Zgodbicaa...kr neki.

Damoriada • Od: 8.8.2011 • Prispevkov: 18
Zgodbicaa...kr neki. 4.10.2011 14:41
Jaz se bom ubila.
Ja, to ponavljam že četrtič.
Ne prepričujte me, kako je življenje lepo.
Mogoče bi bilo celo sprejemljivo, če v njem ne bi bilo tega idiota

Ime mi je Beatriz. Ja, Beatriz. Moja mama je navdušenka nad mehiškimi telenovelami in tako je svojo hči, z enim izmed najbolj normalnih (in pogostih) slovenskim priimkom, poimenovala Beatriz. Moj bratec je odnesel ime Javier, (kar je sicer boljše kot Fernando) ampak on je star 17 let in kmalu se bo lahko preimenoval, jaz pa jih imam komaj štirinajst. Tako bom še dolgo Beatriz Hočevar, kar je sicer kar v redu, kadar me kličejo Bea, ampak nadvse butasto, kadar me pred tablo pokliče učiteljica matematike. In še huje, kadar pride na obisk bratčev seksi sošolec Nik, in me matka pokliče s celim imenom. " Beatriz, prosim, prinesi kekse." Bea zveni absolutno bolj kul.

Bea & Nik...lepo se sliši a ne? Eksotično. Če bi bila skupaj, bi mi zavidale vse krave skupaj z šminkerko Lizo. Ta si že dve leti prizadeva dobiti fanta, kar pa se mi ne zdi čudno. Le kateri, bi lahko prenesel tako kravo? Jaz vem! Butec številka 1: Razredni norec Marjan. Ta ves čas lazi za njo in ji nosi vlečko. Tip je definitivno nor. In nima pojma o ženskah. Očitno tudi ne vidi. Če bi imel oči, bi opazil, da mu pod nosom rastejo brki! Katastrofa! Če dobro pomislim, bi bila z Lizo morebiti celo lep par.

A vendar, Liza ima vsaj občudovalca. Jaz ga nimam, ker pač nisem bedna frajerka, ki se hvali in nasmiha kot Mona Liza v galeriji. Tako nizko se žal ne mislim spustiti. In ne, nisem kakšna zadrta špeglarka, ki nosi enobarvne sive puloverje iz kašmirja, izgleda kot sova in nosi zobni aparat. Moje ocene so pač odvisne: če mi je predmet všeč, se potrudim, če ne pa pač ne. Med odmorom nalogo napišem oziroma prepišem od Saše. To je moja najboljša prijateljica in najboljša oseba na svetu. Prepričana je, da je matematika brezzvezno ponavljanje številk brez reda. Ampak jo ima vseeno pet. To ni pošteno! Če bi šlo meni vse tako hitro v glavo, bi me vsi malikovali. Žal ni nobene stvari, kjer bi me starci lahko razumeli in mi celo pomagali. Prosim vas, kako lahko v pomivanju posode najdeš svojega 'duha'?! Matka je očitno res na psu z njim...

Se pravi. Prenašati me moraš. Moje bedne dogodivščine. Nekdo bi rekel da so smešne. Mene ni niti malo sililo na smeh, ko so se zgodile
...................................................................................................
lana • Od: 24.11.2010 • Prispevkov: 155
Re: Zgodbicaa...kr neki. 5.10.2011 19:45
neeeeeeeeeeeeeeeeeeext.. Very Happy nujno..
evek13 • Od: 30.5.2011 • Prispevkov: 47
Re: Zgodbicaa...kr neki. 6.10.2011 19:35
ooooo, piši naprej... nujnooo! Very Happy
Damoriada • Od: 8.8.2011 • Prispevkov: 18
Re: Zgodbicaa...kr neki. 6.10.2011 20:16
Hoj Bea!? se je Saša počila na stol. Lagodno se je naslonila nazaj in se z očmi sprehodila po moji sobi. Stena bledorumene barve je pri njej sprožila neodobravanje.
Se tvoja matka še zmeraj ni streznila?? je sočutno vprašala, ter naredila balon iz zvečilnega gumija. Ta je po nekaj sekundah z majhnim pokom počil.
Ma ja...kot, da govorim jezik gluhonemih. Pa tako predava o demokraciji..? utrujeno sem se zvlekla na posteljo, kar obuta. Ravno sem prišla iz glasbene šole, kjer se učim klarinet. Sloka me je spet dolgočasil z starimi zgodbicami iz svojega otroštva. Danes je ostal nekje pri gasilskih vajah. ? Ti ne veš, kakšna mladost je to bila!? Ja, Sloka, razumem, že stokrat si mi povedal, tudi svoje mladosti ne obžalujem, sori. Ni mi treba vedeti, kakšne barve je bil modrc, ki si ga (tvoja domislica se mi res zdi zelo duhovita) vrgel skozi dimnik svoji profi nemščine. In preživela bom tudi, če ne bom vedela imen vseh šestnajstih Hedvikinih otrok...
Bea, Zemlja te kliče!? me je predramila Saša. Zagreto mi je mahala z rokami pred očmi.
Ja...? sem zamrmrala in v mislih preklinjala vseh štirinajstih (a jih ni bilo mogoče dvajset?) Hedvikinih otrok. In bednega Bernarda Sloko.
Hej, kaj si takšna? Kaj pa je? Je Nik končno ugotovil, da te vroče ljubi?? Saša se je skoraj zvrnila po tleh od smeha.
Užaljeno sem se namrdnila. Vzela sem največjo blazino in jo za kazen z njo lopnila po nosu.
Zacvilila je. Brez opozorila je pograbila sosednjo in mi vse vrnila. Ni uganka, kaj se je potem zgodilo. Divje sva se bojevali. Saša je začela zbadljivo peti, in to naglas, čez celo hišo.
Punca, ki jo Nik vroče ljubi, sanja o njem podnevi in ponoči!? me je dražila. In režala sem se ji. Celo. Vse dokler...
Khem, khem...koga ljubim?? sva zaslišali glas. Oh my god! Bil je on! Ravnokar je stopil skozi vrata...tako je popoln!
Zdaj si res želim umret!
dekle • Od: 24.5.2011 • Prispevkov: 208
Re: Zgodbicaa...kr neki. 7.10.2011 13:18
ful dobro. kr tko naprej.
pa čimprej napiši nadaljevanje

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.