Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo?

aste sramežlivi?
ja
83%
 83%  [ 83 ]
ne
16%
 16%  [ 16 ]
Skupaj glasov : 99

Pix • Od: 14.1.2009 • Prispevkov: 81
Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 18.1.2009 10:00
no pač newem če je tole taprava tema.. sam
jst sm ful sramežliva, in nimam blage veze kaj nej.
Tko takoj k me recmo ceu razred gleda kr zardim al pa med sprašvanjem
recimo jst nism živčna, sam te pogledi me motjo.
Zravn pa debateram ane, in k mam govor mi je pa čis kul k nubenga ne poznam :/
prosim pomagite mi s to sramežlivostjo k je isto s fanti in je tok bedno
kr tko tih sm. pa za novo leto.. me je en 3x uprašu da sm tok na hitr povedala kako mi je ime..pa skos je neki Confused Confused
pelyka • Od: 14.3.2009 • Prispevkov: 11
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 12.4.2009 19:41
ja pr men je tut dostkrat tko da sm sramežljiva predvsem pred fanti...tkrt pa če me sam pozdrau kšn k mi je ušeč zardim..sam to ni tok hudo ampak pol če je še kdo zravn mene pa se zadere kok si zardela al pa kj pol pa še bl rdeča ratam in to mi gre res na žiuce...sam dobr baje je tipom ušeč če punce zardevamo...
drgač sm kr zgovorna pa to edin če pridm u kšno novo družbo sm najprj čis shy sam pol k jih spoznam pa to se kr hitr razgovorim...
PuuuPiixXxaaa • Od: 18.1.2009 • Prispevkov: 165
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 12.4.2009 21:51
Pix čist ista sn ko ti... Wink
starFRUIT • Od: 10.8.2009 • Prispevkov: 40
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 14:58
A ma še kdo kak nasvet kk obvladat zardevanje?
Če je to sploh možno Laughing

