..kruto Very Happy
ArrogantPunxAss • Od: 1.4.2009 • Prispevkov: 12
Re: Zobni aparat.. 1.4.2009 18:44
jz mam aparat že kkšn let..
-odtis na začetku morš dt da vid če se kej poprau
-zvezdice ti gor prlima
-boli k ti zategne, sam za lepoto je treba potrpet
-js čigumije žvečm pa nism mela nč problemou, sam je pa res da je men najprej dala zvezdice gor čez 3 dni pa šele zategnla.. da bolš drži
k se navadš je pa use drgač.. sploh ne opazš, sam pol k ga daš dol je čis drugač spet..
pa js sm mogla it še na operacijo to je blo pa ful **** k me je pol bolel k svina.
mene učasih čis usi zobje bolijo, pa me nebi smel k mam zvezdice sam zarad enga zoba k mi ga vn vlečejo.. pač **** je..
kokr sm rekla: za lepoto je treba potrpet.
Re: Zobni aparat.. 1.4.2009 18:45
ArrogantPunxAss pravi:
jz mam aparat že kkšn let..
-odtis na začetku morš dt da vid če se kej poprau
-zvezdice ti gor prlima
-boli k ti zategne, sam za lepoto je treba potrpet
-js čigumije žvečm pa nism mela nč problemou, sam je pa res da je men najprej dala zvezdice gor čez 3 dni pa šele zategnla.. da bolš drži
k se navadš je pa use drgač.. sploh ne opazš, sam pol k ga daš dol je čis drugač spet..
pa js sm mogla it še na operacijo to je blo pa ful **** k me je pol bolel k svina.
mene učasih čis usi zobje bolijo, pa me nebi smel k mam zvezdice sam zarad enga zoba k mi ga vn vlečejo.. pač **** je..
kokr sm rekla: za lepoto je treba potrpet.

Zakaj si mogla pa na operacijoo? Surprised
blue3baby • Od: 24.10.2008 • Prispevkov: 6
Re: Zobni aparat.. 1.4.2009 18:55
jst mam aparat še skor skor 2 let... pa še 1 je pred mano... na začetku ti full govorijo da ne smeš čigumijev pa jabolk pa karamelnih bombonov pa lešnikov pa da kruha ne smeš grizt sam da ga morš trgat... pač skor same nepotrebne stvari, k jih itaq noben ne upošteva... sam pač pazt morš da se ti kei ne odlima k pol je mal.. sei itaq uni rečeš da ti je blo vse cool pa da nis opazu pa da ti si pridn pa tega sploh ne delaš kar ne smeš.... se da izgovort...
Re: Zobni aparat.. 1.4.2009 19:54
no bla sn pr ortodontu 12 maja dobim... ob 7h vjutro morem bit že tam Confused pa končala bom okoli 10-12 ... pa je reko da nem dala odtisa da mi bo kar gor dau...pa reko je da je nujno ker so mi pač 2 zoba spipali(mlečna)ker se mi nista neke migala pa sta že nova bla polek pa sta malo bol stran odmakjena enega mi more naprej ker je vzadi zrasto en pa je trojkica pa je nad štirkico zraso...zaj***** Crying or Very sad
pa zake te tak dugo bo mi delo??? če pa je frendici delo 20 min...
bed vse skup Rolling Eyes
some.girl_xx • Od: 24.7.2009 • Prispevkov: 9
Re: Zobni aparat.. 24.7.2009 15:00
js mam aparat ene 3 mesce.. in ni nč grozn ...

mam dobro ortodontkinjo res je zlo uredu. (:

no mal te boli k ti ga gor da ene 3 dni mogoče.. ne morš normalno jest.. juhce pa to bo treba ;3

sam pol je kr uredu...

čegumiji - ni problema.. morš pazt.. na začetku je mal čudn sam se navadš..

jabolka pa to trdo sadje je treba narezat ... je lažje jest ...

mal morš pazt pa to dobro higieno metp bo use u redu ... ;D
ani4 • Od: 7.7.2009 • Prispevkov: 10
Re: Zobni aparat.. 24.7.2009 16:00
js ga mam ene pol leta nt..
na začetku nism mogle jest en tedn nič.. samo juho, tk da sm šla enih 3 kile dov.xD
odtis je biv mni celo prijeten.xD nč ne boli, okus ma po orbit čigumijih.xD
vsi so govorili kk bom bruhala, pol sm pa celo uživala.xD

am js sm bla tam ko mi je gor dajala 30 min, potem pa me je bolelo kak tedn še.. potem pa vse normalno.xD
jem lahko vse, tut jabolka..
umivam si pa po vsakem obroku, ker res hočem da je vse vredo, da ni problemov.

pa še neki, ko vas skrbi kk se je zažvalit z aparatom.xD
js sm se, in moti prav nič ne. js sm mislala da da bo grozno al pa kaj, pa je blo čist normalno res.
nč za skrbet.

