Kajuh al Center???

LoveeeeeeAngel • Od: 18.2.2014 • Prispevkov: 5
Kajuh al Center??? 18.2.2014 19:57
Hojla Smile Js pa nwm na katero od teh dveh nej grem. Ocene niso problem vsa ta leta sm odlična in vrjetno bom tut letos, sam pa nwm kje je boljš oz. kje niso tak zateženi profesorji. Na informativnih mi je bil bl ušeč kajuh, ampak sm slišala da je tam matematika zelo težka. Prosim, da mi odgovorite in prosim če še povete kaj glede razlik teh dveh šol. Pa hvala vnaprej Smile
Re: Kajuh al Center??? 18.2.2014 19:59
aja pa pozabla sem povedat, da razmišlam o splošnih gimnazijah Wink
Timo3113 • Od: 22.2.2011 • Prispevkov: 269
Re: Kajuh al Center??? 18.2.2014 20:54
Povsem odvisno, kje koga dobiš. Sem na Kajuhu, prvi letnik. Meni matematika nikoli ni delala težav, ker hitro razumem. Smo se izognili najhujšim za matematiko, tako da imam do sedaj pri matematiki boljše ocene kot v osnovni (seveda pa je trud veliko večji). Ampak ponavadi že tako razporedijo, da ima vsak razred enega ali dva profesorja, ki sta nečloveška. Ampak to je pa na vseh šolah tako ali tako. Paralelka ima najtežjo matematiko (js sem pisal zadnja dva testa oba 100%, pa bi pri njih komaj za trojko spravil), nekateri zgodovino (Rozman), mi pa angleščino. Tako da če imaš smolo in dobiš pri predmetih, kjer si antitalent, take profesorje, pač ne boš imel 5. Ampak 4 se pa da imet kjerkoli, pri komurkoli. Se pa navadiš, v drugem letniku pa baje malce popustijo profesorji. Bolj kot si ti sproščen, bolj so oni Very Happy Sej so tut ljudje, majo tudi oni dneve, ko se jim nič ne da...
Imam pa bivšo sošolko na centru, je zadovoljna. Navsezadnje vsi pripravljajo na isto maturo, rezultati pa govorijo sami zase. Je pa res, da Kajuh pobere večino najboljših učencev, tako da imajo logično že boljše izhodišče. Mi pa ni žal, da sem šel sem, čeprav nima Kajuh takega slovesa zastonj. Mogoče bi razmislil le o klasični ali športni (športni prilagojeni program, tudi lažja težavnost, čeprav uradno jim naj ne bi popuščali; klasična, ker imajo razen za biologijo povsod boljše kot mi, ponavadi imajo oni najboljše profesorje povprečno). Če te še kaj zanima, vprašaj Smile
Mimogrede, kdaj si bila na informativnih? Sem bil zraven, pa smo se mogoče videli Smile
Re: Kajuh al Center??? 20.2.2014 18:10
aha, hvala za use informacije. Na kajuhu sm bla zjutri Wink sej mene glih matematika najbolj skrbi... sj sicer hiter zaštekam ampak sm kr površna pa ni mi tok fajna in se pol učasih kako snov težje spravim učit oz. se jo dlje učim
Re: Kajuh al Center??? 20.2.2014 19:23
Če se sproti učiš, ni problemov. Je pa težavnost odvisna od profesorja. Naša matematika ni težka, objektivno gledano, za nas pa je, ker profesor(ca) ne zna razlagat, učit se spravim pa kakšen teden ali dva kasneje, ko "prespim" snov in pozabim na njeno razlago, ki me samo zmede Very Happy Ne glede na to, da rečem, da je matematika pri nas "lahko", še vseeno znaš rešit vse iz učbenika in zbirke nalog. Sam pri nekaterih je pa res TEŽKO, sam drugo je spet, če razloži način reševanja težkih nalog, potem tudi te niso več "težke", saj tudi meni bi bila zdajle nekaj čisto osnovnega brez razlage nerazumljivo Wink Zase pravim, da mi je marsikatero rpedmet težji od matematike, vključno z likovno umetnostjo,pa čeprav dosti manj časa porabim za učenje le-te. Je pri matematiki tudi vadenje potrebno, čisti "dril", da se pri testu ne zmotiš po nepotrebnem Smile
Re: Kajuh al Center??? 20.2.2014 21:30
Aha se strinjam s tabo, sem navajena sprotnega učenja tak da s tem ne bom mela takih težav. No saj upam tako... Kaj pa glede predznanja? A se ponovi tudi v šoli ali morate to storiti doma? Kaj pa delate pri drugih predmetih? Kolikokrat pa ste ocenjeni ustno in pisno? In res hvala za vse odgovore Smile
Re: Kajuh al Center??? 21.2.2014 17:22
Zdej sprotno učenje pomeni uro, dve, tri učenja na dan. Ključno je, da preceniš, kdaj ti neke snovi ni treba več ponavljat. Da ti pojasnim: js se učim tako da enkrat preberem (samo preberem) na dan snov predmetov (vso snov), ki smo jo imeli, in tistih, ki jih imamo naslednji dan. Če imam kje težave, se jim posvetim, ampak sov se nabira nekje dva meseca in če si stokrat prebereš, boš znal. Tako da se dan pred testom ponavadi sploh ne učim, ali pa ponovim kakšne formule, več pa niti ne Smile To je res velik plus, ker (realen primer) smo pisali geografijo, jaz sem se sproti učil in nisem imel nekih težav, sošolka pa ni šla spati sploh danes, ker je kampanjska učenka. Tako da re priporočam sprotno Very Happy Še to:krožkov je res veliko in navkljub temu, da ocene prvega in drugega letnika niso zelo pomembne, obiskuj le enega ali dva, razen če si pametna in porabiš res malo časa za učenje ali nisi vozač. Predznanje se pričakuje, ampak nič ekstremnega, le tiste osnove, ki ti itak ostanejo v glavi. Če pa ti kaj uide, se pa itak na hitro vse ponovi in glede na to, da sotvoje ocene verjetno odlične, se nimaš česa bati Smile Tako da jaz s predznanjem nisem imel nobenih problemov. Razen če ste v osnovni šoli imeli pri kakšnem predmetu res "u izi", sploh kakšna angleščina te zna tepst na začetku. Če pa z njo nimaš nekih večjih problemov že zdaj, jih s sprotnimdelom tudine boš imela Wink
Ej, veš kaj? Daj mi pošlji mail na zasebno sporočilo, pa ti še ostalo napišem na dolgo in široko, da ne bom "smetil" tule, prav? Wink
Re: Kajuh al Center??? 22.2.2014 14:44
Včasih je bila neka orodna vrstica, kjer si lahko dostopal do zasebnih sporočil, pa so jo očitno umaknili, jaz pa zdaj ne najdem, kako dostopat do zasebnih sporočil. Če želiš, mi mail pusti tukaj, da ga bom videl. Smile Ali pa če kdo mogoče ve, kako pridem do zasebnih sporočil? Hvala Smile
Re: Kajuh al Center??? 22.2.2014 16:21
Ja jst imam isto težavo. Moj mail je laura.brglez@gmail.com
lana28 • Od: 1.4.2012 • Prispevkov: 88
Re: Kajuh al Center??? 23.2.2014 12:16
js sm tut na kajuhu .. tretji letnik .. če hoče kdo kej informacij oz. ma kej vprašanj lahka piše na spela.videc@gmail.com

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.