Ker najbol kruto je če si rdeč ko kuhan rak, in ne ni prijetno Laughing
KlarcheQQ • Od: 22.4.2009 • Prispevkov: 61 • Kraj: V hiši**
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 15:01
Mamm enake probleme in mi gre tud zlo na jetra k kr za usak drek zardim.. Confused Very Happy
Screaam • Od: 14.3.2009 • Prispevkov: 213
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 15:05
ma js nism .. edino kar se spoLnosti tičee .. si ne predstaulam d bi kej.. k tist bi me pa res sram bLo.. drgač pa niam teh probLemou na srečo. Rolling Eyes Very Happy
zivaa • Od: 12.6.2009 • Prispevkov: 55 • Kraj: il.bistrica
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 15:39
ja no lej...ce nrdia 1x pr tipu prvi korak pol bos premagala to.
tko sm jst mene je blu ful sram pa sm se prvic dobla s tipom in sm ga mogla jst prva zaliznt ne.in pol me je use minil nism bla vec sramezljiva in si vlik vec upam.enkrat nred prva korak in te bo use minil sam mal moci zber pa bo Embarassed
k tud nega je blu sram ztu sm mogla jst prva tui zacet ne.
Upam d sm ti kej pomagala no.XD.
Lp
ČawBauuu Rolling Eyes
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 16:04
Ja pomoje da če pač "nočeš" bit "sramežljiva", pol pač bodi prvo kot prvo zadovoljna sama s sabo.. pomoje more bit človek zadovoljen s težo, izgledom, osebnostjo, da lahko to tui na ven kaže. pač prvo to naredi/te. jas nevem, ampak mene že od nekdaj ni blo nič sram, al pa da zaj česa nebi upala povedat al pa kaj.. to je tak in tak odvisno od vsakega človeka posebaj. pol ko boš bla s sabo popolnoma zadovolja, že lahko kaj več govoriš v razredu.. mam kolegico v razredu ko ni včasih nič govorila pa nič, lušna pa je bla pune.. no pa sma se tak začele malo družit, pa si je že več upala, pa je zaj čisto samozavestna.. no pač večkrat povej svoje menje, tudi če majo drugi drugačno mnenje, ti se lepo izrazi, pa pri tem vztrajaj.. pa nič te naj nebo sram povedat.. povej tak kot ti misliš da je prav.. pa pač za ljudi ko so te al pa te obtožujejo, al pa so nesramni s tabo, ignoriraj jih, pa jim kaj nazaj povej.. pač zakluči jih, da nebojo nič mogli nazaj rečt.. pa za tiste ljudi s katerimi nimaš nevem kake posebne vezi.. naj ti bo vseeno.. ne mislim naj ti bo vseeno za njih v smislu, da če zaj ga recimo pes napade.. mu pač pomagaj ne.. pač misla sem v takem smislu da naj te ne zanima kaj si on misli o tebi,pa kaj ma proti tebi.. ti delaj tak kot se tebi zdi prav, pa se ne oziraj na druge. tak pomoje dobiš samozavest. Smile .. jas ti nea znam drugega povedat, ker tak nevem kaj lahko nareiš niti. Smile.. pač tak kot sem poveala, da si samostojna, pa da delaš tak kot se tebi zdi prav ja.. Smile
disketa • Od: 26.7.2009 • Prispevkov: 310
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 19:10
jaz sem tudi sramežljiva pa nesamozavestna.. ampak lej, je tako, da se moreš prisilit, si rečt da ti to zmoreš, zaupat vase in potem se počasi počasi prepričaš, da si super oseba in da te tisti, ki jim nisi všeč taka kot si, itak niso vredni Very Happy
aet • Od: 30.7.2009 • Prispevkov: 40
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 13.8.2009 22:01
jaz pa sem se malo že rešla tega. mislim, še vedno sem ono ful sramežljiva, zardim pa se spravim dobesedno v sramoto Very Happy ampak zaj se lahko vsaj normalno menim z fanti. včasih me je kateri samo pozdravo, pa sem že zafarbala (zardela.) Very Happy tega me je že malo minlo. mam pa en bolj resen problem. namreč, preveč preveč preveč se oziram na druge. skos mi po glavi roji vprašanja; joj, kaj bodo pa drugi rekli, če oblečem to, če se bom družla s njo, če bom hodla z njim? mislim.. in ne gledam nas svojo srečo, temveč kaj paše drugim. in tut NE mi je težko rečt. pol pa vsem ustrežem, sem prijazna, nazadnje pa vedno dobim nož v hrbet. ampak vedno znova ponavljam te napake. in dobrota je sirota..
a ma kdo kakšen nasvet glede tega? Smile huala.^^
miisa • Od: 1.7.2009 • Prispevkov: 25
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 14.8.2009 2:42
js sm ucasih bla zelo sramezljiva, se posebej ko sem spoznala nove ljudi. takrat sem vedno bila cisto tiho in nisem spregovorila prej, preden ni druga oseba mene nekaj vprasala. sedaj pa vedno vec spoznvam nove ljudi se posebej v toplicah in sem se ze kar lepo navadla. sploh mi ni vec problem govoriti pred novo spoznanimi ljudmi Smile
Screaam • Od: 14.3.2009 • Prispevkov: 213
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 14.8.2009 8:21
zivaa pravi:
ja no lej...ce nrdia 1x pr tipu prvi korak pol bos premagala to.
tko sm jst mene je blu ful sram pa sm se prvic dobla s tipom in sm ga mogla jst prva zaliznt ne.in pol me je use minil nism bla vec sramezljiva in si vlik vec upam.enkrat nred prva korak in te bo use minil sam mal moci zber pa bo Embarassed
k tud nega je blu sram ztu sm mogla jst prva tui zacet ne.
Upam d sm ti kej pomagala no.XD.
Lp
ČawBauuu Rolling Eyes