sej na konco bomo pa meli filmske nasmehe, pol se lahk pa usi nekam zabijejo.!.xD
maleena • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 1
Re: Zobni aparat.. 25.7.2009 1:32
jja maam zveezdicee zee 2 leetii. emm kak teedn mee iee full booleloo p koo mii zateegnee tuud maaloo. jeemm vsse noormallno smm jaaboolkooo sii naarezzzeem. zaa zvaaljeenje p splooh ni paanike smm see zee dooskratt p jee vse cool mam tudd tipaa zee 5 meesscouu p ie vsee okeej. ncc nee mootii. tkk d see neerabiss siikiraat. Smile[/b]
obcutljiva • Od: 8.1.2009 • Prispevkov: 14
Re: Zobni aparat.. 25.7.2009 13:05
barby999 pravi:
am ja jst tut zdj dobim aparat in sm kr mal vesela ker mam en zob ful gor in zgledam ko vampir Laughing
no mam tut eno prašanje..a zalizuješ se lahko čist normalno?? Embarassed

ja am ej nawadn se lohk žvališ nč bat-preevrjeno...
Sam men je tud enkat tipo z zubmi(negovimi=)) šou pu mojmu aparatu pa se mau zataknu tm umes pa je kumadd zaskomel..sam se da prežvet.=)
anchycka • Od: 25.5.2009 • Prispevkov: 190
Cena 5.8.2009 16:05
oii...mene pa zanima, če kdo ve kolk pride približn samoplačniško, če si daš fiksni aparat plus pregledi?
zivaa • Od: 12.6.2009 • Prispevkov: 55 • Kraj: il.bistrica
Re: Cena 28.8.2009 9:57
anchycka pravi:
oii...mene pa zanima, če kdo ve kolk pride približn samoplačniško, če si daš fiksni aparat plus pregledi?

heiii...jst sm samoplačniško pred 3dnevi..
use skp u postoji je 838€ al 835€ no...ma tolko stane sam zgori aparat.
ne pa ceu gor in dol.sam gor no.=/
beda sam sm mela premal tock in zto sm si ga plačala k mam stipendijo drgac si nebi ne.-.-.
ponekod je drazje.u Kp da je 1200€ pa da ti pomaga ze u 2mesecih pač.
Nwm no.jst sm iz ilriske zto sm sla u PO.čeprou sm u kp u sql.
sm sla raij u PO je bl ceneje.
in on ti sam zbere al bos snemljiuga al stalnega nosu.,ne mores sam izbirat.
dobila sm snemljiuga pač.2leta nujn morm nost in pol se ksno leto meybe
ce ne bojo ravni po 2letnih ne.
Jst upam d mi bo pomagu no.sammmi je beda k tezku slino gutaš ma sj počas se pomoim ž navads,pa govorim kokr d kej cmokam=P.*hehe*.
Aia pa a ve ker/kera..k je mela snemljiuga ce ji je pomagu po 2letnik npr.a???
nj prosm odpisejo.
BaiBaiii<3
tetot • Od: 17.2.2010 • Prispevkov: 2
Fiksni Zobni Aparat 17.2.2010 15:15
Jst sm danes dal odtis aparat pa bom dobu letos maja in bom postavu en par vprašanj, ki jih še nism zasledu na tem forumu.

-Kolko časa ti daja gor aparat?
-Kolko ubistvu aparat sploh pomaga?
-Kako je družba reagirala na to, da ste dobili zobni aparat.

že vnaprej hvala Smile
Re: Fiksni Zobni Aparat 17.2.2010 17:39
tetot pravi:
Jst sm danes dal odtis aparat pa bom dobu letos maja in bom postavu en par vprašanj, ki jih še nism zasledu na tem forumu.

-Kolko časa ti daja gor aparat?
-Kolko ubistvu aparat sploh pomaga?
-Kako je družba reagirala na to, da ste dobili zobni aparat.

že vnaprej hvala Smile

meni je delo 5 ur .. no blo je še neke pavze vmes ..
samo ene moje prjatlce so rekle da jim je v pol uri nareji ..
nwm odvisno od ortodonta ..
em ja ful pomaga Very Happy
pa so se hitro navadli Very Happy

em pa mene neke zanima ..
no meni je ortodont dau tako neko prozorno gumico da mi zob vleče ..
no in ova gumica se mi je v rumeno prefarbala -.-" [ od hrane pa lizik pa tega ..
in mi re to fuul na živce ..
ke ve kdo kak nai to dol spucam ??
3x na dan si zobe vmivam .. pa neje re dol .. Confused Confused Confused Crying or Very sad
help !!!
cebelca14 • Od: 13.12.2008 • Prispevkov: 58
Re: Zobni aparat.. 17.2.2010 21:23
tega rumenga se ne da dol spravit:S pač ko ti bo zamenju, boš mela spet belo... rumena rata zared čaja, kave, čikov...Smile
zdj sm po dveh letih že dva mesca brez. in filing je NOR. res prau obožujem svoje zobe Very Happy
FamilyGirl • Od: 23.10.2009 • Prispevkov: 65
Re: Zobni aparat.. 17.2.2010 21:37
Jest mam tut aparat - ampak šele 2 mesca. Jest use vem o temu, edin nečesa. Kolk časa se ga mora nositi?

Hvala!!!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.