ne sej gLede tega nism Laughing prej še premau pravjo... Rolling Eyes
misla sm sam spolnost ... ono sej bi .. sam d bi bla tko gola pred njim.. tist bi me blo sram Wink drgač pa nea nism ... misLim mela sm velik tipou in se lizala na useh koncih sam.. nism pa še .. khm . Wink
pacjst • Od: 16.8.2009 • Prispevkov: 7
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 16.8.2009 23:49
ja tut jst mam probleme s to sramežlivostjo. k pač mi ej en tip ušeč in nemorm se tuk opogumt d bi ga šla pozdraut al pa uprašat če da cifro. pa usio praujo probej pa boš vidla d lahku. ampk ne gre.če ma kdu kšn nasvet bi prosila Embarassed
disketa • Od: 26.7.2009 • Prispevkov: 310
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 17.8.2009 11:37
pacjst pravi:
ja tut jst mam probleme s to sramežlivostjo. k pač mi ej en tip ušeč in nemorm se tuk opogumt d bi ga šla pozdraut al pa uprašat če da cifro. pa usio praujo probej pa boš vidla d lahku. ampk ne gre.če ma kdu kšn nasvet bi prosila Embarassed

am.. če si dovolj stara, da ga še kar redno piješ spij prej nekaj.. ampak samo pod pogojem, da veš kje ti je meja in kolko moreš spit da se samo malo opogumiš, ker čene se zna končat katastrofalno Laughing
miss12 • Od: 27.5.2009 • Prispevkov: 43
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 17.8.2009 15:09
aet pravi:
jaz pa sem se malo že rešla tega. mislim, še vedno sem ono ful sramežljiva, zardim pa se spravim dobesedno v sramoto Very Happy ampak zaj se lahko vsaj normalno menim z fanti. včasih me je kateri samo pozdravo, pa sem že zafarbala (zardela.) Very Happy tega me je že malo minlo. mam pa en bolj resen problem. namreč, preveč preveč preveč se oziram na druge. skos mi po glavi roji vprašanja; joj, kaj bodo pa drugi rekli, če oblečem to, če se bom družla s njo, če bom hodla z njim? mislim.. in ne gledam nas svojo srečo, temveč kaj paše drugim. in tut NE mi je težko rečt. pol pa vsem ustrežem, sem prijazna, nazadnje pa vedno dobim nož v hrbet. ampak vedno znova ponavljam te napake. in dobrota je sirota..

tu je do podrobnosti natančn opis mene!!!! Embarassed Rolling Eyes Laughing
kaiix13 • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 42
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 19.8.2009 14:47
miss12 pravi:
aet pravi:

tu je do podrobnosti natančn opis mene!!!! Embarassed Rolling Eyes Laughing

HEHE. ja jst sm tut čist taka kokr widwe! :$
SaRxjdk2 • Od: 6.12.2011 • Prispevkov: 78
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 5.1.2012 19:55
jst sm ful sramežljiva Sad in ne vem kak naj se tega rešim.. ampak to se mi dogaja sam pri sramežljivih fantih, pri tistih ki so bolj samozavestni, sem tud sama manj sramežljiva. pomojem človeku manjka samozavesti, da je tok sramežljiv, ker jst vem da je moja samozavest na ničli...pomoje bi pomagal, če si tok sramežljiv, ko se pogovarjaš s fantom v živo, večkrat globoko udihnit, pa si mogoče predstavljat da je tvoj best frend..mogoč bo pol mal lažje, to ne morm vedet, ker še nism probala..Very Happy.. tud jst sm taka, da drugim prej 'privoščim' srečo kot sebi. bolj gledam na druge kot nase, ko dobim nož v hrbet, se odločim, da drugič ne bom tok prijazna, ampak potem je pa spet isto.. ne vem kdaj bom sebe postavla na prvo mesto in se bom začela spoštovati. Very Happy Po eni strani si obupno želim, da bi me drugi spoštovali, kar me ne morejo, ker se že sama ne, po drugi strani pa nočem biti 'nesramna' do drugih, ker pri večini opažam, da so ful nesramni, ker pač na prvo mesto postavijo sebe in se ne ozirajo kdaj prizadanejo koga. Very Happy
monxiee • Od: 2.6.2011 • Prispevkov: 68
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 6.1.2012 20:07
Eto pred parimi leti sm bla ista k ve. Sam zdej se je to že mal popravl. Sramežljivost ubistvu povzroči prejmejhna samozavest - samopodoba. Še spomnim se ko smo mel na šoli filozofijo in smo mel ravno to temo - samopodoba. Hm...lahk rečm da sm se zrušla zrd te tema, jokat sem začela sred ure. :S ampak pol se pač vase poglobiš. Ugotoviš da je življenje lepo, da si sam čudovit, da se v svoji koži najbolj počutiš. pa ne mislt , da ma človek zrd tega ego nabit, ker to ni to. Pomembno je samo da se počutiš kar se da najbolj sproščeno v družbi, lej nasmej se šali. Smeeej se, ljudje večinoma opazjo tvojo pozitivno voljo. Bot pozitivna, ne sramuj se. Nared neki norga, da se spusttiš iz vrvic. Živi svoj stil življenja, takšnega kookr si sama želiš, ne takšnega kakor si drugi ga predstavljajo. Uglavnm bot pozitivna, nasmejana, zadovoljna s sabo, sproščena. To ti je najboljše. In tuut pol k najdaš pravo družbo, osebe katere te sprejmejo tacga kokr dejansko si, pol te nebo ničesar več sram. Wink good luck
97efa • Od: 28.11.2011 • Prispevkov: 18
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 7.1.2012 22:08
hmm..js smbla sramežljiva do 7 razreda za usak drek sm bla rddečak paradajs.. ampk zj sm pa u 9. razredu pa se ful tko pogovarjam s fanti pa to pa nikol nč k se prou sprostiš u pogovoru!!

tok da js ti svetujem da :

- se enkat usedeš in se uprašaš zakaj te je tok sram in kaj te dela tao sramežljivo?

- probaj se uklučt v moško družbo ne da bi te bilo sram ker fantom lahko veliko več zaupaš kot dekletom!

-če ti pa to ne rata in če maš kej posebnega na dan ki se zbudiš pa se mal napudraj po bo pudr že mal prekril rdečico

upam da si kajrazumela kar sm ti predlagala!??

in veliko sreče

p.s. bodi to kar si, zaupaj vase!
AnneCH • Od: 7.1.2012 • Prispevkov: 14
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 7.1.2012 22:21
Največkrat so ljudje sramežljivi, pa majo tremo, ker se bojijo, da bodo zgledal ko da jo majo.
Tega se najlažje znebiš, če se preprosto nehaš sekirat s tem, kaj si drugi misljo o tebi, in kako boš izpeljala neko stvar.
Kadar si u situaciji, da si sramežljiu pa te fore si simpl reci: "To je moj lajf. Za druge me ne briga." In se sprosti.
Zdele ti je smešno, ampak verjemi, pomaga.
SaRxjdk2 • Od: 6.12.2011 • Prispevkov: 78
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 8.1.2012 18:54
Jst se ful sekiram zaradi tega, kako bo zvenelo tisto kar bom povedala, zato raje ne rečem nič, kot pa da bi rekla kaj napačnega. In to tok vpliva name, da pol res ne vem kaj bi še rekla lahko. Ker sem tok prepričana v to, da bo vse kar bom rekla narobe, da ne vem kaj bi sploh rekla. Very Happy A zna kdo pomagat ?? Very Happy
majusika • Od: 11.1.2012 • Prispevkov: 40
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 18.1.2012 22:49
js ti neki svetujm Smile) pravs da debatiras? js sm tut debaterka in ja men so sodniki na debatah guvorl...finta ziucnosti & sramezlivosti je u misicah....u misicah se ti sprosca adrenalin in sej se res neumn slis ampak lej k ratujs ziucna al pa mas tremo sam rit stisn! men vrjem pomaga ful glede tipou ti bom pa tko rekla k gres do njega si rec: ''sej je sam tip tko k jih je se ene par miljard na tem svetu ce je fnt uredu se bo zguvarju z mano drgac pa ko ga ****'' Smile) pa gres samozavestno do njega mu recs kwa dugaja dans Smile) usec mi je tvoja cupca se sladko nasmehns in si problem resla Smile) velik srece Very Happy
Tara • Od: 16.2.2012 • Prispevkov: 3
Re: Kako naj obvladam sramežljivost, zardevanje, tremo? 16.2.2012 18:19
Jz drgač nisem tok sramežljiva, mogoče mal..Edin mi je pa gadno, k sm v sekundi rdeča, pa se vsi okoli mene smejejo xD

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.